Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mutlu olmayi dileseniz ne kaybedersiniz (1 Kullanıcı)

sahabe 2004

Yasaklı Kullanıcı
MUTLU OLMAYI DİLESENİZ;NE KAYBEDERSİNİZ?

Mutlu olmak, bedava bir olay değildir. Bir bedeli vardır. O bedeli ödemeden, mutluluğa adım atamaz ve mutluluğu hiçbir zaman yaşayamazsınız.
İyi güzelde mutluluğun bedeli nedir diyeceksiniz? Mutluluğun bedeli,ufacık kalpten gelen sıcacık bir duyguyla Yüce Yaratıcımız Allah’tan dileyeceğimiz bir dilektir. Dünya ve Ahiret hayatımız için mutluluğu dilemektir.
Kısacası;Hayatta iken Ruhumuzu Allah’a ulaştırmayı dilemektir.
Yüce Rabbimiz Adem AS’ı yarattığı zaman ona kendi ruhundan emanet olarak üfleyerek onu yarattığı mahluklar arasında en üstünü sayarak halife yapmıştır.
Meleklere Adem AS’a secde edin dediği zaman melekler işin sırrını anlayıp hemen secde etmişlerdir.
Şeytana secde et dediği zaman şeytan bu oda işin sırrını anlamış ama lafı kıvırarak cevap vermiştir.
Adem AS’a Allah’ın kendi ruhundan bir parça üflemesini kıskanmış ve Allah’a beni enerjiden onu balçıktan yarattın ben ondan üstünüm diye anlamamazlıktan gelerek cevap vermiştir.Sanki Allah’ı kandıracak.
Eğer şeytan Adem AS’a secde etseydi Adem AS’amamı secde edecekti?hayır kardeşlerim Allah’ın bir parçası olan Adem AS’a üflenen Ruh’a yani yine Allah’a secde edecekti.
Ama kıskandı ğı için secde etmedi Allah’a asi oldu ve ebedi cehennemliklerden olmak üzere cennetten Allah’ın huzurundan kovuldu.
İşte o zaman Şeytan Allah’a mademki ben Adem AS’ın yüzünden cehennemlik oldum o zaman bana kıyamete kadar izin ver ben onun zürriyetinin önlerinden arkalarından ,sağlarından sollarından girerek onların çoğunu benimle birlikte cehennemde yanacaklar diye Allah’a bir vaad’ta bulunmuştur.
Allah’ta şeytana izin verilenlerdensin.Ama ben KURANI KORUYACAĞIM.Onu değiştiremeyeceksin diye cevap vermiş.Şeytan kuranı değiştiremeyeceğini anlayınca en kolay yolu seçerek Allah’ın her şeyi yedili sistem üzerine inşa ettiği ve islamın yedi şartından ,Allah’ın cennete girmek için olmazsa olmaz kanunu olan ilk iki şartı unutturmuştur.geri kalan islamın beş şartı dereceleri kazanma da sadece bir araçtır.Ama hiçbir zaman eksik şartlar insanı cennete götürmez.
Yedili sistemler nedir?örneğin.Yedi kat gökler,yedi kat cennet,yedi kat cehennemyedi alem,,islamın yedi farzı.gibi.
Unutulan islamın yedi farzlarından en önemlisi
1=)Yaşarken Ruhunu Allah’a ulaştırmaktır.
2=)Allah Allah Allah diye zikretmektir.
3=)Bunlara islamın( beş )şartınıda eklersek tamı tamına yedi oluyor.
Allah nasılki tüm mahlukata zikretmeyi farz kıldıysa biz insanada zikri farz kılmıştır.tüm mahlükat Allah’ı zikrediyorda biz insanlar neden zikretmiyoruz biliyormusunuz?Çünkü şeytan bunu unutturmuştur.
Allah’a ulaşmayı dileyince Allah dileği dileyen insana Rahim esmasıyla tecelli ederek doğduğu andan itibaren bütün günahlarını örtüyor ve zikir yapınca yarılan kalpten içeri rahmet nurları giriyor.Onun için cennetlik oluyoruz.10 dakika sonra ölmüş olsanız mizanda günahlar görünmediği için sadece sevaplar göründüğü için sevap kısmı ağır çektiği için gideceğimiz yer direk cennetin birinci katı oluyor.
Eğerki o kula Allah ömür vermişse Kulun Ruhunu kendine ulaştırarak üçüncü kat cennetini verecektir.Allah bu sözü vermiştir ve Allah verdiği sözden caymaz.
Dilek yoksa Allah kulun kalbini yarmaz.yapılan zikirler kalpten içeri giremediği için ölünce tüm amelleri boşa gider ,heba olur.Heba olunca ne olur?Allah’ın Rahim esmasıyla tecellisi olmadığından ,ve zikir farz olduğundan,zikretmediğimiz her saniye bir günah yazıldığı için bir ömür boyu günahları bir gözünüzün önüne getirin.dağlar gibi olacaklar.
Gün 24 saat bir günde 4 saat ibadet yapsan, islamın beş şartını yerine getirsen 20 saat günah var.Allah’ın Rahim esmasıyla tecelliside yok.Günahlar apaçık dağlar gibi ortada.sevaplar devede kulak kalıyor.
Nereye gideriz biliyormusunuz doğru ebedi cehenneme.
Öyle cehennemden çıkışta yok.Allah kuranda ellisekiz ayetinde cehenneme girecekler ebedi cehennemde kalacaklar diyor.
Kim demiş cehennemden çıkış var?
Sadece kıyamette her nefis cehennemi görecektir diyor.yani herkes cehenneme girecek allah’a ulaşmayı dileyerek Allah’ın Rahim esması ile tecelli ettiği kullar cehenneme uçarak girecekler yedi kat cehennemi uçarak gezerek uçarak cehennemden çıkarak hengi cennetin katına gideceklerse oraya uçarak gidecekler.Ama dünyada dilek hakkını kullanmayanlar Allah’ın rahim esmasından mahrum kaldıkları için bunlarda uçarak cehenneme girmek isteyecekler ama cehennemin kapılarına toslayarakyere düşecekler ve cehennem zebanileri onlara size uyarıcı resuller gelmedilermi neden buradasınız dediklerinde onlar geldiler ama biz onlara inanmadık diyecekler ve burunlarının üzerinde sürünerek cehennem kapılarından içeri girerek cennetliklerin cehennemden uçarak çıkmalarını bekleyecekler.Son cennetlikte cehennemden uçarak çıktıktan sonra bunlar topluca ebedi cehennemde kalmak üzere cehenneme atılacaklardır.
Peygamberimiz ne demiş kendi amellerimiz ile cennete gidemeyiz ve ebedi Cehennemlik oluruz.
Ancak ve ancak Allah’ın Rahim esmasıyla tecelli eden kullar cennete gidebilir.Rahim esması ile tecellide sadece Yaşarken Allah’a ulaşmayı dilemek ve zikretmekle oluşan Allah’ın insanlara cennetlerini sunmak için oluşturduğu harika bir sistem bir olay.
Hepimiz Allah ile istesekte istemesekte bir ilişkinin içindeyiz.
O, bizi yaratan Allah, bize aklımızı veren Allah. Ruhundan biz insanlara üfürdüğü için, biz insanları kâinatın en üstün mahlûku kılmıştır.
Biz insanların hayatı Allahû Tealâ tarafından,her kişiye tek tek mutlu olsun diye kendisine verilmiştir. Allah insana ruhundan üfürmüş ve insanı hayat adı verilen bir muhtevayla tamamlamıştır; yaşamak, canlı olmak.
Sadece iki alternatif var: Biri yaşamak, ikincisi ölmek.
1=)Birincisi Ruhumuz öldüğümüzde Azrail ve Allah’ın melekleri tarafından Allah’a ulaştırılır.Ulaştırılır ama bu Ruhun dünyadaki fizik bedeni ve nefsi ahirette ebedi cehennemde yanacaktır.Nedenmi?Allah’ın olmazsa olmaz kanununu çiğnediği yaşarken Ruhunu Allah’a ulaştırmayı dilemediği ,Rahim esmasıyla tecelli olmadığı için.
2=)İkincisi ise kişi hayatta iken ,yaşarken Yaratıcımız Allah’ın olmazsa olmaz kanununa uyarak Allah’a ulaşmayı dileyip Allah Allah Allah diye günde hiç olmazsa bir saat içinden sessiz vede dilsiz olarak Allah’ı zikrederek yaşarken ruhunu Allah’ın yardımıyla Allah’a ulaştıran öldüğü zamanda Allah’ın Rahim esması ile tecelli ettiği vede ahret hayatının ebedi cennet olan sanşlı kullarından olanlardır.
Bu kişi nin ruhu hayatta iken Allah’a ulaştığı için öleceği zaman Allah’tan gelerek vucuda girer ölüncede meleklerin yardımı olmadan kendisi uçarak yükselerek tekrar Allah’a döner.
Neden meleklerin yardımı olmadan dedim.Zira bu kul hayatta iken zikirle ruhunu Allah’a ulaştırmıştır.Allah bu kula yedi kat gökleri aşarak kendine ulaştırmıştırda ondan.
İşte biz bu ufacık farkı anlıyabilmemiz için Allah bize akıl ve özgür irade veriyor.Vede kesinlikle seçimimize karışmıyor.
İster beni dilersin o zaman sana rahim esmamla tecelli edip ruhunu yaşarken bana ulaştırarak sana uçsuz bucaksız cennetlerimi veririm.
İster aklını çalıştırmazsın ,ayetlerimden gafil olarak dünya hayatıyla mutlu yaşar ,beni dilemez seytanı dost edinirsin ozamanda sana asla ve asla Rahim esmamla tecelli edemeyerek zira bu senin özgür irade ile seçimin vede ben seni şeytanla beraber ebedi cehennemde kalmak üzere cehenneme atarım diyor.
Şimdi sizlere soruyorum,Bu kişileri Allah’mı cehenneme atıyor yoksa inadla yaşarken Allah’a uşalmayı dilemeyerek özgür iradesiyle Allah’ın Rahim esmasıyla tecellisini düşünmeden red ederek (ezelde Allah’a verdiği yemin,misak ve ahd ları yerine getirmiyerek kişi zorla ve inadla kendi kendini cebedi cehennememi mahkum ediyor?
Bir sorum daha olacak kendi dünya ve ahret saadetiniz için;
Yaşarken Ruhunuzu Allah’a ulaştırmayı dileseniz NE KAYBEDERSİNİZ?
Bilakis hem dünyada hemde ahrette mutluluğu kazanırsınız.
Tabiki dileği dilediğiniz zaman Allah’ı günde enaz bir saat zikretmek kaydıyla.Bu dünyada nasılki benzinsiz araba yol almazsa hareket etmezse Ruhta zikir olmadan yerinden bir milim bile kıpırdamaz.Ve gök katlarında yükselmez.
Ozaman nemi olur Allah dileğimizi kabul etmez.Ve yine cehennemlik oluruz.
Hem Allah’a ulaşmayı dileyeceksin,hem ruhun sadece ve sadece zikirle gök katlarını yükselerek Allah’a ulaştığını bileceksin.Hemde dileği diledikten sonra Allah Allah Allah diye zikretmeyeceksin.
Şeytan gibi Allah’ımı kandırmaya çalışacağız.
Allah’ın gerçekleri bunlar kardeşim.Kendiniz için Yaşarken allah’a ulaşmayı dileyiniz.
NE KAYBEDERSİNİZ?
Okuduğunuz için Allah razı olsun.

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm
Allah razı olsun yazı için

Allah-ü teala lokman suresinde şöyle buyuruyor.
Hiç şüphesiz Allah'ın va'di haktır. Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın.

Acaba biz günümüzün müslümanları Allah rahimdir, affeder diyerek işlediğimiz günahların farkındamıyız.Mutlu olmak için nefsimizden hiç taviz vermiyoruz.Acaba, aldatıcılar bizide Allah ile aldatıyormu.
Selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt