Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MESNEVİDEN ÖZDEYİŞLER(Bela ve Hastalık) (1 Kullanıcı)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı
Bela ve Hastalık

Dert ve sıkıntıya düşmek, Allah'ı gizlice çağırmana sebep olduğundan bütün dünya malından üstündür.

Dertsiz dua soğuktur; bir işe yaramaz. Dertli dua ve yalvarma, gönülden, aşktan gelir.

Ne güzel, ne mübarektir bu ağrı, sızı. Ne mutlu, ne kutludur bu hastalık, ateş, dert ve gece uykusuzluğu!

(Yüce Allah) sırt ağrısını ihsan etti de her gece yarısı beni uykudan uyandırdı.

Bütün gece manda gibi uyumayayım (da Allah'ı anayım, O'na dualarda bulunayım) diye Hak lütfetti, bana dertler, ağrılar bağışladı.

Kardeş! Karanlık yere, soğuğa, derde, kırıklığa ve hastalığa sabretmek,

Âb-ı hayat kaynağı ve sarhoşluk kadehidir. Çünkü yücelikler, hep aşağılıklarda gizlidir.

Gamdan neeşlen, ondan başka bir şeyden neşelenme, sevinme. Dert ve gam bahardır, başka şeyler kış!

Kul, dertten, kederden Allah'a sızlanır, yalvarır; uğradığı zahmetlerden dolayı Allah'a yüzlerce şikâyetlerde bulunur;

Allah da buyurur ki; "Gördün ya nihayet dert ve zahmet seni bana yalvarır bir hale getirdi, sana doğru yolu gösterdi."

Hakikatte her düşman, senin ilâcındır, sana kimyadır; seni faydalandırır, gönlünü alır senin!

Mü'minin canı da zahmet ve meşakkatlerle gelişir, kuvvetleşir.

Peygamber "bil ki karanlıkta yıldızlar nasıl yol gösterirse, dostlara da elemler, sıkıntılar denizinde öyle yol gösterirler" buyurmuştur.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
RE: MESNEVİDEN ÖZDEYİŞLER(Bela ve Hastalık)

Selamun aleykum..
Çok değerli bir paylaşım Allah c.c. razı olsun..
Selam ve dua ile kalın inşaAllahB)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı
RE: MESNEVİDEN ÖZDEYİŞLER(Bela ve Hastalık)

desertrose yazdı:
Selamun aleykum..
Çok değerli bir paylaşım Allah c.c. razı olsun..
Selam ve dua ile kalın inşaAllahB)

Aleykum Selam
Teşekkür edirim. Rabbim (cc) cümlemizden razı olsun İnşAllah.
Allahaısmarladık... B)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Bela ve Hastalık

Dert ve sıkıntıya düşmek, Allah'ı gizlice çağırmana sebep olduğundan bütün dünya malından üstündür.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Bela ve Hastalık

Dertsiz dua soğuktur; bir işe yaramaz. Dertli dua ve yalvarma, gönülden, aşktan gelir.

Ne güzel, ne mübarektir bu ağrı, sızı. Ne mutlu, ne kutludur bu hastalık, ateş, dert ve gece uykusuzluğu!

(Yüce Allah) sırt ağrısını ihsan etti de her gece yarısı beni uykudan uyandırdı.

Bütün gece manda gibi uyumayayım (da Allah'ı anayım, O'na dualarda bulunayım) diye Hak lütfetti, bana dertler, ağrılar bağışladı.

Kardeş! Karanlık yere, soğuğa, derde, kırıklığa ve hastalığa sabretmek,

Âb-ı hayat kaynağı ve sarhoşluk kadehidir. Çünkü yücelikler, hep aşağılıklarda gizlidir.

Gamdan neeşlen, ondan başka bir şeyden neşelenme, sevinme. Dert ve gam bahardır, başka şeyler kış!

Kul, dertten, kederden Allah'a sızlanır, yalvarır; uğradığı zahmetlerden dolayı Allah'a yüzlerce şikâyetlerde bulunur;

Allah da buyurur ki; "Gördün ya nihayet dert ve zahmet seni bana yalvarır bir hale getirdi, sana doğru yolu gösterdi."

Hakikatte her düşman, senin ilâcındır, sana kimyadır; seni faydalandırır, gönlünü alır senin!

Mü'minin canı da zahmet ve meşakkatlerle gelişir, kuvvetleşir.

Peygamber "bil ki karanlıkta yıldızlar nasıl yol gösterirse, dostlara da elemler, sıkıntılar denizinde öyle yol gösterirler" buyurmuştur.

ALLAH (CC) razı olsun kardeşim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt