Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!!Nâmahrem Kadınla Tokalaşmak !!! (1 Kullanıcı)

omerislam

Kayıtlı Kullanıcı
Nâmahrem Kadınla Tokalaşmak

--------------------------------------------------------------------------------

Bu olay toplumsal adetlerin, Allah’ın toplum için koyduğu şeriatı çiğnediği durumlardan biridir. İnsanların batıl adet ve gelenekleri Allah’ın hükmü üzerine çıkmış. Öyle ki; birine şeriatın konuyla ilgili görüşünü söylesen delilleri getirip açıklasan seni gericilikle suçlar. Kompleksli olmakla, akrabalık ilişkilerini koparmakla, iyi niyetler hakkında şüpheci olmakla vs. suçlar. Amcanın kızıyla, dayının ve teyzenin kızıyla, kardeşin hanımıyla, amcanın ve dayının hanımıyla tokalaşmak toplumumuzda doğal hale gelmiş! Oysa olayın tehlikesine şer’i açıdan baksalar bunu yapmazlar. Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurur:
“Sizden birinizin kafasına demirden bir iğne sokulması, onun için kendisine helal olmayan bir kadına dokunmasından daha hayırlıdır.”
Namahrem bir kadınla tokalaşmak şüphesiz elin zinasındandır. Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurur:
“Gözler zina eder, eller zina eder, ayaklar zina eder, cinsiyet uzvu zina eder.”
Rasûlullah’dan (s.a.v.) daha temiz kalpli birisi var mı!? Buna rağmen O, şöyle buyurmuştur:
“Şüphesiz ben, kadınlarla musafaha etmem/tokalaşmam.”
Ve şöyle buyurmuştur:
“Ben, kesinlikle kadınların eline dokunmam.”
Aişe’den (r.a.) şöyle dediği rivayet edilir:
“Hayır, Allah’a yemin olsun ki Rasûlullah’ın (s.a.v.) eli (mahremi olmayan) kadın eline hiç değmedi. Kadınlarla sadece sözlü olarak beyatleşirdi.”
Saliha eşlerini, erkek kardeşiyle tokalaşmamaları durumunda boşamakla tehdit eden insanlar Allah’dan korksunlar!..
Şunu da bilmek gerekir ki (eldiven giymek gibi) araya engel koymak ya da elbisenin altından tokalaşmak bir şey değiştirmez. İki şekilde de musafaha/tokalaşma haramdır.

İnsanların Önemsemediği Sakanılması Gereken
HARAMLAR

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: !!!Nâmahrem Kadınla Tokalaşmak !!!

ALLAH RAZI OLSUN BEN DE BİR BAYAN OLARAK BUNUN MÜCADELESİNİ VERMEYE ÇALIŞIYORUM.YOBAZLIKLA SUÇLANIYORUM.MECBUR MUYUM BEN İNSANLARLA TEMAS ETMEYE.HELE Kİ RABBİM VE PEYGAMBERİMİZ YASAK DEMİŞKEN.BIRAK TOKALAŞMAYI,BİZ KARDEŞ GİBİ BÜYÜDÜK DEYİP ŞAP ŞUP ÖPÜP SARILANLAR VAR.BİR İNSAN YA KARDEŞTİR YA DEĞİLDİR.SÖZLE KARDEŞ DERSİN AMA İŞ TEMAS ETMEYE GELİNCE İŞ DEĞİŞİR.BİZİM İŞYERİNDE BAYANLA TOKALAŞMAM DİYEN BİR BEYİ SÖZDE MÜSLÜMANIM DİYENLER BİLE GERİCİ DİYE DIŞLIYOR,HEP ADAMIN AÇIĞINI ARAMA PEŞİNDE HERKES.BUNDAN EN RAHATSIZ OLANLAR DA ÇOK İLGİNÇ BAYANLAR.ÇOK MERAKLISI VAR DEMEK TOKALAŞMANIN,ELLERİNİ DOKUNDURMANIN DİYORUM ARTIK.ALLAH RAZI OLSUN

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: !!!Nâmahrem Kadınla Tokalaşmak !!!

ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL Bİ KONU.BENİM AİLEM ÖYLE YAA DAHA YENİ YENİ KENDİMİ ÇEKİYORUM ÇOK SAMİMİ BİZİM SÜLALE yani anlatamam yanlış anlarlar korkusuyla çekinerek geri duruyordum ama alıştı onlarda tokalaşma bazen oluyo aniden bi el uzanıyo NASIL DAVRANACAĞINI BİLEMİYORSUN.İNŞALLAH HİÇ OLMAZ BUNDAN BÖYLE DUA EDİN BANA BİLEREK ÇOK GÜNAH İŞLİYORUM BU KONULARDA AMA İSTEMEYEREK.ALLAHA EMANET OLUN.ABLAAAA SENDE DUA ET KESİN ŞİMDİ KIZDIN BANA KIZ KIZ ÖZLEDİM.SELAMETLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt