Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslümanlar Bu Kadara Aptalmıki... (1 Kullanıcı)

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
pişirip pişirip bu videoyu onümüze koyuyorlar, cevaplarınız ne olabilir?

malkut

Kayıtlı Kullanıcı
demokrasinin işlerliği öndeki geridekine yolu davamlı tıkar. tarihte müslümanlar ileri iken haçlılar 150 ile200 sene geride idiler, 300 sene önce dengeler denk ve eşit idi 200 senedir haçlılar önde , müslümanlar ile aradaki açık mesafe 25 ile 50 sene. bu kısa açık mesafenin kapanıp öne geçilmesi takribi 100 seneye yakındır .haçlı emperyalisler 100 senedir bunalımdan taktik deyiştiriyorlar, alımn gücü menkul kıymetleri tasfiye edip , tek güçlü parayı işlerllige koydular, gün geldiparayı tasfiye edip plastik parayı (mastır kart) işlerlişge koyuyorlar, şimdilerde ise kokuşmuş kalelerini terk edip uzak doguyu üst ediniyorlar, zannetmeyin sermaye çinlilerde yine bu keferelerde. saygılar

malkut

Kayıtlı Kullanıcı
geçmişi irdelersen gelecegi kurgularsın akdenizin ticareti 200 senedir haçlılarda, 150 sene sonra dünya denizleri ticareti müslümanlara geçecek,allahın izni müslümanların iradesi ile.

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
herkesin takıldığı nokta şurası "kur'an-ı kerim" de yazılı olan bilimsel gerçekler 1400 yıldır milyarlarca müslüman tarafından okunmasına rağmen, neden dünyanın yuvarlak olduğunu, samanyolu ve güneş sistemini, dna'yı vb. bir çok keşif ve buluşu müslümanlar yapmamış - yapamamış?

"aa bu kuranda yazıyordu" demek bir parça acziyet değil mi?

yoksa bu buluşlar müslüman bilim adamlarınca bulundu da batı bize kendi üstünlüğünü empoze etmek için bilim dünyasından bu müslüman bilim adamlarını medya-teknoloji-ideoloji vb. kullanarak bir şekilde sıyırdı mı? Bizi onlardan habersizleştir di mi?

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Bu belgeselin önü ve arkasını iyi dinlemek gerek arkadaşlar. Söylediği islama inanan insanların aptal olması değil. Söylediği islamı benimseyip onun değerleriyle çelişenlere. Günümüzde bu sözlerin geçerliliği yoktur. Günümüz dünyasında islami ilim ve bilim insanları olması gereken yerlere ulaşmış ve ulaşmaya devam edecektir.

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
ben hala gideremediğim soru işaretinin peşindeyim. İnternette bir çok site var kuran ve bilim vb. başlıklı. buralarda kuran da günümüz ve günümüz öncesinde keşfedilen bir sürü bilimsel bulgudan bahsedildiği açıklanıyor. ama gel görki bu bilimsel bulguların kasifleri müslüman değiller? ister istemez bu sorulur madem kuranda yazıyordu ve 1400 yıldır okunuyor neden bu bilimsel bulgular müslümanlara ait değil?

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
ben hala gideremediğim soru işaretinin peşindeyim. İnternette bir çok site var kuran ve bilim vb. başlıklı. buralarda kuran da günümüz ve günümüz öncesinde keşfedilen bir sürü bilimsel bulgudan bahsedildiği açıklanıyor. ama gel görki bu bilimsel bulguların kasifleri müslüman değiller? ister istemez bu sorulur madem kuranda yazıyordu ve 1400 yıldır okunuyor neden bu bilimsel bulgular müslümanlara ait değil?

Kardeşim sen olgunu tek bakış açısı Kuran-i Kerim e kilitlemişsin. Dünya siyasi ve ekonomik tarihini okumanı tavsiye edeceğim sana. Teknolojik gelişmeler dini hitamlarla değil başarılı çalışmalarla mevcut olur. Allah c.c. ın Adil ismi vardır. Bu isimin hürmetine göre herkese çalıştığı verilir. Ne ekersen onu biçersin. Yıllardır İslam ülkeleri dini terimlere esir edildiler ve teknolojik alanda hiçbir yatırım yapmadılar. Belkide haksızda değillerdi bugün birçok buluş ve keşif dediğimiz olaylar özellikle iletişim alanında bugün gençlerimizi ne hale getirdi. Dünya ne halde bu iletişimlikle beraber. Gelelim ikinci bir konuya tıp alanında söylemişsin gerçekten şaşırdım demek ki tarihini bilemediğin için bunları savunamayacaksın.

İbn-i Sina : El Kanun Fi't Tıb (Tıbbın Kanunu) . Batıda Acıcenna olarak da tanınır. Kitapları batı okullarında okutulmuştur.
Farabi : Avrupadaki adı "El-Pharabius" . Aristodan sonraki Muallim-i Sani (İkinci Öğretmen) pozitif bilimlerin başlangıcıdır.
El Harezmi : Sıfır sayısını bulmuştur.
Gazali : Kimya üstadıdır.
Yunus Emre : UNESCO ödülünü almıştır. Hoşgörü ve mütevazilikden dolayı.
İbn-i Haldun : Dünyaca ünlü sosyolog ve tarihçidir.
Molla Fenari : Mantık hocasıdır.
Kadızade Rumi : Matematik ve Astronomidir.
Akşemseddin : Din,Tasavvuf,Tıp dalında uzmandır. Fatih Sultan Mehmet (II.Mehmet) hocasıdır.
Ali Kuşçu : Matematik ,Astronomi
Piri Reis : İlk Dünya Haritasını çizmiştir.

Bunlar Türk-İslam Tarihi önemli kişilerinden bazıları. Sadece Türk-İslam düşün diğer islam ülkelerini. Şimdi peki sorun nerden kaynaklı. Sorun bizlerin görmüş olduğu eğitimle alakalı. Bizler bu insanları bilip kendimizle gurur duyacağımıza geçmişin Türkiye si bu insanları beynimizden sildi ve bizlere okullarda Newton , Edison vb insanlar tanıtıldı. Tabiki bu insanları da bileceğiz önemli şahıslar ; ancak kendi tarihimiz utanç verici değildir bunu iyi bilmek gerek. Sen değerli kardeşim inşallah bunları öğrenince kendi kanındaki asil olgu seni İslam kuşatmasına alacaktır. Allah c.c. herşeyin hayırlısını bilir. Allah c.c. katında tek geçerli din İslamdır. Bunu ya şimdi kabul edeceksiniz ya da mahşer günü. Kolay gelsin.
:)

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
hocam "dini hitam" olarak kasteddiğin şey kuran sa işte bende tam onu soruyorum. bahsettiğin "başarılı çalışmalara" kuran dan güzel rehber mi bulunabilirdi ki? ama durum bu değil değil mi? dediğim gibi her keşfin arkasından "bu kuranda var" diyebilmişiz sadece. var olan şeyler NEDEN? keşfedilememiş ben bunu sordum?

muhtemelen internetten copy paste yapılmış , bir müslüman bilim adamları yazısından alınmış bir alıntı. şimdi hocam adı geçen alimlerin çoğu özellikle mısır ve horosan medresleri kökenli. mısır medeniyetinin antik yunan ile ilişkilerini sanırım söylememe gerek yok. bilim birikerek ilerler antik yunan filozoflarının çalışmaları kırmızı ile belirttiğin alandaki alim ve çalışmalarının genel "itibari ile" alt yapısını oluşturur. nasıl ki haçlı savaşları ile avrupanın bizden alıp götürdüğü bilim-medeniyet birikimi gibi.

elbette bir sürü müslüman bilim adamı, kaşif, araştırmacı var. bunların çoğu bize maalesef eğitim hayatımız boyunca pek anlatılmadı. ben kişisel merakımdan taa üniversite yıllarımda bir çoğunun adını ilk defa duymuştum. benim gibi bir sürü insan vardır. bu müslüman bilim adamlarının bilim dünyasına katkıları elbette yadsınamaz. benim anlatmak istediğim başka bir şey?

nedir; bana son 300 yılda her hangi bir müslüman bilim adamının bir buluşunu göster? basit bir örnek dna dan kuran da bahsediliyor deniyor ama dna yı isviçreli bir bilim adamı buluyor.

yani 600 yıl önce biz şöyleydik, 900 yıl önce şöyle bilim adamlarımız vardı demek biraz kolaya kaçmak değil mi?

Kardeşim sen olgunu tek bakış açısı Kuran-i Kerim e kilitlemişsin. Dünya siyasi ve ekonomik tarihini okumanı tavsiye edeceğim sana. Teknolojik gelişmeler dini hitamlarla değil başarılı çalışmalarla mevcut olur. Allah c.c. ın Adil ismi vardır. Bu isimin hürmetine göre herkese çalıştığı verilir. Ne ekersen onu biçersin. Yıllardır İslam ülkeleri dini terimlere esir edildiler ve teknolojik alanda hiçbir yatırım yapmadılar. Belkide haksızda değillerdi bugün birçok buluş ve keşif dediğimiz olaylar özellikle iletişim alanında bugün gençlerimizi ne hale getirdi. Dünya ne halde bu iletişimlikle beraber. Gelelim ikinci bir konuya tıp alanında söylemişsin gerçekten şaşırdım demek ki tarihini bilemediğin için bunları savunamayacaksın.

İbn-i Sina : El Kanun Fi't Tıb (Tıbbın Kanunu) . Batıda Acıcenna olarak da tanınır. Kitapları batı okullarında okutulmuştur.
Farabi : Avrupadaki adı "El-Pharabius" . Aristodan sonraki Muallim-i Sani (İkinci Öğretmen) pozitif bilimlerin başlangıcıdır.
El Harezmi : Sıfır sayısını bulmuştur.
Gazali : Kimya üstadıdır.
Yunus Emre : UNESCO ödülünü almıştır. Hoşgörü ve mütevazilikden dolayı.
İbn-i Haldun : Dünyaca ünlü sosyolog ve tarihçidir.
Molla Fenari : Mantık hocasıdır.
Kadızade Rumi : Matematik ve Astronomidir.
Akşemseddin : Din,Tasavvuf,Tıp dalında uzmandır. Fatih Sultan Mehmet (II.Mehmet) hocasıdır.
Ali Kuşçu : Matematik ,Astronomi
Piri Reis : İlk Dünya Haritasını çizmiştir.

Bunlar Türk-İslam Tarihi önemli kişilerinden bazıları. Sadece Türk-İslam düşün diğer islam ülkelerini. Şimdi peki sorun nerden kaynaklı. Sorun bizlerin görmüş olduğu eğitimle alakalı. Bizler bu insanları bilip kendimizle gurur duyacağımıza geçmişin Türkiye si bu insanları beynimizden sildi ve bizlere okullarda Newton , Edison vb insanlar tanıtıldı. Tabiki bu insanları da bileceğiz önemli şahıslar ; ancak kendi tarihimiz utanç verici değildir bunu iyi bilmek gerek. Sen değerli kardeşim inşallah bunları öğrenince kendi kanındaki asil olgu seni İslam kuşatmasına alacaktır. Allah c.c. herşeyin hayırlısını bilir. Allah c.c. katında tek geçerli din İslamdır. Bunu ya şimdi kabul edeceksiniz ya da mahşer günü. Kolay gelsin.
:)

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
hocam "dini hitam" olarak kasteddiğin şey kuran sa işte bende tam onu soruyorum. bahsettiğin "başarılı çalışmalara" kuran dan güzel rehber mi bulunabilirdi ki? ama durum bu değil değil mi? dediğim gibi her keşfin arkasından "bu kuranda var" diyebilmişiz sadece. var olan şeyler NEDEN? keşfedilememiş ben bunu sordum?

muhtemelen internetten copy paste yapılmış , bir müslüman bilim adamları yazısından alınmış bir alıntı. şimdi hocam adı geçen alimlerin çoğu özellikle mısır ve horosan medresleri kökenli. mısır medeniyetinin antik yunan ile ilişkilerini sanırım söylememe gerek yok. bilim birikerek ilerler antik yunan filozoflarının çalışmaları kırmızı ile belirttiğin alandaki alim ve çalışmalarının genel "itibari ile" alt yapısını oluşturur. nasıl ki haçlı savaşları ile avrupanın bizden alıp götürdüğü bilim-medeniyet birikimi gibi.

elbette bir sürü müslüman bilim adamı, kaşif, araştırmacı var. bunların çoğu bize maalesef eğitim hayatımız boyunca pek anlatılmadı. ben kişisel merakımdan taa üniversite yıllarımda bir çoğunun adını ilk defa duymuştum. benim gibi bir sürü insan vardır. bu müslüman bilim adamlarının bilim dünyasına katkıları elbette yadsınamaz. benim anlatmak istediğim başka bir şey?

nedir; bana son 300 yılda her hangi bir müslüman bilim adamının bir buluşunu göster? basit bir örnek dna dan kuran da bahsediliyor deniyor ama dna yı isviçreli bir bilim adamı buluyor.

yani 600 yıl önce biz şöyleydik, 900 yıl önce şöyle bilim adamlarımız vardı demek biraz kolaya kaçmak değil mi?

Değerli kardeşim yazdıklarım alıntı değildir kendim yazdım bunu belirteyim. Sorduğun tüm sorulara yukarıda cevap verdim ancak anlamamışsın sanırım. Cümlelerimin sonunda söylediğim gibi "Allah c.c. herşeyin hayırlısını bilir." meselenin özü budur. Eğer illa da merak ediyorsan bunu mahşer günü Allah c.c. sorabilirsin. Benim gelecek yada geçmişi görme yetkim yoktur. Başka bir kardeşim cevap verirse bizde öğrenmiş oluruz. Ancak senin sorduğunun kaydını Allah c.c. bilir. Bizler yorum getirebiliriz ancak. Kaderi yazan odur. ;)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
böyle bi soruya insan adedince cevap çıkar.ucu açık bir soru
Maslow'un ünlü piramidi vardır.ihtiyaçlar hiyerarşisi.
onun en alt basamağında fizyolojik ihtiyaçlar gelir.yani beslenme barınma vs.
ikinci basamakta güven vardır.güvende hissetmesi gerek kişinin kendisini.
sonra sosyal ihtiyaçlar..ve sonunda en üst basamakta da kendini gerçekleştirme yer alır.
ee hani Müslümanların karnı aç, çoğu savaş vs. uğraşmakta.aç insan ikinci basamağa bile geçemezki.
hadi karnı doydu diyelim ikinci basamakta kalıyor bu defa da.
kendini güven de hissetmiyor.düşüncesinden dolayı bile haksız yere içerde yatıyorsa birileri o zaman kimse özgürüz demesin boşuna.
..amayıllar öncesine gidersek Osmanlı bize ne bırakmıştı.Osmanlı zamanında Avrupadan tam iki yüz yıl ileriydi.
niye?çünkü eğitim medrese eğitimi idi.pozitif ilimlerde veriliyordu dini ilimlerde.
onca ilim adamı bilim adamı çıkardı.çünküeğitimi son derece iyiydi.
ama şimdi İslam Konferansı Örgütüne üye olan 57 Müslüman ülkenin toplam üniversite sayısı 500 iken,
sadece ABD de 5758 adet üniversite bulunmakta.
ülkenin yüzde kaçı okur yazar ...gibi gibi şeyleri düşünürsek inanın YANLIŞ EĞİTİM den başka hiç birşey çıkmıyor karşımıza.
peki yetiştirdiğimiz bi kaç kişi de ne oluyor.
Türkiye de üç milyar maaş veriyorsa yurt dışında daha iyi bir yaşam statüsü sunuyorlar.tamam iş bitti..

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Sorulara takılıp kalmayın özelliklede faydası dokunmayacak olanlara
Zaman geçiyor
Önce hakkıyla bir kul olalım bunları belki sonra düşünürüz vakitimiz kalırsa :)
Nolur bana kızmayın ama durum bu.

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
hocam neyi anlamamışım? bahsettiğin müslüman bilim adamları temelini antik yunan dan almıştır diyorum sana ben. bunu kanıtlarım ayrıca. hem hangi biri her harhangi bir keşfinde kuran ı referans vermiş mi? ayrıca verseydi bu doğru mu olurdu onuda bilemiyorum. "ALLAH'ın adil simi vardır , ALLAH çalışana verir" o halde müslümanlar çalışmamış çıkarımı yaparım ben buradan. sen bana müslümanlar neden bilim ve teknolojide geri kaldı neden dünya da 3. sınıf insan olarak muamele görüyor, orta çağdaki islam medeniyeti neden kayboldu gibi soruların cevaplarını vermeye çalışmışsın. benim sorduğum bu değil. sanırım sen konuyu hala anlamamışsın.

1400 yıldır okuduğumuz, her daim gözümüzün önünde olan ve bize anlatıldığı söylenen " sonradan aaa bu kuranda varmış" dediğimiz bulguları neden müslümanlar bulamamış? ben bundan bahsediyorum.

Değerli kardeşim yazdıklarım alıntı değildir kendim yazdım bunu belirteyim. Sorduğun tüm sorulara yukarıda cevap verdim ancak anlamamışsın sanırım. Cümlelerimin sonunda söylediğim gibi "Allah c.c. herşeyin hayırlısını bilir." meselenin özü budur. Eğer illa da merak ediyorsan bunu mahşer günü Allah c.c. sorabilirsin. Benim gelecek yada geçmişi görme yetkim yoktur. Başka bir kardeşim cevap verirse bizde öğrenmiş oluruz. Ancak senin sorduğunun kaydını Allah c.c. bilir. Bizler yorum getirebiliriz ancak. Kaderi yazan odur. ;)

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
hocam neyi anlamamışım? bahsettiğin müslüman bilim adamları temelini antik yunan dan almıştır diyorum sana ben. bunu kanıtlarım ayrıca. hem hangi biri her harhangi bir keşfinde kuran ı referans vermiş mi? ayrıca verseydi bu doğru mu olurdu onuda bilemiyorum. "ALLAH'ın adil simi vardır , ALLAH çalışana verir" o halde müslümanlar çalışmamış çıkarımı yaparım ben buradan. sen bana müslümanlar neden bilim ve teknolojide geri kaldı neden dünya da 3. sınıf insan olarak muamele görüyor, orta çağdaki islam medeniyeti neden kayboldu gibi soruların cevaplarını vermeye çalışmışsın. benim sorduğum bu değil. sanırım sen konuyu hala anlamamışsın.

1400 yıldır okuduğumuz, her daim gözümüzün önünde olan ve bize anlatıldığı söylenen " sonradan aaa bu kuranda varmış" dediğimiz bulguları neden müslümanlar bulamamış? ben bundan bahsediyorum.

Kardeşim sana en başta söyledim. Sabit düşüncelere sahipsin ve cevabını duymak istediğin şeyi arıyorsun. Ayrıca söylediklerine de dikkat edeceksin. Sen 3.sınıf insan olmayı kabul etmişsin ama biz müminler Allah c.c. katında en üst düzeyde yer alacağız. Zamanını antik yunan yerine kudretli kendi değerlerini araştırmaya çalışırsan sorularına yanlış cevaplar yerine doğru cevaplar ararsın. Daha cevap yazmayacağım konunun amacından saptığını düşünüyorum. Benden bu kadar düşünce teşekkürler. Kolay gelsin. Allah c.c. cennetine emin eylesin bizleri inşallah. ;)

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim sana en başta söyledim."HOCAM SENİN ANLATTIĞIN ŞEYLE BENİM SORDUĞUM ÇAKIŞMIYOR, BUNU ANLATMAYA ÇALIŞTIM" sabit düşüncelere sahipsin "HİÇ SANMIYORUM" ve cevabını duymak istediğin şeyi arıyorsun."HERHALDE MANTIKLI CEVABINI BULABİLECEĞİM ŞEYLERİ ARARIM ayrıca söylediklerine de dikkat edeceksin."BUNU HER ZAMAN YAPMAYA ÇALIŞIRIM" sen 3.sınıf insan olmayı kabul etmişsin ama biz müminler "ALLAH'IN İZNİ İLE BENDE MÜMİN OLMAYA ÇALIŞIYORUM" allah c.c. Katında en üst düzeyde yer alacağız."DİKKAT EKSİKLİĞİ KİMDE ACABA BEN DÜNAYADA VE ŞU ZAMANDA DEMİŞİM" zamanını antik yunan yerine kudretli kendi değerlerini araştırmaya çalışırsan sorularına yanlış cevaplar yerine doğru cevaplar ararsın."NEYİ NERDE ARADIĞIM ELBETTE ÖNEMLİ AMA BİLİMİN TEMELİNİN ANTİK YUNANA DAYANDIĞINI BEN SÖYLEMİYORUM; AYRICA BİLİMİN BİRİKEREK İLERLEDİĞİNİ DE BEN SÖYLEMİYORUM" Daha cevap yazmayacağım konunun amacından saptığını düşünüyorum."ÇÜNKÜ BENİM SABİT FİKİRLİ OLDUĞUMDA ISRAR EDİP CEVABINI ARADIĞIM SORUNUN DIŞINA ÇIKMANDAN" Benden bu kadar düşünce teşekkürler. Kolay gelsin. Allah c.c. Cennetine emin eylesin bizleri inşallah. ;)

ben konuyu açtığımda cevaplarınıZ ne olabilir die bitirmiştim, tekrar kontrol edin art niyet yoksa görüşlerinizi kişisel ve ya kaynak göstererek paylaşabilirdiniz!!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt