Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslümanlarin ilk Kıblesi MESCİDİ AKSA ve FİLİSTİN(lütfen okuyun...!) (1 Kullanıcı)

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı

Filistin davasi ve Bu davanın özünü teşkil eden MESCİDİ AKSA davası , kendisi temel olarak dava niteliği taşır. Ne yazikki Ülkemizdeki ve değişik islam ülkelerinde bazı islami akımlar dışlanma korkusu ile , bazen bir takım çevrelerle kurmuş oldukları ilişkilerin zarar görmesi endişesi ile , bazen kurumsal olarak yürüttükleri faaliyetlere karşı resmi bir takım engeller çıkabileceği düşüncesi ile , bazen de filistin topraklarinin kurtuluşu için yürütülen direnişi bir tür terör ve ve bu direnişi terör hareketi olarak nitelendiren propagandaların etkisi ile bu davaya sahip çıkmaktan çekiniyorlar .Filistin davası tek başına bir islamı davadır .Ben MÜSLÜMANIM DİYEN HERKEZİN BU DAVAYA SAHİP ÇIKMASI GEREKIR.

FİLİSTİN TOPRAKLARİ İSLAMİ KUTSAL TOPRAKLARDANDIR;
''Bir kısım ayetlerimizi kendisine göstermek için, kulunu bir gece Mescid-i Haram dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa ya götüren O (ALLAH YÜCEDİR. Gerçekten O , işiten ve görendir.)'' (isra 1.ayet)

Bu ayetle Mescid-i Aksa nın etrafını saran topraklar mübarek kılınmıştır. Ayrıca Peygamber Efendimizin Büyük mücizesi İsra ve Mirac hadisesi de Burada yaşanmıştır. Filistin Peygamberler Diyarıdır.Pek cok Peygamberin yaşadığı ve bütün Peygamberlerin ortak Dini İslamın(İLAHİ VAHYİN) indiği Kutsal beldedir.Müslümanlarin İlk Kıblesi ve Kutsal Mescidlerin üçüncüsü olan Mescid-i Aksa Filistinde Kudüs tedir.Günümüzde Bu Kutsal mekan siyonistlerin işgali altındadır.siyonistler bu mescidin süleyman heykelinin diğer adı ile siyon mabedinin bulunduğu yere yapılmış olduğunu ileri sürerek Kutsal Mescid-i Aksa mızı yıkarak yerine daha önce var olduğunu ileri sürdükleri heykeli Dikmek istemektedirler.siyon mabedini yapabilmek için ŞUANDA MESCİDİMİZİN ALTINI OYMAKTADIRLAR.

Filistin toprakları ve Mescid-i Aksa RASULULLAHIN vasiyetidir.''Mescid-i Aksa ya gidin ve içinde namaz kılın.Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamazsanız kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı gönderin''
Burada zeytinyağı bir semboldür. Filistin topraklarına sahip çıkmak orada yaşayan müslümanlara yardım ve yaralarını sarmak olarakta anlaşılabilir.

''Ey iman edenler, ALLAH'a ve Resulüne ihanet etmeyin, bile bile emanetlerinize de ihanet etmeyin'' (Enfal -27)

Filistin üzerindeki mücadele sadece Filistinlilerle yahudiler arasında süregiren bir mücadele değildir.Aksine iki ayrı kitle , iki ayrı inanç , iki ayrı çizgi arasındaki mücadeledir.Birincisi İSLAM ÜMMETİ diğeri farklı gruplar halindeki küfür topluluklarıdır.

''ALLAH ancak din konusunda sizinle savaşanları, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkaranları ve sürülüp çıkarılmanız için arka çıkanları dost edinmenizden sakındırır. Kim onları dost edinirse artık onlar zalim olanların ta kendileridir.''(Mümtehine -9)

''Yüzlerinizi doğudan ve batıdan yana çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, ALLAH'a , ahiret gününe , meleklere , Kitaba ve Peygamberlere iman eden ona olan sevgisine rağmen , malı yakınlara , yetimlere , yoksullara , yolda kalmışa , isteyip-dilenene ve kölelere(özgürlükleri için)veren; namazı dosdoğru kılan , zekatı veren ve ahidleştiklerinde ahidlerine vefa gösterenler ile zorda , hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda(direnip) sabredenler(in tutm ve davranışıdır.)İşte bunlar , doğru olanlardır ve müttaki olanlarda bunlardır.'' (Bakara 177)

FİLİSTİN CİHADI ÇAĞIMIZ MÜSLÜMANLARIN BAŞLICA DAVALARINDANDIR.
MÜSLÜMAN İÇİN MEKKE VE KABE NE KADAR ÖNEMLİ İSE KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA O KADAR ÖNEMLİDİR. KUDÜS MÜSLÜMANIN SANCAĞIDIR. DÜŞERSE ÜMMETİ MUHAMMED DÜŞER.
MESCİ-İ AKSA yahudiye ÇİĞNETİLEMEZ...!

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
MESCİ-İ AKSA yahudiye ÇİĞNETİLEMEZ...!

Selemun alaykum,emeğine yüreğine sağlık ,paylaşımınız aydınlatıcıydı.Allah c.c sizden razı olsun kardeşim.Rabbim kafirlerin yapmış oldukları oyunlarını bozsun.Bizleride güc ve kuvvet versin.amin.Allaha emanet olun..

MEHBUL

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim bu yarayı deştiğin için allah razı osun

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı
AleykumSelam
ALLAH cümlemizden RAZI OLSUN
Gözlerinize sağlık....

filistinliyim

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleykum
filistinden türk kardeşlerimize...
kardeşler filistin adına hepiniz saoğolasınız...
türkiyeden filistin davasına destekleyen müslümen kardeşlerimizin olması gerçekten bu zor dönemde mutluluk edici birşeydir....
allah razi olsun....

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleykum
türkiyeden filistin davasına destekleyen müslümen kardeşlerimizin olması gerçekten bu zor dönemde mutluluk edici birşeydir....
allah razi olsun....

ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN
kardeşim ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN
duamız hep sizinle...

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleykum
allah razi olsun....

ve aleykümselam kardeşim ...

hergün her gece elimden geldiğince sizler için ve diğer cephelerde hıristiyan ve yahudilerle savaşan bütün kardeşlerimiz için dua ediyorum ... elimden başka birşey gelmiyor ...

allah celle ve celaluhu yar ve yardımcınız olsun ...

berat05

Yönetici
selamün aleyküm

çok üzülerek söylüyorum ki ben kara cahilmişim:A
Dualarda geçen Mescidi-Aksa'nın Filistin-Kuduste olduğunu kavrayamamışım..tv.de izlediğim,hergün haberleri çıkan Filistinin bu zulmune çok üzülüyordum ama şu an önemini daha iyi kavradım...
ALLAH(c.c.) RAZI OLSUN KARDEŞİM SİZDEN.

Devletler neden el atmıyor bu olaya...en çok merakım bu...neden???
Neden özellikle Müslüman devletleri ayaklanmıyor peki???
Neden kurtarılmıyor???

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Kardeşim. Allah C.c. Senden Razi Olsun. çol Güzel Bir Konuya Deginmişsin.
Evet Ben Filistinle Ilgili Bir Sürü Kitap Okudum, Orada Yaşayan Müslüman Kardeşlerimizin, çektigi Işkenceleri,acilari, Daha Neler Neler Yaziyor. Insan Okudukça Tüyleri Diken Diken Oluyor.
Bende Bu Sorunun Cevabini Alamadim. Neden? Yardim Edilmiyor,
Neden? Onlarde Bizim Kardeşlerimiz Degilmi?
Devlet Neden Onlarada Sahip çikmiyorki?
Ama Bizim Elimizden Sadece Dua Etmek Geliyor.
Allaha Emanet Ol. Hayirli Cumalar,
Hayirli Günler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt