Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

N A Z A R Gerçekmidir? (1 Kullanıcı)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
Nazar - göz değmesi gerçek midir ve büyüyle ilgisi var mıdır?

Parapsikoloji dilinde “Psikokinezi” denilen nazar, yani göz değmesi bir çeşit büyülemedir. Baktığımız kişilerden veya eşyalardan çok defa gözlerimizi alamadığımız olur. Gözler ruhi fonksiyonları ve beyin gücünü en rahat ve en tesirli şekilde kullanabildiğimiz organlarımızdır. Bilim adamlarının da tespit ettikleri gibi, göz yoluyla bir çeşit hipnoz olayı gerçekleşmektedir. Yılan, fareyi, kuşu veya diğer avlarını böyle yakalar. Gözlerinden gönderdiği zehirli şualar yoluyla avının beyin fonksiyonlarını bozmakta ve talihsiz av, bir anlık göz göze gelmenin bedelini hayatiyle ödemektedir.

İşte aynen insanlar için de geçerli olan bu husus, göz yoluyla karşı tarafa zarar verebilmektedir. Bir kısım gözlerin nazar konusunda daha etkili olması da saydamlığının fazla olması ile ilgili olsa gerektir. İnsan özellikle kıskançlıkla ve kötü niyetle, yani kem gözle bir şeye baktığı zaman daha çabuk zarar verebilir. Bu yüzden kişinin beğendiği bir şeye ısrarla bakması halinde ona, “Allah dilemezse hiçbir şey olmaz” anlamına gelen “Maşaallah” veya “Allah’ın bereketi üzerine olsun anlamına gelen “Barekallah” demesi tavsiye edilmiştir.

Göz değmesi hakkında rivayet edilen hadisler, bunun hak ve gerçek olduğunu açıklığa kavuşturmakta ve nazara karşı yapılması gereken hususları da ortaya koymaktadır. Yani nazar, bazılarının zannettiği gibi “Batıl” bir inanç değil, hak ve gerçektir. Buhari, Müslim ve Ebu Davud’un İbn Abbas’tan rivayet ettikleri bir hadisi şerifte Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmaktadır:

“Göz değmesi haktır. Eğer kaderi (delip) geçecek bir şey olsaydı, bu, göz değmesi olurdu.” (1) Hz. Aişe (r.a)’den rivayet edilen bir hadiste de Hz. Peygamber (s.a.v)’in, “(Göz değmesinden) Allah'a sığının. Zira göz değmesi haktır.” buyurduğu nakledilmektedir. Yine Sahiheyn ve Ebu Davud'da Ebu Hüreyre (r.a)'tan: "Rasulullah (s.a.v)’in: "Göz değmesi haktır" dediği rivayet edilmiştir.”(2)

Ebu Davud’un Hz. Aişe (r.a)’den rivayet ettiği bir hadisi şerifte ise, gözü değen ve kendisine göz değmesinin zarar verdiği kimselere ait yapılacak işlemden bahsedilmektedir:
“Gözü değene (ain) abdest alması emredilir, onun abdest suyu alınır, bununla göz değmesine uğrayan (main) yıkanırdı.”(3) Ayrıca, Kalem suresinin 51. ve 52. ayetlerinin de nazara karşı tedavi edici özelliğinin bulunduğu söylenmektedir.

Nazardan korunmak için en sağlıklı yol dua etmek ve yukarıda Hz. Aişe validemizden nakledilen hadise göre hareket etmek gerekir. Yoksa nazar boncuğu, öküz boynuzu, at nalı, sarımsak vs. gibi, halk arasında yaygın olan batıl inançlara itibar edilmemelidir. Bunların hepsi yasaklanmıştır.

HOŞÇAKALIN...

fidan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: N A Z A R Gerçekmidir?

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM NAZARA KARŞI AT NALI, OKÜZ BOYNUZU VS. NİN ETKİSİ OLACAĞINI HİÇ SANMIYORUM AMA NAZAR BONCUNUN ŞÖYLE BİR ÖZELLİĞİ VARDIR DİKKAT ÇEKER YANİ BAKILAN ŞEYE DEĞİL NAZAR BONCUĞUNA TAKILIR GÖZLER BUDA DİKKATLİ BAKMAYI ÖNLER DİKKATİ DAĞITIR ANCAK BU ŞEKİLDE BİR ETKİ GÖSTEREBİLİR BENCE TABİ KORUNMANIN GENEDE EN GÜZEL YOLU ALLAHA SIĞINMAKTIR A.E.O.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

feryall kardeşim ilk başta Allah rahmet eylesın Allah yerıne cennet etsın.
Nazar benım sureklı kafamı karıstırmıstır batıl mı degılmı dıye ama bu sızınle paylastıgım konuda hadıslerle nazarın oldugu apacık ortada anlasılıyorkı gercektır.

HEVES

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim bende nazara inanırım... Rabbim kötü ve kem gözlerden bizleri korusun..hani bi söz vardır
..Nazar deveyi kazana insanı mezara sokar....
bence çok doğru bir sözdür bu..Allaha emanet ol.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

fidan kardeşim hz aişe den rivayet eden ebu davud gozu degene abdest alınması emredılır onun suyuyla göz degmesıne ugrayan kısı yıkanır. demiştir.

heves kardeş katılıyorum sana

gun

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALEYKUM BEN INANIRIM NAZARA OZELLIKLE MAVI GOZLU KISILERIN NAZARI TUTUYORMUS BILMIYORUM NE KADAR DOGRU AMA CIKIYOR GERCEKTEN.

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
fidan kardeşim hz aişe den rivayet eden ebu davud gozu degene abdest alınması emredılır onun suyuyla göz degmesıne ugrayan kısı yıkanır. demiştir.

heves kardeş katılıyorum sana

DOĞRUDUR KARDEŞİM BEN ONA BİŞEY DEMİYORUM ZATEN EN DOĞRUSU ONU YAPMAKTIR AMA KİMİN NAZARI DEĞDİĞİNİ NERDEN BİLECEKSİN BİLSEN BİLE NASIL SÖYLEYECEKSİN SENİN NAZARIN DEĞDİ ABDEST SUYUNU VER DİYE HAKARET SAYARLAR BÖYLE SÖYLESEK

BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN KARDEŞLERİM BEN NAZAR BONCUĞU KORUR DEMİYORUM DİKKATİ DAĞITIR DİYORUM

gun

Kayıtlı Kullanıcı

NAZAR BONCUGU KORURMU ACABA YADA NAZAR DEGDIGINI NASIL ANLARIZ.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Türkçe de ‘nazar boncuğu’ diye meşhur olan üzerinde göz işareti bulunan yada renkli olan bu boncukları takmak ve faydayı bunlardan beklemenin İslam dininde yeri yoktur. Bunları kullanmak İslam dinine aykırıdır. Hatta faydayı bu boncuklardan beklemek küfür’dür.

Nitekim Amir oğlu Ukbe'den rivayet olunan bir hadis-i şerifte Hz. Muhammed (S.A.V.) şöyle buyurmuştur:

"Kim nazar boncuğu takarsa, Allah ona -nazar boncuğu takması sebebiyle- bir fayda yaratmaz. Kim de nazarlık takarsa, Allah ondan da bir hayır nasip etmez. (Ahmed b. Hanbel, Ebu Ya’la, Hakim)"

gun

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHRAZI OLSUN COK GUZEL ACIKLAMISSIN TESEKKUR EDERIM.

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Nazar (göz değmesi) gerçektir.. vardır.

Resulullah(s.a.v):"göz değmesi insanı, kabre, deveyi tencereye koyar" buyurmuştur.

Böyle bir hal olduğunda aşağıdaki ayet ve duaları okumak inşaallah göz değmesini def' eder.

1. Euzu Besmele
2.Hamdele
3. Salvele
4.Fatiha süresi
5.Ayetul Kürsi
6.Şifa ayetleri
7.Kalem süresi(ayet 51-52)
8.Yasin süresi
9.İhlas süresi
10.Felak süresi
11.Nas süresi

Nazarı nazarlık önleyemez, önler diyen tevhid akidesini parçalamış olur. Zira şifa veren sadece ALLAH(C.C.)' dır.Doktor ilaç ve başka şeyler sadece bir vesiledir. (Ahmed b. Hanbel müsned c/1 sahife 294, Ebu Davud Tıb: 15, İmamı Malik muvatta ayn: 1, Feyzülkadir c/4-396)

Nazarın bazı belirtileri vardır. Büyüklerde şiddetli baş ağrısı, halsizlik, esneme, gerinme,sünme vs. gibi haller görünür. Çocuklarda devamlı ağlama, sünme, esneme, ateş, korku halleri görünür.

Resulullah(s.a.v) buyurdu ki: "Fatiha süresinde her derdin şifası vardır". (Sünenüddarimi c.2 sahife 440)

Nazar için salih bir mümin şifa niyetiyle yukarıda geçen ayet ve duaları okur, Sünnet olanda budur.

"Ağrıları gidermek için ne olduğunu bilmeyen şeylerle muska yazmak, efsun yapmak, boncuk takmak, kadınların kocalarına kendilerini sevdirmek için sihir yapmaları şirktir". (Hadisi Şerif)

Ehli sünnete göre nazar vardır; inanılması haktır. Hased ederek, kötü niyetle baklıdığında bakılan şey nazara uğrayabilir.

Kur'an-ı Kerim'de : "Doğrusu inkar edenler Kur'an-ı Kerim'i dinlediklerinde nerdeyse seni gözleriyle yıkıp devireceklerdi" Buyurulmaktadır.(Kelam süresi ayet: 51)

Kur'an'ı işittiklerinde kafirlerin Hz. Resulullah'a(s.a.v) haince bakışları.
"Doğrusu o inkar edenler, zikri işittiklerinde" Kur'an-ı Kerim'i dinlediklerinde, "az kalsın seni gözleriyle devireceklerdi".
Kafirler sana düşmanlık gözü ile ters ters baktıklarından dolayı gözleriyle nerdeyse devirecekler yahut sana karşı olan kinleri dolayısıyla seni helak edeceklerdi.
İbn-i Kesir bu ayet tefsirinde şöyle der: Bu ayet delildir ki, göz değmesi haktır, göz değmesinin tesiride haktır. Allah(c.c) izniyle bu konuda bir çok Hadisi Şerif vardır.

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı

GÖZ DEĞEN KİMSEYE PEYGAMBER EFEBDİMİZ BİLDİRDİİ ŞU TA'VİZİ OKUMALIDIR:
_E'uzu bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanın ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin.
bu ta'viz her sanah ve akşam üçer de okunup kendi üzerne veya yakındakilerinin üzerine üflenirse,göz değmesine ve şeytanların hayvanların zararından korunur .

Mus ab Bin Umeyr

Kayıtlı Kullanıcı

ve aleyna aleykum selam kardeşler ancak şu hususa dikkat etmek lazım kişinin nazar boncuğu at nalı gibi şeyleri kasıtlı olarak takması veya bulundurması gizli şirktir isteyen olursa delilleriyle sunabilirim..

saygılar..

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Müfessirlerin ekseriyeti; Rabbi onu seçip iyilerden kıldı. Doğrusu inkâr edenler, zikri (Kur'an-ı) işittikleri vakit nerdeyse gözleri ile seni yıkıp devireceklerdi. Bir de durmuşlar, o herhalde bir delidir, diyorlardı" (el-Kalem, 68/50, 51) âyetinde geçen gözleriyle seni yıkıp devireceklerdi" sözünü "nazar" ile tefsir etmişlerdir (Elmalılı M.Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'an Dili, VIII, 5305; İbn Kesîr, "Tefsirul Kur'an'il-Azîm", VIII, 227).

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Alûsî (1270/1854)'nin el-Kelbî'den yaptığı bir rivayete göre; Arap asıllı bir kişi, yemek yemeden iki veya üç gün çadırına çekilir, daha sonra oradan gelip geçen koyun ve deve sürüsüne bakar ve "gördüğüm bu koyun ve deve sütünden daha güzelini görmedim" derdi. Bunun üzerine o sürü hastalanır veya yere düşerek helâk olurdu. İşte nazar etmede maharetli olan bu kişiye, Peygamberimizi çekemeyen Mekkeli müşrikler, Hz. Peygâmbere nazar etmesini teklif etmişler, o da bu teklifi kabul etmişti. Allahu Teâlâ da bu ayetleri (el Kalem, 51, 52) ile Resulünü korumuştu (Alûsî, Rûhul-Meânî, 29/38).

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Yusuf suresinin altmış yedinci ayetinde ise, Hz. Yakub (a.s)'m oğullarına şöyle dediği anlatılmaktadır:

Ey oğullarım! Bir kapıdan (Mısır'a) girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin. Ama ben Allahdan hiçbir şeyi sizin için savamam. Çünkü hüküm Allah'dan başkasının değildir. Onun için ben yalnız O'na tevekkül ettim. Tevekkül edenler yalnız O'na tevekkül etsinler" ( Yusuf 12/67).

GECE_YAGISI

Kayıtlı Kullanıcı

zeynep1111 yazdı:
GÖZ DEĞEN KİMSEYE PEYGAMBER EFEBDİMİZ BİLDİRDİİ ŞU TA'VİZİ OKUMALIDIR:
_E'uzu bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanın ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin.

KARDESIME AYNEN KATILIYORUM.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

ARKADAŞLAR GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Bİ KONUYU DAHA ACIKLIK GETIRDIK ALLAH BİZLERİ MUHAFFAK ETSIN

HOŞÇAKALIN KARDEŞLER

yeliz

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.resulugulu.com

NAZAR DEVEYİ İĞNE DELİĞİNDEN GEÇİRİRMİŞ BENDE İNANIRIMB)

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı

nazara inaniyorum.ama oyle boncukmus nalmis gibi seylere inanmiyorum.sigindigim tek sey yuce rabbim.ve nazar dualaridir baskada sey bilmem bilmemede gerek yok.o kadar hadis ayetler varki nazar ustune hala nasil inanmayanlar var diye sasarim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt