Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MIZRAKLI İLMİHALDE Evlilik mevzuu (1 Kullanıcı)

hanif 2

Kayıtlı Kullanıcı
Hazreti Ali keremullahü teala vecheh den rivayet olunurki,birgün Resül-i ekrem hazretlerinin huzuruna bir avret gelip,(Ya Resulallah bir ere varmak isterim ne buyurursunuz )dedi. Seadetle buyurdularki (Erin hakkı avretin üzerinde çokdur.Hakkından gelebilirmisin?) dedi.O avret (Ya Resulallah erin hakkı nedir?) dedi.Buyurdularki (sen onu incidir isen ALlaha asi olursun ve nemazın kabul olmaz) O avret etdi daha varmı ? Resulallah < sallallahü aleyhi ve sellem> buyurduki (Hangi avret erinden izinsiz dışarı çıksa adım başı günah yazılır)Avret etdi daha varmı? Resuli ekrem buyurduki erine kötü söz söylese kıyametde dilini ensesinden çıkarırlar,Hangi avretki malı ola da erinin hacetini bitirmeye ahirette yüzü kara ola,hangi avret erinin malını başkasına verirde eriyle helallaşmazsa Allahü azim-üş-şan o avretin zekat ve sadakasını kabul eylemez,hangi avret erine sövse veya karşı gelse tamu içinde dilinden asalar çengi ve çalgı dinlemeye gitse küçük yaşından beri sevabı mahvola ve üzerindeki libasaları davacı ola bizi mubarek yerlerde helaline giymedi haram yerlere gitdi dedikte Hak teala buyurur böyle avretleri bin yıl yaksam gerekdir. O avret bu cevapları işitince Ya Resulallah bu zemana gelince ere varmadım yine varmam dedi.
Bu kerre hazreti Resul-i ekrem seadetle buyurdularki (Ya hatun ere varmanın sevabını dahi haber veriyimde dinle Hangi avretki eri Allah senden rrazı olsun dese 60 yıl ibadet etmekten yeğdir ve erine bir yudum su verse bir yıl oruç tutmakdan efdaldir erinin döşeğinden kakıp gusl etse bir kurban kesmişcesine sevap bula ve helaline hile etmezse onun için melekler tesbih ede ve helali ile oynasa 60 kul azad etmekten hayırlıdır erinin rızkını muhafaza etse akrabasına merhamet etse 5 vakt nemazını kılıp orucunu tutsa bin kerre kabeye varmakdan efdaldir Fatıma-i zehra <radyallahü anha> bir avret helalini incitse hali nice olur dedikde ( bir avret erine asi olsa Allahın laneti üzerinde kalır ta ki eri ile helallaşmayınca kurtulamaz ve erinin döşeğinden kaçsa cemi sevabı gider erine karşı büyüklense Hak teala ona hışm eyler ve sen benim kahyammısın senden ne gördüm dese ALlahü teala ona nimetini haram eyler erinin izni ile açık saçık sokağa çıksa erine bin günah yazılır izn verdiği için izinsiz çıksa hali nice olur bundan kyas eyle

Resul-i ekrem buyurur (Ya Fatıma eğer Allahü teala bir ehadin bir ehade secde etmesini buyursaydı bende avretin erine secde etmesini buyurur idim.
Hazreti Aişe <radıyallahu anha >etdi (Ya Resulallah bize vasiyet eyle) Resul-i ekrem buyurdularki (Ya Aişe ben sana vasiyet ederim sende ümmetimin hatunlarına vasiyet eyle Yarın kıyamet gününde önce imandan ,ikincisi abdestten üçüncüsü eri hakkından süal olunur Hangi erkek ki avredinin yavuzluğuna sabr eylese Hak teala ona Eyyüb Peygamber sevabını vere Bir avret dahi erinin yavuzluğuna sabr eylese Aişe-i sıddıka mertebesini bula
Ve dahi bir erkek avradını dövse kıyametde ben onun davacısı olurum buyurdu.)

Büyük Mızraklı ilmihal iman,itikat,ibadet ve ahkam-ı şeriyye ve ahlak-ı islamiyeden bahseden din kitabıdır.(1976) slm arkadaşlar konuyu değiştirmeden kendi öz tabiriyle yazmaya çalıştım fırsat buldukça bu kitaptan paylaşmaya çalışırım ALLAH yar ve yardımcımız olsun.Selamaetle kalın.

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
VEALEYKUMSELAM CANIM.
ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH.
ÇOK GÜZELDİ PAYLAŞIMIN.
RABBİMİZ BİZLERE HAYIRLI EŞ NASİP ETSİN İNŞALLAH.
BİZLERİ DE ONLARA HAYIRLI KILSIN
amin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt