Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz kılma ile ilgili önemli bir soru (1 Kullanıcı)

isimsizisim

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba.ben alevi bir ailenin çocuguyum. Aileme ragmen aleviliği benmseyemedim. Daha cok sunnılık bana ve ınanclarıma göre. Namaz kılmak istiyorum. Bildiğim sureler fatiha ihlas subhaneke kevser.dua bilmiorum. En kısa zamanda baslamak istiorum.seytanın vesveselerini tahmin edebiliorsunuzdur. Lutfen acil yardım.lutfen.

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
selam kardesim,hosgeldin

Allah sana bu yolda kolaylik göstersin.Ne mutlu sana bu adima atabildiysen.
Allah daim eylesin yolunda.

Diger dualari ve namazin nasil kilinabilecegine ögrenebilmen icin Namaz Hocasi Kitabina tavsiye edebilirim.
Yada internette namaz dualarina arastiracaksin.

Namaz kilamadigin zamanlari bile icinden geldikce allaha bu yönde dua et,göreceksinki yolun acilacakdir.Yeterki ictenlikle dua et.

Allah yar ve yardimcin olsun.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
namaz konusunda surelerin hepsini öğrenmeyi beklemeden hemen başlamaya çalış kardeşim.şeytan bu.işi vesvese vermek.hepimize olduğu gibi sana da verecek sürekli.seni yanıltmaya çalışacak .
ama sonuçta suçu direk şeytana atamayız.irade söz konusu.kendinizi zorlayın derim .canınız istemese bile zorla da olsa kılmaya çalışın.sonra o size alışkanlık gibi gelecek artık.kılmayınca içiniz rahat etmeyecek.siz yeter ki ilk adımı atın ..
ama hangi ibadet olursa olsun ilk başı inanç.Allah a ne derece inanıyoruz.O'nu ve dinini ne derece tanıyoruz.bunları öğrenince Allah'ın delillerini gördükçe siz kendiniz koşarak ibadet edeceksiniz zaten.
benim de bi tanıdığım namaz kılmıyordu sürekli ama bunu istiyordu.kendini zorladı.başlarda 5 vakitten ikisini.sonra üçünü derken şimdi şükür hiç geçirmez.gayret eder.bunda inancını kuvvetlendirecek yazı ve bi kaç kitap okumasının büyük katkısı var.
Allah bu konuda senin bizim yardımcımız olsun.Şeytanla uğraşmak kolay değil

isimsizisim

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun gerçekten. bakın tum samimiliğim ile sölüorum. Yemin ederim. yazdıklarımdan sonra niyet edip ettehiyatü ve Allahümme salli ve barik dularını da ezberledim. bana yardımcı oluğ bu yedi sure ve dua ile nasıl bi yol izlemeliyim rekatlarda sırasıyla hangilerini okumalıyım. yazarsanız çok mutlu olurum.yazmazsanız bile içimi döktürdüğünüz için Allah razı olsun çok rahatladım

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim tmm çok sevindim .bunlarla namaz kılabilirsin.yeterli yani.
ama rabbena duaları gerekli mi onu bilmiyorum.yeni öğreniyor olduğun için şimdi onları okumadan da kılınır diye duydum sanki bi yerden ama emin değilim şimdi onu araştırıyorum.

isimsizisim

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim tmm çok sevindim .bunlarla namaz kılabilirsin.yeterli yani.
ama rabbena duaları gerekli mi onu bilmiyorum.yeni öğreniyor olduğun için şimdi onları okumadan da kılınır diye duydum sanki bi yerden ama emin değilim şimdi onu araştırıyorum.

kardeşim Allah razı olsun bu hızla o iki dua yı da öğreneceğim inşallah. en kısa sürede. şunu merak ediorum.hani dior ya mesela sübhaneke ve fatiha dan sonra bi sure okuyun diye. ben ilkşnde kevser ikinci rekatta ihlas okumayı dusunuyorum.ayrıyettin felak ve nas ı da öğrenmem gerek mi

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
şuan araştırma imkanım olmadığı için size bildiğim kadarı ile söyleyeyim.yani bence de ilk kevser sonra ihlas okumanız uygun olur.sıraya göre gitmiş olursunuz böylelikle.çünkü kevser ile ihlas arasında üç sure var.sorun olmaz .
felak ve nası öğrenmeniz zaruri değil yani bunlarla da kkılabilirsiniz.tabi ileride öğrenirsiniz inşAllah.ama bunlar namaz kılmak için yeterli.
bu arada maaşAllah demeden geçemeyeceğim:)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbena farz değil galiba.çünkü ETTEHIYYETÜ bile vacip

isimsizisim

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim çok faydalı oldunuz. kulluk görevimiz. ben maşallah diyeyim yardım etiiniz hemen :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
tamamdır buldum:)Son oturuşta Ettehiyyâtüyü okumak vâcib, salli-bârik ve Rabbenâ duâlarını okumak sünnettir

isimsizisim

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun. benim için dua edin çok teşekkürler :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
bu 4 hak mezhep sünniliğin içinde zaten kardeşim.
hanefilik
şafilik
hanbelilik
malikilik...bunlar sünni mezhepleridir zaten.bunlarında inançları,farzlar herşey aynı.sadece sünnet ve Kur an da olmayan konular da az farklılıklar var.ama sonuçta 4 ü de hak mezhep.

isimsizisim

Kayıtlı Kullanıcı
rahatlattınız beni.gece gece size de alıkoydum. sizden de önceki cvp atan dan da Allah bin kere razı olur İnşallah. iyi geceler :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
estağfirullah kardeşim.iyi geceler

T

tevbekarım

Rabbim yar ve yardımcınız olsun namazı duayı cümle ibadetleri size ve cümlemize kolay eylesin...smyyesmmm Rabbim senden de razı olsun kardeşim nede güzel anlatmışsın.selam ve dua ile.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Allahcc, yolunu açık,bahtını pak eylesin kardeşimiz...
Allahcc gönülne göre versin inşaALLAH...
Bu hayatın gayesi sadece imtihandır,Allaha kulluktur...
Karşılığı Allah rızası ve cennettir...
Tırnaklarınla söke söke ilerle...
Bildiklerinle amel eyle,
Allahcc bilmediklerini öğretir inşaALLAH...
Rabbimize emanetsin ...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
BESMELE...SELAM...DUA...

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Maalesef size yol gösterecek kadar dini bilgilere sahip değilim ancak elimden sizin ve bütün müslamanlar için dua etmek gelir. Allah yolunuzu açık etsin. Bizleri şeytana uymaktan nefsimize yenik düşmekten korusun İnşallah. İnşallah hepimiz ibadetlerini yerine getiren takva sahibi kişiler olarak can verir cennette de hep bir arada oluruz. Allaha emanet olun selam ve dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt