Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

mutlu evlilik için taktikler (1 Kullanıcı)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
utlu evlilik için taktikler

Yaklaşık kırk gün süren ve yüzyüze yapılan görüşmelerde eşlerin mutlu evlilik adına uygulayıp sonuç aldıkları

taktikleri özet hâlinde sunacağız. Siz de kişilik özelliğinize uygun olanı seçip uygulayarak evliliğinizi cennete

çevirebilirsiniz:

1-Ne kadar yüksek tahsilli ve kariyer sahibi olursanız olun, beyinizle şahsiyet ve gurur yarışına girmeyin.

2-Suçlanan eş, hatasını ısrarla ve tekrar yapma yoluna gider; bunu da hınç alma duygusuyla yapar.

3-Kendisini ağıra satan eş, baltayı taşa vurmak üzeredir.

4-"Biliyorum, sen artık beni sevmiyorsun!" diye sitem eden kişi, eşini şuuraltına "artık beni sevme" düşüncesinin

temelini atmış olmaktadır.

5-Evliliğin en büyük düşmanı hayalciliktir. Karı ve koca, mevcut eşlerinin dışındaki eşlerle daha mutlu olacaklarını

sanmaktadırlar. Bu ise büyük bir hatadır. Hayalci söz ve davranışlarla eşinizi bıktırmayın. Hayallerinizdeki eşe göre

değil, mevcut eşinize göre hayatınızı düzenleyin.

6-Erkekler görsel ve işitseldir; hanımlarsa dokunsal (hissî) ve duyusal& Bunun için erkekleri elde etmek için göze

hitap eden ev ve vücut bakımına; hanımların gönlüne ulaşabilmek için de bedenî temas ve ilgiye ihtiyaç vardır.

7-Boşanmaların büyük kısmı olmadık şeyler için âh u vâh etmekten, boşu boşuna üzülmekten kaynaklanmaktadır.

8-Asabîyseniz, tartışma çıkarma ve muhatabınızı kırma ihtimaliniz çok yüksektir. Bundan kurtulmak için özür dilemeyi

öğrenin.

9-Mübâlağacıysanız göz yaparken kaş çıkartma riski altındasınız. Aslında standartların üstünde olan eşinizi, incir

çekirdeğini doldurmayacak bir şey yüzünden kaybedebilirsiniz. Çözümü dilinize hâkim olmaktan geçiyor.

10-Çıtkırıldımsanız, bıkkınlık vermeye başlayan nazınız âşık usandıracak hâle gelmiş olabilir. Bundan kurtulmak için

olaylara geniş açıdan bakmayı öğrenin.

11-İradenize hükmedemiyorsanız, günah, hastalık, sıkıntı, dert ve tasa peşinizi bırakmayacaktır. Kurtuluş reçetesi,

yalnız kalmamak ve denetlenmektir.

12-Uyumsuzsanız, kabahati hep muhatabınızda ararsınız. Çözüm yolu, mütevâzî olmak ve önceliği karşınızdakine

vermekten geçer...

EVLİLİKTE MUTLU OLMASI ZOR TİPLER

-Hep fedâkârlık bekleyen, kendisi fedâkârlıkta bulunmaya hiç yanaşmayan,

-Küçük şeylerle mutlu olamayan,

-Herşeyi tenkid edenler (eleştiren),

-Nimeti, iyilik ve güzelliği fark etmeyenler,

-Başkalarını suçlayıp duran, ama kendi eksiklerini görmeyen,

-Didaktik (buyurucu, öğretici) üslupla konuşan,

-Beklentilerini, imkânlarına göre düzenleyemeyen,

-Tebrik ve takdir cimrisi olan,

-Öfkesine hükmedemeyen,

-Şüpheci, endişeci ve dedektif huylu olanlar,

-Maddî olarak kendinden üstündekilere imrenirken, kendinden aşağıdakilerden ders ve ibret almayan,

-Sır saklamayı bilmeyen,

-Boşanma ve ayrılma lafını sıkça ağzına alan,

-Eşini başkalarıyla kıyaslayan...

sudegul

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sizlerden razi olsn cok guzel seyper paylasiyorsunuz bu sitede. Benimde icimi alev alev yakan derdimi birileriyle paylasmam lazim.
Benim derdim sikintim Esimle anlasamiyoruz :( evleneli daha 1 sene bile olmadi severek isteyerek evlendik ama is gecinmeye anlasmaya gelince olmuyor. Ben avrupada yasayan 24 yasindayim. Allah'ima sukurler olsun dinini imanini bilen biriyim. Ben esimi cok seviyorum onunda beni sevdigini biliyorum. Bizim sorunumuz nedir neden anlasamiyoruz kavga ediyoruz bi turlu anlamiyorum.. Esim beni cok hor goruyor beni hep asaliyor kucuk goruyor halbuki ben gayet kulturlu okumus ilim bilim sahibi biriyim. Ona gore herkes benden iyi benden kulturlu benden ilimli herkes herseyi iyi yapiyor bitek ben kotuyum. Bana oyle laflar ediyorku cok zoruma gidiyor. Ne cirkinligim kaliyor ne annemin babamin deliligi manyakligi ne kardeslerimin salakligi kisacasi sadece beni hor gorup asalamiyor ailemi bile. Ben evlenince ailemden uzaga tasindim aramiz 2 saat simdi. Aileme gidip gelmiyor benide gondermiyor arayip sormami bile istemiyor halbuki benim ailem annem babam kardeslerim onu cok seviyorlar ama o bunu anlamiyor. Esim istemiyor diye ben isimi biraktim evimdeyim esimden izinsiz eve ekmek almaya bile gitmiyorum ne komsuya ne baska biyere hicbiyere gitmiyorum sozunden cikmiyorum. Ne yapacagimi sasirdim kaldim sabrediyorum sabahlara kadar dua ediyorum Allah'ima sigindim bana sabirlar versin yardim etsin diye. Burda hic kimsem yok ailemede soyleyemiyorum hicbiseyi konusuyorum esimle soyluyorum ama hakli oldugum halde yine ben haksiz oluyorum ben kotu oluyorum. Ona karsi gorevlerimi yerine getirmesem yemegini yapmasam, camasirini yikamasam, utusunu yapmasam pis biri olsam dinlemesem hakli dicem ama bunlarin benim gorevim oldugunu ben cok iyi biliyorum ve yerine getirdigimide cok iyi biliyorum. Simdi 7 aylik hamileyim ve cok zor geciyor hamileligim ama esimin umrunda degil. ben hastaymisim biyerim agriyormus umrunda degil. yaninda yatiyorum kivraniyorum agliyorum agridan ama neyin var bile demiyor ben yinede o agrilar sancilara ragmen herseyini yapiyorum inanirmisiniz yemegini onune surunerek getirdigim gunler var. Hamileligim cok zor gectigi icin erken dogum olabilirmis simdi 7 aylik hamileyim ama hala cocugumuza 1 corap bile alamadim cunku ben baska sehire tasindigim icin heryeri bilmiyorum esimde beni bi yere cikarmiyor sadece evimin yakininda pazar var ordan meyve sebze aliyorum bide hastanenin yerini biliyorum bu koskocaman sehirde.Herseyi yasak etti bana evde telefon bile yok bisey olursa birini yada kendisini aramam icin. neden bana boyle davraniyor beni kucuk goruyor hic anlamiyorum. dayanicak gucum kalmadi Rabbime sigindim artik ondan esime hidayet vermesini bana sabir vermesini diliyor sabahlara kadar gozyaslariyla dua ediyorum. Arkadaslar anlattikca bitmiyor hangisini anlatayim ne diyeyim bilmiyorum piskolojim dahi bozuldu artik ben eski ben degilim. Kole gibi hissediyorum kendimi.. Benim icin neolur dua edin esime Allah'tan hidayet dileyin lutfen. Allah rizasi icin dua edin bana yada neyapmam gerektigini soyleyin yazin ayaklarina kapandim yalvardim yakardim ama yine ayni yine ayni.. Neolur dua edin benim icin Allah rizasi icin...

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
allah sabır versin kolay bir durum değil.anlaşarak evlensen bile aynı evin içerisinde yaşamaya başlayınca işler değişiyor.benim kız kardeşimde hemen hemen seninle aynı durumda.işin açıkçası arkasında duran kşmse olmadığı için boşanmadıda.sizinki gibi oda bizleri istemiyor.ancak bizimki sonradan para gördüğü için kudurdu karı-kız,içki vs.her türlü pislik var.en büyük çocuğu 16 yaşına geldi.boşanmadı.çünkü ayrılamayı düşündüğünde kapıya gelip herkesi rahatsız edip yalvarıyor sonra herşey aynı ........geçen yıl gaziantep'e gittim ama kız kardeşimi 2 gün gördüm kavga cıkardı.bize gödermedi evine zaten almıyor.allahım bir çıkış yolu göstersin size .ama ailenizin size destek olacağından eminseniz onlarla paylaşın bence.kendinize ve bebeğinize iyiy bakın allaha emanet olsun selamlar

sudegul

Kayıtlı Kullanıcı
Tesekkur ederim arzu kardes hic kolay degil. Ailemle paylassam bana destek cikicaklarindan cok eminim ama duzelir umidi ile sabrediyorum. Onlar anliyorlar tabiki hissediyorlar soruyorlar ama soyleyemiyorum onlari uzmek istemiyorum. Birde ailene soyledin diye laf duymak istemiyorum onlari huzursuz etmek istemiyorum. Keske beni olesiye dovse oldurse ama laf soylemese :( Insan karisina daha dogmamis cocuguna Beddua edermi hic " Allah belani versin karnindaki cocugunla beraber dedi bugun bana mutfaktayken cagirdiginda duymadim diye :a36: Bebegim olmasaydi yasiyor olmazdim simdi beni sadece bebegim ayakta tutuyor :a36:Allah benim durumumda olan herkese sabir versin..
Gozpinarlarim kurudu artik aglamaktan. Allah'im darda olanin yanindadir herzaman benide gorup yardim edicek insallah...

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardimciniz olsun kardesim cok ama cok uzuldum:( tez zamanda ins Allah yuvaniza huzur versin esinizede hidayet nasip etsin.. ya severek evlenenler neden bu hallere geliyor bir turlu anlamiyorum.. galiba denildigi gibi evlilik piyango gibi bisey.. akli almiyo insanin, rabbim yardimciniz olsun kardesim sabredin her seyde bir hayir vardir.. imtihan dunyasindayiz unutmayin her serde vardir bir hayir.. tum guzellikler siiznle olsun.. rabbim yar ve yardimciniz olsun..

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim inan okudum çok üzüldüm allah yardımcın olsun çok zor bişey gerçekten allah eşine tez zamanda hidayet nasip etsin ve senin gibi olan kardeşleriimizin yardımcısı olsun bende şuan evlilik için adım attım ama böyle çevremde duyduklarım beni korkutuyo ya bende aynı şeyleri yaşarsam diye allah hepimizn yardımcısı olsun sabret kardeşim dua et rabbim izniyle herşey düzelşir inşallah allaha emanet olun...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Diziler filmler buna kötü örnek teşkil ediyor...

ALLAH c.c razı olsun kardeşim..

hulya48

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesler. verdiğiniz bilgiler icin cok tesekkür ederiz. sudegul arkadasim durumuna cok üzüldüm gercekten.bana yardım edin demişin bizde aklımızın yettiği dilimizin döndüğü kadar sana kardes veya abla tavsiyesinde bulunalım inşallah..herşeyin en iyisini Allah bilir ama öylesi seyler yazmısınki bazı yerlerde inanmakta güclük cektim bende evliyim benimde evliliğimde ilk yıllarda yazdığın sorunlar yasandı ama tabiki o kadar bahsettiğin boyutta büyüklükte değil. eşini öyle eleştirmişinki, sanki hergün seni dövüyor çalışmıyor seni başkalarına muhtaç bırakıyor. keşke beni dövse öldürsede bu sözleri söylemese demişşin. demekki seni seviyor sana kıyamıyor elini bile kaldırmıyor. senden nefret eden sevmeyen birisi olsa döverde herseyide yapar. kadınlık eşinin çamaşırını yıkamaktan yemeğini yapmaktan ibaret değildir. buna inan kardesim. herseyin başı tatlı dil güler yüz, sen eşinle oturup konuştunmu benden ne bekliyorsun diye sordunmu ? eğer yapmadıysan cok geç olmadan yapmanı tavsiye ederim kardeşim. eşin işten geldiğinde sahiden sevecen olarak bir gülümseyip hoşgeldin dedinmi. eğer öyle yapsan emin olki hersey on misli daha güzel olur senin ve ailen için. kocam beni seviyor biliyorum yazmışın, anlattığın gibi bir insansa emin ol ki seni sevmiyordur.. seni dışara bile çıkartmayan köle yerine koyan birisi seni nasıl sevebilir.. ama eğer yanılıyorsan o seni köle yerine koymuyorsa sen kendini o sınıfa koyuyorsan ve öyle davranıyorsan o ne yapabilir.. kafandaki kalıplardan kurtulmalısın..ilk basta söylediğim gibi herseyin başı tatlı dil güler yüz. muhabbet aradaki buzları eritir , yanlış anlama kardesim sen öyle bir yazı yazmışınki sanki sen gökten inen bir meleksin bütün kötülükleri eşin yapıyor. herşeyi onun omzuna yükleme, birazda öz eleştiri yap, erkeklerin en nefret ettiği hanım kendisine yalan söyleyen hanımdır.. bunu asla unutma, yuvaları yıkan yalanlardır. kendini düşünüyorsan Allahtan korkuyorsan yalan söyleme eşine , hakkını helal et sudegul kardes .. aileme söylersem bana arka cıkacaklarından eminim demisin. aile icerisindeki olayları anne baba veya etraftaki insanlara anlatmak , huzursuzluğu bitirmez kesinlikle. bilhassa daha fazla şiddetlendirir..istersen anlatabilirsin tabiki bu senin takdirin de olan birsey. ama sen eminmisin 7 aylık olan cocuğuna hala bir corap alamadığından seni eve hapis ettiğniden_? eğer sen kendin olayları düzeltmek icin caba göstermessen kimse sana yardım edemez ne ailen nede eşinin ailesi nede arkadaşların. üzülerek söylüyorum ama sonu ayrılıktan başka bisey olmaz kardesim. sana o kadar kötü sekilde hitap ediyorsa biraz kendini düzeltmeye git bence, hicbir aklı başında insan eşine öyle sözler söylemez cünki. eğer söylüyorsa demekki sen eşine ne yapıyorsun canını boğazına getiriyorsunda oda sana bir hiddet anında o lafları sarfediyor.bir insan melek gibi bile olsa ona karşı ters iş yapa yapa onu şeytana çevirirsin. herşey senin elinde emin ol. sen kendi hatalarını görmedikten eşinle inatlaştıktan sonra yürümez bu evlilik. yazını defalarca okudum inan kardesim şok oldum. cok ta çelişkili yazmışın sadece pazara gidiyorum birde hastaneye demişin. ee ne yiyorsun güzel kardeşim ne içiyorsun. eşin işe giderken seni kilitleyipmi gidiyor yoksa o sana biryeere gidince bana haber ver habersiz gitme diyorda, sen bunun ismini beni hapis ediyormu koyuyorsun ? Allah herşeyin en iyisini bilendir ama Allahu zülcelal yalan söyleyipte dara düşenlere değil , doğru olupta doğru konuşupta darda olanların yanındadır. tabiki Allahü zülcelalin rahmeti sonsuzdur. Allah rızası icin ahlakımızı düzeltelim evlerimiz medrese gibi artık her konuda kitap bulup okumak mümkün. üzerimize düşen görevleri öğrenip elimizden geldiğince uygulayalım. ben biliyorum ben ilim sahibiyim demişin güzel kardesim ama sen yinede oku biraz bence. lütfen söylediklerime kırılma seni karalamak icin yazmıyorum hic bir kelimeyi. avrupada yaşıyorsunuz ve gercekten ne cep telefonu nede ev telefonunuz yokmu, yapmayın Allah aşkına güzel kardesim burada kimse cocuk değil evinizde bilgisayar internet bağlantısı varda bir telefonunuzmu yok ,, hadi ev hattı yok ceptemi yok , eşinizi yerden yere vurmuşunuz bu sözleri kime anlatsanız size hak verir emin olun kendinizi haklı çıkarmak istiyorsanız emin olun bunu başarırsınız bu sözlerinizle. karar verin gayeniz kendinizi haklı cıkartmak doğru göstermekmi yoksa gercekten huzurlu mutlu saygılı bir evlilik yürütmekmi_? sen eşini sevmez ona karşı sevimli olmaz yalan söylersen, o sana bir kez anlatır sonra tekrar anlatır eğer iyi insansa bir daha anlatır böyle yapma diye , am asen yine benim ben doğruyum böyle olacka dersen , oda doğal olarak seninle ne konuşur ne sevgi gösterir cünki konuşsa bile fayda vermiyordur senin tarafından , oda bırakır artık herseyi.. 35 yaşıma geldim senin kadar çelişkili bi şekilde eşini eleştiren yerden yere vuran bir bayan görmedim kardesim , eşin seni dışarıya çıktığın için dövüyormu. avrupada yaşıyorum demişin , ehliyetin yokmu arabanız yokmu. eşin işteyken sen çıkıp gezmiyormusun güzel kardeşim öyle şeyler yazmışınki sanki seni aldı dağ başında bir eve hapis etti gelip gidip kötü söz söylüyor sonrada kapıy kilitleyip gidiyor.. Allah herşeyi bilendi..r bilmiyorum yaşın kaç ,, aklın yeterekmi yapıyorsun söylüyorsun buunları yoksa bilmeyerekmi, ama Allah kanmaz herkesin yaptığı ayağına dolaşır güzel insan.. sen en iyisi beyinle otur konuş bunların aynısını onlara söyle ben senin hakkında bunları düşünüyorum bana bunları yapıyorsun de. bakalım ne cevap verecek ..ama beyinle konuşurken uslupunada dikkat et. laf var LAF var anlatabildimmi biraz..ne deyim başka Allahu zülcelal hepimizi ıslah etsin doğru yola sevk etsin inşallah. sen bu soruları beyine sor inşallah düzelir herşey güzel olur. sürcü lisan ettiysem affola hakkınızı helal edin. selamun aleykum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt