Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslüman doğmak (1 Kullanıcı)

MekYes

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.allahyolu.com
Selamun Aleyküm,

degerli arkadaslar aklima devamli su konu takiliyor sizlerle bu konuyu konusmak istedim fikirlerinizi ve bilgilerinizi almak icin.

Simdi ben müslüman bir ailenin cocuguyum ve kendimi bildim bileli annem babam namazlarini kularlar ve bana kücülükten islamiyeti ögrettiler. Benim gibi bir cogunuz böyle bir hayat icersinde biliyorum yanliz bir alman örnegim kücüklükten büyüyene kadar hiristiyanlikla büyüyor ve islamiyetten bi haber yasiyor.
Simdi ben müslüman olarak yasadigim icin bana zor gelmiyor ama diger yandan islamiyetten bi haber olan o kisi icin hersey cok daha zor.
Bu insanlara kimse islamiyeti ögretmediyse ve bu insanlar böyle ölürlerse cehenemlik oluyor ama iste anlatmak istedigim ama tam anlatamadigim konu bunlara veyahut bir kismina islamiyet ögretilmemis...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Kıymetli kardeşim Allah Resulu s.a.v bir hadisi şerfilerinde şöyle buyururlar '' İnsanlar anne ve babalarından müslüman olarak doğarlar sonra ebeveynleri onları ya İman da devam ettirir yada (kendi itikatları gereği) kafir olmalarını sağlarlar.''
Demekki her yeni doğan çocuk büluğa erinceye dek müslüman olarak büyürler daha sonra Anne ve babalarının eğitimi üzere ne olacaklarına karar verirler.
Hemen burada bir soru akla geliyor,ben müslüman olarak doğdum onlar ise kafir,ben onlara göre şanslıydım yanlışta yaşasam tamda yaşayamasam yinede iman ehliyim ama onlar küfür ehli olarak doğdular dolayısı ile onların İslam dinine benden uzak olmaları sebebi ile benim kadar şanslı değiller,(soru geliyor) peki neden ben müslan onlar ise islamı bilmez kaldılar?
Burada şöyle bir cevap vermek uygun oluyor,eski zamanlara nazaran şimdi günümüzde islam dininin varlığının duyulmadığı dünya üzerinde bir yer yoktur,öyleki başka dinleri yaymak adına dünyanın en ücra kçşelerine giden din adamları islamiyeti kötülemek için dahi kişilere anlatarak varlığından O ahalileri haberdar etmişlerdir.
Birde islam dini hak din ancak neden hala dünyanın çoğu küfr içinde gibi sorular akla gelebilir,bununda cevabı çok sade dir,şöyleki dünya üzerinde ki insanların % 80 den fazlası kendilerini yaratan bir varlığın olduğuna inanmakla beraber O varlığı araştırmak ve tanımak için ömürlerinden bir kaç yıllarını harcamak yerine bütün ömürlerini nefislerinin arzularını yerine getirmek adına binbir türlü zevki sefayı aramakla geçirirler,kendi din adamlarından duyduları şeyler kendilerini ne kadar tatmin ettiklerine bir göz atar isek bu kanıya varmak hiçte zor olmasa gerek,burada Hristiyanlıktan bir paragraf açarsak Hz.İsa nın Allahın (haşa) oğlu olduğuna Allah c.c dan bir parça olduğuna inanırlar Efendimiz s.a.v in Hristiyan papazlarına sorduğu soru geldi aklıma ''İsa için Allahın oğlu diyorsunuz peki İsa yemek yermiydi (cevapları ) evet,Su içermiydi (cevapları) evet,peki tuvalet ihtiyacına çıkarmıydı,(cevapları ) evet,bir insandan farkı olmayan birisi nasıl olurda İlah olabilir?''.
İncilden bir paragraf daha ''Yaratan bedensel kusurlu kullarını cennetteki krallığına kabul etmeyecektir,onların yeri cehennemdir.'' Şaşılacak iş Allah Teala bir kulunu vücut veya akıl kusuru ile yaratacak da onu bu kusurundan dolayı cennetine dahil etmeyecek,şimdi sen olsan bunun gibi yüzlerce safsatalar karşında dururken hiçmi akıl yürütüpde ''Yahu bu nasıl bir din '' diye sorgulamazsın,işte sorgulayanlar Allah tealanında yardımı ile kendi ülkelerinde dahi olsa islam dinini diğer dinleride dahil araştırarak buluyorlar ve hidayete eriyorlardır,Ahirette de biz bilmiyorduk duymamıştık,kandırlılmıştık diyeceklere Hak Teala bu kullarını örnek gösterecektir.
Hala için rahat olmadı ise sen ben bizler yatıp kalkıp yaradan Rabbimize hamdler senalar şükürler edelimde bizi islam fıtratı üzere yarattı ve bizlerde üç beş kuruşa dinimizi satmadık.Selamlarımla...

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Mekyes Erzurumli kardese katılıyoruM..Bir insan belli yasa geldiginde mutlaka hayatını ve dinini sorgulaR ..İncil ve tevrat değiştirildiği için içinde yazanlar gercekten safsata Onun icin Allah tüm insanlara akıl vermiştir ve İstedikleri takdirde araştırıp doğru yolu bulabilirleR
Burada bizm görevimizde elimizden geldiğince dini tebliğ etmektiR..Tabi bunu sadece gayrimüslimlere değil bizim sözde müslümanlarada yapmak gerek ;)

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
hak din veya hak peygamberler (AS) ayrımı bizim dini anlayışımızda olan ifadeler değildir. hr din haktır her peygamber haktırr ve kim neye inanmak istiyorsa ona inanır. bu kelamın açık bir tebliğ olma vazifesidir. yani bir sözleşmedir kelam kendininmümmin sanan ehl-i kitap ile orda yer bulur. en kemal bulmuş din ve onun kitabı değil tahrif edilmemiş insanın açıklamasıdır.
bu şundandır insanlar kelamullahı ve özelde diğer kelamları tahri edememiştir. tahrif ettiği insandır. muharref kitap değil muharref insanlar vardır. incil hükümleriyle hükmeden kimse yalan söylemez zina yapmaz, zina yapmayan ahmak mı ki kendi yyapmadığını hakka isnat etsin. Haşa ALLAH(CC) için söylenen iftiralar dinin değil dinsilziğin emridir. kendi ifadesi ile ben gideyim ki o gelsinin açıklamasıdır.
esasında ALLAH(cc) için ileri geri knuşmaları insan kendi yaşamıyla anlar böyle saçmalıkların olamayacağını, burdaki sorun şu kelam bir teklif olarak yukarıdaki soruyu sordurur nefse bir ihtiyaca binaen veya değil bu şundandır. kelam sözü hak olmakla her insan nefsin bir merhalesi gibi 3 dinin yaşar değişen kelamlar değil nefsin mertebeleridir. insanı kamil (SAS) Kemal bulmuş dinle gelir.
bu bakımdan insan kitap tahrif edemez nefsin isevi ve yahudi tarafında kalır. sapıklık ve gazaba uğrama hali.

gelen kelamlar insan ve içinde barındığı kainatı yaratma sanatı ve kudreti olunca tahrifin sadece bedenleri olduğu görülür ruh o gelen her kelamla tebdil eder. ve burda gelen rahmet peygamberiden(SAS)önce ve sonra rahmetin ta kendisi olan tecelli eden ALLAH(cc) tür.
ruhlara seslenir kalemle kitapla değil peygamber gelmedi bana haksızlık oldu yok . ben azimüşşan vardı der. herkes kendi sapkın inancını bilir hak(CC) doğruyu talep eder eskimo olsa mümmin gibi yaşar bulunduğu yerin kendi bilmese de imamı olur. bize düşen dini anlatmak ve o dediğin müslümanlardı demek olur. efendimiz(SAS) Gören müslüman oldu o boşluğu dolduracağı şeyi gösterene kada değildi, peki hakkı da mı bilmiyorlardı.

evvele sorunun muhatabı isevi ve yahudiler bu sorunun nefsinde kabul etmediği hataları kadarını yaşayan kimselerdir. o kimseler kelam ahkamını kabulle sözleşmenin kelamın ifadesi ile saf tutmanın tarafı olur.
isevilik ve yahudilik nefsin bir hali olarak herkeste vardır. kendiniz eğer onu ıslah edebilmiş iseniz anlamlı bir soru, yoksa kıyamet alameti olan mesihin geliş işareti misiniz? yani herkes kendi kıyametinde o iseviyi o yahudiyi oynar ama hak(CC) kabul ölçüsünde mümminleşir. bu naz makamının kelamın atıl hale gelmemeisinin ve yaklaşan kıyametin açık habercisidir.
kelam yahudilerden ve müslümanlardan ve hristiyanlardan bahsederken her devirde okunmasının sebebi budur. özünde 3 sır barındırır bu durum ölüm kıyamet ve ruh esasları ALLAH(cc) aittir. bu 3 husus yaşamadan sorgulama ihtiyacını açıklar ve mümmini isevi ve yahudi haline getirir veya o mecralara sokar. bu soru esasında adaletsizliğin tarafı olmak gibi kendini ortaya çıkarmayı da gösterebilir. hakkın terennüm edildiği yerde isevi ve yahudi olmaz mümminler olur sen de ashab olursun. uy o inanmış insanlara dersin adaletsizler senin elinle kalkar ve elin la ilahe illallah muhammeden rasullullah der. adalet ve adaletsizlik değil kıyametin habercisi mesihe muhammmedi bir cevap ile ALLAH(cc) bir dua olur. ister zulmet ister rahmet et biz senin kullarınızın haykırması olur.
ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt