Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

mezhepler yol gösterin bana (1 Kullanıcı)

rigor34

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kadeşlerim konunun nerye açlacağını biemediğim için buraya açtım kusura bakmayın benim bi sorum olacak :
benim annem hanefi mezhebinden babam ise şafi mezhebinde şimdi burumda ben şafi mezhebinde oluyorum AMA
ben bu yaşıma kadar yani 28 yaşındayım namazımı hanefi mezhepleriyle aynı kıldım ve bugün namazda akrabalarımla beraber kıldım YANİ
anne tarafıyla ve namaz bittikten sonra hanefiler dua eder yemin eder ya bende herzamanki gibi yapıyordum ve biri geldi beni uyardı sen ŞAFİ
mezhebindensin senin yeminin olmaz baban şafi sende şafisin hanefiler gibi namaz kılamazsın diyor çok zoruma gitti
şimdi kardeslerim ben bu yaşıma kadar hanefi mezhebindeydim ve o mezhebi benimsedim ne yapmalıyım bi yol gösterin kardeşlerim

stavre

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesim ALLAH yardimcin olsun;) Sen hanefi meshebiyle devam et;)

beyzale

Kayıtlı Kullanıcı
Mezhep Ailesel bir şey değil bir tercihdir. Oyuncak değildir acizane tavsiyem 4 hak mezhepten hangisi olursa olsun birisi taklid etmeniz ve sağın solun lafına kulak asmamanız.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Mezhepler İslamiyete dahil olan bölümlerdir..
Mezheplerin öncüleri başka insanlar ve yorumları da başkadır..
Hanefi mezhebiyle devam ettigin yaşamına yine öyle devm et.
Ahirette Yüce Allah mezhebine göre değil ibadetine göre sorgulayacak..
Tüm mezheplerin inancı Allah inancıdır.. esas olanda budur.. bunu kategorize etmek manasızdır.

Ferat MAVİYILDIR

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kadeşlerim konunun nerye açlacağını biemediğim için buraya açtım kusura bakmayın benim bi sorum olacak :
benim annem hanefi mezhebinden babam ise şafi mezhebinde şimdi burumda ben şafi mezhebinde oluyorum AMA
ben bu yaşıma kadar yani 28 yaşındayım namazımı hanefi mezhepleriyle aynı kıldım ve bugün namazda akrabalarımla beraber kıldım YANİ
anne tarafıyla ve namaz bittikten sonra hanefiler dua eder yemin eder ya bende herzamanki gibi yapıyordum ve biri geldi beni uyardı sen ŞAFİ
mezhebindensin senin yeminin olmaz baban şafi sende şafisin hanefiler gibi namaz kılamazsın diyor çok zoruma gitti
şimdi kardeslerim ben bu yaşıma kadar hanefi mezhebindeydim ve o mezhebi benimsedim ne yapmalıyım bi yol gösterin kardeşlerim

Değerli Kardeşim;

Senin gibi düşünen bir çok kardeşlerimiz var.Gerçekten bu konular beni derinden üzmekte.Çünkü islam dinini kendi heva ve hevesleri için vede kendi çıkarları için islamı kullanmaktalar.
Bu gibi sorunların tek sebebi ise doğru bilgi ile amel edilmediğinden kaynaklanmaktadır.Sürekli kulaktan dolma bilgiler ile,dışardan duyulan yalan yanlış ibadet şeklidir.
Yüce Rabbimize yönelip dosdoğru ibadet etmek isteyen kardeşlerim;eğerki Yüce Rabbimizin istedeği şekilde iman etmek istiyorsak,Rabbimizin vede Peygamber Efendimiz (s.a.v) sevgisini kazanmak istiyorsak,bir tek yapmamız gereken Kutsal Kitabımız Kuranı Kerimi aklettiğimiz dilde anladığımız dilde okumaktır!..

Değerli Kardeşlerim;
Kuranı Kerimi Yüce ALLAH yeryüzünde bulunan tüm insanlara indirmiştir.İleride bir tek kitap'tan Kuranı Kerimden sorguya çekileceğiz.
Kendimizi kandırıpta demeyelim ''Kuran Arapça indirilmiş ve Türkçeye tam çevrilemez'' deyipte Kurandan yüz çevirmeyelim.
Kutsal kitabımız Kuranı Kerimden sorguya çekileceğiz,Yüce ALLAH Kuranı arapça olarak indirmiştir,sebebi ise bulunan topluluğun kullanmakta olduğu lafzı(dilleri) arapçaydı.
Kuranı Kerimin şuan yeryüzünde her türlü dile çevrilmiştir.Bu Yüce Rabbimizin taktiridir.Çünkü Rabbimiz tüm insanlığı Kuranı Kerimden sorguya çekeceği için,bulunan ülkeyi topluluğu anladıkları dilde,insanları vesile kılıp o dile çevirmiştir.
Bizlerinde kullanmakta olduğu dil türkçedir.
Günümüzde yaygın olarak hitap edilen ''Kuranın arapça olarak bir harfini okuyan,şukadar bukadar sevap alacağını vurgulanmaktadır''.Sebebi ise Peygamber Efendimiz (s.a.v) bu dilde okumuştur ve bu dilde indiği içindir.Önce anladığımız dilde okumalı ve hayatımıza geçirmeliyiz,Rabbimize daha çok yaklaşmak istiyorsak,daha fazla sevap kazanmak istiyorsak işte ozaman ''Arapça okumalı ve sevabını bu şekilde uygulayarak ummalıyız''..
Kuranı Kerimi günde milyonlarca arapça hatim ettiğimizi düşünelim.Sonrada kendimize şu soruları soralım;
''Okuduğum Kuranı Kerimde Yüce ALLAH nediyor,Bizlerden nasıl bir iman istiyor''
Bunu dememiz için,bu soruyu sorup cevaplayabilmemiz için okuduğumuzu anlamamız gerekmektedir.
Kuranı Kerimi anladığımız dilde,aklettiğimiz dilde okumalıyız ki! hayatımıza geçirmeye çalışalım.Arapçasını defalarca okursak,milyonlarca hatim etsek ve hayatımıza anlamadığımız için geçiremez isek bu şekilde asla kurtulamayıp sadece kendimizi kandırırız..

Yüce ALLAH bu konuyla ilgili şöyle buyuruyor;

''Kendilerine Tevrat öğretildiği halde, onun gereğini yapmayanların durumu, sırtına kitap yüklenmiş eşeğin durumu gibidir. ALLAH'ın ayetlerini yalanlayanların durumu ne kötüdür. ALLAH zalimler topluluğunu doğru yola iletmez''. (Cuma Suresi-5)
Allahu Teala bu ayette kendisine ilim öğretildikten sonra yaşamayanı sırtına kitap yüklenmiş eşeğe benzetiyor.Bu ayeti Kuranı Kerim bütünlüğünde incelersek inanmanın iki olduğunu görüyoruz. Birincisi öğrenip ağzımızla söylemeyle ikinciside yaşantımızı katmayla Allahu Teala bizden ağızla söylemekten çok yaşantımıza dökmemizi istiyor.

Değerli Kardeşlerim
Kuranı Kerimi anladığımız dilde aklettiğimiz dilde okumalıyızki anlayalım vede hayatımıza geçirelim.Şüphesizki ançak bu şekilde kurtuluşa ereriz.''Vaktim yok zamanım yok'' deyip kendimizi kandırmayalım.Sadece akşam yatarken yalnız ALLAH için 1-2 ayet yada 1-2 sayfa okuyalım.Bile bile kendimizi ateşe atmayalım..

Peygamber Efendimiz (s.a.v);

''Muhakkaki Allah,suretlerinize ve mallarınıza bakmaz,kalplerinize ve amellerinize bakar''.

Yüce Rabbimiz bizleri;

1-Suretlerimize göre değil.
2-Mallarımıza göre değil.
3-Çocuklarımıza göre değil.
4-Dillerimize göre değil.
5-Nereli olduğumuza göre değil.
6-Nerde oturduğumuza göre değil.
7-İşlerimize göre değil.
8-Dinlediğimiz kişilere göre değil.
9-Bulunmakta olduğumuz topluma göre değil.
10-Mezheplere göre değil.

''Birtek,birtek Amellerimize göre bizleri sorguya çekecektir''

Bizim birtek yapmamız gereken tek şey;''Rabbimizin istediği şekilde iman etmektir''.

Eğerki bu şekilde amel etmekteysek,cahillerden yüz çevirmeliyiz,onlar birtek kendilerini kandırmaktalar..

Saygılarımla
Ferat MAVİYILDIRIM

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
İnternette ki bağlantı yavaşlığından 2 kez üst üste cevap yazmış bulundum,forum kirliğinden dolayı özür dilerim cevap altdadır...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce Rabbimiz bizleri;

7-İşlerimize göre değil.

Esselamu aleykum ,

Kıymetli kardeşim bizleri uyarma çabanı anlayışla karşılıyorum ancak bariz hataların mevcut ve bazı konular hakkında yanlış bilgilenmiş olduğun kanaatindeyim,şöyleki bizden önce altına ismini yazdığın yazında senden alıntı yaptığım yukarıdaki sıraladığın dokuz maddenin üçü ile alakalı olarak bazı şeyler hatırlatmak isterim.
ALLAH TEALA Hazretleri bizleri elbette işlerimizden ,çalışmalarımız dan şu dünya hayatında geçirdiğimiz bir lahza zamandan dahi sorguya çekecektir,sana verdiğim hayatı nerede ne işle meşgul olarak tükettin diyecektir,bu sebeple bizler yaptığımız amellerin ölçüsünü ayarını bilmek mecburiyetindeyiz.
ALLAH TEALA Hazretleri bir mübarek ayeti kerimelerinde şöyle buyurur ''Siz kiminle beraber olursanız biz sizlerin kalblerini onların kalblerine benzetiriz ...'' Mevla Teala böyle derken biz nasıl olurda kimi dinleyeceğimizi sorgulamayız ,hani bizim kimi dinlediğimizi sormayacaktı bak ayeti kerimede ne buyuruyor Mevla Teala.

Son olarak MEZHEB demek bir konu bir fikir hakkında belirtilen görüş ve bu görüşün uygulanmasıdır.Mezheb lerin çıkış nedenleri ve gereksinimleri hakkında bu sitede veya başka sitelerde defalarca yazılar yazıldığı halde amel etmek için bana Kur-an yeter arapçası da lazım değil Türkçe okuyalım demekle olmuyor.
Kur-an ı kerimi ve hadisi şerifleri mükemmel bir şekilde yorumlama ve hayata geçirmek için iyi bir içtihatcı olmak gereklidir,bu Kişilere FIKIH ALİMİ derler,şimdi gelelim geçmişte yaşamış bu fıkıh alimlerinin en çok ismi duyulmuşlarına bunlar dört hak mezheb diye bilinen Hanefi-Şafi-Maliki ve Hanbeli dir.
Şimdi sen diyorsun ki ALLAH TEALA mezhebimizi sormayacak peki ALLAH c.c İhlas suresinde ''Ve lem ye kullehu küfüven ehad '' derken manası ''Hiçbirşey Ona (yani ALLAH a) denk değildir (benzemez)'' demektir ki,kalkıpta 1- ALLAH ın elleri kolları ayakları vardır diyip bir mezhep kursan yada ALLAH TEALA ''Yaratmak ALLAHa mahsustur '' derken sen kalkıpta 2-ALLAH sadece alemleri yaratır içindeki işlerle ilgilenmez kul kendi fiilini kendi yaratır deyip bir mezhep kursan ve bu gibi bir dünya misaller sıralarım sana sence HAK TEALA MEZHEBLERDEN hala bizi sorguya çekmez mi?
Kardeşcağızlarım aman bazı oyunlara gelmeyelim,bakınız ehli sünnet diye tabir edilen dört mezheb den hiçbir kimse zerre kadar ALLAH TEALA ya ,Peygambere s.a.v ve Onun ehli beytine vede ashabına toz kondurmaz iken bazı mezheb diye tabir edilenler hem ALLAH a şirk koşuyor hem peygamberin ashabına küfür ediyor,hadi gelde deki sapık mezhebler sorguya çekilmeyecek.
O sebebden bilgilerimizi tekrar gözden geçirelim akli selim düşünelim öyle şeyler yazıp yada konuşalım,cümlenize sevgiler ve selamlar...

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı

ve aleykum selam ve rahmetullahu ve berakatühü

Sevgili kardeşim seni uyaran akraban hata yapmış,hiçbir mezhep diğerinin haram saydığı bir uygulamaya namaz da yer vermez,Kabe ye nasip olursa gidersen görürsen Hanefisi Malikisi Hanbelisi Şafii si hep beraber namaz kılmaktadır.

Mezhep konusunda tercih yapma konusunda ise kendi iradenle ki 28 yaşındasın bütün mezhepleri araştırıp kendine uygun olanını seçmen senin açından uygun olan yoldur ..ALLAH yardımcın olsun.

Ferat MAVİYILDIR

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce Rabbimiz bizleri;

7-İşlerimize göre değil.

Esselamu aleykum ,

Kıymetli kardeşim bizleri uyarma çabanı anlayışla karşılıyorum ancak bariz hataların mevcut ve bazı konular hakkında yanlış bilgilenmiş olduğun kanaatindeyim,şöyleki bizden önce altına ismini yazdığın yazında senden alıntı yaptığım yukarıdaki sıraladığın dokuz maddenin üçü ile alakalı olarak bazı şeyler hatırlatmak isterim.
ALLAH TEALA Hazretleri bizleri elbette işlerimizden ,çalışmalarımız dan şu dünya hayatında geçirdiğimiz bir lahza zamandan dahi sorguya çekecektir,sana verdiğim hayatı nerede ne işle meşgul olarak tükettin diyecektir,bu sebeple bizler yaptığımız amellerin ölçüsünü ayarını bilmek mecburiyetindeyiz.
ALLAH TEALA Hazretleri bir mübarek ayeti kerimelerinde şöyle buyurur ''Siz kiminle beraber olursanız biz sizlerin kalblerini onların kalblerine benzetiriz ...'' Mevla Teala böyle derken biz nasıl olurda kimi dinleyeceğimizi sorgulamayız ,hani bizim kimi dinlediğimizi sormayacaktı bak ayeti kerimede ne buyuruyor Mevla Teala.

Son olarak MEZHEB demek bir konu bir fikir hakkında belirtilen görüş ve bu görüşün uygulanmasıdır.Mezheb lerin çıkış nedenleri ve gereksinimleri hakkında bu sitede veya başka sitelerde defalarca yazılar yazıldığı halde amel etmek için bana Kur-an yeter arapçası da lazım değil Türkçe okuyalım demekle olmuyor.
Kur-an ı kerimi ve hadisi şerifleri mükemmel bir şekilde yorumlama ve hayata geçirmek için iyi bir içtihatcı olmak gereklidir,bu Kişilere FIKIH ALİMİ derler,şimdi gelelim geçmişte yaşamış bu fıkıh alimlerinin en çok ismi duyulmuşlarına bunlar dört hak mezheb diye bilinen Hanefi-Şafi-Maliki ve Hanbeli dir.
Şimdi sen diyorsun ki ALLAH TEALA mezhebimizi sormayacak peki ALLAH c.c İhlas suresinde ''Ve lem ye kullehu küfüven ehad '' derken manası ''Hiçbirşey Ona (yani ALLAH a) denk değildir (benzemez)'' demektir ki,kalkıpta 1- ALLAH ın elleri kolları ayakları vardır diyip bir mezhep kursan yada ALLAH TEALA ''Yaratmak ALLAHa mahsustur '' derken sen kalkıpta 2-ALLAH sadece alemleri yaratır içindeki işlerle ilgilenmez kul kendi fiilini kendi yaratır deyip bir mezhep kursan ve bu gibi bir dünya misaller sıralarım sana sence HAK TEALA MEZHEBLERDEN hala bizi sorguya çekmez mi?
Kardeşcağızlarım aman bazı oyunlara gelmeyelim,bakınız ehli sünnet diye tabir edilen dört mezheb den hiçbir kimse zerre kadar ALLAH TEALA ya ,Peygambere s.a.v ve Onun ehli beytine vede ashabına toz kondurmaz iken bazı mezheb diye tabir edilenler hem ALLAH a şirk koşuyor hem peygamberin ashabına küfür ediyor,hadi gelde deki sapık mezhebler sorguya çekilmeyecek.
O sebebden bilgilerimizi tekrar gözden geçirelim akli selim düşünelim öyle şeyler yazıp yada konuşalım,cümlenize sevgiler ve selamlar...

Değerli Kardeşim;

Bizler Rabbimizin istediği şekilde dosdoğru iman etme çabasındayız.Şıkları yazarken üstü kapalı bir şekilde yazmışım,eksik yaptığım tek şey ayrıntılı açıklamamış olmam! iyice ayrıntılı yazmalıyım ki,insanlar yanlış anlamasın ve bile bile doğru anladığı halde yanlışa götürmesin,ilginden dolayı saygılarımı sunar teşekkür ederim kardeşim..

''Detaylı açıklama yapılmadığından okuyan kardeşlerimizden özür beyan etmekteyim''

Değerli Kardeşim;

''Siz ne haldeyseniz başınıza o halde insanlar getirilir''buyurmuştur..

''Sizlerin kalpleri imansız vede şirk üzerindeyse,sizlerin başınıza sizler gibileri getirilirde cehennem ateşinizi hep birlikte daha fazla artırırısınız,kalpleriniz bir olup birbirinize benzetilir''..
Birde ''Sizlerin kalpleri dosdoğru iman üzerindeyse Allah ve Peygamber sevgisi üzerindeyse,başınıza sizler gibi iman eden,sizler gibi Allahtan korkan,sizler gibi Peygamberine uyan müttakiler getirilir,kalpleriniz bir olup daha çok ibadet etmeniz sağlanıp;(İlim,Hikmet ve hidayet)verilir''..

İsrâil'in ilk terk ettiği şey şuydu:
''Bir kimse diğeriyle bir araya gelir, biri diğerine derdi ki: ''Ey falan, Allah'tan kork ve böyle yapmayı bırak, kuşkusuz bu sana helâl değil.''
Ertesi gün karşılaştıklarında onu yine aynı şeyi yaparken görür. Bu durum o adamla yemesine içmesine onunla oturup kalkmasına engel olmaz. Adamın günahta ısrar etmesine rağmen dostluğunu sürdürürdü. Allah da onların bazısıyla bazısının kalbini mühürledi ve kalplerini bir yaptı!
"De ki: 'ey ehl-i kitab, dininizde haksız yere aşırılığa dalmayın ve önceden sapmış, birçoklarını da saptırmış, doğru yoldan şaşmış bir milletin keyiflerine uymayın" (Mâide Suresi-77) âyetini okudu. Sonra ekledi:
"Hayır, vallahi ya iyiliği emreder, kötülükten nehyedersiniz, hakka aykırı davrananı hakka çevirirsiniz ve haktan ayrılmasına engel olursunuz; ya da Allah sizin kalplerinizi onların kalplerine benzetir, sonra onlara lânet ettiği gibi size de lânet eder." (Ebû Dâvud, Melâhim 17 (4336); Tirmizî, Tefsir 5/6 (3047).

''Eğerki sizlere ilim,hikmet ve hidayet verildikten sonra hakkı batıla tercih ederseniz,iyiliği bırakıp bile bile kötülüğe,Rabbinizin razı olmayacağı davranışları sergilemeye kalkışırsanız,böyle bir toplumun içine girerseniz,şüphesizki size verilen ilim,hidayet ve hikmet sizden geri alınıp kalpleriniz onlarınki ile aynı olur''

Ve değerli kardeşim bu konular ile ilgili kısa sorularına,her kesimin anlayacağı bir şekilde,ayrıntılı bir şekilde açıklayalım!

Şöyle demişsin;

''Mevla Teala böyle derken biz nasıl olurda kimi dinleyeceğimizi sorgulamayız ,hani bizim kimi dinlediğimizi sormayacaktı''?

(Şüphesizki herşeyi dosdoğru olarak bilen,gaybı birtek bilen,herşeyden münezzeh olan Rabbim herşeyin en doğrusu bilen sensin,eğerki bilmeden günah işlersek,bizlere azap etme,bizleri uyar doğru yola sevket,bizleri affet,şüphesizki günahları birtek affeden sensin,Amin)

Değerli Kardeşim;

Bizler sürekli her namazımızda ''Fatiha Suresinin 6.ve7. ayetlerinde Rabbimize dualar etmekteyiz..

6.''İhdinessırâtel müstakîm''-''Bizleri doğru yola ilet''

7.''Sırâtallezîne en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn''
''Kendilerine lutuf ve ikramda bulunduklarının yoluna ilet.Gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna''

Özünde merhamet sahibi olan,kullarınada rahmetiyle yaklaşan ,merhametiyle muamele eden,herşeyden münezzeh olan Rabbimiz,bizler bu şekilde beş vakit namazlarımızda ve nafile namazlarımızda bukadar anlamlı vede ayet ile dua etmekteyiz.Rabbimiz bizlere bu mübarek duayı ettikten sonra bizlere ''Bakara Suresinin''2.ayetinde şöyle cevap vermektedir;

2.''Kendisinde hiçbir şekilde şüphe olmayan bu kitap(Kuranı Kerim),müttekiler için bir hidayet kaynağı ve yol göstericidir''

''Ey iman etme çabası gösterenler,Ey iman ettiğini iddia edenler,doğru yola girmeyi arz talep ettiniz,İşte size dosdoğru yol budur.Sizelere Rabbiniz katından,Hikmet,hidayet,ilim dolu ve bütün insanlığı karanlıktan aydınlığa,ebedi huzura,ebedi mutluluğa çağıran,Vahiy ile kendini inşa etmek isteyenler için O Kitap(Kuranı Kerim) sizler için yol göstericidir''.

Rabbimiz bizlere dosdoğru yolun Vahiy ile Kuran ile inşa edilmiş,hakkı ile iman,hakkı ile ibadet edilmesi gerektiğini,Rabbimize vermiş oldugumuz ''Tevhid'' sözüne sadık kalıp,hayatımızıda o yönde sürdürmeliyiz gerektiğini belirtmiştir.

Eğerki Rabbimiz bizlere doğru yolu gösterdikten sonra,bizler nefsimize uyup eğri olanı yanlış olanı tercih edip kendimize zulmedersek!
İşte ozaman Rabbimiz senin yöneltmiş olduğun soruyu soracaktır!

''Bana dua ettin,duana icap ettim doğru yolu gösterdim,sen ise yanlış olanı tercih ettin,bu kişiyi neden dinledin?''
''Hem şeytanın vesveselerine uyup onun emir ve yasaklarını uyguladın,bunları yaparkende ''Tevhid''e uydugunu benim emir ve yasaklarıma uyduğunu belirrtin,hem bana hakaret edip hemde bana ortak koştun''.

Şüphesizki Allah kendisine asla ortak koşulmasını bağışlamaz ve çok öfkelenir..

Ve Şöyle demişsin;
''Mezheblerin çıkış nedenleri ve gereksinimleri hakkında bu sitede veya başka sitelerde defalarca yazılar yazıldığı halde amel etmek için bana Kur-an yeter arapçası da lazım değil Türkçe okuyalım demekle olmuyor''.
(Bana Kur-an yeter arapçası da lazım değil Türkçe okuyalım) diye yazmışsın!

Dikkatimi çeken ben bu şekilde hiç bir forumda bu şekilde yorum yapmadım Saygı Değer kardeşim..
Dikkatlice okuyup ve Vahyin ışında gözetlemeni temenni ederim..

Sözün özü belirtmek istediklerimi yanlış algılamışsın kardeşim vede bana değilde kardeşimize yazmalısın,amacımız ona yardımcı olmaktır..
Ve Değerli kardeşim Rabbim nasip ederse yakında ''Tebliğ'' kitabım çıkacaktır,eğerki arz taleb edersen birtane yollayabilirim,varsa talep eden arkadaşların onlarada göndere bilirim..

Saygılarımla
Ferat MAVİYILDIRIM

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
subhanallah ya hala mezhep taasubluğu yapan varmış.Sanki ayrı iki din gibi sen hanefi değilsin şafisin ona göre ibadet et dercesine söylemiş o kişi..Kardşeim. 4 mezhep imamının dediği gibi sahih hadis benim mezhebimdir....Hanefi mezhebi şaafi mezhebi bunlar neye göre amel ediyorlar Kuran ve sünnetee göree ee daha ne onamı buramı gireceğim diyorsun.Ben hanefi mezhebindenim.Lakin şaafi mezhebinin delil getirdiği ameli alıyorum..Körü körüne taassubla zaten bir mezhep taklid edilmez..Kim sahih hadis getirmişse onla amel edebilirsiniz...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
subhanallah ya hala mezhep taasubluğu yapan varmış.Sanki ayrı iki din gibi sen hanefi değilsin şafisin ona göre ibadet et dercesine söylemiş o kişi..Kardşeim. 4 mezhep imamının dediği gibi sahih hadis benim mezhebimdir....Hanefi mezhebi şaafi mezhebi bunlar neye göre amel ediyorlar Kuran ve sünnetee göree ee daha ne onamı buramı gireceğim diyorsun.Ben hanefi mezhebindenim.Lakin şaafi mezhebinin delil getirdiği ameli alıyorum..Körü körüne taassubla zaten bir mezhep taklid edilmez..Kim sahih hadis getirmişse onla amel edebilirsiniz...

Esselamu aleykum,

Güzel kardeşim sen hanefisin şafinin görüşünü alırsın peki mutezile şia bunlarında görüşünü alırmısın ? almıyorsan eğer biz de senin almama sebeblerinle ilgi olarak başkalarıda almasın diye açıklama yapıyoruz tartışmamız yada konuşmamızın sebebi budur ,benim bu saatten sonra sapık mezhebini övenle bir işim olmaz,millet sapmasın diye birşeyler söylemeye çalışıyoruz bu arada kendi eksiklerimiz ne ise onların tesbitini yapıp uyarıyoruz varsa bir eksiğimiz hatamız sizden de rica ediyoruz buyrun uyarın ama hala mezhep muhabbetimi yapıyorsunuz demek yanlış olur bu muhabbet kıyamete kadar yapılmalıki yeni yetişen gençlik bunlardan ders almalı şeytanın eli kolu çok uzun bak sana bir misal vereyim,kıyemtli hocam anlatırdır '' Geçmişte imamlık yaptığım bir yerde sokaklarda kabadayılık yapan genç bir delikanlı vardı biz bununla ilgilendik sohbetlerimize aldık nasihatler ettik derken herşeyi bıraktı namaza başladı sonra din dersleri almaya başladı ve bir kaç zaman sonrada aramızdan kayboldu malum öğrencimiz çoktu herkesle ilgilenilmiyordu bir gün bir yerde gördüm sordum nasılsın diye dedi namazı bıraktım ben hocam sebebini sordum dediki;birilerini tanıdım bu kişiler amellerini iyi yapamadıkları için yani namazın hakkını veremedikleri için namaz kılmıyorlar,orucun hakkını veremedikleri için tutmuyorlar bunlar kendilerine hakkını veremediğimiz amelden sorumlu değiliz diyerek sadece iyi niyet hoş görü ortamında dostane yaşıyorlar dedi,dedim ki evladım namazın hakkını nasıl verir insan namaz kılmayarakmı sen helebi namazlarını kıl sonra samimi ol daha sonra namazına huşu ve sükunet gelir,derken tekrar geldi sohbetlerimize '' işte görüyorsun namaz kılmamak oruç tutmamak gibi layıkı ile yapamıyoruz o zaman yapmayalım diyen insanlar topluluğu varmış adları batsın bu genç gibi nicelerini içlerinde islamdan bi haber barındırıyorlar,bak son zamanlarda türemiş biri var iskender evrenesoğlu peşi sıra bi dünya müridi var adam ben peygamberim bana kitap indi diyor,demekki yapacağız bu konuşmaları bu sohbetleri başımızı ağrıtacağız ama dinden kopmayacağız sünneti terk etmeyeceğiz,islam dini nedir sadece adını bilmekle olmuyor herkesi uyaracağız ama yeri geliyor sert olabiliyoruz bazen tenkitler alıyorum diyorlarki çok kırıcısın lafların ağrımıza gidiyor,gitsin kardeşim gitsin acıkta gitsin sen doğru amel yap islamı güzel yaşa ALLAH dostlarını sev düşmanlarına buğz et diye yapıyoruz bizde içimizde ki islam sevgisini böyle gösteriyoruz ne yapalım her insan bir değil...
Kimi kırdı isem yinede haklarını helal etsinler herkesden özür dilerim...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşim;

Bizler Rabbimizin istediği şekilde dosdoğru iman etme çabasındayız.Şıkları yazarken üstü kapalı bir şekilde yazmışım,eksik yaptığım tek şey ayrıntılı açıklamamış olmam! iyice ayrıntılı yazmalıyım ki,insanlar yanlış anlamasın ve bile bile doğru anladığı halde yanlışa götürmesin,ilginden dolayı saygılarımı sunar teşekkür ederim kardeşim..

''Detaylı açıklama yapılmadığından okuyan kardeşlerimizden özür beyan etmekteyim''

Değerli Kardeşim;

''Siz ne haldeyseniz başınıza o halde insanlar getirilir''buyurmuştur..

''Sizlerin kalpleri imansız vede şirk üzerindeyse,sizlerin başınıza sizler gibileri getirilirde cehennem ateşinizi hep birlikte daha fazla artırırısınız,kalpleriniz bir olup birbirinize benzetilir''..
Birde ''Sizlerin kalpleri dosdoğru iman üzerindeyse Allah ve Peygamber sevgisi üzerindeyse,başınıza sizler gibi iman eden,sizler gibi Allahtan korkan,sizler gibi Peygamberine uyan müttakiler getirilir,kalpleriniz bir olup daha çok ibadet etmeniz sağlanıp;(İlim,Hikmet ve hidayet)verilir''..

İsrâil'in ilk terk ettiği şey şuydu:
''Bir kimse diğeriyle bir araya gelir, biri diğerine derdi ki: ''Ey falan, Allah'tan kork ve böyle yapmayı bırak, kuşkusuz bu sana helâl değil.''
Ertesi gün karşılaştıklarında onu yine aynı şeyi yaparken görür. Bu durum o adamla yemesine içmesine onunla oturup kalkmasına engel olmaz. Adamın günahta ısrar etmesine rağmen dostluğunu sürdürürdü. Allah da onların bazısıyla bazısının kalbini mühürledi ve kalplerini bir yaptı!
"De ki: 'ey ehl-i kitab, dininizde haksız yere aşırılığa dalmayın ve önceden sapmış, birçoklarını da saptırmış, doğru yoldan şaşmış bir milletin keyiflerine uymayın" (Mâide Suresi-77) âyetini okudu. Sonra ekledi:
"Hayır, vallahi ya iyiliği emreder, kötülükten nehyedersiniz, hakka aykırı davrananı hakka çevirirsiniz ve haktan ayrılmasına engel olursunuz; ya da Allah sizin kalplerinizi onların kalplerine benzetir, sonra onlara lânet ettiği gibi size de lânet eder." (Ebû Dâvud, Melâhim 17 (4336); Tirmizî, Tefsir 5/6 (3047).

''Eğerki sizlere ilim,hikmet ve hidayet verildikten sonra hakkı batıla tercih ederseniz,iyiliği bırakıp bile bile kötülüğe,Rabbinizin razı olmayacağı davranışları sergilemeye kalkışırsanız,böyle bir toplumun içine girerseniz,şüphesizki size verilen ilim,hidayet ve hikmet sizden geri alınıp kalpleriniz onlarınki ile aynı olur''

Ve değerli kardeşim bu konular ile ilgili kısa sorularına,her kesimin anlayacağı bir şekilde,ayrıntılı bir şekilde açıklayalım!

Şöyle demişsin;

''Mevla Teala böyle derken biz nasıl olurda kimi dinleyeceğimizi sorgulamayız ,hani bizim kimi dinlediğimizi sormayacaktı''?

(Şüphesizki herşeyi dosdoğru olarak bilen,gaybı birtek bilen,herşeyden münezzeh olan Rabbim herşeyin en doğrusu bilen sensin,eğerki bilmeden günah işlersek,bizlere azap etme,bizleri uyar doğru yola sevket,bizleri affet,şüphesizki günahları birtek affeden sensin,Amin)

Değerli Kardeşim;

Bizler sürekli her namazımızda ''Fatiha Suresinin 6.ve7. ayetlerinde Rabbimize dualar etmekteyiz..

6.''İhdinessırâtel müstakîm''-''Bizleri doğru yola ilet''

7.''Sırâtallezîne en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn''
''Kendilerine lutuf ve ikramda bulunduklarının yoluna ilet.Gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna''

Özünde merhamet sahibi olan,kullarınada rahmetiyle yaklaşan ,merhametiyle muamele eden,herşeyden münezzeh olan Rabbimiz,bizler bu şekilde beş vakit namazlarımızda ve nafile namazlarımızda bukadar anlamlı vede ayet ile dua etmekteyiz.Rabbimiz bizlere bu mübarek duayı ettikten sonra bizlere ''Bakara Suresinin''2.ayetinde şöyle cevap vermektedir;

2.''Kendisinde hiçbir şekilde şüphe olmayan bu kitap(Kuranı Kerim),müttekiler için bir hidayet kaynağı ve yol göstericidir''

''Ey iman etme çabası gösterenler,Ey iman ettiğini iddia edenler,doğru yola girmeyi arz talep ettiniz,İşte size dosdoğru yol budur.Sizelere Rabbiniz katından,Hikmet,hidayet,ilim dolu ve bütün insanlığı karanlıktan aydınlığa,ebedi huzura,ebedi mutluluğa çağıran,Vahiy ile kendini inşa etmek isteyenler için O Kitap(Kuranı Kerim) sizler için yol göstericidir''.

Rabbimiz bizlere dosdoğru yolun Vahiy ile Kuran ile inşa edilmiş,hakkı ile iman,hakkı ile ibadet edilmesi gerektiğini,Rabbimize vermiş oldugumuz ''Tevhid'' sözüne sadık kalıp,hayatımızıda o yönde sürdürmeliyiz gerektiğini belirtmiştir.

Eğerki Rabbimiz bizlere doğru yolu gösterdikten sonra,bizler nefsimize uyup eğri olanı yanlış olanı tercih edip kendimize zulmedersek!
İşte ozaman Rabbimiz senin yöneltmiş olduğun soruyu soracaktır!

''Bana dua ettin,duana icap ettim doğru yolu gösterdim,sen ise yanlış olanı tercih ettin,bu kişiyi neden dinledin?''
''Hem şeytanın vesveselerine uyup onun emir ve yasaklarını uyguladın,bunları yaparkende ''Tevhid''e uydugunu benim emir ve yasaklarıma uyduğunu belirrtin,hem bana hakaret edip hemde bana ortak koştun''.

Şüphesizki Allah kendisine asla ortak koşulmasını bağışlamaz ve çok öfkelenir..

Ve Şöyle demişsin;
''Mezheblerin çıkış nedenleri ve gereksinimleri hakkında bu sitede veya başka sitelerde defalarca yazılar yazıldığı halde amel etmek için bana Kur-an yeter arapçası da lazım değil Türkçe okuyalım demekle olmuyor''.
(Bana Kur-an yeter arapçası da lazım değil Türkçe okuyalım) diye yazmışsın!

Dikkatimi çeken ben bu şekilde hiç bir forumda bu şekilde yorum yapmadım Saygı Değer kardeşim..
Dikkatlice okuyup ve Vahyin ışında gözetlemeni temenni ederim..

Sözün özü belirtmek istediklerimi yanlış algılamışsın kardeşim vede bana değilde kardeşimize yazmalısın,amacımız ona yardımcı olmaktır..
Ve Değerli kardeşim Rabbim nasip ederse yakında ''Tebliğ'' kitabım çıkacaktır,eğerki arz taleb edersen birtane yollayabilirim,varsa talep eden arkadaşların onlarada göndere bilirim..

Saygılarımla
Ferat MAVİYILDIRIM

Esselamu aleykum,

Sende kusur aramıyorum demekki hızlı bir yazı geçtin ne demek istediğini net anlatamadın şimdi düzelttiğin için teşekkür ederim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt