Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz kılmakla iş bitiyor mu? (1 Kullanıcı)

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
sünneti kılmak için caminın alt katına indim
kapının önünde 30lu yaşlarda bir kadın,yanında 5-6 yaşlarında bi kız çocuğu

o an kendimi kötü hissettim ,namazımı kılıyor başka bi işe karışmıyoruz diye düşündüm

ya ne biliyim,Allaha namazlar dolusu secdeler eden müslümanlar bir araya gelip
bi dernek çatısı altında toplanarak o kadının bir evde yaşayıp ihtiyaçalrını göreceği kadar bi para toplayamaz mı mesela?

bu kadar nemelazımcılık olan bir müslüman topluluğunun secdeleri ne kadar samimi olabilir ki

velhasıl,sadece cebimizdeki bozuk paraları layık gördüğümüz ihtiyaç sahipleri yüzünden eminim ki Allah bize ahirette hesap soracaktır ve hesap veremeyeceğiz

Allaha secdelerle ibadet eden bizdense,birlik olup da ihtiyaç sahiplerinin derdi için kafa yoran başka kimseler bence Allah katında daha hayırlı olacak

Allahın bizim,kafamızda türlü türlü şeylerle dolu olarak pat küt kıldığımız namazlara ihtiyacı yok
ama o insanların biz durumu iyi olan insanalra ihtiyacı var

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
parası olanın parası değerli kardeşim... malesef ki öyle bir dünya haline dönüştükki insanlar açlıktan ölse dönüp bakan olmayacak
tabi bunda bazı hilekar düzenbazlarında payı var
mesela yolda yürürken dilenci görüyoruz üzülüyoruz para veriyoruz sonra bi bakıyoruz ki o kişiler bizden zengin. ayağını katlayıp bacağı yok imajı verenler, yada 1 günde üstünden milyarlar çıkan dilenciler... güvenemiyor artık insanlar
gerçekten yoksul insan zaten gururlu oluyor istemeye utanıyor. muhtarlardan araştırıp herkes zekatını tam tamına ihtiyaç sahiplerine ulaştırsa süper olur ama bu devirde insanlar zekatınıda vermeye eriniyor

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
biz bu insan gerçekten ihtiyaç sahibi mi yoksa değil mi diye 1-2 dkk araştırmaya bile tenezzül etmiyoruz ki

kendimi bildim bileli mesela ailemde bi ramazan ayında fitre denen bi 5-10 lira verilir daha başka bişey duymadım yani neyse fitre

sorun sahtekarlarlık yapanlar da değil sorun insanalrın ihtiyacını verdiğimiz 50 krş la çözebileceğini zanneden biz müslüman ayağına yatan insanalrda!

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
müslumanlik unutulmus mu yoksa? nemelazimcilik nasil bulasti ? bu asil muslumana??
Canlar tas gibi yuregim, asil kizdigim oyle bir, huner verdi ki Rabbim c.c istesem aninda muslumanlari rezil edecek sozleri dizerim
ama Rabbime soz verdim guzellikleri, aski yazacagim, Rabbimin kullarindan sikayet etmeyecegim , sineye cekecegim
Rabbimden korkuyorum, ya seni uzdulerse derse?? hayir uzmedi kardeslerim diyecegim insallah
O yuzden yaralarim var, iyilesince söz edecegim
Rabbim yarami sar... yaran mi var? yok Rabbim var sandim , simdi gecti bagisla....

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
böyle anlarda peygamberimiz sallallahu teala aleyhi vessellemin zamanın bu durumda ne yaparlardı diye düşünürüm hep

eminim ki camiden çıkan peygamberimiz ve ashabı gördüğü dilenciye 5-10 dinar verip durumu kurtarmazdı

o kadın topladığı 5 kuruşla ne yapacağını belki nerde kalacağını düşünürken bizim kıldığımız namazlar maalesef anlamını yitiriyor

içi boşalıyor o secdelelerin,anlamsız geldi bugün kıldığım namaz :/

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
allahın adaleti öyle büyükki ihtiyacı olana bi şekilde yetişiyo kul yetişmezse o yetişiyo.
benim bi abim var çok efendi yardımsever birisidir. yıllar önce istanbulda 5 kuruşsuz kalmış babasından gelen parayıda bankadan alamamış akşam olduğu için. sokaklar göl olmuş yağmurdan otele gitsem verecek paramyok dolmuşa bincek param yok diyordu. elini açmış allahım demiş bana nolur bir yerden para nasip et bu yağmurda sokakta aç kaldım. ama zenginin parasını nasip et demiş ve bir baktım diyo az ilerde sokak lambasının altında suyun içinde iç içe geçmiş 50tl lar. aldım onlar az ileriye baktım 2 tane daha var dedi. 250tl bulmuş yani suyun içinde paralar zarar görmeden. sonra elime para geçince 250tl bi fakire verdim allaha teşekkür edip demişti.
yeterki iyi niyetli yardımsever kullar olalım. kul yetişmezse rabbim yetişir imdada.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rab sahidim seni sevenler var:a44:
Onlari gormek bile her derdi çekmeye deger Yâr...
hey , hey burda bir garip var (di) simdi yok!

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bende bilirim canım yanar... nerde birini görsem el açan yüreğim burkulur... ama yazıkkı ihanet ederler saf yüreklere yazıkki kullanırlar bizi... onun için dilencilere değil bildiklerime veriyorum... ama ölece değil... ihtiyacı olan bir abla var burda bizim merdivenleri yıkıyor.. bizde elimizden geldiğince yardım ediyoruz hep birlik.. biliyorum ihtiyacı var biliyorum ki ALLAH tan istiyor ve koşturuyor.. işini ne varsa hakkıyla yapıyor..
aklıma annem geldi..
yıllar önce çok iş yaptı dışarıya nakış piiko falan filan.. ne yorulurduk..
bi gün sıkışmış, taksit günü gelmiş gece uyandım ki annem yalvarıyor allaha, nolur yetiştir ALLAHIM sadece 50 liralık iş gelsin... sabaha kadar ağladı yalvardı..
saat 6,30 kapı çaldı.. yaşlı bir kadın elinde bir çanta kızım sakine hocayı arıyorum dedi içeri aldım:
ya başka bi hocaya gelmiştim sabah çaldım çaldım kapıyı açmadılar.. yolda biri burayı söyledi işim acil dedi..
çantaya baktım.. gözlerim doldu annem 50 liralık demişti çantada en az 300 liralık iş vardı..
annem geldi konuştular.. kadının kızının düğünü olacakmış 15 gün sonra bir haftaya hazır edermisiniz dedi annem yaparım dedi.. ama iş okadr çokki çarşaf yastık falan..
kadın eee hocam ne kadara yaparsın.. senin işin çok güzelmiş dedi.. annem hiç düşünmeden 50 liraya dedi.. şok oldum kadında tabi.. olmaz öle şey dedi kadın diğer kadın en az 250 300 demişti dedi... bende şaşkın anneme bakıyorum.. hayır dedi annem sadece 50.. kadın uçarak gitti.. anneme döndüm şaşkın şaşkın.. annem ;
kendimi kandırabilirim ama ALLAHI kandıramam dedi .. kadın vermişti 50 lirayı hemen, annem bir bardak çay içmeden koşarak gitti taksiti verdi geldi başladı işe.. gece gündüz hem şükretti hem yaptı bitirdik.. çok yorulduk ama bitirdik.. kadın da kadının köyündekilerde annemin yaptığı işlere bayıldı.. biz o köyden bir yılda bir dünya para kazandık.. o kadınsa annemin iyiliğini unutmadı.. kışlık yağ peynir yoğurt süt tüm eksiğimizi karşıladı.. yani annem ALLAHI kandırmadı ve ALLAHIM karşılığını fazlasıyla verdi..
yani istemek ve uğraşmak çok önemli ... çooooooooooooook elimizden geldiğince uğraşmak iş çok isteyene çok,,,

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt