Birinci hadis :
“ … Ebu Amir - ya da Ebu Malik – el -Eş’ari’den dedi ki : Peygamber s.a.v buyurdu ki : Ümmetim arasında fercleri, ipeği, şarabı ve çalgı aletlerini helal kabul edecek bir topluluk olacaktır. Ve birtakım kimseler bir alemin yakınına konaklayacaklar. Kendilerine ait davarlarla yanına gidecek, bir ihtiyacı sebebiyle onlara varacak. Onlar (ona) : Bize yarın tekrar gel diyecekler. Yüce Allah geceleyin onlara hükmünü geçirecek ve alemi koyacak, diğerlerini ise tanınmaz hale çevirerek kıyamet gününe kadar maymunlara ve domuzlara dönüştürecektir.”
Buhari : Kitabu’l-Eşribe : 51, 5590
İkinci hadis :
“ … Enes b. Malik r.a’dan dedi ki : Rasûlullah (s.a) buyurdu ki : Dünyada da, ahirette de lanetlenmiş iki ses vardır : “ Nimet sırasında müzik sesi ve musibet sırasında bir feryat sesi ”
Bezzar Müsned’de : I, 377, 795 – M.Zevaid : 3 / 13.4017 – Camiu’s sağir : 2 / 46 – el-Albani Sahiha : 427
“ … Cabir b. Abdullah’ın, Abdu’r-Rahman b. Avf’dan diye naklettiği hadistir. O dedi ki: Rasûlullah s.a.v buyurdu ki : Ben ağlamayı yasaklamadım. Fakat ben ahmak ve günahkar iki sesi yasakladım: Birisi oynama ve oyalanma namesi sırasındaki ses ve şeytan zurnaları, diğeri ise musibet halindeki ses yüzlere vurmak, yakaları yırtmak ve şeytan inlemesidir.”
Hadisi Hakim : IV, 40 - Beyhaki : IV, 69 - Şuabu’l-İman : VII, 241, 1063.1064 -İbn Ebi’d-Dünya, Zemmu’l-Melahi : vr. 159/1-Zahiriyye kütüphanesi); el-Acurri, Tahrimu’n-Nert : 201, 63 - Beğavi,Şerhu’s-Sünne : V, 430-431 - Tayalisi Müsned : 1683 - İbn Sad, Tabakat : I, 138 - İbn Ebi Şeybe, el-Musannef : III, 393 - Amd b. Humeyd Musned : III, 8, 1044
Üçüncü hadis :
“ … Abdullah b. Abbas r.a’dan dedi ki : Rasûlullah s.a.v dedi ki : Muhakkak Allah bana şarabı, kumarı, kube’yi - yani davulu zurnayı - haram kıldı, Sarhoşluk verici herşeyde şüphesiz haramdır.”
Ebu Davud : 3696 – Beyhaki: X, 221 - Ahmed, Müsned : I, 274 - Ebu Ya’la, Müsned : 2729 - İbn Hibban, Sahih : 5341 – Taberani Kebir : XII,101/a-b, 12598 ve 12599
Dördüncü hadis :
[“ … Abdullah b. Amr b. el-As r.a’dan rivayete göre Rasûlullah s.a.v şöyle buyurmuştur : Muhakkak aziz ve celil olan Allah içkiyi, kumarı, kubeyi - davulu - ve el-ğubeyrayı – yani darıdan yapılan bir içki - haram kılmıştır. Sarhoşluk veren herşey de haramdır.”
Ebu Davud : 3685 - Tahavi, Şerhu Meani’l-Asar : II, 325 - Beyhaki : X, 221-222 - Ahmed : II, 158, 170), Eşribe : 207
Beşinci hadis :
“ … Ubeydullah b. Zahr, Bekr b.Sevade’den, o Kays b. Sad’dan Peygamber s.a.v şöyle buyurmuştur : Şüphesiz şanı mübarek ve yüce olan Rabbim bana şarabı, kubeyi ( davulu ), kınnini ( tamburu ) haram kıldı. El-Ğıbeyra ( diye bilinen darıdan yapılan bir içki )den de sakının. Çünkü o dünya içkisinin üçte biridir.”
İbn Ebi Şeybe, Musannef : VIII, 197, 4132 - Ahmed : III,422 - Taberani Kebir : XVIII, 352, 897
Altıncı hadis :
“ … İmran b. Husayn’dan dedi ki : Rasûlullah s.a.V buyurdu ki : “ Ümmetim arasında kazf ( semadan atılan helak edici atışlar ), mesh ( suret değişimi ) ve hazf ( yerin dibine geçirilme ) görülecektir.” Ey Allah’ın Rasûlü bu ne zaman olacak diye sorulunca şöyle buyurdu :
“ Çalgı aletleri ortaya çıkar. Şarkıcı cariyeler çoğalır ve şaraplar içileceği vakit.”
Tirmizi Fiten : 2213 - İbn Ebi’d-Dünya, Zemhu’l-Melahi : vr.1/b
Yedinci hadis :
“ … Ebu Umame’den dedi ki : Rasûlullah s.a.v buyurdu ki : Şarkıcı kadınların satılması, satın alınmaları, onların ticaretinin yapılması helal değildir. Onlar karşılığında alınan bedel haramdır. - Şunları da söyledi - : Şu : “ İnsanlardan kimisi... boş sözleri satın alırlar.” Lokman : 6 ayetini sonuna kadar okuyup, bu ayet bu hususta indirildi dedikten sonra şunları söyledi : Beni hak ile gönderene yemin olsun. Bir adam yüksek sesle şarkı söyledi mi mutlaka yüce Allah o vakit ona omuzlarına çıkan iki şeytan gönderir. Sonra onun göğsü üzerine ayaklarını aralıksız vururlar. - Bu arada kendi göğsüne işaret etti - ta ki o susuncaya kadar.”
Taberani Kebir : VIII, 7749, 7805, 7825, 7855, 7861,7862