Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslüman yol levhası gibi olmalı (1 Kullanıcı)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
* Müslüman yol levhası gibidir. Sizi arzu ettiğiniz yere götürür. Yol levhası olmak çok kıymetlidir. Çünkü Cehenneme götüren yol levhaları da çok var. Levhanın maddi değeri yoktur. Ama gösterdiği istikamet çok mühimdir.

* Allahü teâlâ bir kuluna hayır murat ederse, onun kalbine sevdiği kullarının sevgisini verir. Bir insanın ehli saadet mi ehli felaket mi olduğu buradan da anlaşılır. En sevdiği kul, Peygamber efendimizdir. Ehl-i sünnet âlimlerimiz, mezhep imamlarımız da Peygamber efendimizin vârisleridir.

* Rasgele su içmediğimiz gibi, rasgele kitap da okunmaz. Ehl-i sünnet itikadı temiz su gibidir. Ehl-i sünnet âlimleri bu suyu, içine pislik bulaştırmadan muhafaza ederek bize kadar ulaştırmışlardır.

* Her şeyin yenisi makbuldür yalnız ahbabın eskisi makbuldür.

* Peygamber efendimizin yolunu bütün dünyaya Eshab-ı kiram yaydı. Onlar Peygamber efendimizin cemaatidir. Ehl-i sünnet vel-cemaat demek, Peygamber efendimizin ve Eshab-ı kiramın yolu demektir. Eshab-ı kiramın bildirdiği yol, Peygamber efendimizin yoludur.

* İnsanlar üç gruptur. Bir kısmı ekmek, su, hava gibidir; her zaman ihtiyaç duyulur. Bir kısmı ilaç gibidir; bazen lazım olur. Bir kısmı hastalık gibidir; kaçılır.

* Mezhep imamlarımıza, ehl-i sünnet âlimlerine yani Peygamber efendimizin vârislerine karşı gelen iflah olmaz.... Ateşle oynamaktadır.

* Kendini Frenk kâfirinden üstün gören Allahü teâlâyı tanıyamaz. Nerde kaldı ki, bir mümin kendini başka müminden üstün görsün.

* Ahir zamanda feci cereyanın içinden aksi istikamete gidebilmek ferdin yapacağı iş değildir. Bir himmet, bir dua olmasa çok zordur.

* İbadet yap, cihad yap, namaz kıl, arkasından tevbe yap. Çünkü her amelimiz kusur doludur, arza layık değildir.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Müslüman yol levhası gibi olmalı

Allah Razı Olsun Abla... Şerlerden Allah Muhafaza... Rabbim Hakkımızda hayırlısını versin inşAllah Alah'a emanet ol selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm ablam.. haddim olmayarak ve yanlış anlaşılmazsa ben bir şeyler yazmak istiyorum. yazınız için öncelikle emeğinize sağlık ve rabbim razı olsun inşallah.. fakat bazı ifadeler biraz fazla aşırıya kaçmamış mı ablam? mesela islamın şu an vahdete, birliğe, bütünlüğe çok ihtiyacının olduğu bir zamanda mezhepsel ihtilafa değinmek o inanan kardeşlerimize de haksızlık olmaz mı? mesela onların içinde haşa Allaha ve peygambere karşı küfür ve gaflet içerisinde olanlar bir hayli fazladır.. bunların inanç ve itikatlarını kesinlikle savunamayız, çünkü büyük bir şirk ve küfür içerisindedirler.. fakat onların içinde Allaha ve peygamberine iman eden, aklıselim, bizim gibi amel eden bir kesim de var..Allahtan sonra en sevdikleri, peygamberimiz ve onun ehli beytidir. biz o insanların tüm inançlarını 'pislik bulaştırmak' olarak addedersek haşa Allah korusun bu bir küfürde olmak değil midir? onlar da bizim gibi namaz kılıyor, hatta rekatları bizden daha fazla..Allaha ve resulüne iman ediyorlar, islamın 5 şartına ve imanın 6 şartına iman ediyorlar (bahsettiğim sapık kesim hariç) dolayısıyla ablam benim naçizane görüşüm, o inanan kesimi de aynı delaletle suçlayamayız. bu bizim haddimiz de olmaz.. yine bunu söylerken o sapık (haşa hz. Ali'ye Allah diyen küfre girmişleri kastediyorum ve bunun gibi birçok ipe sapa gelmez şeyleri iddia eden kesimi diyorum) fakat birçok şii kardeşim var ki, kuranı uygulamaya bizden daha çok itina ediyorlar, birçok konuda da bizden daha çok hassaslar.. ben buna şahidim.. ve bizim gibi inananları var.. dolayısıyla onları böyle ithamlarla suçlamayalım.bunun vebaline girmeyelim. israile karşı direnen hizbullah da şiidir, şu an islamiyet için mücadele eden iran da şiidir. ve amerika bugün bizleri parçalamak için en çok şii- sünni ihtilafını kullanmaktadır.. dolayısıyla biz müslümanlar lütfen biraz birbirimizi mezhep taassubundan kurtularak savunalım ve destekleyelim.. bizim şu an en çok vahdete, birliğe ihtiyacımız var... biz kendi aramızda böyle yaparak, sadece ortak düşmanlarımızı sevindiriyoruz. illa ki de ehl-i sünnet ile ilgili bir yazı yazılacaksa lütfen içlerinden bizim gibi inanan şiileri de dahil edilsin.. ablam haddim olmayarak bunu yazdım.. hakkını helal et. fakat bazıları şahit olduğum gerçeklerdi.. bizler de öyle düşünüyorduk, fakat tanıyınca bizden farkları olmadığını, birkaç konu dışında ittifak ettiğimiz insanlar olduğunu gördüm.. hakkınızı helal edin. Allaha emanet olun. selametle

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum
Allah(c.c) razı olsun ablacım,çok güzel bi paylaşımdı emeğine sağlık.
Yanlız aliye_aliye kardeşim sende güzel yazmışsın ama ben anlamadım bu yazının neresinde geçiyor şii sunni ayrımı yada ona benzer bişey.Kaçırdığım bişeymi var diye okudum tekrar tekrar ama bulamadım bişey?Sen yanlış anlamış olabilirmisin acaba??Elif ablada gereken açıklamayı yapacaktır zaten.
Selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

tugba_m yazdı:
Selamun aleykum
Allah(c.c) razı olsun ablacım,çok güzel bi paylaşımdı emeğine sağlık.
Yanlız aliye_aliye kardeşim sende güzel yazmışsın ama ben anlamadım bu yazının neresinde geçiyor şii sunni ayrımı yada ona benzer bişey.Kaçırdığım bişeymi var diye okudum tekrar tekrar ama bulamadım bişey?Sen yanlış anlamış olabilirmisin acaba??Elif ablada gereken açıklamayı yapacaktır zaten.
Selam ve dua ile

hayır ablam, benim söylemek istediğim şey şu, ehli sünnetten bahsedilmiş, tamam hepimiz hak mezhepler olduğunda hemfikiriz, bunun dışında karşı kesimden de bizim gibi inananları var.. onların birçok islam dışı şey kattığını da biliyoruz mezheplere, hurafe gibi.... benim demek istediğim, inanan kardeşlerimizle o sapık zihniyette olanların hepsini bir görmeyelim.
pislik bulaştırmaya çalışanlar elbette ki oldu bunu mezhepler tarihinde okuyoruz.. demek istediğim, onların içinde de bizim gibi amel edenleri, bizim gibi inananları var.. hepsi için aynı genellemeyi yapmayalım.. ben evindar ablamın ne demek istediğini anladım, fakat bu konularda biraz hassas konuşalım demek istiyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen..

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ABLAM,
EVET MÜSLÜMAN BİR FERT ÖYLE GÜZEL YAŞAMALI Kİ İSLAMI, ONA BAKAN, PEŞİNDEN GİDEN, ONUNLA SOHBET EDEN, ONUNLA YÜRÜYEN KİŞİ BİLMELİ Kİ BU YOL HAK YOLUDUR, BU YOL ALLAH C.C. NUN VAADETTİĞİ CENNET YOLUDUR.
TABİ BUNUN İÇİN BİZLERİN YUKARIDA BELİRTİLEN DÜSTURLARA RİAYET EDEREK YAŞAMAMIZ GEREKİR.
YANİ BİR MÜSLÜMANIN HAYATI, YEMESİ, İÇMESİ UYUYMASI VE ÖLÜMÜ BİRER TEBLİĞDİR. BUNUN BİLİNCİNDE OLMAK GEREK. YAPTIĞIMIZ HER FİİLİN İSLÂMA MAAL EDİLDİĞİNİ BİLEREK HAREKET ETMELİYİZ. İNŞALLAH BU VESİLE İLE CENNETE GİDEN YOLUN LEVHASI VE YOLCUSU OLURUZ.
K.S.E.O.

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun Rabbim hepimize hakiki örnek müslüman olmayı nasip etsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt