Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MEVLANA'DA AŞK (1 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
Mevlana'da Aşk

Mevlâna der ki, "Aşk geldi. Damarımda, derimde kan kesildi; beni kendimden aldı, sevgiliyle doldurdu. Bedenimin bütün cüzlerini sevgili kapladı. Benden kalan yalnız bir ad, ondan ötesi hep o.."
Uğruna bir ömür bağışlanan, yanıp yakınılan bu eşsiz sevgili. Allah'tır. Âşk'da Allah'a karşı aşırı sevginin kemale erişi, âşığın âşkta yok oluşudur. Gerçek ilhama mazhar olmuş, gerçek yokluğu zevk edinmişlerin en büyük arzusu ilâhî vuslat'tır. Mevlâna, bu yolun coşkun âşığıdır, aşktan doğmuş, aşkla yoğrulmuştur.
"Bizim peygamberimizin yolu âşk yoludur. Biz âşk çocuklarıyız; âşk bizim anamızdır,"
der ve hakiki diriliğin aşkta yok olmakla mümkün olabileceğini söyler "Aşksız olma ki ölü olmayasın. Âşkta öl ki diri kalasın.." Mevlâna'nın âşkı, ömrünün üç merhalesinde olgunlaşmış, bir ömür bu uğurda harcanmıştır. Mevlâna bunu bir beytiyle şöyle ifade eder: "Bütün ömrümün hülâsası şu üç sözden fazla değil: Hamdım, pişdim, yandım." Tahsil ve yetişme devresinin hamlığını Tebrizli Şems pişirmiş, ondan sonra yokluğu ile Mevlâna'yı yakmış, kavurturmuştur. Mevlâna'ya göre, gerçek âşığa aşktan başka herşey haramdır. İlâhi âşk ve ma'şuk herşeyin üstünde ve içindedir. İnsan, kendisini yoktan var edeni nasıl sevmez? Bu sevgi, aslında onun özündedir, herşeyin sonu ona varır. "Fîhi Mâ-fih" adlı eserinde şöyle buyurur: "Aslolan sevmektir. İnsan'ın mayasındaki bu duyguyu arıtmalı. açıklamalıdır. Bedenimiz bir kovan gibidir. Bu kovanın balı ne mumu da ilâhî aşktır..."
Mevlâna'nın Şems'e karşı yakınlığı ve âşkı da budur: Şeyh Şelâhaddin ve Çelebi Hüsameddin'e olan aşk da bu.. Onlarda mutlak varlığın kemâlini, cemâlinde Allah nurlarını gören Mevlâna, gerçek âşkı. yani "Zât-ı ilâhiye"yi sembolleştirerek terennüm etmiştir. Mesnevi'sinde, "Hakiki maşuk olan Allah'dan başka bir temaşası bulunan âşk. âşk olamaz, saçma-sapan bir sevda olur" buyurdukları gibi, Mevlâna'daki âşk, tam anlamıyla ilâhi âşk'tır; başka hiç bir şey değildir ve olamaz.
Mevlâna, coşkun âşkını Şems'in adında sembolleştirmiştir. Kendisinden yirmi yaş fazla 60-70 yaşındaki bu derviş, Mevlâna'da öz cevherini bulduğu ilâhî âşkı olgunluğa ulaştırmış, yokluğu ile de Mevlâna, O'nu âşkın sembolü yapmıştır. Bu sembol Allah'ın cemâl ve celalim imâ eder. Mevlâna, ezeli maşukun yüzünün aksını ve nurlu ışıklarını her yerde görür. Tebrizli Semseddinde bu nurlar; gören Mevlâna onu bunun için över. İlâhî vecdin verdiği mestligi, şarabın mestliğine benzetmiş, şarabı da âşk şarabı olarak sembolleştirmiştir. ilâhî âşkın, yakıcı sarhoşluğu bu.. Şiirlerindeki bağ, gül ve bülbül, hepsi de birer semboldür. Asıl maksat Allah'tır. Bir rubaisinde bunu şöyle dile getirir:
"Başımı koyduğum her yerde secde ettiğim O'dur. Attı yönde ve altı cihet dışında Mâbud O'dur. Boğ, bülbül, semâ ve sevgili.. Hepsi bahane, maksat daima O'dur."
İşte Mevlâna'daki âşk ve sevgili..
Çünkü o, herkesi seviyor, herkesi kabul ediyordu. Onca insanlar ceset ve kalıp itibariyle çok, fakat maya ve ruh bakımından tekli. Bir rubaisinde "Yine gel, yine gel.. Her kim olursan ol. yine gel.. İster kâfir ol, ister mecûsi, ister putperest. İster yüz kerre bozmuş o! tövbeni.." diyor ve ilâve ediyordu: "Umutsuzluk kapısı değil bu kapı. Nasılsan öyle gel.." Bütün bir insanlığı çağırıyor, aydınlık, nurlu kapısında, onlara gerçek yolu, Hak yolunu gösteriyordu.
Bu çağrıya uyanlar, onun etrafında kümeleşiyor. hidayet yolunu seçiyorlardı. Bilgini, cahili, zengini, fakiri, köylüsü-kentlisi, sultanından çobanına kadar Mevlâna'nın kapısında, ona uyanlar arasındaydı. Bu ilâhî bir çağrıydı. Konya bir gönüller yurdu, âşıklar kabesı olmuştu. Nitekim bu çağrı Mevlâna devrinde de, Mevlâna'dan sonra da gönüllerde aksini bulmuş, onun mübarek türbesi, onu sevenlerin bir sığınağı, zıya retgâhı olmuştu. Artık simdi Mevlâna cağrılıyordu. Gecen yılların Mevlâna ihtifallerinde biz de Ona şöyle sesleniyorduk artık: Gel. yine de gel. yine de...
Gel, cana can ver, imâna imân, Gel vuslatı hasretinden güç olan..
Dillerde senin adın. gönüllerde sen...
Umutsuzlara umut, çaresizlere çare sen.. Her yüzde sen, her yönde sen.
Ey köpük köpük aşk olup coşan
Ey semâ semâ dökülen, taşan..
Gel.. Ölümsüzlük tahtından haber ver bize..
Bizi bizden al götür, O Mesnevi ummanına. O İlâhî aşk kervanına.
Ey yılları yıllara ulayıp aşan,
Ey nesillerden nesillere ulaşan..
Doyumsuz sevgine doymuyor ihvan.. Sulha, sükûna susamış cihan..
Yetiş imdada aman ey büyük dost.. Ey koca Sultan. Bir kerre değil asla, bin kerre gel. Yine de gel, yine de gel, yine gel.

deren75

Kayıtlı Kullanıcı
RE: MEVLANA AŞK

RE: MEVLANA AŞK

Umutsuzluk kapısı değil bu kapı. Nasılsan öyle gel.

s.a.Allah razı olsun

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: MEVLANA'DA AŞK

SELAMUN ALEYKUM

ALLAH RAZI OLSUN COK GÜZEL SELAMETLE..

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamü aleyküm ablam
Harika ya süper bir paylaşım...tek aşk, ilahi aşk, Allah c.c.,dır...
Mevlana hz. retleri aşkın şarabını içenlerden, bizlerde İnş. kula kul olmayıp kula haddinden fazla değer vermeyip İlahi aşkın şarabından içenlerden oluruz...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ferit yazdı:
Esselamü aleyküm ablam
Harika ya süper bir paylaşım...tek aşk, ilahi aşk, Allah c.c.,dır...
Mevlana hz. retleri aşkın şarabını içenlerden, bizlerde İnş. kula kul olmayıp kula haddinden fazla değer vermeyip İlahi aşkın şarabından içenlerden oluruz...
VE ALEYKÜM SELAM VE RAHMETULLAH VE BEREKATUHU
AMİN KARDEŞİM.İNŞAALLAH.A.E.O.

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
ABLAM ÇOK DERİN BİR AŞKI KONU ALMIŞSIN BENİM NEFSİME ÇOK AGIR GELDİ BU KONU. ONSEKİZBİN ALEMİ YARATAN RABBİME BEN SADECE ACABA ŞÜKRÜMÜ BİLE EDA EDEMEZKEN BU NASIL AŞKTIR TARİF EDİLEMEZ. VEDE ONUN SEVGİLİSİ PEYGAMBER EFENDİMİZ FAHR-İ KAİNAT (SAV)A OLAN SEVGİ HİÇ ŞÜPE YOKKİ ANLATILAMAZ... ALLAH(CC)RAZI OLSUN EBEDEB VE DAİMAB)B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

serkan25 yazdı:
ABLAM ÇOK DERİN BİR AŞKI KONU ALMIŞSIN BENİM NEFSİME ÇOK AGIR GELDİ BU KONU. ONSEKİZBİN ALEMİ YARATAN RABBİME BEN SADECE ACABA ŞÜKRÜMÜ BİLE EDA EDEMEZKEN BU NASIL AŞKTIR TARİF EDİLEMEZ. VEDE ONUN SEVGİLİSİ PEYGAMBER EFENDİMİZ FAHR-İ KAİNAT (SAV)A OLAN SEVGİ HİÇ ŞÜPE YOKKİ ANLATILAMAZ... ALLAH(CC)RAZI OLSUN EBEDEB VE DAİMAB)B)B)B)

V.A.S.KARDEŞİM.EVET ÇOK DERİN VE BÜYÜK BİR AŞK.ASLINDA TEK AŞK.TÜM AŞKLARIN KAYNAĞI BİR AŞK.TÜM AŞKLAR YALAN VE FANİ.SONU YOK.DÜNYEVİ AŞKLAR ELEMLİ,GİDİCİ.KALBİNİ EBEDİ OLANA BAĞLAMAK EN GÜZELİ.RABBİM HEPİMİZE NASİP ETSİN İNŞAALLAH.A.E.O.

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

Gel. yine de gel. yine de...
Yetiş imdada aman ey büyük dost.. Ey koca Sultan. Bir kerre değil asla, bin kerre gel. Yine de gel, yine de gel, yine geI

s.a kardeşim MEVLA razı olsun emeğine sağlık MEVLA biz acizanelerede İlahi aşktan tatmayı nasip eylesin A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

umeyye yazdı:
Gel. yine de gel. yine de...
Yetiş imdada aman ey büyük dost.. Ey koca Sultan. Bir kerre değil asla, bin kerre gel. Yine de gel, yine de gel, yine geI

s.a kardeşim MEVLA razı olsun emeğine sağlık MEVLA biz acizanelerede İlahi aşktan tatmayı nasip eylesin A.E.O.

V.A.S.KARDEŞİM.MEVLAM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH.A.E.O.

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
serkan25 yazdı:

V.A.S.KARDEŞİM.EVET ÇOK DERİN VE BÜYÜK BİR AŞK.ASLINDA TEK AŞK.TÜM AŞKLARIN KAYNAĞI BİR AŞK.TÜM AŞKLAR YALAN VE FANİ.SONU YOK.DÜNYEVİ AŞKLAR ELEMLİ,GİDİCİ.KALBİNİ EBEDİ OLANA BAĞLAMAK EN GÜZELİ.RABBİM HEPİMİZE NASİP ETSİN İNŞAALLAH.A.E.O.

AMİN ABLACIM AMİN İNŞAALLAH İNSAN OGLU HER DAİM EBED İSTER EBED YOLUNDA OLUNANLARDAN OLURUZ İNŞALLAH...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

"Bütün ömrümün hülâsası şu üç sözden fazla değil: Hamdım, pişdim, yandım."
EVET NE DE GÜZEL SÖYLEMİŞ..GEÇENLERDE BİR KİTAPTA OKUMUŞTUM BU SÖZÜ VE DE ÇOK HOŞUMA GİTMİŞTİ..TEVAFUK BUGÜNDE BU YAZIYI OKUMAK VARMIŞ..
S.ALEYKÜM ABLACIM ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK OLSUN..RABBİM SİZLERDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH..GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR YAZIYDI..SEVEREK VE DE ÜZÜLEREK OKUDUM..ACABA BİZİM HAKİKİ MAŞUKUMUZ KİM..VE ACABA KALBİMİZDE KİMİN SEVGİSİ VAR..BİZİ HİÇTEN YARATAN RABBİMİZİ Mİ KALBİMİZLE,ŞÜKRANLA SEVEBİLİYORUZ YOKSA MECAZİ MAHBUBLARIMIZ MI VAR..DÜNYEVİ MUHABBETLERDEN YERMİ KALMIYOR YOKSA ALLAH SEVGİSİNE..KEŞKE,KEŞKE KALBİMİZDE SADECE ALLAH SEVGİSİ,ALLAH KORKUSU OLSA..KALBİMİZ,DÜNYAMIZ RAHMAN RIZASI İLE DOLABİLSE KEŞKE..VE ASIL VAZİFESİNDEN ŞAŞAN DEĞİLDE VAZİFESİNİ HAKKIYLA İFA EDEBİLEN KULLARDAN OLABİLSEK..EVET GEL GEL DİYOR MEVLANA HAZRETLERİ..NE DE GÜZEL BİR ÇAĞRI DEĞİLMİ..KİM OLURSAN OL,TÖVBENİ DE BOZMUŞ OLSAN YİNE GEL..BU NE GÜZEL NE GENİŞ BİR GÖNÜL..BELKİ BİZLER ONLAR GİBİ OLAMAYIZ AMA EN AZINDA BU YÖNDE BİR GAYRETİMİZ OLMALI..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABLACIM..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..S.ALEYKÜM..

"Yine gel, yine gel.. Her kim olursan ol. yine gel.. İster kâfir ol, ister mecûsi, ister putperest. İster yüz kerre bozmuş o! tövbeni.."

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

RECEB-I KAMER yazdı:
"Bütün ömrümün hülâsası şu üç sözden fazla değil: Hamdım, pişdim, yandım."
EVET NE DE GÜZEL SÖYLEMİŞ..GEÇENLERDE BİR KİTAPTA OKUMUŞTUM BU SÖZÜ VE DE ÇOK HOŞUMA GİTMİŞTİ..TEVAFUK BUGÜNDE BU YAZIYI OKUMAK VARMIŞ..
S.ALEYKÜM ABLACIM ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK OLSUN..RABBİM SİZLERDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH..GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR YAZIYDI..SEVEREK VE DE ÜZÜLEREK OKUDUM..ACABA BİZİM HAKİKİ MAŞUKUMUZ KİM..VE ACABA KALBİMİZDE KİMİN SEVGİSİ VAR..BİZİ HİÇTEN YARATAN RABBİMİZİ Mİ KALBİMİZLE,ŞÜKRANLA SEVEBİLİYORUZ YOKSA MECAZİ MAHBUBLARIMIZ MI VAR..DÜNYEVİ MUHABBETLERDEN YERMİ KALMIYOR YOKSA ALLAH SEVGİSİNE..KEŞKE,KEŞKE KALBİMİZDE SADECE ALLAH SEVGİSİ,ALLAH KORKUSU OLSA..KALBİMİZ,DÜNYAMIZ RAHMAN RIZASI İLE DOLABİLSE KEŞKE..VE ASIL VAZİFESİNDEN ŞAŞAN DEĞİLDE VAZİFESİNİ HAKKIYLA İFA EDEBİLEN KULLARDAN OLABİLSEK..EVET GEL GEL DİYOR MEVLANA HAZRETLERİ..NE DE GÜZEL BİR ÇAĞRI DEĞİLMİ..KİM OLURSAN OL,TÖVBENİ DE BOZMUŞ OLSAN YİNE GEL..BU NE GÜZEL NE GENİŞ BİR GÖNÜL..BELKİ BİZLER ONLAR GİBİ OLAMAYIZ AMA EN AZINDA BU YÖNDE BİR GAYRETİMİZ OLMALI..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABLACIM..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..S.ALEYKÜM..

"Yine gel, yine gel.. Her kim olursan ol. yine gel.. İster kâfir ol, ister mecûsi, ister putperest. İster yüz kerre bozmuş o! tövbeni.."

A.S.KARDEŞİM.ALLAH RAZI OLSUN.NE KADAR GÜZEL İFADE ETMİŞSİN.EMEĞİNE SAĞLIK.A.E.O.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. İLAHİ AŞKLA YANIP KAVRULMAK DİLEĞİ İLE.....
ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNE GÖNLÜNE YAVRUNA SAĞLIK
SELAMETLE
A.E.O.
B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Mevlâna'da Gerçek Dost Ve Gönül

Mevlâna'ya göre gerçek dost, Hak'tır. O'nun dostu olmak, O'nun dostluğunu kazanmak, ancak O'nu sevmek, derin bir aşkla sevmek ve O'na yakın olmaktır. İnsanlar arasındaki dostluğa pek güveni yoktur. Bir gün Konya'nın dış semtlerindeki bir viraneden geçiyordu. Yıkıklar arasında, birkaç köpeğin, şarmaş-dolaş olmuş uyuduklarını gördü. Yanındakilerden biri:
— Bu biçareler arasında ne kadar güzel bir birlik var. Ne de dostça şarmaş-dolaş uyuyorlar...
dedi. Mevlâna:
— Evet. sen bunlar arasındaki birliğin ve dostluğun ne kadar samimi olduğunu öğrenmek istersen, onların aralarına bir les veya ciğer atıver O zaman bu dostluğun nasıl bir dostluk olduğunu görürsün.
Sonra ilâve etti:
-- Köpeklerin bu hali, dünya menfaatine, yalnız midelerine, yalnız keselerine tapanların aralarındaki dostluğa benzer. Görünüşte pek samimidirler. Ama aralarına bir dünyalık girerse nice yıllık tuz etmek hak larını unuturlar namus ve şereflerini havava verirler.
Dostluk, paraya pula değil, ruha duyguya dayanrnalıdı;'. Bir şiirinde Mevlâna, "Benin; ne altın dolu keseye, ne de altın kâseye meylim vardır" der. Altın dolu kese de. altın kâse de dünya ehlinindir. Kadirbilirlik, samimiyet, sevgi, şefkat, gibi mânevi duygular ise gönül ehlinin.
Yine bir şiirinde Mevlâna, "Bu hırka içinde olduğumuz müddetçe, ne kimseden incinir, ne de kimseyi incitiriz,.." buyurmaktadır. Gerçekten de Mevlâna, ömrü boyunca ne incinmiş, ne de incitmiştir. Gönül onun için bir Tanrı kıblesidır. Gönül yıkmamak gerekir. Der ki:
— Hacılar. Kabe'nin dört cihetinde de secdeye varırlar Kabe'yi ortadan kaldırdın ve herkes gönül gönüle secde ediyor demektir. Su halde inanan bir insanın gönlü ALLAH evi yıkılır mı?
Bir şairimilin de. "Kıblegâh'ı kibriyadır yıkma kalbin" kimsenin'dediği gibi gönül adamı Mevlâna, insanı sadece gönül kıblesinin mihrabı olarak görür ve buna önem verir. Der ki:
— İnsan-ı kâmii'in şu âlemde bir alâmeti olsaydı, ilâhi remizlerin tümüne gönül yoluyla tercüman olurdunuz.
insan, gönle eğildi, onunla seninle benli oldu, onun sesini dinledi mi, kendini bildi demektir. Kendini bilenin Allah'ı bileceği aşikârdır. Yoksa, bu esrarı başka türlü çözmeye imkân yoktur. Bir rubaisinde şöyle der:
Belini bağla o gönüldeki parlak ışığa. Boş masallarla çözülmez bu düğümlü esrar. Nitekim dağda, bayır/ardaki çayla derenin Sana bir faydası yok evde akan çeşme kadar..
Mevlâna, insanlar arasındaki her günün doğuşun, savaşın ortadan kalkması için "gönül birliği"ne varmalarını şart koşar ve, "Gönül birliği. dil birliğinden üstündür" der. Düşünen, seven, inanan insan Mevlâna'nın gönlü bu..

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Hacılar. Kabe'nin dört cihetinde de secdeye varırlar Kabe'yi ortadan kaldırdın ve herkes gönül gönüle secde ediyor demektir. Su halde inanan bir insanın gönlü ALLAH evi yıkılır mı?

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Köpeklerin bu hali, dünya menfaatine, yalnız midelerine, yalnız keselerine tapanların aralarındaki dostluğa benzer. Görünüşte pek samimidirler. Ama aralarına bir dünyalık girerse nice yıllık tuz etmek hak larını unuturlar namus ve şereflerini havava verirler.

S.ALEYKÜM ABLACIM EVET NE KADAR DA GÜZEL SÖYLEMİŞ MEVLANA HAZRETLERİ..DÜNYADAKİ İLİŞKİLERİN ÇOĞU MENFAATE DAYALI,ÇIKAR AMAÇLI..GÖRÜNÜŞTE ÇOK SAMİMİLER,CANLARINI BİLE VERİRLER BİRBİRLERİ İÇİN..AMA UFAK Bİ ÇIKAR ÇATIŞMASI OLUNCA VE MENFAATE TERS Bİ DURUM OLUNCA DOSTLUK KARDEŞLİK BİTİVERİYOR BİR ANDA..VE ASIL YÜZLER AÇIĞA ÇIKIYOR..AMA ÖYLE BİR DOSTLUK VE KARDEŞLİK VARKİ BUNA NE DÜNYANIN HİLESİ KARIŞABİLİYOR,NE DE MENFAATLER KİRLETEBİLİYOR BU MUHABBETİ..EVET EVET İLK AKLINIZA GELENLER.. ALLAH(c.c.)RIZASI İÇİN SEVENLER..
ALLAH(c.c.)RIZASI İÇİN SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM..RABBİM SİZLERDEN EBEDİYEN RAZI OLUR İNŞAALLAH..S.ALEYKÜM..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

RECEB-I KAMER yazdı:
Köpeklerin bu hali, dünya menfaatine, yalnız midelerine, yalnız keselerine tapanların aralarındaki dostluğa benzer. Görünüşte pek samimidirler. Ama aralarına bir dünyalık girerse nice yıllık tuz etmek hak larını unuturlar namus ve şereflerini havava verirler.

S.ALEYKÜM ABLACIM EVET NE KADAR DA GÜZEL SÖYLEMİŞ MEVLANA HAZRETLERİ..DÜNYADAKİ İLİŞKİLERİN ÇOĞU MENFAATE DAYALI,ÇIKAR AMAÇLI..GÖRÜNÜŞTE ÇOK SAMİMİLER,CANLARINI BİLE VERİRLER BİRBİRLERİ İÇİN..AMA UFAK Bİ ÇIKAR ÇATIŞMASI OLUNCA VE MENFAATE TERS Bİ DURUM OLUNCA DOSTLUK KARDEŞLİK BİTİVERİYOR BİR ANDA..VE ASIL YÜZLER AÇIĞA ÇIKIYOR..AMA ÖYLE BİR DOSTLUK VE KARDEŞLİK VARKİ BUNA NE DÜNYANIN HİLESİ KARIŞABİLİYOR,NE DE MENFAATLER KİRLETEBİLİYOR BU MUHABBETİ..EVET EVET İLK AKLINIZA GELENLER.. ALLAH(c.c.)RIZASI İÇİN SEVENLER..
ALLAH(c.c.)RIZASI İÇİN SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM..RABBİM SİZLERDEN EBEDİYEN RAZI OLUR İNŞAALLAH..S.ALEYKÜM..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

A.S.KARDEŞİM.ÇOK GÜZEL DEDİN.BEN DE BURADAKİ HERKESİ ALLAH RIZASI İÇİN ÇOK SEVİYORUM.RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH.A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt