Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mesnevi'den... (1 Kullanıcı)

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
AŞKIN ŞERARI ATEŞİ TA BAĞRIMA DÜŞDÜ
ÂHIM İŞİDEN YANDII DEYÜ BAŞIMA ÜŞDÜ
İMDADIMA EŞKİM İLE DİDEM YETİŞDİ
HEPSİ KALIP ACZ DEDİLER: "EYVAAH"
YANSIN KO DEDİM SÖNMEYE, SÖNDÜRMEYE ALLAH (c.c)

Mevlânâ Celaleddin Rumî -Şiirler- (Mesneviden)

*şerar: kıvılcım
*üşdü: toplandı, üşüştü
*eşk: göz yaşı
*didem: gözüm

Aşk-ı niyaz ederiz...

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeş,paylaşım için teşekkür eder,hayırlı geceler diler ve konuna Mevlana dan bir alıntı da eklerim. :)

BENİM GÖNLÜM HASTA! EY GÖNÜL DERDİMİN DEVASI, BEN HOŞ DEĞİLİM!

• Oğlum elimi tut, ben hoş değilim! Ey fidan boylum, ben hoş değilim!
• Hayır hayır! Elimi bırak, benim hastalığım başka türlü bir hastalık! Benim gönlüm hasta! Ey gönül derdimin devâsı! Ben hoş değilim!
• Sen beni bırakıp gittiğinden beri gücüm kuvvetim, sabrım, takatım gitti. Sen gittin gideli ben hoş değilim!
• Kollarını aç, kemer gibi bana sarıl! Dikkat et, bu kemer olmadıkça ben hoş değilim!
• Ey doktor! Benim kuvvetim yok. Elini nabzıma koy da anla, ben hastayım, hoş değilim!
• ’’Sen gönül hastası değil misin?’’ diye ne soruyorsun? Dudağının kadehi olmadıkça ister haberim olsun, ister olmasın, ben hoş değilim!
• Her an gözlerimi kapıyorum. Çünkü sen olmayınca bir şey görmek istemiyorum. Sensiz görüşten, bakıştan hoşlanmıyorum. Zaten ben gönül hastasıyım, hoş değilim!

Divan-ı Kebir (763), Hz. Mevlâna

selametle.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt