Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

moraliniz bozuksa... (1 Kullanıcı)

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Moralinizmi Bozuk? O zaman bu yazi sizin icin yazilmis...

Müminde Stres Olmaz” diyordu bir Psikiyatr.Cümleyi çok iddiali buldu.

Kur’an Kissalarina egildikçe,insanin yasayabilecegi bütün sikintilari Nebi ve Rasüllerin yasadigini gördü.Onlar bütün belalara ragmen ilahi huzuru yakalamislardi.

Kur’an’a bir de bu gözle bakmaliydi.Kissalara göz gezdirdi,çekilen eziyetlere isaretler koydu:

-Yusuf (a.s.),kardeslerinin hasedi sonucu kuyuya atilmis,esir pazarlarinda satilmis,iftiraya ugramis,hapislerde yillamis, babasina-kardesine hasret kalmis ama yilmamisti.

Ümidin,tevekkülün ödülü olarak Misir’a sultan oldu.“Derdim çok” diyen hangi insan Yusuf (a.s.) kadar bela çekmis olabilirdi?. .

-Yakup (a.s.),40 sene evlat hasretiyle kavrulmus,aglamaktan âmâ olmus,ümit kesmeden Rabbine yönelmis,hem gözleri açilmis,hem de evladina kavusmustu.

-Isa (a.s.),en yakin talebelerinden biri tarafindan arkadan vuruluyor,ihanete ugruyordu.

-Zekeriyya (a.s.),kavmi tarafindan öldürülmek üzere kovalanmis,bir agaç kovuguna siginmis ama testere ile biçilmekten kurtulamamisti.Testere ile bedeni biçilen Zekeriyya’dan çikan tek ses:”Huuuu,Huuuu,Huuuu” idi.

-Nuh’a (a.s.) öz oglu bile iman etmemisti.

-Lut (a.s.),tebliginde yalniz kalirken,fitne gruplari ile isbirligi yapan;ayni yatagi paylastigi karisi idi!..

-Tertemiz bir genç kizken Meryem’in (a.s.) iffetine dil uzatiliyordu.Iftira ve hakarete ugrayan Meryem,sirli bir Rasüle anne;gelecek nesillere örnek-mucize bir hanim oluyordu.

Kadindan Rasül-Nebi yoktu ama Allah (c.c.) Meryem’e Cebrail’ini yolluyor,vahiy Meryem’den doguyordu!...

-Eyyub (a.s.),deve- koyun sürüleri sahibi iken agir bir illetle yataga düsüyor tüm servetini yitiriyordu. Etrafinda kimse kalmamis,dislanmis,insanlar iniltilerinden rahatsiz olmamak için Onu karisi ile bir tepe üzerinde yalniz konaklamaya mecbur etmisti.Sabrinin ödülü olarak sifa bulan,70 inden sonra delikanli gibi ayaga kalkan da yine Eyyub’tu…

-Musa (a.s.),kavmi ile birlikte uzun bir sürgün yasamisti.Mutluluklari için çirpindigi kavmi mucizeye sahit oldugu halde iman etmiyor,en zor anlarda Musa’yi (a.s.) yalniz birakiyordu.

-Kainatin Efendisi Hz.Muhammed( s.a.v)dogmadan önce babadan yetim, alti yasinda, hem de bir yolculukta anneden öksüz kalmis,8 yasinda dedesini kaybetmis,tebliginin ilk yillarinda karisi ve amcasinin ölümleriyle sarsilmisti.

Kendi kavmince hakaret-asagilama- ambargo-dislama-taciz etme vb sikintilari çekmekle kalmayip memleketinden ayrilmak durumunda kalan da O (s.a.v.)idi.

Ömrü savaslarla geçmis,bugday bir yana arpa ekmegine karni doymamisti.”Ahh Mekke“ dedigi çok olurdu.Rasül gurbette yasamis,gurbete defnedilmisti.

Simdi siz bütün bunlardan sonra hala “Moralim bozuk,hayattan zevk almiyorum,stresteyim” mi diyorsunuz?

Pes yani!..

Kur’an gibi kitabiniz,o kitapta onlarca Rasül ve Nebiniz,Kainat Günesi gibi Önderiniz olacak da stresteyim diyeceksiniz öyle mi?..

Yakisiyor mu size?!..

Kissalari yeniden okuyun!...

Tarih okur gibi degil,kendinizi Rasül-Nebilerin yerine koyarak, sahnede basrol oynadiginizi düsünerek,olayin içine girerek okuyun.

Göreceksiniz ne stres kalacak,ne de sikinti!..

Sabrin,tevekkülün,teslimiyetin eminligi ile huzur müjdesi alacaksiniz.

Niye mi bu kadar iddialiyim?

Ben degil,böyle olacagini Allah söylüyor:

Sabredenleri müjdele!...O sabredenler, kendilerine bir belâ geldigi zaman:

“Biz Allah'in kullariyiz ve biz O'na dönecegiz” derler.

Iste Rablerinden bagislamalar ve rahmet hep onlaradir.

Ve dogru yolu bulanlar da onlardir.

(Bakara-155/ 157)

kısa ve öz oLan bütün sıkıntıLara karşın dirayetLe ''Fe Sabrun Cemil'' (artık bana düşen güzel bir sabırdır) yusuf süresi..

(alıntı)

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim rabbim tüm sıkıntılarımızı gidersin inşaALLAH

nuurdan

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık allah razı olsun

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Allah Razı olsun Kardeşim.Rabbim ecrini versin.Bizleri sabredenlerden eylesin.

El_Kassam

Kayıtlı Kullanıcı
Çok Sinirliyim şu anda...Dua buyrun bana inşaAllah..

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Çok Sinirliyim şu anda...Dua buyrun bana inşaAllah..

ALLAH SIKINTINI GİDERSİN İMŞAALLAH...O TAŞLARI BIRAK DERİN NEFES AL SONRA KENDİ KENDİNE ÇOK İYİ OLDUĞUNU VE BİR SIKINTIN OLMADIĞINI ANLAT SONRA TAŞLARI BIRAKTIĞIN YERDEN AL....ETKİLİ OLACAK İNAN... :a12:

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Yarensin kardeşim.Vallahi o kadar moralim bozuktuki,Rabbım senden sonsuz kere razı olsun.Sanki ilaç gibi geldi paylaşımın bana,sağolasın kardeşim.Yüce Rabbım daima sabredenlerden ve kazananlardan eylesin bizleri inşaallah.

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
[ı]s.a yarensin kardeşim.vallahi o kadar moralim bozuktuki,rabbım senden sonsuz kere razı olsun.sanki ilaç gibi geldi paylaşımın bana,sağolasın kardeşim.yüce rabbım daima sabredenlerden ve kazananlardan eylesin bizleri inşaallah.[/ı]

[sıze="4"][sıze="4"]aleyküm selam
günaydın cevap geç oldu ama olsun...çok sevindim...aslında bence her halin şükredeilecek bir hali var bunu kendimize dustur edinelim ve daha kötü durumdakileri düşünüp şükredelim zaten insan acizliğinin farkına varıp yaradana teslim olunca huzur bulur...mevlaya emanet ol...[/sıze]
[/sıze]

evrem1

Kayıtlı Kullanıcı
''Fe Sabrun Cemil'' (artık bana düşen güzel bir sabırdır) .
Allah razı olsun çok güzel bi yazıydı.Sabredenlerden olmak duasıyla.

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Paylaşımında kendin gibi harikaydı şekerim, sen bitanesin.....

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim...
allah razı olsun. emegine saglık..
inşallah idrak edenlerden oluruz...
selam ve dua ile..

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
t.şkr kardeşim selametle kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt