Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Microsoft artık son kullanıcının ihtiyaçlarını bir kenara bıraktı (1 Kullanıcı)

burgutex

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.proweblabs.com
Microsoft, kendi oluşturduğu programları şu mantıkla izole ederek son kullanıcıya sunuyor:

1. Sadece işletim sistemi için stabilite ve denge oluşturulacak bir sistem tasarlamışlar. Başka bir eklenti, yama, program; işletim sisteminin performansını ve dengesini ne yönde etkiler pek araştırmıyorlar. En azından kendi işletim sistemi programlarını, yamalarını, eklentilerini koruyabilecek bir güvenlik sistemini de sistemlerine ekleyebilirlerdi. Maalesef bütün bunlarda Microsoft hiçbir inisiyatif kullanmamış, kullanmıyor.

2. Kendi sisteminin yedeğini alabilecek, yedeği yönetebilecek doğru düzgün bir program oluşturmamış durumda. Bu durumda da belki de hiç güvenilmez programlara muhtaç kalabiliyorsunuz. Bu programlar da ya tam bir sistem yedeği alamıyorlar, alsalar da bir sürü saçmalamalar meydana getirebiliyorlar.

3. Kendi kendini tamir edebilecek bir işletim sistemi fikrini bundan 15 sene evvel vücuda getirmeleri gerekirdi. Çok geç kalınmış bir fikir. Microsoft işletim sistemleri 15-20 program yüklemesinden sonra kendini dağıtmaya başlıyor. Eğer sistemden anlayan biri iseniz azıcık elini ayağını toparlamanız mümkün oluyor.

4. Günümüzde popüler pekçok program ve uygulama için Microsoft'un desteği ya geç geldi, ya da hala gelmedi. Bu durumda da sizin daha "kullanılabilir" bir işletim sistemini ortaya çıkartmanız çok zorlaşıyor. Elinizdeki neyse ona mahkumsunuz anlaşılan. Microsoft hazretleri destek vermiyorsa Java, Flash, vs. vs. gibi her ne varsa size yassak.. Şu anda bunlara Microsoft'un desteğinin var olup olmadığını veya ne kadar desteklediğini tartışmak daha detaylı bir çalışma gerektirir.

5. Microsoft'un bir sonraki mimarisi "tamamen hızlı internet altyapısı ile belirli bir kullanıcı aidatı karşılığında her seferinde bilgisayarlara tekrar tekrar yüklenebilen işletim sistemleri" ve hatta "priority report" filmindeki gibi ekransız, camlar üzerinde dans edercesine kullanılabilen bilgisayarlar.. Dolayısı ile "tamir etme" olayına bundan sonra devam etmeseler de olur zaten. İnsanlar daha Microsoft Xp'nin tadını çıkartmadan Vista çıkartıldı, o da yetmedi Windows 7 çıkartıldı. Şimdi de az evvel anlattığım internetten yüklenen işletim sistemlerine el attı. Ben daha Office 2003'ten vazgeçememişken, Office 2007 çıktı ve belki de şimdilerde yeni bir Office paketi daha çıkacak. Teknoloji, insanların algılarından ve ihtiyaçlarından çok daha farklı bir yönde ve hızda ilerliyor. Bu kadar teknoloji gürültüsü, kirliliği, radyasyonu, yorgunluğu, hastalıkları meydana çıkmışken ve insanlar "doğaya dönüş" fikrine yönelmişken, firmalar bence fazla hız yapıyor.

Sonuç olarak Microsoft firması öncelikle fikri altyapısı üzerinde bir Fix It uygulaması kurmalıdır. Teknoloji üretebilen, ancak ihtiyaçlar konusunda yetersiz ve bilgisiz bir firma haline dönüştü. Toplumlardan uzak yaşayarak, onların ihtiyaçlarını belirlemeden ve ülkelerin genç-orta yaş gurubu insanlarının üretkenliklerine destek sağlamadan çok ta uzun süre aynı tempoda gitmesini kimse bekleyemez. Meraklıları belki de yenilikleri takip edebilir. Ancak uzun vadede ciddi gelirler beklemesi hayal olur. Türkçe'ye geçmekte bile uzun seneler bekleyen bir firmanın, ulusların ihtiyaçlarını belirlemelerinde ne kadar pozitif olabileceği da tartışılır. Bu bağlamda ulusal işletim sistemi projelerinin daha da hızlandırılması gerekir.

Herkese selamlar, saygılar..

Burgutex

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt