Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz hakkinda soru (1 Kullanıcı)

stavre

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeslerim.Namaz hakkinda bir soru soracagim sizlere insALLAH.Simdi ben sabahleyin sabah namazini kiliyorum.Ogle ve ikindi namaz'ina yetisemiyorum (okul var yani dersteyim).Aksam namazini kiliyorum.yatsi namazini da.Simdi yatsi namazindan sonra kilmadigim ogle ve ikindi namazini kiliyorum.Yani kisaca sorum su.

Kacirdigim namazlari (kaza namazlari) hangi vakitte kilabilirim.Yatsidan sonra mi kilinir kaza namaz yoksa.Aksam namazini kildiktan sonra kaza olarak ogle'yi ve ikindiyi kilabilirimiyim.ALLAH'a emanet olun , yardimlariniz icin ALLAH simdiden heppinizden razi olur insALLAH.Selam ve dua ile...

YaEyyühennas

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam
Kaçırdığım namazarı demeyiniz kılmadığım namazları deyiniz namaz çünkü namaz biryere kaçmaz insan bırakmadıktan sonra.Haa illede bırakıyorsanız istediğiniz zaman kılın.Mekruh vakitler hariç tabi
Mekruh vakitle
1-Sabah namazını sünnetini kıldıktan güneş doğuncaya kaday.Namazdan sonra 50 dakika civarında.
2-Güneş tam tepeya varınca.Öğle namazından 15-20 dakika önce,
3-İkindi namazını kıldıktan sonra

stavre

Kayıtlı Kullanıcı
Simdi bir dakkika...Soyle

Sabah kildim.
Ogle - kilinmadi
Ikindi - kilinmadi
Aksam kilindi
Yatsi kilindi.

Ogle ve ikindi namazini hangi vakitlerde kilmaliyim kaza olarak? yatsitadan sonra mi yada aksam namazindan sonra?.

YaEyyühennas

Kayıtlı Kullanıcı
Simdi bir dakkika...Soyle

Sabah kildim.
Ogle - kilinmadi
Ikindi - kilinmadi
Aksam kilindi
Yatsi kilindi.

Ogle ve ikindi namazini hangi vakitlerde kilmaliyim kaza olarak? yatsitadan sonra mi yada aksam namazindan sonra?.

Öyle ve ikindiyi kılmadım dememeliyiz, kılmalıyız değerli kardeşim.Namazı kılmamamnın bahanesi olmaz değerli kardeşim.Namaz hiçbir dünyevi olay için terkedilmez bakın Allah'u teala savaş esnasında nasıl namaz kılmamızı emrediyor

101. Yeryüzünde sefere çıktığınız vakit kâfirlerin size saldırmasından korkarsanız, namazı kısaltmanızdan ötürü size bir günah yoktur. Şüphesiz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır.
102. (Ey Muhammed!) Cephede sen de onların (mü’minlerin) arasında bulunup da onlara namaz kıldırdığın vakit, içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun. Silahlarını da yanlarına alsınlar. Bunlar secdeye vardıklarında (bir rekât kıldıklarında) arkanıza (düşman karşısına) geçsinler. Sonra o namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin, seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunsunlar, silahlarını yanlarına alsınlar. İnkâr edenler arzu ederler ki, silahlarınızdan ve eşyanızdan bir gafil olsanız da size ani bir baskın yapsalar. Yağmurdan zahmet çekerseniz, ya da hasta olursanız, silahlarınızı bırakmanızda size bir beis yoktur. Bununla birlikte ihtiyatlı olun (tedbirinizi alın). Şüphesiz Allah inkârcılara alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.[27]
103. Namazı kıldınız mı, gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yan yatarak hep Allah’ı anın. Güvene kavuştunuz mu namazı tam olarak kılın. Çünkü namaz, mü’minlere belirli vakitlere bağlı olarak farz kılınmıştır.
Nisa suresi

Yani kardeşim diyeceğim şu namazı kazaya bırakmak gerçekten yüklenilmesi zor bir durum ben size bu yükü yüklenmemenizi tavsiye ederim.Ama yinede kazaya bırakıyorsanız.İstediğiniz vakitte kaza namazlarını kılabilirsiniz bunda bir sınırlama yok.Dediğim gibi mekruh vakitler hariç.Daha detaylı için ilmihal kitaplarına başvurunuz
Hayırlı akşamlar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt