Münafıkların nasıl ki belirten özellikleri oldugu gibi
Muttakiyi de bilmemiz için özellikleri vardır.
Muttaki nedir?
müslüman bireyler içinde takvaca da en üstün mertebeye getirilen elmas kıymetindeki müslümandır.
müslüman da cesit cesittir
Gümüş ; Altın ; zümrüt ; yakut ; ..;...,,;Elmas (en kıymetlisi)
iste muttakiyi iyi anlamamız icin bu örneği veriyorum
fasık müslüman Kömür hükmündedir; Allah onu da elmasa cevirsin diye dua ediyorum.
Bismillahirrahmanirrahim
"O müttekîler ki bollukta ve darlıkta infak ederler, ve kızdıklarında öfkelerini yutarlar ve nasın kusurlarını afvedicidirler, Allah da muhsinleri sever"
sadakAllahülAzim.
Alu imran 134
Muttaki olmak istiyorsak
1. bollukta yoklukta yardımlaşacaz birbirimize bir tas corbayı cok görmeyecez. sadaka verecez.
2. Kızdıgımızda öfkemizi dizginlemeye calışacaz.
3. bir kardeşimiz hata yaptığında affedici olacaz tatlı dille uyaracaz. kırıp dökmeyecez.
Varsa bilmeden kırdıklarım bütün kalbimle özür dilerim.
Muttakiyi de bilmemiz için özellikleri vardır.
Muttaki nedir?
müslüman bireyler içinde takvaca da en üstün mertebeye getirilen elmas kıymetindeki müslümandır.
müslüman da cesit cesittir
Gümüş ; Altın ; zümrüt ; yakut ; ..;...,,;Elmas (en kıymetlisi)
iste muttakiyi iyi anlamamız icin bu örneği veriyorum
fasık müslüman Kömür hükmündedir; Allah onu da elmasa cevirsin diye dua ediyorum.
Bismillahirrahmanirrahim
"O müttekîler ki bollukta ve darlıkta infak ederler, ve kızdıklarında öfkelerini yutarlar ve nasın kusurlarını afvedicidirler, Allah da muhsinleri sever"
sadakAllahülAzim.
Alu imran 134
Muttaki olmak istiyorsak
1. bollukta yoklukta yardımlaşacaz birbirimize bir tas corbayı cok görmeyecez. sadaka verecez.
2. Kızdıgımızda öfkemizi dizginlemeye calışacaz.
3. bir kardeşimiz hata yaptığında affedici olacaz tatlı dille uyaracaz. kırıp dökmeyecez.
Varsa bilmeden kırdıklarım bütün kalbimle özür dilerim.