Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mus'ab bin Umeyr'le iligili bir kitab yazacagim.. (1 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum ve rahmetullah kardeslerim.

Bugun gonlume dusen sonsuz nurla, Mus'ab bin Umeyr (r.a)'in gozunden Ask'i yani Resulullah'i (s.a.v) anlatmayi planladigim bir kitap yazacagim. Buraya, o'na ait bildiginiz sozleri, ona soylenmis hadisleri, menkibeleri paylasmanizi, bana destek olmanizi istiyorum.

NOT : Internetten arastirip gondereceklerinizi, emin olun coktan okudum ve not aldim. Kitaplardan, hocalarin hutbelerinden duydugunuz, ogrendiginiz ozel veya bilinmeyen seyleri paylasin lutfen.

Simdiden tesekkurler, Allah ebeden razi olsun, bekliyorum.

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim yazacaklarımı biliyosundur muhakkak ama okuduğum kitaptan aktarmak istiyorum
Senin için geri döndüm o sayfalara :)

Uhud Savaşında Allah Resülüne meydan okurcasına bir ses yükseldi
Sesin sahibi İbn Kamie idi.
Mus'ab İbni Umeyr ona doğru yürüyecek ve işini bitirmek isteyecekti.
Ancak o gün İbn Kamie 2 tane zırf giyinmişti.
O gün Allah Resülünün sancağını taşıyan Mus'ab İbn Umeyr arslanlar gibi çarpışıyordu.
Hatta ne acı ki intikam için gelenler içinde annesi ve kardeşide vardı.
Mus'ab ın polat gibi bir imanı vardı. Önünde durmaya imkan yoktu !
Bir elinde sancak , diğer elinde kılıç can siparhane çarpışıyordu.
İbn Kamie Resullullah hı öldürmeye yemin etmişti Zırhları içindeki Hz.Musab da Hz.Peygambere çok benziyordu
Bu yüzden mekkenin hedefi olmuştu Hz.Mus'ab.
Derken İbn Kaime Hz.Mus'ab ın karşısına dikiliverdi.Artık kıyasıya bir mücadele vardı Uhud'da ve bu mücadele sonucunda Hz.Mus'ab şehit düşecekti.
Ancak Hz.Mus'ab gitsede sancak yerde kalmaycaktı! Şimdi onu,Hz.Mus'ab ın suretinde bir melek taşıyordu

.....

Efendimiz şehit düşen sahabilerin arasında dolaşırken kendisinden önce Medineye elçi olarak gönderdiği Hz.Mus'ab ında yanına gelecekti.
Şefkat ve merhametle uzun uzun süzdü onu
Ardından;
Müminlerden öyle yiğitler vardır ki , Allah'a verdikleri sözü yerine getirip sadakatlarini ispat ettiler
Onlardan kimi,üzerine düşeni eda edip gitti,kimi de o anı intizar etmekteler.
Onlar,verdikleri sözde zerre kadar inhirah yaşamadılar mealindeki ayeti okudu...

Uhudun sancaktarı Hz.Mus'ab ı örtecek kefen bulunamıyordu
Durumdan Allah Resülünü haberdar ettiklerinde
-Üzerindekilerle baş kısmını örtün ve ayaklarınıda izhir otundan koyun buyurdu
Denilenenler yerine getirilince ona uzun uzadıya bakan Efendimizin ağzından şu sözler döküldü

-Seni Mekke'de ilk gördüğümde üzerinde ne paha biçilmez kıymetli elbiseler vardı.Senden daha güzel giyinen yoktu Mekke'de...
Şimdi ise sen , saçların dağılmış ve sadece eski bir hırkanın içinde başın bile dışarda açıkta yatıyorsun !

Sonra da Uhud meydanına döndü Mus'ab dahil bütün şehitlere sesleniyordu
-Allah'ın Resülü şehadet ediyor ki sizler kıyamet günü Allah katında da şehitlersiniz...

Daha sonra ashabına döndü Efendimiz ve onlarada şöyle seslendi
-Ey insanlar! Onları ziyarete gelin , onlara selam verin. Nefsim yed-i kudretinde olan Allah'a yemin olsun ki bunlar kıyamet gününe kadar kendilerine selam veren her bir müslümanın selamını alır.
Ve onlara bu selamı iade ederler ...

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Yazım hatam olduysa affola çok duygulandım yine :(
Daha çok var Hz.Mus'ab la ilgili kısımlar ama ilk kitapta kaldı oda elimde yok şuan
Kitaplardan farklı bilgiler bulursam aktarmaya devam edicem

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
katre pare kardeşim.
MAAŞALLAH sana.senin gibilere.
16 yaşındaki bir ÇOCUKtan Mushab Bin Ümeyri duymak.
onu dinlemek...aman Ya Rabbim.(utanmamak elde mi)
onca hikaye , roman vs.yi geçip onları anlatmak..
Allah yardımcın olsun kardeşim.
Kalbindeki nur sönmesin, söndürülmesin.yansın, milyonları da yaksın.

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Bir başka kitaptan yazıyorum canım bilgiler tazelenir hiç değilse...:)

Bu yıldız sahabi İslami kabul etmeden önce Mekke'nin en sevilen genç,itibarlı simalarından biriydi.
Ailesinin göz bebeği olan Mus'ab çok zengin,gösterişli bir hayat yaşıyordu.
Böyle göz kamaştırıcı bir hayatın içindeyken bir gün Peygamber Efendimizin tebliği ettiği dinden haberdar oldu
İçine bir merak düştü ve Efendimizi ziyaret etti.Bir müddet sohbetten sonra , hidayet nuru kalbini aydınlatmaya başladı.
Hz.Mus'ab müşrik olarak geldiği Resulullah ın huzurundan müslüman olarak çıkmıştı.Ama muhitinden çekindiği için bir zaman bunu gizledi
Namazlarını gizli gizli kıldı.
Fakat bir gün müşriklerden biri onun namaz kıldığını gördü,ailesine haber verdi.
Bu Mus'ab ın hayatında bir dönüm noktası oldu.
Önceden onu çok sevip itibar eden Mekkeliler tarafından sırf İslamı kabul ettiği için türlü baskı ve sıkıntılara maruz bırakıldı.
Sonra bir grup Müslümanla birlikte Habeşistana göç etti.Bir müddet orada kaldı.
Döndüğünde onu bekleyen farklı bişey yoktu ailesi ve akrabaları yine düşmandı.

Peygamber Efendimiz(s.a.v) bir gün ashabıyla sohbet ederken Mus'ab yanlarına geldi.Selam verdi.Sahabiler ona gereken şekilde yardımcı olamadıkları için mahcuptular.
Peygamberimiz Mus'ab ın selamını aldıktan sonra şöyle buyurdu;
-Dünyayı bütün ahalisiyle değiştirebilien Allah'a hamd olsun
Şu genç adamı görüyor musunuz ? Önceden anne va babasının en sevdiği varlığı idi.
Allah ve Resulünün sevgisi , anne ve babasının sevgisine galabe çaldı.
O da Allah ve Resülünü anne ve babasına tercih etti...

İslamın Medine de ilk tebliğicilerinden di Hz.Mus'ab...

Bir gün Hz.Peygamber onun bir kemik parçası sıyırdığını gördü.Ve yanında ki Sababilere
''Bu zatı görüyosunuz ya;anne ve babası ona en güzel yiyecekleri verdikleri halde,onları bırakıp bizimle açlığa tamahhmül ediyor'' dedi.

mir_erhan

Moderator
Ellerine yüreğine sağlık sevgili kardeşimiz. .
Bende çok duygulanarak okudum çokda etkilendim.. Allah c.c. razı olsun...
Sevgili KATREPAREMİZ.. Sevgili CANPAREMİZe de Rabbimiz bu yolda Muvaffakiyet nasip eylesin..

Musab Bin Umeyr
Adı ile Rüyalarımı bereketlendiren nehir...
hayatı ile İmanıma Cesaret katan..
Örnek aldığım EN ÖNDEKİLERDEN...
Elinin tersiyle ittin dünyayı,
Cehalet masasının anlık zevklerini bir hamle ile devirdin
Aşk ile Allah Resulüne koştun..Allah da sana binleri AŞIK eyledi...

Ne çok görmek istiyorum seni bir Bilsen EY MUSAB
Allah Habibine aşk ile bakan gözlerine bakmayı
sevgisi ile costurduğun o yüreğe dokunmayı...En çok ben istiyorum desem...

Allah c.c. bizleri Musab bin Umeyr gibi Aşk ile sadakat ile
bu dava uğrunda UHUDlara yürüyenlerden eylesin...
MUSAB lar yetiştirip Günahahlarla doluşmuş şehirleri temizleyip Kutlu Nebinin gelişine hazırlayanlardan eylesin amin..

berat05

Yönetici
VEALEYKÜMSELAM DEĞERLİ KARDEŞİM...

Acizbirkul kardeşimizin eklemiş olduğu yazıyı okurken duygulanmamak ,gözyaşı dökmemek elde değil...

Böylesine vasıflarla donatılmış bir sahabe karşısında ...düşünme kabiliyetim sıfırlaşıyor..

Rabbim onların yolundan gitmeyi nasip eylesin inşaallah...

Katrem...örnek oluyorsun hepimize .....devam inşaallah

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili AcizBirKul ablam,

Bana oyle guzel bir kitaptan, oyle guzel bir ilham verdin ki, hakkini odeyemem. Allah razi olsun. Desteklerine devam et lutfen.

Sevgili smyss ablam,

Ben sana ne soyleyebilirim ki? Allah razi olsun, benim tek temennim Onlari hatirlamak ve hatirlatmak, Resulullah'i (s.a.v) anlatmak.. Bir zamanlar Hz. Mus'ab bin Umeyr'in (r.a) yaptigi gibi teblig yapmak..
Yanmak ve yakmak..

Sevgili berat05 ablam;

Sen bana ornek olmasan, ben nasil bu nuru tasiyabilirdim? Sana cevap vermeye bile hicap ederim, Allah razi olsun.

Sevgili mir_erhan agabeyim;

Canpare ancak siz olabilirsiniz boyle askla, boyle samimiyetle...
Dualarinizi eksik etmeyin ne olur, Allah yardimcim olsun insaAllah.

Sevgili TakeOne agabeyim ;

Gonderdigin linkleri dinleyip, notlarimi alacagim insaAllah. Cok faydali oldu benim icin.
Allah ebeden razi olsun.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Ufaktan yazmaya basladim , insaAllah en saglam bilgilerle, en hos uslubumla bu isinde ustesinden gelecegim.

Bu arada Mus'ab bin Umeyr'in Musluman olma yasini ve vefat yasini tam olarak soyle biliyorum : 40 yasinda Uhud'ta vefat etti, Musluman oldugu zamanda 26 yasindaydi.

Ama kimisi diyor ki 17-18 yasindaydi, bununla ilgili tam bir bilgisi olan var mi?
Ve de esi Hamne bint-i Cahs (r.a) ile evlilik yasini ?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
InsaAllah o guzel duan kabul olr :)
Estagfirullah, bu bendeki o buyuk yangiinin, o buyuk dergahin okyanus katresidir ancak..

Margos

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim yazacaklarımı biliyosundur muhakkak ama okuduğum kitaptan aktarmak istiyorum
Senin için geri döndüm o sayfalara :)

Uhud Savaşında Allah Resülüne meydan okurcasına bir ses yükseldi
Sesin sahibi İbn Kamie idi.
Mus'ab İbni Umeyr ona doğru yürüyecek ve işini bitirmek isteyecekti.
Ancak o gün İbn Kamie 2 tane zırf giyinmişti.
O gün Allah Resülünün sancağını taşıyan Mus'ab İbn Umeyr arslanlar gibi çarpışıyordu.
Hatta ne acı ki intikam için gelenler içinde annesi ve kardeşide vardı.
Mus'ab ın polat gibi bir imanı vardı. Önünde durmaya imkan yoktu !
Bir elinde sancak , diğer elinde kılıç can siparhane çarpışıyordu.
İbn Kamie Resullullah hı öldürmeye yemin etmişti Zırhları içindeki Hz.Musab da Hz.Peygambere çok benziyordu
Bu yüzden mekkenin hedefi olmuştu Hz.Mus'ab.
Derken İbn Kaime Hz.Mus'ab ın karşısına dikiliverdi.Artık kıyasıya bir mücadele vardı Uhud'da ve bu mücadele sonucunda Hz.Mus'ab şehit düşecekti.
Ancak Hz.Mus'ab gitsede sancak yerde kalmaycaktı! Şimdi onu,Hz.Mus'ab ın suretinde bir melek taşıyordu

.....

Efendimiz şehit düşen sahabilerin arasında dolaşırken kendisinden önce Medineye elçi olarak gönderdiği Hz.Mus'ab ında yanına gelecekti.
Şefkat ve merhametle uzun uzun süzdü onu
Ardından;
Müminlerden öyle yiğitler vardır ki , Allah'a verdikleri sözü yerine getirip sadakatlarini ispat ettiler
Onlardan kimi,üzerine düşeni eda edip gitti,kimi de o anı intizar etmekteler.
Onlar,verdikleri sözde zerre kadar inhirah yaşamadılar mealindeki ayeti okudu...

Uhudun sancaktarı Hz.Mus'ab ı örtecek kefen bulunamıyordu
Durumdan Allah Resülünü haberdar ettiklerinde
-Üzerindekilerle baş kısmını örtün ve ayaklarınıda izhir otundan koyun buyurdu
Denilenenler yerine getirilince ona uzun uzadıya bakan Efendimizin ağzından şu sözler döküldü

-Seni Mekke'de ilk gördüğümde üzerinde ne paha biçilmez kıymetli elbiseler vardı.Senden daha güzel giyinen yoktu Mekke'de...
Şimdi ise sen , saçların dağılmış ve sadece eski bir hırkanın içinde başın bile dışarda açıkta yatıyorsun !

Sonra da Uhud meydanına döndü Mus'ab dahil bütün şehitlere sesleniyordu
-Allah'ın Resülü şehadet ediyor ki sizler kıyamet günü Allah katında da şehitlersiniz...

Daha sonra ashabına döndü Efendimiz ve onlarada şöyle seslendi
-Ey insanlar! Onları ziyarete gelin , onlara selam verin. Nefsim yed-i kudretinde olan Allah'a yemin olsun ki bunlar kıyamet gününe kadar kendilerine selam veren her bir müslümanın selamını alır.
Ve onlara bu selamı iade ederler ...

Selamun Aleyküm, kardeşim ara ara paragraflar yazdığın kitabın ismini bana söyler misin ilgimi çekti ve okumak istiyorum. Allah razı olsun. Selametle..

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm, kardeşim ara ara paragraflar yazdığın kitabın ismini bana söyler misin ilgimi çekti ve okumak istiyorum. Allah razı olsun. Selametle..

Tabiki söylerim kardeşim
Peygamber Efendimizin Hayatı:Reşit Haylamaz

Özellikle Reşit Haylamaz'ın kitabını tavisye ediyorum çünkü dili çok güzel ve yalın seni alıp o zamanlara götürüyor
2 ciltten oluşuyor kitap ikisinide almayı unutma sakın ...

Margos

Kayıtlı Kullanıcı
Tabiki söylerim kardeşim
Peygamber Efendimizin Hayatı:Reşit Haylamaz

Özellikle Reşit Haylamaz'ın kitabını tavisye ediyorum çünkü dili çok güzel ve yalın seni alıp o zamanlara götürüyor
2 ciltten oluşuyor kitap ikisinide almayı unutma sakın ...

Selamun Aleyküm. Allah razı olsun senden kardeşim hakkında hayırlı olan kalbine göre, kalbine göre olan da hakkında hayırlı olsun.. Selametle..

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
İslam tarihi hakkında Müslümanların bilgileri o kadar azki bir çoğumuz arabistanın islamdan önceki yaşamını bilmemekte halkın yaşantısı hakkında genel bilgiden yoksun bir haldeyiz. Araştırarak gerçekleri daha iyi kavrayabiliriz. Hazreti Mus'ab da bu tarihin altın sahifelerinden.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
İslam tarihi hakkında Müslümanların bilgileri o kadar azki bir çoğumuz arabistanın islamdan önceki yaşamını bilmemekte halkın yaşantısı hakkında genel bilgiden yoksun bir haldeyiz. Araştırarak gerçekleri daha iyi kavrayabiliriz. Hazreti Mus'ab da bu tarihin altın sahifelerinden.

O altin sahifeyi, insaAllah birde benden dinleyeceksiniz.. :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt