Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz kılmayan allah (cc)'ın korumasından çıkmıştır (1 Kullanıcı)

Hasan011974

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu'd-Derda (ra) şöyle dedi: "Dostum Muhammed (sav) bana şöyle tavsiyede bulundu. Parça parça kesilsende, yakılsanda Allah (cc)'a ortak koşma ve farz olan namazı bilerek terk etme.

Kim ki farz olan namazı bilerek terk ederse Allah (cc)'ın koruması ondan uzaklaşmıştır." (Müsned:5/238, ElBani Sahihi ibn Mace:3529)

Ubeyd El-Kelai (ra) şöyle dedi: Mekhul (rh) elimden tutarak: "Ya Eba Vehb, Farz olan bir namazı kasden terk eden bir kimse için ne diyorsun?" dedi. Ben de Mekhul (rh)'e "Asi bir mü'mindir." dedim.

Elimi daha fazla sıktı ve sonra şöyle dedi: "Ya Eba Vehb, İmanın şanı nefsinde daha kuvvetli olsun. Kim ki bir farz namazını kasden terk ederse Allah (cc)'ın koruması ondan kalkmıştır.

Kimden de Allah (cc)'ın koruması kalkarsa o kimse kafir olmuştur."(Abdurrezzak Musannaf: 5008, İbn Ebi Şeybe: İman: 129 sahih olarak rivayet ettiler.)

-Selam Ve Dua İle-

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
müslüman dostunu düşmana teslim etmez, bir hadis olarak koruma dışına çıkmayı nasıl telif eder.
namaz kılmayan kişi bir hadise güre küfre düşer, ancak ezel ve ebed sahibi nazarında ömür, içinde hayra yönelik amellerin yapılabileceği bu yüzden tevbe kapısısnın açık bırakıldığı bir alandır. o yüzden hadisler de ayetlerin yaşamsal alanı olması bakımından kul namazsızlık haliyle ALLAH(cc) korumasından çıkması dmek onun rahmetinden ayrılması değil rahmetin tezahürlerinin değişmesi demektir. eskiden zevk alan kul neşelenen kul artık neşelenemez olur. aynı meseleler onu mutmain etmez.veren yine verir ancak kişi ilahi itaba maruz kalır yani nimetlere şükr bilincininkaybeder. eksiltilen veya ketmedilen veya dışarı bırakılan koruma dışına alınan kişinin temelde bilinci özelde ise şükretme hassasiyetidir. kul şükürsüz halini koruma dışı gibi algılar zaten hiç bir şey kendine dost gibi gözükmez. esasında namazsızlık, beynin gayyalara yuvarlanması demek budur. çok değişik merhaleleri olmakla neticede hakka dönecek kul için yalnızlık ve düşmana teslim edilmişlik değil doğru yola dönüşün kuyunun dibine atılıp ışık verilmesinin halinin adıdır, koruma dışına çıkmışlık. kişi böylece farz namazla birlikte gece namazına alıştırırlır, çünkü koruma dışı demek gece uçuşu demektir kul için. esasında aranan hal buna kalb eder. kişi manen kör olur, devamlı bir şeylere çarpan bu yüzden devamlı ürperen bir kalp ve beden ve ruh taşır. vursan ölecek hale gelir. o yüzden bu dışarıda bırakış, gece görüşünü güçlendirmek için desek yalan olmaz. namazda zorlananlar teheccüd kılsın. farz namazların ışığı olur, çevresini aydınlatır, herkes manen onun ışığından faydalanmak için yanına gelir. onlara tavsiyesi namaz olursa o gelenlere de rahmet olur. ALLAH(cc) kulunu unutmaz, sadece menfez ve bakış açısını bir de verdiklerimi geri alsaydım, sonra da iade ederken koyduğum artı değerler ne olurduyu sormak ve ruha öğretmek için ruha zorunlu göç uygulatır. bir döneme seven sevilen diyarından arayan aranılan diyarına gidersin. orda eğitim alırsın, bir ismin tecellisi yerini diğer isme bırakır. ALLAH(cc) kullarının yaptığı amelleri asla unutmaz ve göz ardı etmez ve kulunu unutulmak vahşetine o dönebilecek mesafede oldukça bırakmaz inşaallah. ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt