Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslüman ve lüks hayat (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Müslüman ve lüks hayat
1. Müslüman, çok zengin de olsa, kesinlikle lüks ve israflı bir hayat sürmez.
2. İsraf; Kur'ân ile Sünnet ile icmâ-i ümmet ile haramdır.
3. Kur'ân'da müsrifler (saçıp savuranlar) için "Onlar şeytanın kardeşleridir" buyurulmaktadır. Ne kötü kardeşlik!..
4. Müslüman devamlı olarak, doyduktan sonra yemek yemez.
5. Müslüman mütevâzıdır, kanaatli yaşar, alçakgönüllüdür.
6. Müslüman meskende, ev döşemesinde, binitte, giyim kuşamda; gösterişten, her türlü beyinsizlikten uzak durur.
7. Servet, mal mülk, para, gelir... bütün bunlar gelip geçicidir, birer imtihandır. Hiçbir âqil Müslüman bunlarla övünmez, bunlarla sarhoş olmaz.
8. Zengin ve varlıklı Müslüman faydalı kitaplara, islâmî sanat eserlerine, İslâm medeniyetinin üstünlüğünü ve güzelliğini aks ettirecek (yansıtacak) eserlere iyi ve sahih bir niyetle (gösteriş ve gurur için değil) masraf yapabilir.
9. Her vasıflı ve âqil Müslüman zenginin evinde özel bir kütüphane odası, salonunda vitrinli veya vitrinsiz kitap dolapları olmalıdır; bunlarda klasik (Osmanlı-İslâm) veya modern (fakat çok kaliteli ve sanatlı) ciltli kitaplar bulunmalıdır. Müslüman günde en az bir saat faydalı kitap okumalıdır.
10. Müslüman okuduğu faydalı kitaplardan öğrendiği bilgileri hayata tatbik etmelidir (uygulamalıdır.)
11. Müslüman zaman zaman ziyafet verirse, ziyafet sofrasında mutlaka (kesinlikle) temiz bir veya birkaç fakir de
bulunmalıdır. Etrafında fakir bulunmayan zengin sofrası ne kötü bir sofradır.
12. Müslüman, Allah'ın kendisine vermiş olduğu servet ile gösteriş yapan; gururlanıp kibirlenen, caka satan kişi değildir. O, serveti ile mâlî (parasal, finansla ilgili) ibadetler yapar. Zekât verir, hayır hasenat yapar, sosyal adalete katkıda bulunur.
13. Âqil, kültürlü, vasıflı, şuurlu Müslüman zenginin evi bir İslâm müzesi gibi olur. Duvarlarda orijinal hatlar, çiniler, islâmî sanat ürünleri, yerlerde kök boyalı halılar ve kilimler, tavanda ahşap tavan göbeği, bakırdan ve sarı
madenden el işi mâdenî eşya... Gelen yabancılar (yerli ve yabancı yabancılar...), misafirler hayran kalırlar, takdir ve tahsin ederler.
14. Müslüman bir zengin, temiz bir esnaf lokantasında halk ile beraber yemek yemekten asla çekinmemeli ve utanmamalıdır. (İstanbul Ticaret Odası'nın, İstanbul'un 40 iyi esnaf lokantası kitabını aldınız mı?)
15. Büyük bir zengin, orta derecede (fakat sağlam ve güvenli) bir otomobille gezmelidir. (İsveç'in meşhur İKEA firmasının, dünyanın 100 zengini listesinde bulunan sahibinin 13 yıllık eski bir Volvo ile dolaştığını birkaç yıl önce gazeteler yazmıştı...)
Mehmet Şevket Eygi araştırmacı yazar

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Olmalı , hep olmalı ama uygulamada bakarsak kaç tane? söyleyin kaç tane?
Çok az, uygulayan nerdeyse çok az, kimin ümmeti olduğumuzu unutuyoruz bazen
Dayanamıyorum, tasavvur ettigimde, bir peygamber (s.a v) hemde Allah'ın en sevgili kulu hasırın üstünde uyuyor, yüzüne hasırın izleri çıkmış, gören sanırım Hz Ömer ağlıyor, onun o haline ama o şikayetçi değil halinden...Ahireti tercih etmiş, ümmetine örnek olmuş, yeğane eser... düşün, düşün ağla, anla ne haldeyiz???
Rabbim bize de ahireti isteyenlerden yaşayanlardan eyle, nasılsa bırakıp gideceğimiz dünya ile başbaşa bırakma!

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Dayanamıyorum, tasavvur ettigimde, bir peygamber (s.a v) hemde Allah'ın en sevgili kulu hasırın üstünde uyuyor, yüzüne hasırın izleri çıkmış, gören sanırım Hz Ömer ağlıyor, onun o haline ama o şikayetçi değil halinden...Ahireti tercih etmiş, ümmetine örnek olmuş, yeğane eser... düşün, düşün ağla, anla ne haldeyiz???
Rabbim bize de ahireti isteyenlerden yaşayanlardan eyle, nasılsa bırakıp gideceğimiz dünya ile başbaşa bırakma!

Evet bu devirde orta hal ,orta karar ...Miktarını Kalbinize danışın....
Sıkıntı ve endişeden uzak ve sevinçli ise sorun yok...Yol ve davranış doğru...
Sıkıntı var huzursuz acaba diyorsa sorun var...Yol Yanlışa gidiyor...
Her insan kendi sigortasına; İmanına ve Kalbine danışacak....
Allah C.C. rızası varsa zaten siz mutlusunuzdur....
Yoksa ne yapsanız yapın boş ,mutlu olamazsınız....
Resul-ü Ekrem Efendimiz ;öyle yaşadı çünkü EDEP onu gerektiriyordu...
Biz Edepten yoksun insanız... isteriz ki gözde olalım...Sözde olalım....Önde olalım...Sayılalım...
Bizden konuşsunlar bizi sevsinler ,bizi saysınlar....
Gösteriş ve Caka ...Halbuki boş ve beleş insan olmuşuz....

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
İyide bir yola inanırsan nasıl olmalı?
Rahatsız olmak , evet en güzel teşhis orda... gecen gün pantalon üstüne gayat uzun sandıgım gömlek giymiştim.
Yola çıkınca rahatsız oldum, sanki bacaklarım cıplak gibi, uzun sandıgım gömlek hiç içime sinmedi
Rabbim yardım et , dizlerime kadar bir hırka bulalıyım dedim, istedim Rabbim gönlümü bilen... istegim oldu , dizlerime kadar kapatan hırkayı giyince huzur buldum.
Takva ne? Yasak ne? Rabbim niye ister?
Herşey bizim harika olmamız için...
Rabbim bizi tamamla, bilirim çok işin var ama sen herşeye yetersin,
Aşıkların sözüne bazen bakılmaz, yazamıyorum anlamayanlar anlamaz, aşık bazen, naz eder, bazen niyaz eder
Taşlar yerine oturdu, Rabbim harika ötesisin, seni çok özledim, evet, evet ölüm kavuşmaksa al be gülüm..
Özlemezmisin? beni bekletirsin, özür dilerim Rabbim sen en iyisini bilirsin

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
"Kim Allah rizasi icin luks ve gosterisli yasamayi terkederse..." diye baslayan hadis herseyi anlatiyor. Allah razi olsun agabeyim..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
İyide bir yola inanırsan nasıl olmalı?
Rahatsız olmak , evet en güzel teşhis orda... gecen gün pantalon üstüne gayat uzun sandıgım gömlek giymiştim.
Yola çıkınca rahatsız oldum, sanki bacaklarım cıplak gibi, uzun sandıgım gömlek hiç içime sinmedi
Rabbim yardım et , dizlerime kadar bir hırka bulalıyım dedim, istedim Rabbim gönlümü bilen... istegim oldu , dizlerime kadar kapatan hırkayı giyince huzur buldum.
Takva ne? Yasak ne? Rabbim niye ister?
Herşey bizim harika olmamız için...
Rabbim bizi tamamla, bilirim çok işin var ama sen herşeye yetersin,
Aşıkların sözüne bazen bakılmaz, yazamıyorum anlamayanlar anlamaz, aşık bazen, naz eder, bazen niyaz eder
Taşlar yerine oturdu, Rabbim harika ötesisin, seni çok özledim, evet, evet ölüm kavuşmaksa al be gülüm..
Özlemezmisin? beni bekletirsin, özür dilerim Rabbim sen en iyisini bilirsin

Ayni duygu, ayni rahatsizlik bende de bugun vardi..
Ama bulus yoktu, nasip...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı

birde şimdii zamandaki ümmetin önderlerine ve bizlere bak!!!!! ayetin ifadesiyle "nasılda savrulmuşuz"

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt