Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MÜSLÜMANLARIN YILBAŞINI KUTLAMALARI DOĞRUMUDUR (1 Kullanıcı)

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı
Aşağıdaki yazıları Yeni Rehber Ansiklopedisi isimli eserden alınmıştır.

NOEL

Îsâ aleyhisselâmın doğum günü belli olmayınca noelin mânâsı efsâneden öteye gidememektedir. islâmiyette, güneş yılının ayları içinde sayılı bir mübârek gün yoktur. Meselâ, Martın yirminci veya yirmi birinci Neyruz veya Nevruz denilen gün ve Mayısın altıncı Hıdrellez günü ve Eylülün yirminci Mihrican günü, bâzı ülkelerde mübârek sayılır. Bu günlerin Müslümanlıkta bir değeri yoktur.Noel günü ve gecesi de böyledir.

islâmiyet, Müslümanların, îmânlarında ve ibâdetlerinde Müslüman olmayanlara benzemelerini, onları taklit etmelerini ve onların dinlerinin ve ibâdetlerinin alâmeti olan şeyleri yapmayı ve kullanmayı yasak etmiştir.

Hindûların bayram günlerine ve ateşe tapınanların kutsal günlerine ve Hıristiyanların Noel gecelerine ve diğer paskalyalarına hürmet etmek ve o zamanlarda, onların âdetlerini, onlar gibi yapmak, bu günleri Müslüman bayramı zannederek, onlar gibi birbirine hediye göndermek, eşyâlarını ve sofralarını, onların yaptığı gibi süslemek, o geceleri başka gecelerden ayırt etmek dinimizce yasaktır.

Allahü teâlâ, Yûsuf sûresi 106. âyet-i kerîmesinde meâlen buyuruyor ki: “Biz Allahü teâlânın varlığına, birliğine, her şeyi yaratan O olduğuna inandık, Müslüman olduk diyenlerin çoğu, başkalarına ibâdet ve itâat ederek ve daha birçok hareket ve sözleriyle, müşrik oluyorlar.”

Mâide sûresi 51. âyet-i kerîmede ise; “Ey îmân edenler! Yahûdîleri ve Nasrânîleri (Hıristiyanları) dost edinmeyin. Zîra onlar birbirlerinin dostudurlar. içinizden onları dost tutanlar (yaşayış, örf-âdet, kutlama yönünden dost tutanlar) onlardandır. şüphesiz zâlimler topluluğuna Allahü teâlâ yol göstermez.” buyrulmaktadır

Sevgili Peygamberimiz hadîs-i şerîfinde de; “Kim (yaşayışıyla) bir kavme (topluma) benzerse o toplumdan olur.” buyurmaktadır.

SİZDE GÖRÜŞLERİNİZİ YASARSANIZ SEVİNİRİM ARKADAŞLARB)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı
RE: MÜSLÜMANLARIN YILBAŞINI KUTLAMALARI DOĞRUMUDUR

SELAMÜN ALEYKÜM ZEYNUR KARDESIM BU GÜZEL PAYLASIM ICIN TESEKKÜLER
BUNDAN ÜC HAFTA ÖNCE ALIS VERIS YAPMAK ICIN DISARIYA CIKMISTIM
ALIS VERISIMI TAMAMLADIKDAN SONRA DURAKDA OTOBÜS BEKLERKEN YANIMA
BIR YASLI HRISTIYAN KADIN YAKLASTI VE BASLADI DERT YANMAYA
AYNEN SÖYLE SÖYLEDI: NOEL BAYRAMI SADECE BIR ISRAFTAN IBARET HER SENE AYNI SEY
VE HERSEY PAHALI BOSUNA AGAC SÜSLEMELER
KILISEDE KI RAHIP VE PAPAZLARDA HIC BIR ISE YARAMIYORLAR
PAPA DA ÖYLE GIYMIS ALTIN YALDIZLI ELBISELERI SADECE BOY GÖSTERISI YAPIYOR
BEN KÜCÜKKEN ANNEMLER ILE KILISEYE GITMEK MECBURIYETINDEYDIM HERSEFERINDE ISTEMEYEREK GIDERDIM
BIZIM RAHIPLERE EVLENMEK YASAK BÖYLE OLUNCADA ES CINSEL COGALDI HATTA KÜCÜK OGLAN COCUKLARA TACIZDE BULUNUYORLAR SAPIK OLUYORLAR
VE EN ÖNEMLISI BEN ARASTIRDIM ISLAMDA BÖYLE BIRSEY YOK
BENDE EVET ISLAM AILE COK ÖNEM VERIYOR DEDIM
KADIN BILIYORUM BEN YANLIZIM VE NOELIDE KUTLAMIYACAGIM DEDI

EVET GÜZELIM YURDUMDAN HABER ALMAK ICIN TV ACTGIMDA MAALESEF KURBAN BAYRAMINDAN COK NOEL BAYRMINDAN BAHS EDILIYOR HAZIRLIKLAR DAHA COK NOEL AGIRLIKLI NÜFÜSÜ %90 MÜSLÜMAN BIR ÜLKE ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN BIZI YANLISLARMIZDAN ÖTÜRÜ AFFETSIN:(:(:(B)

adnanbilir

Kayıtlı Kullanıcı
'Allah katında din İslâm'dır.' (Âl-i imrân: 19)
'Ey iman edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin.' (Mümtehine: 1)

çaycı

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. herkes sevdiğiyle haşrolacaktır.şu anda bazı kardeşlerimize çoğu şey basit görünüyor.dini değerlerimize sahip çıkmıyoruz.müslümanız diyoruz ama hep sözde.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...mekkenin fethini kutlamak varken
noel neden...
özenti...
rabbim ıslah etsin..
pyalaşım güzeldi teşklr...
selametle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt