Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mutlaka Bizede Gelecek (2 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm arkadaşlar. Her nefis, her canlı ölümü tadacak, sonra bize rücû edecektir (dönecektir). Ali imran 185

Hiç şüphemiz yok, aslında şüpheye yer yok, hepimiz ölümü tadacağız. Önemli olan nasıl yaşadığımız ve nasıl öldüğümüz. Çünkü herkes bi şekilde yaşıyor. Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Bu bizim nasıl yaşamamız gerektiğini apaçık ortaya koyuyor. Buyrun şu kıssayı dinleyelim.

Yezîd er-Rakkaşî anlatıyor:

İsrailoğulları zamanında zalim bir hükümdar vardı. Bir gün makamında otururken kapıdan içeri sevimsiz görünüşlü ve korkunç halli birisinin girdiğini gördü. Hükümdar onun aniden içeri dalışının heybetli bir şekilde girişinin verdiği şiddetli korku ile hemen adamın karşısına dikilerek:

- Ey adam, sen kimsin! Evime bu şekilde girmene kim izin verdi? diye sordu. Gelen adam:

- Bu evin asıl sahibi izin verdi! Ben ise hiçbir kapıcı ve muhafızın engel olamayacağı, hiçbir padişahın yanına girerken izin almaya ihtiyaç duymayan, hiçbir sultandan korkmayan, hiçbir zalimin korkutamadığı ve aynı zamanda hiçbir kimsenin elimden kaçamadığı birisiyim, dedi. Bunları duyan hükümdar yüz üstü yere düştü, vücudu titremeye başladı; ona:

- Yoksa sen ölüm meleği misin? diye sordu; o da:

- Evet, ben ölüm meleğiyim, dedi. Hükümdar:

- Allaha yemin ederek söylüyorum; bana bir gün zaman tanışan da, yapmış olduğum bütün günahlardan tövbe etsem, Allahtan benim kusurlarımı bağışlamasını istesem ve hazinemde biriktirmiş olduğum bütün malları dağıtsam! Yoksa ben, ahirette Onun azabına tahammül edecek güçte değilim, dedi. Melek:

- Sana nasıl zaman tanıyabilirim ki! Ömrünün günleri sayılı ve vakitleri değişmeyecek şekilde yazılıdır, dedi. Hükümdar:

- O zaman bir saat mühlet versen olmaz mı? diye sordu; melek:

- Sana tanınan bütün saatler bu hesabın içindededir. Onlar geçip gitti, senin hiç haberin olmadı. Sen bütün nefeslerini tükettin, senin için bir nefeslik süre kalmadı, dedi. Hükümdar:

- Peki, sen beni mezara koyunca yanımda kim olacak? diye sordu. Melek:

- Salih amelinden başka hiçbir şey olmayacak, dedi. Hükümdar:

- Benim hiçbir salih amelim yok ki! deyince, melek:

- Hiç şüphesiz senin gidişin ateşe ve varacağın yer Cabbar olan Allah'ın gazabı olacaktır, dedi ve onun ruhunu aldı.

Burası çok önemli arkadaşlar. Ruhu alınan hükümdar tahtından aşağı yüz üstü düştü. Memleketindeki insanlar ise ardından feryat ediyorlardı. Şayet onlar Allah'ın ona gazap etmesi sebebiyle gideceği yeri bilselerdi; daha çok ağlarlar ve daha fazla feryat ederlerdi.

Yöneticilere Altın Öğütler....
İmam Gazâlî

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Mutlaka Bizede Gelecek

ALLAH RAZI OLSUN ABİM BİZLERİ BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (C.C.) SENDEN RAZI OLSUN ABİM. ÖLÜM KAÇINILMAZDIR. BİZİM ELİMİZDE OLAN BUNA GÖRE YAŞAYIP, YERİMİZİ HAZIRLAMAKTIR. ÖLÜM GELDİĞİNDE ZAMANIMIZ OLMAYACAK...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

zerrin yazdı:
ALLAH (C.C.) SENDEN RAZI OLSUN ABİM. ÖLÜM KAÇINILMAZDIR. BİZİM ELİMİZDE OLAN BUNA GÖRE YAŞAYIP, YERİMİZİ HAZIRLAMAKTIR. ÖLÜM GELDİĞİNDE ZAMANIMIZ OLMAYACAK...

Amin kardeşim senden de razı olsun. ölüm geldiği zaman yukarıdaki cevapların aynısını alacağız ne bi saniye ne bi saatimiz olacak. Onun için zamanımız varken aklımızı başımıza alalım. Ve Sultanımıza kerşı gelmeyelim. Çünkü Sultanımız yenilmezdir ona dik başlılık yapmak bize zarar verir.

Kılıcı kayaya vursanız ne olur kılıç yamulur kayaya bişey olmaz. Allaha emanet olun

S

SELEHA

s.a. ALLAH RAZI OLSUN BİZ BU DÜNYADA KİRACI OLDUGUMUZU BİLİYOZ AMA YİNDE DÜNYA MALININ PEŞİNİ BIRAKMIYOZ ÇOK HAKLISINIZ ARKADAŞLAR ALLAHhepimizin yar ve yardımcımız olsun

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
esselamu aleyküm arkadaşlar. Her nefis, her canlı ölümü tadacak, sonra bize rücû edecektir (dönecektir). Ali imran 185

Hiç şüphemiz yok, aslında şüpheye yer yok, hepimiz ölümü tadacağız. Önemli olan nasıl yaşadığımız ve nasıl öldüğümüz. Çünkü herkes bi şekilde yaşıyor. Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Bu bizim nasıl yaşamamız gerektiğini apaçık ortaya koyuyor. Buyrun şu kıssayı dinleyelim.

Yezîd er-Rakkaşî anlatıyor:

İsrailoğulları zamanında zalim bir hükümdar vardı. Bir gün makamında otururken kapıdan içeri sevimsiz görünüşlü ve korkunç halli birisinin girdiğini gördü. Hükümdar onun aniden içeri dalışının heybetli bir şekilde girişinin verdiği şiddetli korku ile hemen adamın karşısına dikilerek:

- Ey adam, sen kimsin! Evime bu şekilde girmene kim izin verdi? diye sordu. Gelen adam:

- Bu evin asıl sahibi izin verdi! Ben ise hiçbir kapıcı ve muhafızın engel olamayacağı, hiçbir padişahın yanına girerken izin almaya ihtiyaç duymayan, hiçbir sultandan korkmayan, hiçbir zalimin korkutamadığı ve aynı zamanda hiçbir kimsenin elimden kaçamadığı birisiyim, dedi. Bunları duyan hükümdar yüz üstü yere düştü, vücudu titremeye başladı; ona:

- Yoksa sen ölüm meleği misin? diye sordu; o da:

- Evet, ben ölüm meleğiyim, dedi. Hükümdar:

- Allaha yemin ederek söylüyorum; bana bir gün zaman tanışan da, yapmış olduğum bütün günahlardan tövbe etsem, Allahtan benim kusurlarımı bağışlamasını istesem ve hazinemde biriktirmiş olduğum bütün malları dağıtsam! Yoksa ben, ahirette Onun azabına tahammül edecek güçte değilim, dedi. Melek:

- Sana nasıl zaman tanıyabilirim ki! Ömrünün günleri sayılı ve vakitleri değişmeyecek şekilde yazılıdır, dedi. Hükümdar:

- O zaman bir saat mühlet versen olmaz mı? diye sordu; melek:

- Sana tanınan bütün saatler bu hesabın içindededir. Onlar geçip gitti, senin hiç haberin olmadı. Sen bütün nefeslerini tükettin, senin için bir nefeslik süre kalmadı, dedi. Hükümdar:

- Peki, sen beni mezara koyunca yanımda kim olacak? diye sordu. Melek:

- Salih amelinden başka hiçbir şey olmayacak, dedi. Hükümdar:

- Benim hiçbir salih amelim yok ki! deyince, melek:

- Hiç şüphesiz senin gidişin ateşe ve varacağın yer Cabbar olan Allah'ın gazabı olacaktır, dedi ve onun ruhunu aldı.

Burası çok önemli arkadaşlar. Ruhu alınan hükümdar tahtından aşağı yüz üstü düştü. Memleketindeki insanlar ise ardından feryat ediyorlardı. Şayet onlar Allah'ın ona gazap etmesi sebebiyle gideceği yeri bilselerdi; daha çok ağlarlar ve daha fazla feryat ederlerdi.

Yöneticilere Altın Öğütler....
İmam Gazâlî

Ölüm anında, ruhlar cesetten ayrılırken rahmet veya azab melekleri vasıtasıyla onlara, hallerine uygun durumlar gösterilir."Melekler, o kâfirlerin yüzlerine ve arkalarına vura vura: "Tadın Cehennem azabını. " diyerek canlarını alırken bir görmeliydin..." (el-Enfâl, 8/50, el-En'âm, 6/93-94). Ayetlerde bildirilen azab, ölüm anında kâfir ve günahkârlara yapılan azabtır

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeşim yarın ölebilcekmiş gibi gerçek olan hayat kendimizi hazırlamamız lazım

selamınaleyküm.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

SELEHA yazdı:
s.a. ALLAH RAZI OLSUN BİZ BU DÜNYADA KİRACI OLDUGUMUZU BİLİYOZ AMA YİNDE DÜNYA MALININ PEŞİNİ BIRAKMIYOZ ÇOK HAKLISINIZ ARKADAŞLAR ALLAHhepimizin yar ve yardımcımız olsun

ve aleykümselam.

Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Bir kimse ölünce, arkada ağlayanları kalkıp: Vay benim dağım, vay efendim... gibi sözler sarfederse, ona iki melek vekil kılınır, melekler ölen kimsenin göğsüne vura vura: sen öyle misin? diye sorarlar.

Tirmizî, Cenâiz 24, Kütübü sitte.

bu hadisi bende yeni duydu. Ölünün arkasından dövünerek ağlanmaması gerektiğini biliyordum ama bunu ilk kez duydum.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
allah razı olsun kardeşim yarın ölebilcekmiş gibi gerçek olan hayat kendimizi hazırlamamız lazım

selamınaleyküm.

ve aleykümselam kardeşim Allah razı olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Her nefis, her canlı ölümü tadacak, sonra bize rücû edecektir (dönecektir). Ali imran 185

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.
RABBİM SON ANIMIZDA İMANSIZ CANIMIZI ALDIRTMASIN İNŞ ÇÜNKÜ O GİTTİMİ NE SALİH AMEL KALIYOR NE İBADET A.E.O.
SELAMETLE

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.RABBİM İMANLA HUZURUNA VARANLARDAN EYLESİN.RIZASINA UYGUN YAŞAMAYI NASİP ETSİN.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

serap bozkurt yazdı:
S.A.
RABBİM SON ANIMIZDA İMANSIZ CANIMIZI ALDIRTMASIN İNŞ ÇÜNKÜ O GİTTİMİ NE SALİH AMEL KALIYOR NE İBADET A.E.O.
SELAMETLE

ve aleykümselam. Amin kardeşim ne güzel bi dua. İman olmazsa Dünyanın sahibi ol. İçindekiler sana hizmetkar olsun. Herşey istediğin gibi olsun. Paraya para demeyecek kadar paran olsun neye yarar. Yaşayacağımız 60-70 yıl güzellik. Asıl ihtişam, lezzet, güzellikler cenette. Cennete giden yolda imanda. İmanın sağlam olması ise inançta. Nasıl inanırsak öyle ölürüz. Rabbul Alemine inancımız zayıfsa ölüm anındaki sıkıntılara katlanma zor olacak ve şeytanın oyunan gelinmiş olacak. Allah muhafaza. Şeytanın en büyük kozu son nefes. Yani sekarat hali.

Onun için büyükler; Zaman iman kurtarma zamanı diyorlar.

Allaha emanet olun.

candy_seker

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. kardeşlerim evet bir gün her nefis ölümü tadacaktır. Rabbim Hepimize salih amel ve imanla göç etmeyi nasip etsin. Allah razı olsun mustafa bey kardeşim bu ibret dolu hikayeyi bizimle paylaştığın için. Allaha emnet olun selametle B)

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. allah razı olsun kardeşim a.e.o.

sabir

Kayıtlı Kullanıcı

SA.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK.ALDIĞIMIZ HER NEFES EKSİLEN HAYATIMIZIN HABERCİSİ VE GİDEN GÜN ÖMÜRDEN AMA BİZ HALA SANKİ BİZ ÖLMEYECEKMİŞİZ GİBİ ÖLÜLERİMİZİN ARKASINDAN AĞLIYORUZ.HA ŞİMDİ HA Bİ SONRAKİ OTOBÜSLE GİDECEĞEMİZ YER BELLİ BİZ AZIĞIMIZI HAZIRLAMAYA BAKMALIYIZ.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.
AHİR VE AKİBET HAYROLA

denizbektas911

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun verdiğiniz bilgiler için hepinizden kardeşim senden de

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

denizbektas911 yazdı:
ALLAH razı olsun verdiğiniz bilgiler için hepinizden kardeşim senden de

amin kardeşim sizlerden de. Hem hoş geldiniz aramıza. Güzel paylaşımlarınızı bekliyoruz inş.
Allaha emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt