Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mezhep Farz mıdır? (1 Kullanıcı)

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm
Güzel canlar, site kardeşlerim..
Hepimiz birer mezhebe bağlıyız ancak merak ettiğim bir konu var..
Bir mezhebe bağlı olmak farz mı?Biri sorumun cevabını verirse çok sevinirim..
RABBime emanet olun...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Hayır farz değil, ancak mükellefiyetlerimizi doğru bir şekilde öğrenip uygulayabilmemiz için gerekli...
Tıpkı hastalandığımızda bir doktora tabi olmamız gibi, dini konularda da bu konuda uzman diyebileceğimiz alimlerden faydalanmamız gerekir...

Allah'a emanet olun...

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Hayır farz değil, ancak mükellefiyetlerimizi doğru bir şekilde öğrenip uygulayabilmemiz için gerekli...
Tıpkı hastalandığımızda bir doktora tabi olmamız gibi, dini konularda da bu konuda uzman diyebileceğimiz alimlerden faydalanmamız gerekir...

Allah'a emanet olun...

Ve Aleykümselam;

Mezheb nedir,niye bir mezhebe bağlı olmak zorundayız gibi sorularının cevapları için;

Mezhebler, Kaç Çeşit Mezhep vardır, Mezheb nedir, itikadi mezheb, fıkhi mezheb, Hanefi Mezhebi, Şafii Mezhebi, Malik Mezhebi adresine başvurabilirsin.

ayrıca;

farz nedir,neler farzdır bununla ilgilide bi araştırma yapman senin için faydalı olur.

hadi kolay gelsin..:) :)

ayrıca kardeşim;

site içerisinde böyle soru sormakda yasak diye biliyorum.
hayırlı akşamlar B)

Yardımlarınıza ve açıklamalarınıza teşekkürler çok sağol kardeş yasak olduğunu bilmiyordum allah razı olsun..

Hasan011974

Kayıtlı Kullanıcı
Mümkünse yasak konusunu açabilirmiyiz.Neden yasak ben anlamadım.Selam vr dua ile.

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Mümkünse yasak konusunu açabilirmiyiz.Neden yasak ben anlamadım.Selam vr dua ile.

Açıklayalım..İslamiyet.gen.tr üye kuralları,kural no 28 de der ki;

2:cool: Defalarca uyarmamıza rağmen halen forum içersine sorular sorulmaktadır. Biz forum içersine soru sorulmasını yasaklamıştık, bunun sebebi ise, farklı fikirler oluştuğu için biri çıkıp "Bence günah değildir, Bence birşey olmaz yani şundan dolayı şöyle olur çünkü, ama böyle olursa benim fikrimce olmamalıdır yani niye caiz olmasın ki" gibi saçmalıklar meydana gelebiliyor. Kişilerin kendi fikirlerini beyan etmesi güzel birşeydir. Ama konu dini konular olunca hassas bir konu olduğu için bunun vebali ağır olur. Bence sence onca gibi kelimelerle ifade edilmesi çok sakıncalıdır.
Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler elbette kaynaklarıyla konuya cevap verebilir. Biz konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin cevap vermemesini, özellikle yukarıda da belirtildiği gibi "BENCE" kelimesini kullanarak yorum katmamasını rica ediyoruz.

görüldüğü üzre bilip,bilmeyen herkes yorum katmasın için bu şekilde bir önlem alınmış.

kendimi sitenin avukatı gibi hissettim.site sahibi burdayken bana ne oluyosa artık :)

cümleten hayırlı akşamlar dilerim.

Hasan011974

Kayıtlı Kullanıcı

2:cool: Defalarca uyarmamıza rağmen halen forum içersine sorular sorulmaktadır. Biz forum içersine soru sorulmasını yasaklamıştık, bunun sebebi ise, farklı fikirler oluştuğu için biri çıkıp "Bence günah değildir, Bence birşey olmaz yani şundan dolayı şöyle olur çünkü, ama böyle olursa benim fikrimce olmamalıdır yani niye caiz olmasın ki" gibi saçmalıklar meydana gelebiliyor. Kişilerin kendi fikirlerini beyan etmesi güzel birşeydir. Ama konu dini konular olunca hassas bir konu olduğu için bunun vebali ağır olur. Bence sence onca gibi kelimelerle ifade edilmesi çok sakıncalıdır.
Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler elbette kaynaklarıyla konuya cevap verebilir. Biz konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin cevap vermemesini, özellikle yukarıda da belirtildiği gibi "BENCE" kelimesini kullanarak yorum katmamasını rica ediyoruz.

görüldüğü üzre bilip,bilmeyen herkes yorum katmasın için bu şekilde bir önlem alınmış.

kendimi sitenin avukatı gibi hissettim.site sahibi burdayken bana ne oluyosa artık :)

Teşekkürler bilgilendirdğin için kardeşim.Böyle bir hataya düşmekten kurtardın beni.RABBIM(C.C.) senden razı olsun.

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm açıklamaya teşekkürler bende öğrenmiş oldum sağol kardeş..
RABBim razı olsun inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt