hocam "dini hitam" olarak kasteddiğin şey kuran sa işte bende tam onu soruyorum. bahsettiğin "başarılı çalışmalara" kuran dan güzel rehber mi bulunabilirdi ki? ama durum bu değil değil mi? dediğim gibi her keşfin arkasından "bu kuranda var" diyebilmişiz sadece. var olan şeyler NEDEN? keşfedilememiş ben bunu sordum?
muhtemelen internetten copy paste yapılmış , bir müslüman bilim adamları yazısından alınmış bir alıntı. şimdi hocam adı geçen alimlerin çoğu özellikle mısır ve horosan medresleri kökenli. mısır medeniyetinin antik yunan ile ilişkilerini sanırım söylememe gerek yok. bilim birikerek ilerler antik yunan filozoflarının çalışmaları kırmızı ile belirttiğin alandaki alim ve çalışmalarının genel "itibari ile" alt yapısını oluşturur. nasıl ki haçlı savaşları ile avrupanın bizden alıp götürdüğü bilim-medeniyet birikimi gibi.
elbette bir sürü müslüman bilim adamı, kaşif, araştırmacı var. bunların çoğu bize maalesef eğitim hayatımız boyunca pek anlatılmadı. ben kişisel merakımdan taa üniversite yıllarımda bir çoğunun adını ilk defa duymuştum. benim gibi bir sürü insan vardır. bu müslüman bilim adamlarının bilim dünyasına katkıları elbette yadsınamaz. benim anlatmak istediğim başka bir şey?
nedir; bana son 300 yılda her hangi bir müslüman bilim adamının bir buluşunu göster? basit bir örnek dna dan kuran da bahsediliyor deniyor ama dna yı isviçreli bir bilim adamı buluyor.
yani 600 yıl önce biz şöyleydik, 900 yıl önce şöyle bilim adamlarımız vardı demek biraz kolaya kaçmak değil mi?
Kardeşim sen olgunu tek bakış açısı Kuran-i Kerim e kilitlemişsin. Dünya siyasi ve ekonomik tarihini okumanı tavsiye edeceğim sana. Teknolojik gelişmeler dini hitamlarla değil başarılı çalışmalarla mevcut olur. Allah c.c. ın Adil ismi vardır. Bu isimin hürmetine göre herkese çalıştığı verilir. Ne ekersen onu biçersin. Yıllardır İslam ülkeleri dini terimlere esir edildiler ve teknolojik alanda hiçbir yatırım yapmadılar. Belkide haksızda değillerdi bugün birçok buluş ve keşif dediğimiz olaylar özellikle iletişim alanında bugün gençlerimizi ne hale getirdi. Dünya ne halde bu iletişimlikle beraber. Gelelim ikinci bir konuya tıp alanında söylemişsin gerçekten şaşırdım demek ki tarihini bilemediğin için bunları savunamayacaksın.
İbn-i Sina : El Kanun Fi't Tıb (Tıbbın Kanunu) . Batıda Acıcenna olarak da tanınır. Kitapları batı okullarında okutulmuştur.
Farabi : Avrupadaki adı "El-Pharabius" . Aristodan sonraki Muallim-i Sani (İkinci Öğretmen) pozitif bilimlerin başlangıcıdır.
El Harezmi : Sıfır sayısını bulmuştur.
Gazali : Kimya üstadıdır.
Yunus Emre : UNESCO ödülünü almıştır. Hoşgörü ve mütevazilikden dolayı.
İbn-i Haldun : Dünyaca ünlü sosyolog ve tarihçidir.
Molla Fenari : Mantık hocasıdır.
Kadızade Rumi : Matematik ve Astronomidir.
Akşemseddin : Din,Tasavvuf,Tıp dalında uzmandır. Fatih Sultan Mehmet (II.Mehmet) hocasıdır.
Ali Kuşçu : Matematik ,Astronomi
Piri Reis : İlk Dünya Haritasını çizmiştir.
Bunlar Türk-İslam Tarihi önemli kişilerinden bazıları. Sadece Türk-İslam düşün diğer islam ülkelerini. Şimdi peki sorun nerden kaynaklı. Sorun bizlerin görmüş olduğu eğitimle alakalı. Bizler bu insanları bilip kendimizle gurur duyacağımıza geçmişin Türkiye si bu insanları beynimizden sildi ve bizlere okullarda Newton , Edison vb insanlar tanıtıldı. Tabiki bu insanları da bileceğiz önemli şahıslar ; ancak kendi tarihimiz utanç verici değildir bunu iyi bilmek gerek. Sen değerli kardeşim inşallah bunları öğrenince kendi kanındaki asil olgu seni İslam kuşatmasına alacaktır. Allah c.c. herşeyin hayırlısını bilir. Allah c.c. katında tek geçerli din İslamdır. Bunu ya şimdi kabul edeceksiniz ya da mahşer günü. Kolay gelsin.