Bal, asırlarca hayatî ilaç olarak kullanıldığı gibi, bugünün bilim adamları da, birçok hastalığın tedavisinde balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir. Herhangi bir yan etkisi yoktur. Bal tatlı olmasına rağmen doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için de tehlikeli değildir.
YORGUNLUK: Bir bardak suya 12 kaşık bal ve biraz toz tarçın her gün kuşluk vakti ile öğleden sonra alındığında canlılığı arttırır.
SOĞUK ALGINLIĞI: Bir kaşık ılıtılmış bal, yarım çay kaşığı tarçın günde 3 defa yenirse, kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de çok faydalıdır.
YAŞLILIK: 4 kaşık bal, 1 kaşık tarçın, 3 bardak su ile kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa içilir.
KALP HASTALIKLARI: Bal ve tarçın karışımı her sabah reçel veya marmelat yerine yenir. Solunum güçlüğü de kalkar.
KANSER: Mide ve kemik kanserlerinde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçın bir ay süreyle günde üç defa alınır.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ: Bu ikili bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur.
DİŞ AĞRISI: Bir kaşık tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı, ağrıyan dişe günde 3 defa tatbik edilir.
HAZIMSIZLIK: Tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında hazımsızlığı önler.
GRİP: Bal içindeki bir madde, grip mikroplarını öldürür.
İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI: 2 Kaşık tarçın, 1 tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir.
KOLESTEROL: 2 kaşık bal, 3 kaşık tarçın, 450 gr demlenmiş çay içerisinde eritilerek içilirse, kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşer.
MİDE AĞRILARI: Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları ve ülser için de faydalı olduğu görülmüştür.
SİVİLCELER VE DERİ: 3 kısım bal, 1 kısım tarçın ile bir krem yapılıp uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır. 2 hafta uygulanırsa sivilceleri yok eder. Egzama, mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında da uygulanır.
YORGUNLUK: Bir bardak suya 12 kaşık bal ve biraz toz tarçın her gün kuşluk vakti ile öğleden sonra alındığında canlılığı arttırır.
SOĞUK ALGINLIĞI: Bir kaşık ılıtılmış bal, yarım çay kaşığı tarçın günde 3 defa yenirse, kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de çok faydalıdır.
YAŞLILIK: 4 kaşık bal, 1 kaşık tarçın, 3 bardak su ile kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa içilir.
KALP HASTALIKLARI: Bal ve tarçın karışımı her sabah reçel veya marmelat yerine yenir. Solunum güçlüğü de kalkar.
KANSER: Mide ve kemik kanserlerinde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçın bir ay süreyle günde üç defa alınır.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ: Bu ikili bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur.
DİŞ AĞRISI: Bir kaşık tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı, ağrıyan dişe günde 3 defa tatbik edilir.
HAZIMSIZLIK: Tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında hazımsızlığı önler.
GRİP: Bal içindeki bir madde, grip mikroplarını öldürür.
İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI: 2 Kaşık tarçın, 1 tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir.
KOLESTEROL: 2 kaşık bal, 3 kaşık tarçın, 450 gr demlenmiş çay içerisinde eritilerek içilirse, kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşer.
MİDE AĞRILARI: Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları ve ülser için de faydalı olduğu görülmüştür.
SİVİLCELER VE DERİ: 3 kısım bal, 1 kısım tarçın ile bir krem yapılıp uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır. 2 hafta uygulanırsa sivilceleri yok eder. Egzama, mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında da uygulanır.