Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MÜSLÜMANLAR NİÇİN ZELİL OLDU? (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
MÜSLÜMANLAR niçin geri kaldılar, izzetlerini yitirip zelil oldular, sayıları çok olduğu halde yenildiler, bugünkü perişan hale düştüler? Bu gerilik ve zilletin belli başlı sebepleri şunlardır:

(1) Kur’ân-ı Kerîm’in bir âyetinde “Onlar namazı bıraktılar, şehvetlerine uydular” buyuruluyor. Bu devir Müslümanları maalesef namazı ya terk etmişlerdir yahut kılınması hususunda gevşeklik göstermektedirler. Ayrıca çeşitli şehvetlere uymuşlardır: Para şehveti, zenginlik şehveti, lüks hayat şehveti, şahane meskenlerde yaşamak şehveti, gösterişli binitlerde dolaşmak şehveti, aşırı konfor, aşırı tüketim şehveti, benlik şehveti...

(2) Peygamberimizin (salât ve selâm olsun O’na) Allah tarafından insanlara gönderilmiş ve gösterilmiş en güzel örnek ve model olduğu düsturunu hayata tatbik etmiyoruz. Sofu Müslümanlar, Nebinin adı anılınca ellerini kalplerinin üzerine koyuyorlar ama O’nun Sünnetine aykırı ne varsa yapıyorlar. Peygamber bir vâdide, zamane Müslümanları bambaşka bir vâdide...

(3) Müslümanlar ilimde, kültürde, eğitimde, araştırmada gayr-i müslimlerin çok gerisinde kalmışlardır. Peygamberimiz “İlmi aramak ve tahsil etmek erkek, kadın her Müslümanın üzerine farzdır” buyuruyor. Sadece erkeklere farzdır demiyor. Resulullah Efendimizin zevce-i muhteremesi Âişe-i sıddıka validemiz zamanının en bilgili, en kültürlü, fıkıhta en yüksek dereceye çıkmış kimsesiydi. Nice erkekler ilim ve fıkıhta onun ayağının tozu olamazlar. Bu devir Müslümanlarının hem erkekleri, hem kadınları ESKİ ÖRNEK MÜSLÜMANLAR DERECESİNDE İLİMLE (din ilimleri ve dünya ilimleri) MEŞGUL OLMUYORLAR; eskiden olduğu gibi müctehidler, allâmeler, gerçek müftüler, büyük müfessirler, büyük muhaddisler; İmam-ı Gazalî, İmam-ı Sûyutî, İmam-ı Şârânî ve benzerleri gibi yüksek âlimler ve mürşidler yetiştiremiyorlar.

(4) Bu devir Müslümanları her hususta gayr-ı müslimleri taklitte, onlara benzemekte çok ileri gitmişlerdir. Akıllı ve hikmetli Müslüman, Peygamber Efendimizi ve O’nun vekili, vârisi, halifesi durumunda olan GERÇEK, İCAZETLİ, EHLİYETLİ, LİYAKATLİ DİN ÂLİMLERİNİ VE TASAVVUF MÜRŞİDLERİNİ TAKLİT EDER. Gayr-i müslimleri taklit eden, onların peşinden ve yolundan giden Müslümanların iflâh olmayacağı, zelil ve rezil olacağı açıklamaya gerek göstermeyecek bir gerçektir.

(5) Müslümanlar dünyaya, paraya, servete, mala mülke, zenginliğe aşırı derecede yönelik ve düşkün olmuşlardır. Bir kısmının, mecâzî mânâda, dini imanı para olmuştur. Para en büyük fitnedir. Resulûllah Efendimiz vefat ettiklerinde mirası içinde altın veya gümüş hiç para çıkmamıştır... Parayı, şahsî çıkarını, malı dininden ve imanından fazla sevenler aziz değil, zelil olurlar.

(6) Müslümanlar din ve dünya işlerinde emanetleri yani makamları, mevkileri, memuriyetleri, vazifeleri, başkanlıkları, işleri ehil ve layık olanlara değil; yakınlarına, akrabalarına, cemaat-daşlarına, tarikat ihvanlarına, partililere, hemşehrilere, asker arkadaşlarına verdikleri için, çok büyük bir haram olan “emanetleri ehline vermemek, emanetlere hıyanet etmek” suçunu işlemişler ve işlemektedirler. Peygamberimiz aleyhisselâtü vesselâm âhir zamanda emanetlerin ehline verilmeyeceğini haber vermişlerdir. Bir toplum için, bir ülke için en büyük felâket, emanetlere hıyanet edilmesi, emanetlerin ehline verilmemesidir.

(7) Müslümanlarda, büyük ölçüde, ümmet şuuru kaybolmuş, onun yerine hizip, fırka, tarikat, zümre, klik, meşreb asabiyeti geçmiştir. Peygamber Efendimiz, birliğin rahmet olduğunu, tefrikanın azap olduğunu haber veriyor. Öyle şaşkın Müslümanlar görüyoruz ki, Peygambere saldırılınca hiç tepki göstermiyorlar, kendi şeyhlerine veya cemaat başlarına toz kondurulunca kızılca kıyamet kopartıyorlar. Bunlar ne şuursuz Müslümanlardır! Böyle Müslümanlarla köy olmaz, kasaba olmaz.

(8) Köylüler de Müslümandır ama İslâm bir köylü dini değildir. İslâm medeniyet dinidir, şehir dinidir. İslâm’ın nuru büyük şehirlerden, metropollerden, âsitanelerden taşraya doğru yayılır. Bu devirde birtakım ufuksuz kimseler, yüce dinimizi kırsal kesim, gecekondu, taşra, varoş dini haline getirmişlerdir.

(9) Kadın konusunda zamane Müslümanları ipin ucunu kaçırmışlardır. Bizdeki birtakım sözde tesettürlü Müslüman kadınlara bakınız. Rengârenk, alaca bulaca, son derece dikkat çeken, adeta gökkuşağı gibi bir kıyafet. Başına yine rengârenk bir örtü geçirmiş; kırıta kırıta sokaklarda, caddelerde, meydanlarda dolaşıyor. Böyle kadınlar, başı açık kadınlardan daha fazla dikkat çekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız var, büyük büyük dinî cemaatlerimiz var, bu hatunlara nasihat eden yok. Bazıları saçlarını deve hörgücü gibi topuz yapıyor, halbuki sağlam bir hadis var, saçlarını deve hörgücü gibi yapan kadınların cennet kokusunu alamayacaklarını haber veriyor. Düşünüyorum: En fazla kabahat böyle giyinen kadınlarda mı, yoksa onlara mutlaka nasihat etmeleri gerektiği halde etmeyenlerde mi?

(10) Peygamberimiz “Zamanındaki İmam’ül-Müminîne biat etmeden önce ölen kimse, sanki cahiliyet ölümüyle ölmüş olur” meâlinde tehditli bir söz söylemiştir. Bugünün Müslümanlarının bundan haberleri var mı?

(11) İlim, tedrisat, tasavvuf, irfan, hikmet, medeniyet bırakılmış; hayır yaptıklarını zanneden birtakım kimseler bol şerefeli uzun minareler, sonuna kadar açılıp haddinden fazla ses çıkartan hoparlörler, cami kaloriferleri, cami klimaları, meşrutalar, cami halıları, cami helâları... gibi din esasları içinde yeri olmayan işlerle uğraşıyorlar. Din elden gitmiş, adamlar camilere en pahalısından klima döşetmek için çırpınıyorlar. Vah vah!..

Daha 10-15 madde yazılabilir ama anlayana bu kadarı yeterlidir. Anlamayana ise 500 madde yazsan tesiri olmaz...

balkes1064

Kayıtlı Kullanıcı
RE: MÜSLÜMANLAR NİÇİN ZELİL OLDU?

S.A SÖYLEDİKLERİN DOĞRU , İMANIN ŞARTLARI VE İSLAMIN ŞARTLARINI BİLEN VE UYGULAYAN BİR TOPLUM OLSAK SANIRIM HEPSİ ÇÖZÜLÜR. BUNLAR ÖĞRETİLİYOR AMA DEDE KORKUT HİKAYESİ GİBİ ŞUURSUZCA.camiye giderken komşumu davet ediyorum benim günahım yok diyor ALLAHA inanıyormusun diyorum inanıyorum elhamdülillah diyor yorumu siz yapın A.E.O

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

insanımız gayesi oldu hep maddiyat peşinde başka derdi ve öncelikleri var halbuki u dünyanın bış lduğunu hereşyin birgün bitecek olduğunu düşünsekk böyle olmazdı üzücü bir durum rabbim yardım etsin

serdar_topcu

Kayıtlı Kullanıcı

:| Arkadaşlar iyi güzel söylüyorsunuz.Namaz kılınmalı dinimize yakışır bir şekilde yaşanmalı.Ama ben üstü kapalı olarak şunu söylüyorum.Ülkemizde bi insan bu şekilde yaşasa devlette üst düzey bir yönetici olabilirmi?Onu bırakıın herhangi bir fabrikanın yöneticiliğini yapsa bile göze batar. Artık yorum sizin.

balkes1064

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.yönetici olmak istediğin yere bağlı.doğru bir tane iki tane olmaz bu dünyada yönetici olmaktansa cennette ot olmayı tercih ederimA.E.O

aydan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH HAKKIMIZDA HERŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN ;)

ayhan_saka

Kayıtlı Kullanıcı

AMIN INSALLAH BIZIM ICIN EN HAYIRLISI OLUR.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

eğer biz hakkıyle dinimizi yaşasaydık rabbim dünyamızıda bizim rahat edeceğimiz hale getirir ide ama bugün yaşanan ne varsa bizim hak ettiğimiz yaşantıdır..

Mustafa Akyol

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm,

Geri kalmayı ,Zelil perişan olmayı aslında ben Namaza bağlamıyorum

Namaz ibadet Allaha karşı olan borcumuzdur. Bizler bu borcumuzu Müslman olarak ölürsek Dünyada eğer dünyada ödeyemezsek Ahirette cehennemde Mutlaka ödeyip yinede cennete gideceğiz.

Müslümanların sorunu tembelliktir. Çalışmıyoruz iş yaparken kaçmaya kaytarmaya çok meraklıyız hırslı değiliz.

Bir örnek vereceğim Bir tanıdığım Suudi Arabistanda ailesi var ve sürekli oraya gidip geliyor. Suudi arabistanda tüm namaz vakitlerinde Mağazalar kapanıyor işler duruyor ve herkes namazına gidiyor yada bizim ülkemizdekinden daha iyi ibadet etme şartlarına sahipler.

Ancak bu kişiler zenginler ve ibadetlerini bizden daha iyi yerine getirebilmelerine karşın dünya palitikasında söz sahibi değiller.

Eğer Yüce Allahım ibadetlerini tam yapmayan ları perişan edecek olsaydı Bugun Dünyada söz sahibi olan gayri müslimlerin Bu seviyede olmasına izin vermezdi.

Kendimden örnek verecek olayım. İşyerimde bir çok sıkıntılar çekiyorum işlerle ilgili ama napıyorum Bolbol dua ediyorum eğer Sadece Allaha yalvarmak yerine işlerin düzelmesi için daha çok çaba göstersem ve oluşan şartlara karşı tedbirler Alsaydım Yüce Allahım bana daha çok yardım edecekti. Ama ben sadece Allahtan bekliyorum ve şuan Çokta fazla yapacak bişiler kalmadı. Ama Allahtan ümit kesilmez :)

Ayrıca Unutmayalım İslamiyet Çalışmayı ibadet sayar. Mal mülk sahibi olmayı dinimiz hiç birzaman yadırgamamıştır. Çalışmayı zengin olmayı dinimiz teşvik etmektedir. Ayrıca çok çalışıp zengin olalımki dinimizin şartlarından olan Zekat ve fitrelerimizi bol bol verip yardıma muhtaç olanlara yardım ederek onlarında dualarını alalım.

Batıyı bizler hep hor görüyoruz. Eğer diyoruzki batı bizden değil onlar hristiyan günahkar o zaman doğuya bakalım Japonlara çinlilere korelilere

ki bizim batının diniyle adetleriyle işimizde yok. Onların tekniği refahını örnek alalım onların çalışma kültürlerini inceleyelim onlar nasıl çalışıyor. Nasıl öğreniyor nasıl eğitiliyor. Bunları öğrenelim

Biliyorsunuz hayat kolay değil çok çetrefilli her insan dost değil bizler bunlara karşı tedbirimizi alalım Ahiret için çalışmak tamam ama bunu sadece ibadet olarak algılamayalım yani çok hassas bir terazi bu teraziyi iyi dengelemeliyiz.

Kalın salıcakla

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

Doğru arkadaşım haklısın öncelikle sana rabbimden işlerinin yoluna girmesini diliyorum....Bende böyle düşünüyorum yaptığımız ibadetlerle dünyadaki işlerimizi birbiriyle bağdaştırmayalım yolunda gitmeyen bişeyler olduğu zaman herşeyden önce sabır etmeliyiz ve herzaman ALLAHA şükür etmeliyiz çünkü rabbim bize bu sıkıntıları belkide bizim sabrımızı denemek için veriyor bizde bu sıkıntılar karşısında sabır etmeyi öğrenmeliyiz...Dara sıkıntıya düştüğümüzde hiç bişey yapmayıp hiç bir çaba göstermeyip sadece dua ederek işlerimizin yoluna girmesini beklememeliyiz.elimizden gelen herşeyi yapmaya gayret etmeliyiz işte o zaman Allah bize yardım edicektir ve her işte bi hayır vardır demeyide ihmal etmemeliyiz.bişeyin olmasını çok isteyip allaha dua edipte dileğimiz gerçekleşmediği zaman demekki bu benim için hayırlı değilmiş diye düşünmeliyiz benim dualarım kabul olmuyo diye değil....rabbim bizi doğru yolundan ayırmasın

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

rabbim razı olsun kardeşim söylediklerinde haklısın rabbim tüm inanların yar ve yardımcısı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt