Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mezhep (1 Kullanıcı)

MekYes

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.allahyolu.com
Selamun aleyküm,

arkadaslar bir insan mezhepini nasil secer bagli oldugu mezhepi daha sonra degistirebilirmi?

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam kardeşim,

İnsanlar anne ve babasından ve akrabalarından gördüğü ile başlar amel etmeye ancak yaşı kemale erince farklı fikirler edinebilir diğer mezhebleri görünce,ehli sünnet mezhebleri bildiğimiz üzere 4 dür bu sebeple hangi mezhebi seçersen seç fark etmez hepsinin görüşü aynı amelleri aynı amel tatbikleri ara sıra farklı oluyor,ancak hanefi mezhebi yumuşak tavırlı iken şafi mezhebi biraz sert bir tavır sergiler dinde taviz vermemek adına olabildiğince zorlar sertlik sınırlarını bir örneklersek;''Abdestli iken hanımına dokunman abdestini bozar'' gibi,ancak soruna uzatmadan cevap yazarsak Hanefi,Şafi,Maliki ve Hanbeli dilediğini seçme hakkın vardır aman bunların dışına çıkma sakın :)...

Elmeddin

Yasaklı Kullanıcı
Ve aleykum selam kardeşim,

İnsanlar anne ve babasından ve akrabalarından gördüğü ile başlar amel etmeye ancak yaşı kemale erince farklı fikirler edinebilir diğer mezhebleri görünce,ehli sünnet mezhebleri bildiğimiz üzere 4 dür bu sebeple hangi mezhebi seçersen seç fark etmez hepsinin görüşü aynı amelleri aynı amel tatbikleri ara sıra farklı oluyor,ancak hanefi mezhebi yumuşak tavırlı iken şafi mezhebi biraz sert bir tavır sergiler dinde taviz vermemek adına olabildiğince zorlar sertlik sınırlarını bir örneklersek;''Abdestli iken hanımına dokunman abdestini bozar'' gibi,ancak soruna uzatmadan cevap yazarsak Hanefi,Şafi,Maliki ve Hanbeli dilediğini seçme hakkın vardır aman bunların dışına çıkma sakın :)...

sevgili kardeşim öncelikle ehli sünnetde 4 fıkhı mezhep var bakıyorum kelami mezhepleri (Eşari, Martudi, Mutezile, Ehli hadis) atlamışsın. kaldıkı neden sadece 4 mezhep seçilmelidir? sizin 4 mezhep imamlarınızın öğretmeni olan imam Cafer Sadıkın (Allahın binlere salamı olsun) mezhebi doğru değilde sizin 4 imamın mezhebimi hak? hak mezhebi araştırarak bulmak daha doğru değilmi? sizin şia olan alimleriniz gibi onlar hepsi araştırıp daha sonra mezheplerini seçmişdir. eğer istersen Ebu Hanifeden, Şaffide, Malikden sana birkaç fetva naklediyim o zaman karar ver onlar hakmı, yoksa? hidayete tabii olana selam olsun

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Kıymetli kardeşim burada ne zaman bir mezheb konusu açılsa birileri birşeyi ispat uğruna birilerine KAFİR dediler,Küfür ettiler,sapık dediler,ben kendimce yukarıda ismini saydığım 4 mezheb için İÇTİHAD ettim ve doğru yolda olduklarına inandım yine böyle olduğuna inanan bir başka kardeşimin bir sorusuna cevap yazdım,bu soru hakkında vereceğin cevap varsa sende ver ,benim senin ismini yazdığın mezhebler hakkında derin bilgim olmadığı için haklarında ne REDDİYE nede MEDHİYE yazamayacağım senden ÖZÜR dilerim,istersen sen yapmak istediğin tartışma mevzusunu başka bir yerde YENİ BİR KONU olarak aç,belki orada cevabını bulursun,saygılarımla...

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim öncelikle ehli sünnetde 4 fıkhı mezhep var bakıyorum kelami mezhepleri (Eşari, Martudi, Mutezile, Ehli hadis) atlamışsın. kaldıkı neden sadece 4 mezhep seçilmelidir? sizin 4 mezhep imamlarınızın öğretmeni olan imam Cafer Sadıkın (Allahın binlere salamı olsun) mezhebi doğru değilde sizin 4 imamın mezhebimi hak? hak mezhebi araştırarak bulmak daha doğru değilmi? sizin şia olan alimleriniz gibi onlar hepsi araştırıp daha sonra mezheplerini seçmişdir. eğer istersen Ebu Hanifeden, Şaffide, Malikden sana birkaç fetva naklediyim o zaman karar ver onlar hakmı, yoksa? hidayete tabii olana selam olsun

Arkadaşın 4 hak mezhep diye bahsettiği Hanefi,Şafii,Hanbeli ve Maliki ameldeki mezhepler, Eşari ve Maturidi ise itikattaki mezheplerdir.

Hz.Cafer (ra) ın İmam ı Azam la olan bir menkıbesini isterseniz buraya naklederiz kendisinin de Ebu Hanife hz. içtihatlarına nasıl onay verdiğini ve destek çıktığını ortaya koyarız.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt