Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mucizenin Tarifi & Çeşitleri (1 Kullanıcı)

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Mucizenin Tarifi
Kelime olarak áciz bırakan, zayıf kılan, güçsüzlük, tákatsizlik anlamlarına gelen mucize, tabiat olaylarının üstünde harikuláde olan olaylara denir.
Mucizenin Çeşitleri
Mucizelerin çeşitleri üç grupta incelemek mümkündür. Bunlar;
1) Akli Mucize
2) Hissi Mucize
3) Haberi Mucize

Akli ( Manevi ) Mucize : Manevi mucize akıl ile kavrana bilen düşünmekle ve zihnen mucize oldukları anlaşılabilen mucizelerdir. Kur’an-ı Kerim en büyük akli mucizedir. Kur’an- Kerim’de geçen bir ayette ise; “ Düşünüp anlayasınız diye, her şeyden çift yarattık” (Záriyat 49)
Günümüzde çoğu varlığın çift yaratıldığı bilim adamları tarafından yeni yeni bulunmaya başlamıştır. Halbuki Allah (c.c.) asırlar öncesinden bunu bizlere haber vermiştir. Başka bir ayeti kerimede ise; “ Şayet kulumuza (Muhammed’e (s.a.v.)’e) indirdiğimiz şeyden, şüphedeyseniz, sizde onun benzeri bir sure getirin. Allah’tan başka bütün şahitlerinizi yardıma çağırın eğer doğrulardan iseniz” (Bakara 23)
Bu ayettte Allahu teala, Kur’an- ı Kerim’in, eşsiz ve üstün bir kelam olduğunu vurgulamış, Kur’an-ı Kerim’den şüphe edenlere meydan okumuştur. Bu sebepleki insanın oluşturamayacağı, aciz bırakıcı yüce bir Kelam’dır.
Hissi Mucize : Hissi mucizeler gözle görülebilen, duyu organlarıyla algılana bilen harikulade olaylardır. Bunlara, Allah’ın izniyle Peygamber(s.a.v.)’in göstermiş olduğu mucizeler örnek olarak verilebilir.
2) Ayın ikiye bölünmesi
3) Peygamber (s.a.v.)’in üzerinde hutbe okuduğu kütüğün inlemesi
4) Taşın konuşması
5) Bir gecenin çok kısa bir anında, Mescidi Haram’dan , Mescidi Aksa’ya oradanda, Mirác’a yükselmesi
6) Hayber fethinde yahudi bir kadının peygamber (s.a.v.)’e kızartılmış, zehirli eti sunması, bunun üzerine et kendinin zehirli olduğunu Peygamber (s.a.v.)’e bildirmesi.
Haberi Mucize
Ümmi olan Peygamber (s.a.v.)’in geçmiş ve geleceğe dair olmuş ve olacak olayları haber vermesidir. Bunlara misal olarak şunları söyleye biliriz.
1) Peygamber (s.a.v.) geçmiş ümmetlerin tarihini okumadığı halde, yahudi ve hıristiyan alimlerinin geçmiş peygamberler ve ümmetler hakkında sormuş oldukları sorulara cevap vermiştir.
2) Bedir savaşında düşman ordusundan kimlerin nerede öldürüleceklerini önceden haber vermiş nitekim öyle olmuştur.
3) Peygamber (s.a.v.) bir hadislerinde “Yeryüzü önümde dürülmüş, Onun göğuşu ile batışı bana gösterilmiştir. Ümmetimin hakimiyeti bana dürülüp gösterildiği yerlere kadar ulaşacaktır” nitekim şu anda islamın sesi dünyanın her tarafına kadar ulaşmıştır.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.. Allah (c.c) razı olsun verdiğinz bilgiler için... selam ve dua ile hayırlı geceler...

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyna aleykum Selam ve Rahmetullahi ve Berakâtuhu...Ecmain olsun dünyanın en güzel şeyini ( Cennet) hatırlatan mübarek insan.Rabb'im yar ve yardımcınız olsun..Selam tüm ümmet-i Muhammed'in üzerine olsun.Dua Alemlerin Rabb'i Allah Hu Tealaya iletilsin inşAllah.Rabb'im bizleri elleri boş dönenlerden eylemesin.Duayla kalınız.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a....
nakşibnedi kardeşim saolasın....
gerçekten güzel bir paylaşım olmuş....
cennet ağaçının adı güzel ama sizinkide güzel....

hatırlattınız...mübarek bahaeddin nakşibendi hazretlerinin ruhuna bir fatiha okuyalım...
inşaallah...

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
s.a....
nakşibnedi kardeşim saolasın....
gerçekten güzel bir paylaşım olmuş....
cennet ağaçının adı güzel ama sizinkide güzel....

hatırlattınız...mübarek bahaeddin nakşibendi hazretlerinin ruhuna bir fatiha okuyalım...
inşaallah...

Rabb'im yar ve yardımcımız dualarımızı kabul eyleyen olsun.Bu aciz kulunun FATİHA-İ ŞERİF'ini inşAllah Hu Teala kabul görür.Gönderenlerden de elfü elfi razı olsun..Duayla kalınız.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyna aleykum Selam ve Rahmetullahi ve Berakâtuhu...Ecmain olsun dünyanın en güzel şeyini ( Cennet) hatırlatan mübarek insan.Rabb'im yar ve yardımcınız olsun..Selam tüm ümmet-i Muhammed'in üzerine olsun.Dua Alemlerin Rabb'i Allah Hu Tealaya iletilsin inşAllah.Rabb'im bizleri elleri boş dönenlerden eylemesin.Duayla kalınız.

Allah razı olsun dualarınz için...Gecenın bu saatınde okadar iyi geldiki duanız Rabbim kabul eder inş... dualarınza AMİN diyorum...buarada cennet_ağacı ismimin anlamı olduğu için kullanıyorum t.ederim

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun dualarınz için...Gecenın bu saatınde okadar iyi geldiki duanız Rabbim kabul eder inş... dualarınza AMİN diyorum...buarada cennet_ağacı ismimin anlamı olduğu için kullanıyorum t.ederim
s.a..
yani adınız tuğba öylemidir...
güzel kardeşim....

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
as kardeşim adım tuba evt 'ğ' yok :)

[1. Güzellik, iyilik, hoşluk. 2. Cennette bulunduğuna inanılan, dalları bütün cenneti gölgeleyen ilâhî ağaç.] Ne güzel ki boyle bir ismi boyle bir güzellikle sergiliyorsun..Rabb'im senden Razı olsun..O mübarek Anne ve Babanızdan da ki boye güzelmi güzel bir ismi size bahşeylemişler.Duayla kalınız.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
[1. Güzellik, iyilik, hoşluk. 2. Cennette bulunduğuna inanılan, dalları bütün cenneti gölgeleyen ilâhî ağaç.] Ne güzel ki boyle bir ismi boyle bir güzellikle sergiliyorsun..Rabb'im senden Razı olsun..O mübarek Anne ve Babanızdan da ki boye güzelmi güzel bir ismi size bahşeylemişler.Duayla kalınız.

inş adımın anlamını layıkıyla taşıyabılıyorumdur...ismimi annanem koymuş Allah ondan binlerce kez razı olsun... onu görmek kısmet olmadı ama o kalbımde hepp seni çok sevıyorum annanecim:( çokkkk

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
inş adımın anlamını layıkıyla taşıyabılıyorumdur...ismimi annanem koymuş Allah ondan binlerce kez razı olsun... onu görmek kısmet olmadı ama o kalbımde hepp seni çok sevıyorum annanecim:( çokkkk

Sende onun ruhuna teşekkür et.Rabb'im ona Rahmet eylesin..Sende aldığın hediyeyle karşılığında ona çokça dua eyle.Rabb'im edilen tüm duaları kabul buyursun.Amin.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Sende onun ruhuna teşekkür et.Rabb'im ona Rahmet eylesin..Sende aldığın hediyeyle karşılığında ona çokça dua eyle.Rabb'im edilen tüm duaları kabul buyursun.Amin.

göremedım onu ama ben şuanda onun sayesınde bu yoldayım geç oldu ama tam oldu beni belki görüyordur... inş grur duyuyordur torunuyla dualarım senınle annanecim

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
göremedım onu ama ben şuanda onun sayesınde bu yoldayım geç oldu ama tam oldu beni belki görüyordur... inş grur duyuyordur torunuyla dualarım senınle annanecim

Peygamberimiz (s.a.v.) hadisi şerifte: “İnsan ölünce, hayatî muamelesi kesilir. Yalnız üçü müstesna: Biri, devamlı sadakalar, diğeri faydalı bilgiler, öteki de kendisine duacı bir hayırlı evlat.” Ölülerimize dua edelim. Sadakalar verelim, dirilerimiz için de gerçek diriliğin İslam’la, Kur’an’la olacağını bilelim. Çünkü Kur’an ve sünnetsiz bir hayat ölüdür.Duayla Kalınız.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim..İsmi gibi gönlü de güzel cennet_agaci kardeşimin..
Rabbim bu yolda kalplerimizi sabit kılsın inşaAllah kardeşim, yar ve yardımcımız olsun cümlemizin inşaAllah..
dua ile..

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim..İsmi gibi gönlü de güzel cennet_agaci kardeşimin..
Rabbim bu yolda kalplerimizi sabit kılsın inşaAllah kardeşim, yar ve yardımcımız olsun cümlemizin inşaAllah..
dua ile..

a.s gülüm ya o senin kendi güzelliğin beni çok mutlu ettin gözlerim doldu ya:A:A SENİ ÇOK SEVIYORUM CANIM KARDEŞİM BENİM RABBİM BİZLERİ HİÇ AYIRMASIN İNŞ B)B)
ALLAHIMA EMANETSİN İNŞ

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
a.s gülüm ya o senin kendi güzelliğin beni çok mutlu ettin gözlerim doldu ya:A SENİ ÇOK SEVIYORUM CANIM KARDEŞİM BENİM RABBİM BİZLERİ HİÇ AYIRMASIN İNŞ B)B)
ALLAHIMA EMANETSİN İNŞ

Allah razı olsun canım kardeşim.Bilmukabele..Duana amin inş.kardeşim..Rabbim kardeşliğimizi, dostluğumuzu baki kılsın inşaAllah..dua ile..B)

(Nakşibendi kardeş hakkınızı helal edin inşaAllah, forumunuzu işgal ettik)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt