Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Munker ve Nekir (1 Kullanıcı)

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum...

Bugun Bir Münakaşada Münker Ve Nekir Söz Konusu Oldu ve Münakaşaya girdiğim Kişiler Münker ve Nekiri çok Tatlı bir melek Sandıkları Ortaya Çıktı Aynı Düşüncede olan Arkadaşlarım için bunu Burada anlatmak istedim... ve Kısaca Özetleyim "Münker ve Nekir" Çok dehşet saçıcı Görüntüde Olan iki Melektir.

Ebu hazim, Hz Ömerden Naklen Anlatıyor.

Resulullah s.a.v Hz Ömer'e şöyle Buyurdu:

Ya Ömer Kabrin iki Kahramanı Münker veNekir geldiği zaman halin nice olur?
Onlar Yüzleri Kara yeşil Gözlüdürler Köpek dişleri ile yeri kazarak gelirler, Kılları Dik Dik Sesleri Gök Görültüsünü andırır, Gözleri Çakan Şimşek Gibidir. "Dehşetli Görünüşleri vardır"

Bunun üzerine Hz. Ömer r.a Sordu:

Ya Resulullah Ozaman aklım başımdamıdır? Ben şuanda olduğum hali o Anda muhafaza edebilirmiyim?

Bunun üzerine Resulullah s.a.v Evet Buyurunca.

Hz Ömer Şöyle Buyurdu

O Halde Allahın izni İle Ben Onlara Yeterim...

Resulullah s.a.v Tekrar şöyle Buyurdu

Ömer Muvaffak Olmuştur...

Kafir ve Münafıklar Kabre Girdiği Zaman Münker ve Nekir Gelip Sorar...

Rabbin kim?

bilmiyorum denir.

Bunun üzerine Münker ve Nekir Dua Ederek "Bilemez Ol" derler ve Kişi Diğer Sorularıda Bilemez...

Sonra Demir bir Tokmakla Ona öyle bir vururlarki, insan ve cin hariç tüm dünya ve Ahrettekiler o tokmak sesini duyarlar.

Mümin Kişiler ise Bu Sorulara Gönül Rahatlığı ile cevap Verir. ve Münker Nekir Onlara Cevabeni Allah Seni Bu imanında Daim Eylesin, Sürur içerisinde Uyu.

Bu İbrahim Suresi 27 ci Ayette Şu Şekilde Anlatılır. Allah İman Edenleri, Dünya ve Ahret Hayatında Sabit Sözde Tesbit eder.

ve Unutmayınız Peygamber Efendimiz bir Kabir gördüğü yahut yanından geçtiği Zaman Eshabına "Kabir azabından Allah'a Sığınınız" Buyurmuştur. s.a.v

Bunlar Semerkandi hz. nin Tembihul gafilin Adlı kitabından okumuş olduğum bilgilerdir...

Selametle...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim...ALLAHım bizleri de Hz. ÖMER gibi muvaffak olanlardan eylesin, Rabbim bizleri kabir azabından emin kılsın...selametle kalın...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt