Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

mutlaka düşünülmesi gereken bir soru? (1 Kullanıcı)

someronurzaloglu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeslerim.merak ettiğim ve sizlerinde düşüncesini almak istediğim bir konuyu
sormak istiyorum.bende yapmış olabilirim araştırma yapamadım ama bugun forum sitemizde bazı konulara göz gezdirirken dikkatimi çekti."Selamün Aleyküm" yazcağımıza niçin kısaltmalar kullanıyoruz.sizce bu doğru bir şey mi yapıyoruz?En ufak bir şeyi bile karşılaştıramayacağımız Yaradan'ın isimlerinden birini bile kısaltmaya yürek isterken(yada istemesi gerekirken) niçin dinimizde Yaradan'ın yarattıklarına selamı esirgememek gerekirken niçin kısaltmalar mevcut?Hata ettiysem bir şeyleri eksik veya yanlış yazdıysam affola.Allah'a emanet olun kardeşlerim.B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: mutlaka düşünülmesi gereken bir soru?

someronurzaloglu yazdı:
Selamün aleyküm kardeslerim.merak ettiğim ve sizlerinde düşüncesini almak istediğim bir konuyu
sormak istiyorum.bende yapmış olabilirim araştırma yapamadım ama bugun forum sitemizde bazı konulara göz gezdirirken dikkatimi çekti."Selamün Aleyküm" yazcağımıza niçin kısaltmalar kullanıyoruz.sizce bu doğru bir şey mi yapıyoruz?En ufak bir şeyi bile karşılaştıramayacağımız Yaradan'ın isimlerinden birini bile kısaltmaya yürek isterken(yada istemesi gerekirken) niçin dinimizde Yaradan'ın yarattıklarına selamı esirgememek gerekirken niçin kısaltmalar mevcut?Hata ettiysem bir şeyleri eksik veya yanlış yazdıysam affola.Allah'a emanet olun kardeşlerim.B)

ve aleyküm selam kardeşim.. Allah razı olsun bunu gündeme getirmiş olduğunuz için.. bunu, bir kardeşimizin açmış olduğu ''selamlaşma'' konusunda ben de yazmıştım.. Selam, yüce rabbimizin esmalarındandır, aynı zamanda muhatabımıza bir duadır... bunu kısaltarak yazmak kesinlikle caiz değil.. bu konuda birkaç yazı okumuştum internette, ''yazı dilinde bazı kelimeler var ki bunlarda herhangi kısaltmalara gidilmesi doğru değil, caiz olmaz.'' şeklinde.. bazı forumlara bakıyorum mesela, Allah kelimesinin küçük harfle yazılması durumunda forumlar otomatikman bunu büyük harfe çevirip yanına da '' (c.c)'' ekliyorlar.. inşallah bu konuda hassas olalım..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Bende çok dikkat etmeye çalışıyorum...Allah(c.c) herkesi düşündürsün ....Amin inşallah...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMIN ALEYKÜM...

İLK ZAMANLAR AÇIKLIKLA YAZIYORDUM...
BAŞKA ARKADAŞLARIN PRATİK YAZMA KONUSUNDA YAPTIĞI UYGULAMAYI ZAMAN İÇİNDE KENDİMDE YAPMAYA BAŞLADIM...ASLINDA DİKKAT ETMEK LAZIM...
HATIRLATTIĞINIZ İÇİN ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt