Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslüman Sosyete (2 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Birtakım kadınlar, sadece başlarını örtmekle İslâmî ölçülere göre örtünmüş olduklarını sanıyorlar. Tesettür sadece başını bir bez parçasıyla örtmekten ibaret değildir.
Birkaç yıldan beri bir kısım başları kapalı hanımlar, İslâm dinine ve ahlâkına yakışmayan davranışlar sergiliyorlar. Herkesi suçlamıyorum, “Bir kısım kadınlar...” diyorum. Bu gibilerin sergiledikleri uygunsuz ve yakışıksız haller hakkında örnekler vermek istiyorum:

(1) Çok aşırı ve istisna bir hadise ama yine de üzerinde durmak gerekiyor. Başı kapalı, göbeği açık kız bile görüldü, Hürriyet gazetesi resmini bastı. Akıl almaz bir şey. Binde bir de olsa, bir Müslüman kız nasıl böyle giyinebilir?

(2) Tesettür, örtünmek, saklanmak, gizlenmek, kapanmak mânâsına gelir. Binaenaleyh nâmahrem (yabancı) erkeklerin dikkatlerini çeken, cinsel arzularını tahrik eden, bakmalarına sebebiyet veren birtakım cırtlak renkli, dar elbiseler tesettürün gayesine tamamen zıttır. Öyle hanımlar görüyoruz ki, vücutlarının hatlarını dışa vuran daracık elbiselere bürünmüşler, başlarına bir eşarp sarmışlar ve sokaklarda, meydanlarda, çarşılarda, pazarlarda salına salına, kırıta kırıta, bin işve ile yürüyorlar. Ne kadar yakışıksız bir manzara...

(3) Renk kültürü diye birşey vardır. Tesettürlü bir İslâm hanımı gökkuşağı gibi rengârenk başörtülere, elbiselere bürünemez. Tesettür kıyafetinin renkleri sade olmalıdır, mat olmalıdır, göz çekmemelidir. bazı başı örtülü hanımları görünce Rio karnavalını hatırlıyorum. Efendiler, hanımlar!.. Ayıptır, lütfen kendinize geliniz.
Laiklerin ve çağdaşların türban dedikleri başörtüsü, İslâm Şeriatının öngördüğü tesettür kıyafeti değildir. Tesettürün, şer’î bakımından iki veçhesi vardır:

A. Vücudunu bol bir elbise veya çarşaf ile örtecek, dikkat çekmeyecek.
B. Nâmahrem erkeklerle görüşmeyecek.

İkinci madde bu devirde artık uygulanmıyor. Bari birinci maddeyi Şeriatın istediği şekilde uygulayalım.
Müslüman bir hanım, bu devirde doktorluk, eczacılık, hemşirelik, öğretmenlik, gazetecilik ve daha bir sürü iş yapabilir. Ancak her hal ü kârda başını örtmeli ve çok sade şekilde giyinmelidir.

Birtakım cahil kadın ve kızların saçlarını deve hörgücü şeklinde topuz yapmaları İslâm dininin hoş görmediği bir şeydir. Peygamber Aleyhisselâm saçlarını deve hörgücü gibi yapıp örtünen kadınlar için “Onlar cennetin kokusunu alamayacaklardır...” buyurmuşlardır. Böylesine ağır bir Peygamber tehdidi varken nasıl oluyor da birtakım İslâm kadınları saçlarına böyle bir şekil verebiliyorlar?

* İslâm’da sosyete olmaz... Müslüman kadınlar “İslâmî bir sosyete” teşkil edemezler. Bunlar bozuk ve sapık davranışlardır.
* Başımı örterim ve sonra her haltı yerim... Bu da olmaz. Müslümansan Müslümanlığını bil; Şeriat, fıkıh, ahlâk-ı İslâmiye kitaplarındaki hüküm, ölçü ve sınırları hayata uygula.
Peygamber Efendimize sormuşlar: “Din nedir?”, “Nasihattir” demiş. Aynı soruyu tekrarlamışlar, yine “Nasihattir” demiş. Üçüncü defa sormuşlar, yine aynı cevabı vermiş.
Ey Müslüman Türk Kızı… Sana iffet yakışır… Eğer sen MERYEM OLURSAN, SENİN MEYVELERİN OLACAK OLAN EVLATLARIN, İSA OLACAKTIR… ne mutlu iffet tacını takıp, HZ FATIMA anamıza komşu olanlara…

Mehmet Şevket Eygi

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Müslüman Sosyete

allah razı olsun karşılaşılan tüm durumlar yazılmış ama herşey rabbim için yapılınca güzeldir niyetler amellerden hayırlıdır bü tür kardeşlermizin ben bu farz ibadeti allah için yaptıkalrından şüphe ediyorum aile baskısıyla,yakıştığı için ........... daha saçma bir çok sebep için takılıyorlar .ama rabbim emrettği ve onun nazarında güzel olabilmek için kapanan kardeşlerimde asla bu durumlar söz konsu dahi olamaz rabbim islah etsin

marziye

Kayıtlı Kullanıcı

ağzınıza sağlık çok haklısınız Allah doğru düzgün örtünenlerden eylesin bizleri inş..B)

golcuklu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. İNSANLAR, ALLAH C.C. AYETLERİNİ,PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V.) HADİSLERİNİ BİLMEZSE OKUMAZSA
MÜLÜMANLIĞIN SOSYETESİNİ
ÇAĞDAŞLIĞINI
MODERNLİĞİNİ
NAMAZSIZLIĞINI
SELAMSIZLIĞINI
YALANINI
ARAR DURUR,YAŞAR ÖLÜR

SURMELI_CEYLAN

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)B)B)B) ALLAH BAŞÖRTÜMÜZE SADIK BİRİLERİ OLMAYI NASİP ETSİN

esra_br

Kayıtlı Kullanıcı

bizde bugün bu konuyu arkadaşlarla konuştuk...benim görev aldığımyer doğu olmasına ve üniversite olmamasına rağmen sosyete almışbaşını gidiyor...herkesin başında koca koca markası yazılı olan eşarplar ve altında mini denilenecek etek veya kapri pantolonlar....bi bayan olarak artık ben yüzümüyere eğiyorum...çünkü her taraf aynı sağ aynı sol aynı...rabbim nefsimize yenik düşürmesin...inşallah sadık oluruz baş örtümüze......B)B)B)

tugba gunes

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim.
Ne acı ki bu durumlar büyük çelişki örneği.
Allah hepimizi ıslah etsin:(
Buna modern tesettür diyenlere diyecek lafım yok sadece ben asla modern değilim eğer buysa modernlik çağdaşlık.
Allah katında kıymetli olmaktır tek gayemizB)B)B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

evet zeynep kardeşim en başta temiz niyetli olmak gerekir bende doğru dürüst giyinemiyorum.allah rızası için kapanmayı unutmamalıyız aslında hiçbirzaman.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

sa amin ceylan herkese nasip eder inş.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

amin cümlemizden razı olsun tuğba.Şuzamanda eteklerde moda ama boyu baya kısaldı bence böyle olmasıda kasıt var.bilmem siz nasıl düşünürsünüz.kapanmayı sadece başı kapamak olarak algılıyoruz bence...

aeolun

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

eğer bu durum oralara kadar yayıldıysa durum baya ciddi adapazarındada çok var böle işte allah ıslah etsin

derya86

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM ABLACIM NE YAZIKKİ KAPALILIK SADE BAŞ ÖRTMEK ANLAMINDA KULLANILIR OLDU BAŞINI ÖRTÜPTE MAKYAJ YAPAN KIZLARIMIZA HİÇ ANLAM VEREMİYORUM ÖRTÜNMEDEKİ AMAÇ KENDİNİ GİZLEMEKSE İNSAN NİYE MAKYAJ YAPAR BİRÇOK KAPALI KZIMIZI NE YAZIKKİ BEN BİLE İNCELİYORUM BAŞTAN AŞA BEN HAYRETİMDEN BAKIYORUM AMA YA DİĞER İNSANLAR VE NE YAZIKKİ KAPANMAK ÖRTÜNMEK İSTEYEN KARDEŞLERİMİZEDE KÖTÜ ÖRNEK TEŞKİL EDİYORLAR. GERÇEKTEN NİYE KAPANDIĞINI BİLMEDEN KAPANMASALAR KEŞKE ALLAHA EMENET OLUN İNŞALLAH

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

ve aleykümselam deryacım çok haklısın katılıyorum bende çok fazla olmamakla beraber yapıyorum makyaj.

Bide aklıma bişey geldi:gönül hocamız vardı bizamanlar o bize herkes açıklığı kadar yargılanacak demişti atıyorum: bi bikini giyenlerle şort giyenler aynı günahı almıyor.allahın adil sıfatı var demişti..

AEOLUN

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

S.A...ALLAH C.C. RAZI OLSUN...B)B)B)SELAMETLE...B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
BU AÇIKLAMALARI İNŞALLAH GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURURLAR.................!!!!!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt