Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mutluluğun Anahtarı (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanların en büyük arzusu mutlu olmak.. Peki nedir mutluluğun anahtarı..Hiç düşündünüz mü?

El_Şihab

Kayıtlı Kullanıcı
Beni hayatta en çok mutlu eden Karıncanın İbrahim (a.s) için taşıdığı su kadar dahi olsa, ilim almak ve vermek... Bundan çok büyük bir haz alıyorum...

Geçici olan herşey inasana mutluluk vermez, bir gün iki gün sürer, buda asıl mutluluk değildir.Allah yolunda atılan her adım bir, işte gerçek mutluluk budur... Çünkü Baki olan Allah Celle Celaluhudur... Mutlu olmanın anahtarı bu yüzden Allaha halis bir kul olmaktan geçer.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Beni hayatta en çok mutlu eden Karıncanın İbrahim (a.s) için taşıdığı su kadar dahi olsa, ilim almak ve vermek... Bundan çok büyük bir haz alıyorum...

Geçici olan herşey inasana mutluluk vermez, bir gün iki gün sürer, buda asıl mutluluk değildir.Allah yolunda atılan her adım bir, işte gerçek mutluluk budur... Çünkü Baki olan Allah Celle Celaluhudur... Mutlu olmanın anahtarı bu yüzden Allaha halis bir kul olmaktan geçer.

Kardeşim yorumunuz güzeldi,Rabbim neyle mutlu oluyor iseniz sizi ondan ayırmasın.Hakkınızda hayırlar nasip etsin.SELAM VE DUA İLE

El_Şihab

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim yorumunuz güzeldi,Rabbim neyle mutlu oluyor iseniz sizi ondan ayırmasın.Hakkınızda hayırlar nasip etsin.SELAM VE DUA İLE

Allah razı olsun... Ecmain olsun inşallah...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Dinimizin emir ve yasaklarına riayet eden, yani iyi bir müslüman olan herkes, dünya ve ahırette mesud olur Dünya ve ahıret saadetinin başı, en iyisi, Allahü teâlânın rızasına, sevgisine kavuşmaktır Bu da dinimize uyarak, yani farzları, sünnetleri yaparak ve haramlardan, mekruhlardan sakınarak kazanılır Fakat bunları ihlas ile yapmak gerekir
İhlas, kalbin temiz olması demektir Kalbin temiz olması da, dünyaya düşkün olmaması, onu sevmemesi, yalnız Allahü teâlâyı sevmesidir Kalbin Allahü teâlâyı sevmesi için, bir şey yapmak, çalışmak gerekmez Kalb, dünya sevgisinden kurtulursa, Allah sevgisi kalbe kendiliğinden yerleşir Kalbin dünya sevgisinden kurtulması için, dünyayı unutması gerekir Dünyayı unutmaya (Fenafillah) denir Fenafillaha kavuşmak, Allahü teâlâyı çok anmakla veya evliyadan büyük bir âlimin kitaplarından istifade etmekle de olur.
Rabbim cümle din kardeşlerimize dünyada ve ahirette mutluluk nasip eylesin..amin.
Allaha emanet olunuz
selam ve dua ile..

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Mutluluk veya mutlu olmak kişiden kişiye göre değişen bir olgudur. Kısaca ve en kestirmeden iç huzuru bulmak, yaşamın tadına varıldığı andır.

Peki neden günümüzde insanlar bu kadar mutsuz?Çevrenize baktınız mı hiç? Hayatından memnun olanları sayısı ne kadar az değil mi?

Milyarlarca insanın yaşadığı bu dünyada herkes farklı şekilllerde mutlu olabilirken, mutlu olmanın bu kadar çok yolu varken, neden mutsuzuz?

Mutsuz olmak bir sürü sebep sıralayabilirken, mutlu olmak için nedenlerimiz ne kadar da az?

Hepimiz mutlu olmalıyız, en küçük şeylerden bile. Bunu başarabilen insanlar elbette var ama sayıları az. Mutlu bir insan gördüğümüzde bile mutlu olabilmeliyiz..

Acılar ve hüzünler elbette yaşamın birer parçalarıdır. Ancak bu demek değil ki sürekli bu şekilde gidecek..Herşey gibi hüzünler de geçicidir..Mutluluk da...Önemli olan yaşama sevincini yitirmemek..Bu döngüyü kendi içimizde kurabilmek.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt