Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Milli Piyango (1 Kullanıcı)

MekYes

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.allahyolu.com
Selamun Aleyküm degerli arakdaslar ,

bugün arkadaslarla su gereksiz konuyu tartistik, bize milli piyango ciksa bu parayi alip almayacagimiz...
bende dedimki bana bu piyango ciksam ben bu parayi almam ve bunun üzerinede yemin ettim, onlarda israrla ciksa baska olur alirdin o an nefsine yenik düsersn gibi sözler söylediler.. bunun üzerine ben yeminimi tekrarladim ve almayacagimi söyledim acaba bu tarz konularda yemin etmek ne kadar dogru ne kadar yanlis sizce?

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
yemininiz geçerli bir yemin değil muhal bir husus üstüne yemin edilmez. olmayan bir hal üstüne yemin olmaz. olan bir hal üstüne olmalı kanuna ahlaka adaba dinin temel rükünlerine aykırı olmamalı içtihadi konulara sebep olacak şekilde değil ilmi ve hali açıklayan konularda olmalı. ve milli piyango gibi bir konuda da olmamalı ne demişler ya çıkarsa....

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm degerli arakdaslar ,

bugün arkadaslarla su gereksiz konuyu tartistik, bize milli piyango ciksa bu parayi alip almayacagimiz...
bende dedimki bana bu piyango ciksam ben bu parayi almam ve bunun üzerinede yemin ettim, onlarda israrla ciksa baska olur alirdin o an nefsine yenik düsersn gibi sözler söylediler.. bunun üzerine ben yeminimi tekrarladim ve almayacagimi söyledim acaba bu tarz konularda yemin etmek ne kadar dogru ne kadar yanlis sizce?

Ve aleykum esselam,

Kıymetli kardeşim mevsusunu yaptığınız sohbet baştan sona kadar zararlı ve hatta maleyani olmuş,yemin ettiğin hususa gelince şöyle izah edelim,sen müslüman bir kulusun rabbinin (hamdolsun) ALLAH TEALA nın emir ve yasaklarına uyuyorsun ama nasıl oluyorda Milli piyango denen şey kumar iken bak buraya iyi dikkat et yani kumar ALLAH TEALA nın yasaklarından iken sen bu piyango biletini almışsın cebine koymuşsun !!! çekiliş yapılmış ve para sana çıkmış yani kumarda kazanmışsın !!! sonrada parayı alma hususuna gelmiş ken ben kumardan gelen parayı almam ALLAH Adına yemin ettim diyorsun,ama kardeşim sen kumarı baştan bileti almakla oynamadınmı birkere çiğnedin ALLAH c.c nun emrini hem kumar oyna hem parasını almamak için Emrini yıktığın Rabbin adını anarak yemin et sence mantıklımı ?
Umarım bu açıklama yeterli olacaktır...
Yani yeminin batıl olmuş batıl işler için ALLAH adı anılıp da yemin edemezsin,ha kumarı oynamışsın hada parayı almışsın...
Ancak kumarı oynayıp da daha sonra bu işten pişman oldu isen parayı almaman da fayda vardır bu husus için hemen tevbe edersin parayı alma veya almama hususu yemin gerektirmez...
ALLAH TEALA ya emanet olunuz...

MekYes

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.allahyolu.com
evet dogru diyorsunuz ama zaten dediginiz gibi basta oynamamak gerekiyor biz zaten hani cikarsa dedik yoksa oynamam tabi baska bir mevzu...
allah razi olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt