Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müferridun ve Zikrullah 2 (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Hacca niçin gidilir, kabe niçin tavaf edilir, Hz. Peygamberin kabri niçin ziyaret edilir, Allah dostları niçin sevilir, namaz, oruç, zekat, sadaka, kurban, cihattan maksadı ve sebebi Allahu Tealayı zikirdir.
Bütün melekler, gökler, yerler, insanlar, hayvanlar, cinler, zerreler, küreler kısacası Allahtan başka her şey Allahı zikretmek ve sevmek için yaratılmıştır. İnsanın kalbi bu sevgiyi bulmak ve tatmak için hazırlanmıştır.

Muaz b. Enes r.a anlatıyor: Bir adam Hz. Peygambere gelerek –Hangi cihad daha faziletlidir, hangi mücahid daha fazla sevap alır? Diye sordu. Efendimiz a.s.

En faziletli cihat içinde Allahın en fazla zikredildiği cihattır. En fazla sevap alacak mücahid ise, Allahı en çok zikreden mücahittir buyurdu. Adam: Sevabı en fazla olan oruçlu kimdir dedi. Resulullah a.s.

Allahı en çok zikreden oruçlu en fazla sevabı alır. buyurdu. Adam namazı, zekatı, haccı ve sadakayı sordu. Efendimiz a.s. her defasında : Bu ibadetleri yaparken Allahı en çok zikreden kimse en fazla sevabı alır buyurdu.

Orada bulunan Hz. Ebubekir r.a. Hz. Ömere : Ya Eba Hafs zikredenler bütün sevabı alıp ****ürdü dedi. Resulullah a.s. ona yöneldi ve: Evet öyledir, buyurdular.

Resulullah a.s ashabını devamlı kontrol ediyordu. Onları yolda, işte, evde veya başka durumlarda zikir ve fikir içinde görmek istiyorduç Bir defasında Mekke yolunda Cümdan dağına doğru çıkıyordular. Ashaptan bazılarını dalgın gördü ve hemen uyardı:

Yürüyün bu cümdan dağıdır, müferridun öne geçti dedi. Ashab: Müferridun kimdir Ya Resulallah diye sordu: Allahın Resulu: Onlar Allahın zikrine dalmış çokça zikreden erkek ve kadınlardır. Zikir onlardaki günah ağırlıklarını aldı, kıyamete hafif olarak geldiler, buyurdular.

İnsan yüce yaratıcıdan gafil olursa insanlığını kaybeder, kendisine hizmet eden hayvanlardan ve eşyadan daha aşağı bir dereceye iner. Allah muhafaza. Resulullah a.s. şöyle diyor: Nice hayvanlar var ki üzerine binen kimseden daha hayırlıdır ve yüce Rabbini ondan daha fazla zikretmektedir.
Ebu Hureyrenin tavsiye istemesi üzerine Allahın Resulü: Sana her işinde Allahtan korkmanı her bir dağı tepeyi geçerken tekbir getirerek Allahı zikretmeni tavsiye ediyorum buyurdu.

Ashabı Kiram r.anhüm yolculuk esnasında bir dağ ve tepeyi geçerken tekbir getirir, ovaya ve düz araziye inince Allahı tesbih ederlerdi.

Geçende söylediğim konunun aslını buldum buyrun.
Kıyamet günü olup da, Allah mahlûkatını hesaba çektiği vakitte hafaza melekleri, kulun hasenât ve seyyiat defterlerini getirirler. Cenâb-ı Hak buyurur ki;
-Kulumun amâlinden bir amel kaldı mı? Melekler de:
-Ya Rab! Biz bir şey bırakmadık. Bildiğimiz şeyleri saydık ve yazdık.
O vakit Rabbul Alemin buyurur ki:
-Benim yanımda kulumun bir hasenesi vardır. Ben o hasene ile o kuluma mükâfat veririm. O da o kulumun hafî olarak zikridir ki meleklerimin işitmediği bir zikirdir.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Müferridun ve Zikrullah 2

Davûd -aleyhisselâm- münacaatında:
-İlâhî! seni hatırlayıp zikredenlerin meclisinden geçip, gafillerin meclisine gitmekte olduğumu gördüğün vakit, oraya gitmeden ayaklarımı kır. Zira senin böyle yapman, bana bir lütufdur.

Mevlâna Sadeddin Kaşgarî -kuddise sirruh- buyurur:
-Allah ile meşgul olmak âlemde her şeyden kolaydır. Zira insanlar, mevcutlar arasında bir şey bulmak istediler mi? Evvela onu isterler, sonra da bulurlar. Allahı ise evvelâ bulurlar, sonra isterler. Eğer bulmasalardı nasıl isteyebilirlerdi?

Ebu Hüreyre -radıyallahu anh- buyurur:
-Yer halkı, gökde yıldızları parlak olarak gördükleri gibi, gök halkı da yeryüzünde zikrullah olan evleri böyle parlak olarak görürler.

Sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz buyurur: (Ebud-Derdâ r.a.dan)
-Ey ümmet ve ashâbım! Size amellerinizin hayırlısını, Allah yolunda amellerinizin en temizini, derecelerinizin en yükseğini, altın ve gümüş sadaka vermekden ve düşmanlarınızla karşılaşıp sizin onların, onların da sizin boyunlarınızı vurmalarından (cihaddan) daha hayırlı olanı haber vereyim mi?
Sahabe sordu:
-Nedir o ey Allahın Rasûlü?
Rasûl-i Ekrem Efendimiz buyurdu:
-Devamlı Allahı zikretmek

Kudsî hadis-i şerifler:
-Ey Âdem oğlu beni dille zikret ki, ben de seni rızamla zikredeyim.
-Beni kalbinle zikret ki ben de likamla seni zikredeyim. Kendini alçaltarak, küçülterek beni an ki ben de seni yükselterek anayım.

Sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz buyurur:
-Allah'ı zikretmeyi seveni, Allah da sever.
-Allah'ı zikredenin kalbinden şeytan kaçar, etmeyeninkine girer.
-Lâilâhe illallah diyenin kalbinden perde kalkar.

Beni zikrediniz, anınız ki, ben de sizi anayım. Bana şükredin ve küfre sapmayın. (Bakara: 152)
Allahı çok zikret, ve gece gündüz onu tesbih et.(Âl-i İmran: 41)
Allahı nefsinde, içinde huşu ve korku ile an, gece gündüz açık gizli onu zikret, sakın gafillerden olma.(A'raf: 205)
İman edenlerin kalbleri ancak Allahın zikriyle mutmain olur. Kalpler ancak Cenâb-ı Hakkı anmakla mutmain olurlar.(Rad: 28)
Onlar ayakta iken, otururlarken ve yanları üstüne yatarken Allahı zikrederler.(Al-i imran: 191)

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

LAİLAHE İLLALLAH MUHAMMEDUN RESULLULLAH..

ÇOK GÜZEL VE RENKLİ YAZI,EMEĞİNE SAYGIM VAR.SELAMETLE...

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim devam devam zikirsiz olmaz....selametle kal..B)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
ALLAH RAZI OLSUN.Emeğine sağlık Kardeş...B)

baba431

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeş ellerine sağlık ALLAH razı olsun

arkadaşlar bu sitede mevlüt dinleme şansım varmı ben bulamadım eğer varsa veya başka bi sitede dinliyebileceğim bir yer biliyorsanız beni aydınlatırsanız çok sevinirim özel mesajla bildirirseniz daha çok sevinirim siteyi tam olarak çözemediğim için girdiğim yerleri tekrar bulmakta zorlanıyorum :D

Yerlerin ve göklerin yaradıcısı yüceler yücesi merhametlilerin en merhametlisi ALLAH a emaenet olmanız dileğiyle...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

baba431 yazdı:
Kardeş ellerine sağlık ALLAH razı olsun

arkadaşlar bu sitede mevlüt dinleme şansım varmı ben bulamadım eğer varsa veya başka bi sitede dinliyebileceğim bir yer biliyorsanız beni aydınlatırsanız çok sevinirim özel mesajla bildirirseniz daha çok sevinirim siteyi tam olarak çözemediğim için girdiğim yerleri tekrar bulmakta zorlanıyorum :D

Yerlerin ve göklerin yaradıcısı yüceler yücesi merhametlilerin en merhametlisi ALLAH a emaenet olmanız dileğiyle...

Ecmain kardeşim sizdende
Allaha emanet olun

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM HAYRLI CUMALAR
KALPLERİN ANCAK ALLAH'IN ZİKRİYLE İTMİNANA ERİP,SUKUNETE KAVUŞACAĞI HUSUSU,KUR'AN'IN DİKKAT ÇEKEREK VURGULADIĞI KONULARDANDIR.HASAN BASR-İ HAZRETLERİ(RA)DERKİ:"MANEVİ ZEVKİ 3 ŞEYDE ARAYIN.NAMAZDA ,ZİKİRDE VE KUR'AN'DA.EĞER BULURSANIZ NE ALA .BULAMAYACAK OLURSANIZ BİLİNKİ KALBİNİZİN KASVETİ SEBEBİYLE SİZİN İÇİN MANEVİ HAZZ KAPILARI KAPANMIŞTIR".
TEVHİD ZİKRİNİN ZİKİRLERİN EN FAZİLETLİSİ OLDUĞU PEYGAMBERİMİZ(SAV)TARAFINDAN HABER VERİLMİŞTİR.(İBN MACE)ÖZELLİKLE TEVHİD ZİKRİNDEKİ "NEFY" (LA İLAHE)KISMIYLA İSBAT (İLLALLAH)LAFIZLARI ,MANALARI DÜŞÜNÜLEREK ZİKREDİLDİĞİ ZAMAN MASİVA SEVGİSİNİN GÖNÜLDEN ÇIKMASINA YARDIMCI OLMAKTADIR.
ALLAH'I ANAN BİR KALPTEN DAHA GÜZEL BİR ŞEY OLABİLR Mİ
ALLAH'A EMANET OLUN

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim. Bugün bi yoğunluk var giremedim siteye. Hayırlısı olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ATA_11 yazdı:

LAİLAHE İLLALLAH MUHAMMEDUN RESULLULLAH..

ÇOK GÜZEL VE RENKLİ YAZI,EMEĞİNE SAYGIM VAR.SELAMETLE...

Allah razı olsun kardeşim. Sağolun

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

Allah (c.c.) razı olsun abim. Allah ' a emanet ol.. dua ile..
Lâilâhe illallah

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

zerrin yazdı:
Allah (c.c.) razı olsun abim. Allah ' a emanet ol.. dua ile..
Lâilâhe illallah

Amin güzel kardeşim çok sağol
Rabbul Alemin senden razı olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM HAYRLI CUMALAR
KALPLERİN ANCAK ALLAH'IN ZİKRİYLE İTMİNANA ERİP,SUKUNETE KAVUŞACAĞI HUSUSU,KUR'AN'IN DİKKAT ÇEKEREK VURGULADIĞI KONULARDANDIR.HASAN BASR-İ HAZRETLERİ(RA)DERKİ:"MANEVİ ZEVKİ 3 ŞEYDE ARAYIN.NAMAZDA ,ZİKİRDE VE KUR'AN'DA.EĞER BULURSANIZ NE ALA .BULAMAYACAK OLURSANIZ BİLİNKİ KALBİNİZİN KASVETİ SEBEBİYLE SİZİN İÇİN MANEVİ HAZZ KAPILARI KAPANMIŞTIR".
TEVHİD ZİKRİNİN ZİKİRLERİN EN FAZİLETLİSİ OLDUĞU PEYGAMBERİMİZ(SAV)TARAFINDAN HABER VERİLMİŞTİR.(İBN MACE)ÖZELLİKLE TEVHİD ZİKRİNDEKİ "NEFY" (LA İLAHE)KISMIYLA İSBAT (İLLALLAH)LAFIZLARI ,MANALARI DÜŞÜNÜLEREK ZİKREDİLDİĞİ ZAMAN MASİVA SEVGİSİNİN GÖNÜLDEN ÇIKMASINA YARDIMCI OLMAKTADIR.
ALLAH'I ANAN BİR KALPTEN DAHA GÜZEL BİR ŞEY OLABİLR Mİ
ALLAH'A EMANET OLUN

ve aleykümselam kardeşim Allah razı olsun
çok güzel bilgiler vermişsiniz
Rabbul Alemin Hasan Basri hz. şefaatine nail eylesin bizleri

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt