Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MÜCEDDİD KİMDİR (1 Kullanıcı)

sinang

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAMÜ ALEYKE.ALLAHIN KULLARI!Müceddid kimdir,şahısmıdır,şahsi manevimidir?Bunların hepsi müteşabihiyet içinde kalmış konulardır.Hadis kaynaklarında biz müceddidliği görebiliriz,her yüz senede bir müceddidtin geleceği mevzusu da vardır.Lakin zamanın verdiği kütübi sittede müceddidlik mevzuuna bakılırsa her meşreb ve ekolden hatta hadisçilerden,fıkıhçılardan,tefsircilerden konuyu inceleyen alimlerin kendilerine yakın gördükleri alimi müceddidlikle vasıflandırdığı anlaşılıyor.Evet risalelerde müceddidin üç vasfından bahs eden mevzuda vardır,lakin son vasıf bir kişidede yoktur.Hatta suyuti gibi bir alim kendini müceddid ilan etmiştir.Müceddidlik muğlak bir konu olarak islam tarihinde hep tartışılmış ve havada kalmıştır,çünkü bu konular tamamen bilgimiz dışındadır,müteşabihiyet içindedir.Müceddidlik bir iman mevzu değildir,müslümanın mücedide tabi olması gibi bir durumda gerekli değildir,kimin mücedid olduğuda bilinemez.Ozaman müminin bu tür kavramlarla uğraşması tevhidin öneminin arttığı,şeriati islamın gönüllerde ve sosyal hayatta,tüm sahalarda zahiren zaafa uğradığı şu devirde gündem dışıdır.Yorumdur,bilinmezdir.Öyleyse ne yapmalı,bizler muhkem kaideler esasları yaşama ve yaşatma mevzunu birinci plana almalıyız.kitabın esasatı sabit şerii kurallar olduğu gibi,Allaha itaatte ve resule itaatte tek anlama gelen açıkça bilinen dini mübini islamın esasatını korumak,yaşamak,ve tüm sahalarda hükmetmesini sağlamaktır.Sürçü lisan ettiysek af Oola..!Sağlıcakla kalınız.

İSTİKBAL İSLAMINDIR..!

rimano

Kayıtlı Kullanıcı
RE: MÜCEDDİD KİMDİR

Allah herkese akil vermis. Kuran vermis. Okuyup anlasinlar istemis. Insanlarin mucedditlere ihtiyaci yok. Yani bi muceddit gelicek diye beklemek bence yanlis. Muceddid bekleyecegine sen oku calis cabala sen muceddid ol. Allahin ve peygamber disindaki insanlarin pesinden gitmeyide yanlis buluyorum. Arti Allahin ve peygamberin disindaki insanlarinda cesitli sifatlarla yuceltilmelerinide yanlis buluyorum.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

rimano yazdı:
Allah herkese akil vermis. Kuran vermis. Okuyup anlasinlar istemis. Insanlarin mucedditlere ihtiyaci yok. Yani bi muceddit gelicek diye beklemek bence yanlis. Muceddid bekleyecegine sen oku calis cabala sen muceddid ol. Allahin ve peygamber disindaki insanlarin pesinden gitmeyide yanlis buluyorum. Arti Allahin ve peygamberin disindaki insanlarinda cesitli sifatlarla yuceltilmelerinide yanlis buluyorum.

Kardeşim sana katılmıyorum bu konuda çünkü; Allah herkese akıl vermiş kuran vermişhklısın. Öğretmenin sana matematik kitabı vermiş akıl zaten var ne anlarsın matematik kitabından sana gösteren olmazsa, anlatan olmazsa. Müceddid zaten yüz yılda bir gelen alimdir onuda öğrenmek isteyen bilir. Öle çalışıp çabalamakla müceddid olunmaz. Biz çalışıp çabalamayla doğru düzgün müslüman olamıyoruz.(Şahsım adına söylüyorum).

Ashabım gökteki yıldızlar gibidir ki ona sarılırsa kurtulur.
Allahın dostlarına savaş açanlar Allaha savaş açmıştır.
aklıma gelen birkaç hadis. şu an işteyim tam kelime kelime yazamadım ama bilenler varsa kaynak göstererekte yazabilirler hadisleri.

Onlar yüceler zaten bizim yüceltmemiz onları dahada yüceltmez.

Yunus Emre, Şah-ı Nakşibendi, Abdulkadir Geylani, Veysel Karani, Şeyh Edebali, İmam-ı Rabbani (Zamanının müceddidi), gibi gibi.. Sözlerin bu mübareklere gidiyor.
Bİlip bilmeden kendi kafamıza göre şeyler yazmayalım araştıralım lütfen.
Allaha emanet olun. Sevgilerle.

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

arkadasim yuceltmeninde bir siniri olmali, aslinda cok farkli sey soylemiyoruz o bahsettigin kisilere saygisizlik edilsin demiyorum ama bir siniri olmali bunun, bazen goruyorum seyhlerin ayaklarina kapaniyolar, opuyorlar. turbelerden medet umuyorlar. Allah dostu evliyalarin turbelerinde caput bagliyorlar sifa diliyorlar. tvde gosteriyor sehzadebasinda bir agacin etrafinda dua edip helva dagatiyorlar. duayi agaca edecegine Allaha etsene. o kisinin kisiligine ilmine bilgisine takvasina saygi gostermek tamam hatta ilminden faydalanmakta tamam ama onu alip adeta peygambere denk bir yere yerlestirmek yanlis diyorum. sanirim bu konuda mutabikizdir.

kaldiki kimdir muceddid? sence yasar nuri yada zekeriyya beyaz muceddidmi? diyanet isleri baskani muceddidmi? ben diyanet isleri baskani ali bardakoglu muceddiddir desem sen hayir degildir desen ne olacak.. kim karar verecek buna..

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim Bu konuda haksılın yalnız yukarıda yazdıkların çok farklı bişey. seyhlerin ayaklarina kapaniyolar, opuyorlar. turbelerden medet umuyorlar. Allah dostu evliyalarin turbelerinde caput bagliyorlar sifa diliyorlar. diyosun haklısın. Yalnız tvdeki izlediğin haberlerin çoğuda yalan, safsata, asparagas müslümanlar üzerinde oynanan bi oyun saçmalık.
Hiç bir kimse Allah dostunu hiçbir peygamberle denk tutamaz dinden çıkaz allahmuhafaza. Bunları yapanlar varsada cahil insanlardır. Anlatmak lazım.
Türbe olayları cahil, bilgisiz, imanı zayıf insanların yaptıkları iştir.
Türbeye gidersin bi edebi vardır oaraya giderkende abdestli bişekilde kuranını okursu duanı edersin Yarabbi şu kimsenin yüzü suyu hürmetine dersin yalnız çıkarsın
Falancı baba çocuk ver, filanca baba kısmet aç bunlar hep dinden çıkarıcı sözler. Dikkat etmek lazım.
Müceddid konusuda ne yaşar, nede zekeriya olabilir. Onuda insanlar kendi aralarında oturup toplayıp belirleyemez kardeşim. O zaten bi Allah dostu olur ona ilham edilir. Allah dostda çıkıpa heeeyyt ben müceddidim demez, diyemez edep vardır. Ama herkes bilir. İnşallah açıklayıcı olmuştur.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt