Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Milletimizdeki "Dizi" hastalığı (1 Kullanıcı)

evşan

Eposta Onaylanmamış Üyeler
S.a.

Bir konuya değinmek istiyorum.Ve bu konudan da çok şikayetçiyim
.

Ülkemizde dizi hastalığı var.

Televizyon ekranına kitleniyoruz, dizilere kitleniyoruz, yaşamımızda yapıcak bir şey kalmadı bu yüzden ekran karşındayız ve izliyoruz.

Takip ediyoruz, ay şu bölümü ne oldu.Ay bu bölümü ne oldu.Yeni fragmanı ne zaman çıkıcak? vs. vs.

Bunlar yanlıştır.Bizim hayatımıza yön veren şeyleri biz rehber olarak kullanmalıyız.Televizyonda bize doğruları gösteren çok az ve misyonu olan çok az kanallar ve diziler var. Ama biz ; " vakit geçsin de ne olursa izleyelim " mantığıyla yürüyoruz.

Biraz real aktiflik sağlayalım, yaşamımızı belkide ömrümüzü bu boş TV ve kanallarla geçirmeyelim, her ne kadar az da olsa.

Kitap okuyalım, seminerlere gidelim.Bilgi alalım, bize yol göstericek, bizi eğitecek şeylere yönelelim.

Hayat amacımız ney?
Bunu bir sorgulayalım.

İlerde kendimizi nerede görmek istiyoruz? Kendimize bir soralım.

Her pazartesi günü şu saatte " xxx " Filmini izlemek ? Burda mı görmek istiyoruz kendimizi.Tamam bunu uygulayalım.

Hayatımızın değerini sorgulayalım, boş durmayalım, zamanlarımızı boşa geçirmeyelim.Üniversite mi okumak istiyoruz? Üniversite sınavlarına çalışalım, onu şunu bunu mu yapıcaz? onu yapalım, uğraşalım , çalışalım.

Hayatımızda boş zaman asla yoktur, boşa geçen zaman vardır.

Evimizde boş kaldık diye, yapıcak işimiz gücümüz yok diye hem dinlenip hem TV'nin başına dizi izlemek için geçmeyelim.İnanın bana hem zamanında yapmanız gereken işi bu sayede yapamazsınız, diziyi bırakmak istemezsiniz, hem de bir anda çıkmazın içerisinde olursunuz.

Bunlar demek değil ki TV'yi izlemeyin.TV'yi izlemeyi aza indirin.Yavaş yavaş.En aza.

Haberler var, gündemle ilgili olaylar var.Bunları öğrenmek güzeldir ancak benim demek istediğim filmlerdir ve tv başında boşa geçen zamanlardır..

Evinizde oturup bir gün canınız sıkıldığında, " Şu dizinin saati başlasa da izlesem, canımın sıkkınlığını alsa " demeniz sizin hayatınıza işler.Ve onla tatmin olursunuz.Ve bu hayatınıza girer.Hep onun vaktinin gelmesini istersiniz belkide.İşlemiştir size bu bir vakitten sonra.

Kendinize başka şeyler arayın.Kendinizi arayın.Kendinizin değerini sorgulayın.Kendinizin geleceğini düşünün.

Bu konu hakkında sizlerin de düşüncelerini bekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt