Değerli Kardeşim;
Bizler Rabbimizin istediği şekilde dosdoğru iman etme çabasındayız.Şıkları yazarken üstü kapalı bir şekilde yazmışım,eksik yaptığım tek şey ayrıntılı açıklamamış olmam! iyice ayrıntılı yazmalıyım ki,insanlar yanlış anlamasın ve bile bile doğru anladığı halde yanlışa götürmesin,ilginden dolayı saygılarımı sunar teşekkür ederim kardeşim..
''Detaylı açıklama yapılmadığından okuyan kardeşlerimizden özür beyan etmekteyim''
Değerli Kardeşim;
Peygamber Efendimiz (s.a.v);
''Siz ne haldeyseniz başınıza o halde insanlar getirilir''buyurmuştur..
''Sizlerin kalpleri imansız vede şirk üzerindeyse,sizlerin başınıza sizler gibileri getirilirde cehennem ateşinizi hep birlikte daha fazla artırırısınız,kalpleriniz bir olup birbirinize benzetilir''..
Birde ''Sizlerin kalpleri dosdoğru iman üzerindeyse Allah ve Peygamber sevgisi üzerindeyse,başınıza sizler gibi iman eden,sizler gibi Allahtan korkan,sizler gibi Peygamberine uyan müttakiler getirilir,kalpleriniz bir olup daha çok ibadet etmeniz sağlanıp;(İlim,Hikmet ve hidayet)verilir''..
Peygamber Efendimiz (s.a.v);
İsrâil'in ilk terk ettiği şey şuydu:
''Bir kimse diğeriyle bir araya gelir, biri diğerine derdi ki: ''Ey falan, Allah'tan kork ve böyle yapmayı bırak, kuşkusuz bu sana helâl değil.''
Ertesi gün karşılaştıklarında onu yine aynı şeyi yaparken görür. Bu durum o adamla yemesine içmesine onunla oturup kalkmasına engel olmaz. Adamın günahta ısrar etmesine rağmen dostluğunu sürdürürdü. Allah da onların bazısıyla bazısının kalbini mühürledi ve kalplerini bir yaptı!
"De ki: 'ey ehl-i kitab, dininizde haksız yere aşırılığa dalmayın ve önceden sapmış, birçoklarını da saptırmış, doğru yoldan şaşmış bir milletin keyiflerine uymayın" (Mâide Suresi-77) âyetini okudu. Sonra ekledi:
"Hayır, vallahi ya iyiliği emreder, kötülükten nehyedersiniz, hakka aykırı davrananı hakka çevirirsiniz ve haktan ayrılmasına engel olursunuz; ya da Allah sizin kalplerinizi onların kalplerine benzetir, sonra onlara lânet ettiği gibi size de lânet eder." (Ebû Dâvud, Melâhim 17 (4336); Tirmizî, Tefsir 5/6 (3047).
''Eğerki sizlere ilim,hikmet ve hidayet verildikten sonra hakkı batıla tercih ederseniz,iyiliği bırakıp bile bile kötülüğe,Rabbinizin razı olmayacağı davranışları sergilemeye kalkışırsanız,böyle bir toplumun içine girerseniz,şüphesizki size verilen ilim,hidayet ve hikmet sizden geri alınıp kalpleriniz onlarınki ile aynı olur''
Ve değerli kardeşim bu konular ile ilgili kısa sorularına,her kesimin anlayacağı bir şekilde,ayrıntılı bir şekilde açıklayalım!
Şöyle demişsin;
''Mevla Teala böyle derken biz nasıl olurda kimi dinleyeceğimizi sorgulamayız ,hani bizim kimi dinlediğimizi sormayacaktı''?
(Şüphesizki herşeyi dosdoğru olarak bilen,gaybı birtek bilen,herşeyden münezzeh olan Rabbim herşeyin en doğrusu bilen sensin,eğerki bilmeden günah işlersek,bizlere azap etme,bizleri uyar doğru yola sevket,bizleri affet,şüphesizki günahları birtek affeden sensin,Amin)
Değerli Kardeşim;
Bizler sürekli her namazımızda ''Fatiha Suresinin 6.ve7. ayetlerinde Rabbimize dualar etmekteyiz..
6.''İhdinessırâtel müstakîm''-''Bizleri doğru yola ilet''
7.''Sırâtallezîne en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn''
''Kendilerine lutuf ve ikramda bulunduklarının yoluna ilet.Gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna''
Özünde merhamet sahibi olan,kullarınada rahmetiyle yaklaşan ,merhametiyle muamele eden,herşeyden münezzeh olan Rabbimiz,bizler bu şekilde beş vakit namazlarımızda ve nafile namazlarımızda bukadar anlamlı vede ayet ile dua etmekteyiz.Rabbimiz bizlere bu mübarek duayı ettikten sonra bizlere ''Bakara Suresinin''2.ayetinde şöyle cevap vermektedir;
2.''Kendisinde hiçbir şekilde şüphe olmayan bu kitap(Kuranı Kerim),müttekiler için bir hidayet kaynağı ve yol göstericidir''
''Ey iman etme çabası gösterenler,Ey iman ettiğini iddia edenler,doğru yola girmeyi arz talep ettiniz,İşte size dosdoğru yol budur.Sizelere Rabbiniz katından,Hikmet,hidayet,ilim dolu ve bütün insanlığı karanlıktan aydınlığa,ebedi huzura,ebedi mutluluğa çağıran,Vahiy ile kendini inşa etmek isteyenler için O Kitap(Kuranı Kerim) sizler için yol göstericidir''.
Rabbimiz bizlere dosdoğru yolun Vahiy ile Kuran ile inşa edilmiş,hakkı ile iman,hakkı ile ibadet edilmesi gerektiğini,Rabbimize vermiş oldugumuz ''Tevhid'' sözüne sadık kalıp,hayatımızıda o yönde sürdürmeliyiz gerektiğini belirtmiştir.
Eğerki Rabbimiz bizlere doğru yolu gösterdikten sonra,bizler nefsimize uyup eğri olanı yanlış olanı tercih edip kendimize zulmedersek!
İşte ozaman Rabbimiz senin yöneltmiş olduğun soruyu soracaktır!
''Bana dua ettin,duana icap ettim doğru yolu gösterdim,sen ise yanlış olanı tercih ettin,bu kişiyi neden dinledin?''
''Hem şeytanın vesveselerine uyup onun emir ve yasaklarını uyguladın,bunları yaparkende ''Tevhid''e uydugunu benim emir ve yasaklarıma uyduğunu belirrtin,hem bana hakaret edip hemde bana ortak koştun''.
Şüphesizki Allah kendisine asla ortak koşulmasını bağışlamaz ve çok öfkelenir..
Ve Şöyle demişsin;
''Mezheblerin çıkış nedenleri ve gereksinimleri hakkında bu sitede veya başka sitelerde defalarca yazılar yazıldığı halde amel etmek için bana Kur-an yeter arapçası da lazım değil Türkçe okuyalım demekle olmuyor''.
(Bana Kur-an yeter arapçası da lazım değil Türkçe okuyalım) diye yazmışsın!
Dikkatimi çeken ben bu şekilde hiç bir forumda bu şekilde yorum yapmadım Saygı Değer kardeşim..
Dikkatlice okuyup ve Vahyin ışında gözetlemeni temenni ederim..
Sözün özü belirtmek istediklerimi yanlış algılamışsın kardeşim vede bana değilde kardeşimize yazmalısın,amacımız ona yardımcı olmaktır..
Ve Değerli kardeşim Rabbim nasip ederse yakında ''Tebliğ'' kitabım çıkacaktır,eğerki arz taleb edersen birtane yollayabilirim,varsa talep eden arkadaşların onlarada göndere bilirim..
Saygılarımla
Ferat MAVİYILDIRIM