Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NAKŞİBENDİLİĞİN 11 PRENSİBİ (2 Kullanıcı)

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı
1- Vukuf-ı Zamanî: Müridin zamanı çok iyi değerlendirmesidir.

2- Vukuf-ı Adedî: Dersin adedi ve gerçek manası düşünülmelidir.

3- Vukuf-ı Kalbî: Kalbi uyanık tutmak gerekir.

4- Hûş der-dem: Nefes alıp verirken, gaflette olmamak.

5- Nazar ber-kadem: Başkasına değil, kendine bakmalıdır.

6- Sefer der-vatan: Halktan ayrılıp Hakk'a gitmesidir.

7- Halvet der-encümen: Halk içinde de olsa, halvet hali olmalıdır.

8- Yâd kerd: Şeyhin verdiği zikri, kalb ve dil ile daima tekrarlamak.

9- Bâz geşt: Zikirle Allah'a dönüş, vuslât düşünülmelidir.

10- Nigah-daşt: Kalbi zararlı düşüncelerden korumak.

11- Yâd-daşt: Masivâyı bırakarak, sadece Allah'ı düşünmektir

SELAM VE DUA İLEB)B)B)B)B)B)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
RE: NAKŞİBENDİLİĞİN 11 PRENSİBİ

S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN...

BU MÜBAREK AĞACIN (İSLAM AĞACI) ,BU DALINDAN TUTMUŞ OLAN KARDEŞLERİMİZE SELAM OLSUN...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

-Esmani- yazdı:
S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN...

BU MÜBAREK AĞACIN (İSLAM AĞACI) ,BU DALINDAN TUTMUŞ OLAN KARDEŞLERİMİZE SELAM OLSUN...

S.A.BENDEN DE SELAM OLSUN.HEPİMİZ TEK BİR AĞACIN DALLARIYIZ,KARDEŞİZ VE BİRBİRİMİZE SEVGİDEN BAŞKA BİRŞEY SUNMAMALIYIZ.A.E.O.

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı

-Esmani- yazdı:
S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN...

Şah-ı Nakşibendî Hazret'lerinin dediği gibi, "bizim yolumuz sohbet yoludur, toplulukta da rahmet vardır". Kalpleri bir olan yani kalpleri birbirine uygun olan kimselerin topluluğu Allah ve Resulüne sevgilidir. Allah ve Resulünün sevdiği bir topluluk dünyada da ahirette de sevilir." (Şeyh Muhammad Nâzım Âdil El-Kıbrısî, )

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı

-Esmani- yazdı:
S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN...

Şah-ı Nakşibendî Hazret'lerinin dediği gibi, "bizim yolumuz sohbet yoludur, toplulukta da rahmet vardır". Kalpleri bir olan yani kalpleri birbirine uygun olan kimselerin topluluğu Allah ve Resulüne sevgilidir. Allah ve Resulünün sevdiği bir topluluk dünyada da ahirette de sevilir." (Şeyh Muhammad Nâzım Âdil El-Kıbrısî, )

selam ve dua ileB)B)B)B)B)

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
-Esmani- yazdı:
S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN...

S.A.BENDEN DE SELAM OLSUN.HEPİMİZ TEK BİR AĞACIN DALLARIYIZ,KARDEŞİZ VE BİRBİRİMİZE SEVGİDEN BAŞKA BİRŞEY SUNMAMALIYIZ.A.E.O.

aleyküm selam

benim gözümde naksi tarikati azgin bir okyanusta batmakta olan bir geminin siganacagi bir liman gibidir gelin kardesler bu limana hepimiz kurtulalim insallah Allah ümmet-i Muhammede yardim etsin gidecek baska kapimiz yok Allahim hepimizi affetsin insallah

selam ve dua ileB)B)B)B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

menzil_2007 yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
-Esmani- yazdı:
S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN...

aleyküm selam

benim gözümde naksi tarikati azgin bir okyanusta batmakta olan bir geminin siganacagi bir liman gibidir gelin kardesler bu limana hepimiz kurtulalim insallah Allah ümmet-i Muhammede yardim etsin gidecek baska kapimiz yok Allahim hepimizi affetsin insallah

A.S.KARDEŞİM.HEPİMİZ BİR AĞACIN DALIYIZ.ALLAH KABUL EDERSE RİSALE-İ NUR TALEBESİYİM.ÜSTADIMIZIN YOLUNDAYIMDIR İNŞAALLAH.DUANA AMİN DİYORUM.ALLAH CÜMLEMİZİ AFFETSİN.YOKSA AMELLERİMİZLE KURTULACAK DEĞİLİZ.A.E.O.

bilgideposu1982

Kayıtlı Kullanıcı

sevgili arkadaşlar menzilde ziyaret var nahşi bendi tarikatınamı ait, arkadaşların gitmiş ve beni orda görmüşler gerçi ben gitmek istedim ancak işlerim vardı şirketi bırakamadım. allah yar ve yardımcınız olsun

bilgideposu1982

Kayıtlı Kullanıcı

sevgili arkadaşlar menzilde ziyaret var nahşi bendi tarikatınamı ait, arkadaşların gitmiş ve beni orda görmüşler gerçi ben gitmek istedim ancak işlerim vardı şirketi bırakamadım. allah yar ve yardımcınız olsun

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
menzil_2007 yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
-Esmani- yazdı:
S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN...

aleyküm selam

A.S.KARDEŞİM.HEPİMİZ BİR AĞACIN DALIYIZ.ALLAH KABUL EDERSE RİSALE-İ NUR TALEBESİYİM.ÜSTADIMIZIN YOLUNDAYIMDIR İNŞAALLAH.DUANA AMİN DİYORUM.ALLAH CÜMLEMİZİ AFFETSİN.YOKSA AMELLERİMİZLE KURTULACAK DEĞİLİZ.A.E.O.

BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ HAZRETLERİNİ BENDE SEVİYORUM. BİZLER BİR AĞACIN DALLARIYIZ DEDİĞİNİZ GİBİ.

SELAM VE DUA İLE.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

menzil_2007 yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
menzil_2007 yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
-Esmani- yazdı:
S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN...

aleyküm selam

BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ HAZRETLERİNİ BENDE SEVİYORUM. BİZLER BİR AĞACIN DALLARIYIZ DEDİĞİNİZ GİBİ.

SELAM VE DUA İLE.

S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BİRİBİRİMİZİ SEVMEDİKÇE İMAN ETMİŞ OLAMAYIZ.TEK HAK YOL BENİM DİYENLERDEN OLMAYALIM.HERKESİN ALLAH A GİDEN GÜZEL BİR YOLU VARDIR.ALLAH CÜMLEMİZİNKİNİ KABUL ETSİN İNŞAALLAH.HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİSİ BU.A.E.O.

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı

bilgideposu1982 yazdı:

ÇOK RİCA EDERİM CÜMLE İÇİNDE NAKŞİBENDİ KELİMESİNİ DOĞRU KULLANIN.

SELAM VE DUA İLE.

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı

bilgideposu1982 yazdı:

ÇOK RİCA EDERİM CÜMLE İÇİNDE NAKŞİBENDİ KELİMESİNİ DOĞRU KULLANIN.

SELAM VE DUA İLE.

bilgideposu1982

Kayıtlı Kullanıcı

ÖZÜR DİLERİM SEVGİLİ KARDEŞİM SADECE DUYDUGUM GİBİ YAZMIŞIM KUSURA BAKMANIN NE OLUR

bilgideposu1982

Kayıtlı Kullanıcı

AYRICA TÜRKÇEM İYİ DEGİLDİR SİZİ KIRDIYSAM ÜZGÜNÜM ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı

bilgideposu1982 yazdı:

Adıyamanın kahta ilçesine bağlı asıl ismi Durak olan ama halk arasında Menzil ismiyle nam salmış bir köy. Nakşibendi tarikatının Halidi koluna mensup bir dergahtır. Menzil köyünde sabah ve akşam dervişler ve misafirler için çorba ve ekmek dağıtılır. Tasavvufi usullere göre yaşantısı olan bir köydür. Her yıl yüzbinlerce insan tarafından ziyaret edilir. Menzil köyü, Allah aşıklarının buluşma yeridir.

Tarikatın eski şeyhlerinden Gavs-ıl Azam Abdulhakim El Hüseyni ve Sultan Seyit Muhammmed Raşit Hz.leri Merkad adlı türbeye defnedilmişlerdir. Ziyarete gelenler bu türbeyide ziyaret ederek dua etmektedirler.

Dergah, insanların sosyal ayrımlarını kapatarak tasavvuf potasında birleştirmesi ve insanları topluma yararlı bireyler haline getirmesi sebebiyle toplumun her kesiminden saygı görmektedir. Bir çok alkol, kumar, madde bağımlısının bu dergaha giderek bu bağımlılıklarından kurtulmuştur.

Tasavvufi öğeriteleri geçmişten gelen metodlarla bugünün realitelerini sentezleyerek sunan dergah geniş bir kitleye hitap etmektedir. Büyük mutasavvıflardan Sah-ı Nakşibend hz.lerini kendilerine öncü kabul eden ve onun öğretilerini takbik eden menzil dergahı Allah aşkını kalblere nakşetmeyi amaçlamaktadır. Nakşibendi ismininde bu amacı çağrıştırdığı tarikat büyükleri tarafından söylenmektedir.

Halen tarikatın başında Gavs-ı Sani Abdulbaki Erol Hz.leri bulunmaktadır. Ayrıca bu kol Hz Ebu Bekir(r.a) kadar uzanır.

UMARIM BU BİLGİLER SİZE BİR FİKİR VERMİŞTİR.

SELAM VE DUA İLE MUHTEREM DİN KARDEŞLERİM

NAKŞİBENDİ SİLSİLESİ

· Hz. MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V)
· Hz.Ebubekir (R.A)
· Hz. Selman-ı Farisi (R.A.)
· Kasım Bin Muhammed Bin Ebubekir (R.A)
· Ebu Abdullah Ca'feri Sadık (R.A)
· Beyazıd-i Bistami (K.S)
· Ali Harkani (K.S)
· FADL-ÜL FARMİDİ (K.S)
· Yusuf Hemedani (KS)
· Abdulhalik Gücdevani (K.S)
· Arif Erreyvegeri (K.S)
· Mahmud Enciriyil Fağnevi (K.S)
· Ali Ramiteni (K.S)
· Muhammed Baba Semmasi (K.S)
· Seyyid Emir Külal (K.S)
· Muhammed Bahauddin Şah-ı Nakşibend (K.S)
· Alaüddin Attar (K.S)
· Yakub El Çerhi (K.S)
· Ubeydullah-ı Ahrar
· Muhammed Zahid (K.S)
· Derviş Muhammed (K.S)
· Hace Emkengi (K.S)
· Muhammed Baki Billah (K.S)
· İmamı Rabbani (K.S)
· Muhammed Masum (K.S)
· Şeyh Seyfüddin (K.S)
· Seyyid Nur Muhammed (K.S)
· Mirza Can Canan-ı Mazhar (K.S.)
· Abdullah Dehlevi (K.S.)
· Mevlana Halid Bağdadi (K.S.)
· Seyyid Taha (K.S.)
· Seyyid Sıbgatullahi Arvasi (K.S.)
· Abdurrahmani Taği (Seyda-i Taği ) (K.S.)
· Şeyh Fethullahi Verkanisi (K.S.)
· Muhammed Diyauddin (Hazret-i Sani) (K.S.)
· Şeyh Ahmed-El Haznevi (K.S.)
· Seyyid Abdulhakim El-Hüseyni (K.S.)
· Seyyid Muhammed Raşid-El Hüseyni (K.S.)

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı

bilgideposu1982 yazdı:
AYRICA TÜRKÇEM İYİ DEGİLDİR SİZİ KIRDIYSAM ÜZGÜNÜM ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

ALLAH SİZİN DE YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN....

SELAM VE DUA İLE

bilgideposu1982

Kayıtlı Kullanıcı

BİŞEY DAHA SORMAK İSTİYORUM ŞEYH ABDULKADİR GEYLANİ YAZARKEN KORKUYORUM AMA BİLMEMEK AYIP DEGİL ÖGRENMEMEK AYIPTIR ONUN MENSUBU OLDUGU TARİKAT HANGİSİ YARDIM DERSENİZ SEVİNİRİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

menzil_2007

Kayıtlı Kullanıcı

bilgideposu1982 yazdı:
BİŞEY DAHA SORMAK İSTİYORUM ŞEYH ABDULKADİR GEYLANİ YAZARKEN KORKUYORUM AMA BİLMEMEK AYIP DEGİL ÖGRENMEMEK AYIPTIR ONUN MENSUBU OLDUGU TARİKAT HANGİSİ YARDIM DERSENİZ SEVİNİRİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

Abdülkadir Geylani (ع1166-1066), İslam bilgini. Kadiri tarikatının kurucusudur.
Muhyiddîn, Kutb-i Rabbânî, Kutb-i a'zam, Gavs, Gavs-ül a'zam, Sultân-ul-evliyâ (evliyaların sultanı) olarak da anılır. Künyesi Ebu Muhammed'dir. Babası Ebu Salih bin Musa Cengidost'tur. Müslümanlara göre Hz. Muhammed'in torunu Hasan'ın oğlu Hasan-ı Müsenna'nın oğlu Abdullah'ın soyundandır. Annesinin ismi Fatıma, lakabı Ümm-ül-hayr olup o da peygamber soyundan gelmektedir. Bundan dolayı hem Seyyid hem de Şerif'tir.

İran'ın Geylan şehrinde 1078 (h.471) yılında doğdu. 1166 (h.561) yılında Bağdat'ta vefat etti. Türbesi Bağdat'tadır.

Çok küçük yaşlardan itibaren farklı bir yapısı olduğu çeşitli kaynaklarda belirtilmektedir. Bağdat'ta dönemin tanınmış âlimlerinden dersler alarak hadis, fıkıh ve tasavvuf eğitimini geliştirdi.

Hocalarından Ebu Said Mahzumi'nin medresesinde haftada üç gün pazartesi, salı ve cuma gecesi verdiği ders ve vaazları çok yoğun ilgi görmüştür. İslâm Tasavvuf'unu herkesin anlayacağı şekilde sundu. Önceden Şafii mezhebi'nde idi. Hanbeli mezhebi unutulmak üzere olduğundan, Hanbeli mezhebine geçti ve bu tercihi mezhebin yayılmasında etkin bir yeri olmuştur.

Abdülkâdir Geylânî'nin çok sayıda kız ve erkek çocuk sahibi olmuştur. Onlar vâsıtasıyla Kadirilik Mısır, Kuzey Afrika, Endülüs (İspanya), Irak, Suriye ve Anadolu'ya yayılmıştır. Oğullarından Ebû Abdurrahmân Şerafeddîn Îsâ Mısır'a yerleşmiş olup Mısır'daki Kâdirî şeriflerin dedesidir. Abdülkâdir Geylânî'nin torunları, Kuzey Afrika'da daha çok "Şerif", Irak, Suriye ve Anadolu'da ise Seyyid ve Geylânî diye anılmaktadır.2005 yılında çekilen ve dünyada büyük yankılar koparan KURTLAR VADİSİ IRAK filminde bu tarikatın ritüellerine ışık tutulmuş ve zikir ayini temsil edilmiştir.

SELAM VE DUA İLE MUHTEREM KARDEŞİM.B)B)B)B)

bilgideposu1982

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN AMA BENİM SORDUGUM SORU BU DEGİLDİ. NAKŞİBENDİ TARİKATI GİBİ RİR TARİKATI VARMI VARSA ADI NEDİR

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt