Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Microsoft'tan Önemli Uyarı! (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
4zxcms.jpg

Microsoft, işletim sistemi sahiplerini, olası korsan saldırıları hakkında uyardı. Peki "Sıfır Günü Uyarısı"nın yapıldığı işletim sistemleri hangileri?

Microsoft, Pazar günü ortaya çıkan ve işletim sistemlerinde beliren yeni açık hakkında kullanıcıları uyardı. Bu açık sayesinde, korsanlar Internet Explorer kullanan Windows işletim sistemlerini kontrol edebilecek.

Windows 2000, Server 2003 ve Windows XP işletim sistemleri, zaaf sayesinde koruma kalkanları düşen Microsoft ürünleri konumunda. Saldırı senaryosu ise şu şekilde gelişiyor: Zararlıların işgal ettiği sitede bulunurken, yardım amaçlı F1 tuşuna basarsanız, kötücül yazılım kendisini sistem kaydına işliyor. Daha sonra da sistem kaydı ve bellekten, tüm bilgisayara yayılıyor. Bizim önerimiz, güncel olmayan işletim sistemlerinde "şimdilik" Internet Explorer kullanmamanız yönünde.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Bu açık saldırgana zararlı kodlarla bezenmiş bir internet sayfası üzerinden, kullanıcının bilgisayarına müdahale etme imkanı tanıyor. Kullanıcıların karşısına pop-up çıkartan saldırganlar, F1'e basılmasını sağlayarak kullanıcıları kandırıyor. Zararlı kod, kullanıcı kanıp açılan pencerede yazığı gibi F1'e basarsa aktive edilebiliyor.

İncelemeler sürse de Microsoft'un ilk araştırmasına göre VBScript ve Windows yardım dosyalarının kullanıldığını tespit etmiş. Kısacası bir internet sayfası karşınıza açılan bir pencere çıkartır ve F1'e basmanızı isterse, basmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt