Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

mevlanadan güzel sözler (1 Kullanıcı)

sewwda66

Kayıtlı Kullanıcı
Sıkıntı ve huzursuzluk mutlaka bir günahın cezası, huzur ise bir ibadetin karşılığıdır.

· Üzerinde pek çok meyveler bulunan bir dalı, meyvalar aşağı doğru çeker. Meyvasız bir dalın ucu ise, servi ağacı gibi havada olur.

· Topluluk bizim yanımıza geliyor. Susacak olsak, incinirler. Bir şey söyleyecek olsak, onlara göre söylemek lazım geldiğinden o zaman da biz inciniriz

· Ümit, güvenlik yolunun başıdır.

· Kuş seslerini öğrenen kimse, kuş olmadığı gibi aynı zamanda kuşların düşmanı ve avcısıdır

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Sıkıntı ve huzursuzluk mutlaka bir günahın cezası, huzur ise bir ibadetin karşılığıdır.

allah razı olsun hayırlı cumalar

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel sözler kardeşim sağolasın.
ALLAH'a emanet olunuz.

MEVLANA ' DAN.
NE KADAR BİLİRSEN BİL,SÖYLEDİKLERİN KARŞINDAKİNİN ANLIYABİLDİĞİ KADARDIR.

sewwda66

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun hayırlı cumalar

sizede hayırlı günler daha nicelere .... inş..:) allah sizdende razı olsun ..bu sözlere önem verip 2 dakikanızı ALLAH razı olsun diyebilmek için ayırdığınız için...:D

sewwda66

Kayıtlı Kullanıcı
[/B]
~*~

Selamün Aleyküm kardeşim.. Güzel bir sözdü.. Emeğinize, yüreğinize sağlık.. Allah c.c razı olsun..Selam ve dua ile inşallah..

~*~
ALLAH sizdende razı olsun güzel KARDEŞİM dualarımdasın (-ınız)...
bi yararım dokunduysa ne mutlu bana..

sewwda66

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel sözler kardeşim sağolasın.
ALLAH'a emanet olunuz.

MEVLANA ' DAN.
NE KADAR BİLİRSEN BİL,SÖYLEDİKLERİN KARŞINDAKİNİN ANLIYABİLDİĞİ KADARDIR.[/QUOTE

senin yazdığın MEVLANA sözüde çok güzel beni derinden etkileedi ALLAH sen ve sizlerden razı olsun hayırlı sabahlar...:D

S

_sümeyra_

Mevlana'nın söylediği ve günümüze kadar insanlığa ışık tutan sözlerinden bazıları:

· Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi
ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
· Şu dünyada yüzlerce ahmak, etek dolusu altın verir de, şeytandan dert satın alır.
. Vazifesini tam yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazaretin devası ne ilacın şifası deva getirmiş..

S

_sümeyra_

Cömertlikte ve Yardım etmede AKARSU gibi ol..

Şefkat ve Merhamette GÜNEŞ gibi ol..

Başkalarının Kusurunu örtmede GECE gibi ol..

Hiddet ve Asabiyette ÖLÜ gibi ol...

Tevazu ve Alçak gönüllülükte TOPRAK gibi ol..

Hoşgörülükte DENİZ gibi ol...

YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL...

sewwda66

Kayıtlı Kullanıcı
Cömertlikte ve Yardım etmede AKARSU gibi ol..

Şefkat ve Merhamette GÜNEŞ gibi ol..

Başkalarının Kusurunu örtmede GECE gibi ol..

Hiddet ve Asabiyette ÖLÜ gibi ol...

Tevazu ve Alçak gönüllülükte TOPRAK gibi ol..

Hoşgörülükte DENİZ gibi ol...

YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL...

eline sağlık kardeşim bu sözleri hep severek hayatıma geçirmeye çalışıyorum ALLAH sendende razı olsun.

yusuf_özkan

Kayıtlı Kullanıcı
[I]· İsa'nın eşeğinden şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir.
· Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
· Dünya tuzaktır. Yemi de istek. İstek tuzaklarından kaçının.
· Birisi güzel bir söz söylüyorsa bu, dinleyenin dinlemesinden, anlamasından ileri gelir.
. Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur..
· Kötü nefis, yırtıcı kuştur.
· Canım bedenimde oldukça, kulum, köleyim, seçilmiş Muhammet'in yolunun toprağıyım. Birisi sözlerimden bundan başka söz naklederse, o kişiden de bezmişim ben, o sözden de.
· Aşıkların gönüllerinin yanışıyla gözyaşları olmasaydı, dünyada su da olmazdı, ateş de.
· İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir. Görememek ayıbı, göstermemek kusuru, uğursuz nefsin parmağına ait işte.
· Saman çöpü gibi her yelden titrersin. Dağ bile olsan, bir saman çöpüne değmezsin.
· İman, namazdan daha iyidir. Çünkü namaz beş vakitte, iman ise her zaman farzdır.
· Madem ki, akıl babandır beden de anan, oğulsan babanın yüzüne bak.
· Hacca gideceksen, bir hac yoldaşı ara. İster Hint'li olsun, ister Türk, ister Arap. Şekline, rengine bakma, maksadı ne, ona bak.
· Eğri ayağın gölgesi de eğridir.
· Taş, taşlıktan çıkıp yok olmadıkça, mücevher olup yüzüğe takılır mı hiç?
· Kuru duayı bırak, ağaç isteyen tohum eker.
· Aynanın berraklığını yüzüne karşı söylersen, ayna hemen buğulanır, seni göstermez olur.
[/I]
DAHA NİCESİ VAR SELAMETLE.....ALLAHA EMANET OLUN...

hakaNet

Kayıtlı Kullanıcı

ben bu sözün" Sıkıntı ve huzursuzluk mutlaka bir günahın cezası," bu kısmına katılmıyorum..bana kızanlar oalbilir ama doğrusunu söylüyorum..Yüce Rabbim bizleri sınamak sınav etmek içinde sıkıntılar verebilir..illede bi günahın cezası olmaz sıkıntı diye düşünüyorum

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler.
ellerine saglık.her bir söz öyle agırki hiç bir terazi bu sözleri tartamaz.
selametle

cahidem

Kayıtlı Kullanıcı
"Aşk davaya benzer cefada şahide cefa cekmessen davayı kazanamassın"
(MEVLANA CELALETTİN RUMİ)
ÇOK GÜZEL BİR KANU YÜREGİNİZE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN EYVALLAH

yatci

Kayıtlı Kullanıcı
Alışan güvercin sallanan kamıştan kaçar mı hiç?

O kamıştan göklere uçan yere alışmamış olan güvercin ürker,kaçar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt