Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mutlu olmayı kim istemezki ..!! (1 Kullanıcı)

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Bizler bir maksat için yaratıldık, mutlu olmak. Bu yol, mutlaka Allah'tan geçer.

Hiçbirimiz hayatımızda Allah'ı devreye sokmazsak mutlu olamayız. Böyle bir şey fizik standartlarda hiçbir zaman mümkün değildir. Cennet için de, diğer âlem için de mümkün değildir.

Dünya mutluluğu mu istiyoruz? Bu Rabbimize yakın olmakla mümkün. Cennet mutluluğu mu istiyoruz? Bu Rabbimize yakın olmakla mümkün. Sadece bir tek yolu var. O yol, Allah'a ulaştıran yol. Mutlu olmak istiyor muyuz, yoksa istemiyor muyuz? "Ben şu mutsuz dünyamda, mutsuz olmakta devam etmek istiyorum." diyorsak, bu bizim irademiz, bizim arzumuz. Susarız. Kim: "Ben mutlu olmak istiyorum, mutluluğa mutlaka ulaşmak istiyorum." diyor? Böyle demeyen pek az insanın olabileceğini düşünüyorum. Herkes mutlu olmak için yaşar.
Allah, bizim en büyük dostumuz. Bizi en çok seven. Bizi sevenlerin arasında en çok seven, sadece Allah'tır. Ne annemiz, ne babamız, ne evlâtlarımız, ne etrafınızdaki insanlar. Bizi, hepimizi en çok seven Allah'tır. Mutlaka sever. O sevdiği için varız. Yaratmayı diledi ve biz dünyaya geldik. İşte dizayn, bunun arkasında. Ya mutluyuz, ya da mutsuzuz. Eğer Allah'ın yolunda değilsek, mutlu olmamız mümkün değildir.

Mutlu olmak, bedava bir olay değildir. Bir bedeli vardır. O bedeli ödemeden, mutluluğa adım atamayız. Nedir mutluluğun bedeli? Mutluluğun bedeli, bir dilek; mutluluğu dilemek. Birisi çıksa karşımıza ve dese ki: "Dile benden ne dilersen?" Trilyonlarca lira param olsun mu deriz acaba? Zannediyor musunuz ki; o paralar bizi mutlu edecek? Ondan mutluluk dileyeceğiz, işte o zaman muhatabınız Allah'tır. Bizi mutlu etmek için her zaman hazırdır.

Eğer mutluluk yolculuğu başlasın dersek; böyle bir yolculuğun başlaması, mutluluğa giden bir trene binmemiz, bir uçağa binmemiz, mutluluğa ulaşmamız, bizin bir dileğinize bağlı O dilek, ALLAH'A DOST OLMAYI DİLEMEKTİR. Bizler Kalpten rabbimize ulaşmayı dilersek, O’na dost olmayı dilersek. Nasıl bir Rabia sultan, bir Yunus emre, bir Mevlana Rabbimizin en sevdiklerinden olmuşsa, bizlerde rabbimizin en sevdiklerinden olmayı dilersek. Bizlerde inş Rabbimizin en sevdiklerinden oluruz.

Zira Kalpler yanlız Allah(c.c.) anmakla huzur bulur ...

1. Cenâb-ı Hakk'ı biliriz dersiniz; fakat emirlerini tutmazsınız.

2. Kur'ân-ı Kerîm'i okursunuz; fakat onunla amel etmezsiniz.
3. Rasûlullah (s.a.v.)'i severiz dersiniz; fakat sünnetlerini terk edersiniz.
4. Şeytan düşmanımız dersiniz; fakat ondan korunmaz, üstelik yolundan gidersiniz.
5. Cenneti isteriz dersiniz; ancak cennet için hayırlı ameller işlemezsiniz.
6. Cehennemden korkarız dersiniz; ancak günahlara dalarak kendi elinizle kendinizi cehenneme atarsınız.
7. Ölüm haktır dersiniz; fakat ölüm için hazırlıkta bulunmazsınız.
8. Kardeşlerinizin ayıplarını sayar dökersiniz; ancak kendi ayıplarınızla meşgul olmazsınız.
9. Allah'ın verdiği çeşitli nimetlerden faydalanır; fakat şükretmezsiniz.
10. Ölmüşlerinizi götürür kabre gömersiniz; fakat onlardan ibret alıp nefislerinizi ıslaha çalışmazsınız.
İşte bu sebeplerden dolayıdır ki duanız kabul olmaz." buyurmuştur

G

gülderen özdemir

sevgili kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin çok çok haklısın
emeğine sağlık yüce mevla razı olsun a.e.o.selametle

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin çok çok haklısın
emeğine sağlık yüce mevla razı olsun a.e.o.selametle

Teşekkür ederim yorumunuz için Mevlam Sizlerdende razı olsun Bu mutluluk Yolundan Giden Kullardan olun daima inşallah... Allah'a emanet olun selam ve dua ile..

NSBBZN

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM RAZO olsun...
emeğine sağlık...
SELAM VE DAİMİ DUA İLE....

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimizin en sevdiklerinden olmuşsa, bizlerde rabbimizin en sevdiklerinden olmayı dilersek. Bizlerde inş Rabbimizin en sevdiklerinden oluruz.

selamunaleykum kardeşım
gercekten cok guzel bır paylaşım emeğıne sağlık
ne mutlu sana kı bu genc yaşta bu kadar bılgıye sahıpsın
bunu tum ıctemlığıme soyluyorum
allah razı olsun
allaha emanet ol

şanslıyız

Kayıtlı Kullanıcı
cidden çok güzel bi yazı. keşke herkes okuyabilse bunu.okuyanlarda nasibini alabilse bundan bunlara bende dahilim.inş bütün dualarn kabul olur

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamberimiz(sav)’in ifadesiyle “dünyada rahat yok” ama dünyada mutluluk var. Dünya, imtihan mekânı. Dünya hayatının tek değeri imtihan amacıyla yaratılmış olması ve Allah’ın hoşnutluğunu kazanma fırsatı sunulması. Her imtihanda Allah’ı görmek ve O’nu çokça zikretmek kurtuluşa yaklaştırıyor.

İnsanın gerçek huzur ve mutluluğa kavuşması, yalnızca Allah’ın hoşnutluğunu hedeflediği bir yaşam sürmesiyle mümkün. Rahmeti her şeyi kuşatan Rabb’imiz bu gerçeği sonsuz merhametiyle Kur’an’da haber veriyor. Kur’an şifadır; onda her zehrin panzehiri mevcuttur.

Bu sırdan habersiz insan, her yolu denediği halde düşlediği mutluluğu yakalayamamasının, yaşamın değişmez gerçeği olduğunu düşünüyor. Oysa Allah her konuyu çözümüyle birlikte yaratıyor. Mutsuzluğun çözümü; Allah’ın beğendiği güzel ahlâkı yaşamakla ve O’nun üzerimizdeki korumasını kavramakla mümkün.

~ Zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun paylasimin için . Hakki ile ibadet edebilenlerden etsin rabbim bizleri.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt