Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mü'minin niyeti amelinden daha hayırlıdır (1 Kullanıcı)

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Mü’minin niyeti amelinden daha hayırlıdır.( 3 / 134 )
Dünyada bir Garip gibi yaşa...( 3 / 140 )
Lezzetleri yok eden ölümü, çok hatırlayınız. Kim onu darlık anında hatırlarsa hayat ona genişlemiş olur. Sevinç ve neşe anında hatırlarsa, hayat ona daralır. ( 3 / 147 )
İki nimet vardır ki, insanlar onların kıymetini çok bilmezler. Bunlar sıhhat ve boş vakittir.( 3 / 145 )
Herhangi biriniz ölümü arzu etmesin. Zira o kimse iyi ise iyiliğini artırması umulur, kötü biri ise tevbe ederek doğru yola gelmesi umulur.( 3 / 157 )
Sizden biri başına gelen beladan dolayı ölümü istemesin. Ölümü istemekten başka çaresi yoksa şöyle desin : ”Allahım! Hayat benim için hayırlı olduğu müddetçe beni yaşat, benim için ölüm hayırlı olduğu zaman beni öldür...”( 3 / 159)
İyilik güzel huydur. Günah da kalbine tereddüt veren ve halkın duymasını arzulamadığın şeydir. ( 3 / 167 )
Sana şüphe veren şeyi bırak da, şüphe vermeyen şeye bak...(3 /170)
Allah güzeldir, güzelliği sever. Kibir ise Hakkı reddetmek ve insanları hor hakir görmektir. ( 3 / 199 )
Cehennemlikleri size haber vereyim mi? Onlar katı yürekli, malını hayırdan esirgeyen kibirli kimselerdir. ( 3 / 202 )
Üç sınıf insan vardır ki, Allah kıyamet günü onlarla konuşmaz ve onları temizlemez ve onlar için acıklı bir azap vardır. (Bunlar) Zina eden ihtiyar, yalancı hükümdar ve kibirli fakirdir. ( 3 / 205 )
Mü’minlerin îman itibariyle en kâmili, ahlakça en güzel olanıdır. Hayırlılarınız, hanımlarına hayırlı olanınızdır.( 3 / 219 )
Ben, haklı olduğu halde çekişmeyi bırakan kimse için cennetin avlusunda, şaka da olsa yalan söylemeyen kimseye cennetin ortasında, ahlakını güzelleştiren kimseye de cennetin yukarı kısmında bir ev verileceğine kefilim.(3 / 221)
Pis kokulu (sarımsak-soğan) şeyler yiyenler meclisimize yaklaşmasın.( 3 / 222)
Bedevilerden biri mescide işedi, halk da onu azarlamaya kalkıştı. Rasûlullah şöyle buyurdu:” Onu bırakın ve bevli üzerine bir kova su dökün. Siz kolaylık gösterici olarak gönderildiniz, zorlaştırıcı olarak değil.” ( 3 / 231 )
Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız; müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. (3/232 )

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt