Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mescidi Aksa yı Korumak İçin Söz Verirmisin? (1 Kullanıcı)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Mescidi Aksa yı Korumak İçin Söz Verirmisin?
Mescid-i Aksayı korumak için söz verir misin? Onlar verdiler ve sözlerinde de durdular: Geçtiğimiz günlerde bir gurup fanatik Yahudi, tüm Müslümanların kutsalı Mescid-i Aksaya saldırdı.
Buna karşın, kendilerini Aksa gönüllüleri olarak ifade eden bir gurup samimi Müslüman ise, kendilerini Mescid-i Aksaya kapayarak, Yahudilerin Aksaya girmesini engelledi.

Mescid-i Aksa’yı korumak için söz verir misin? Onlar verdiler ve sözlerinde de durdular: Geçtiğimiz günlerde bir gurup fanatik Yahudi, tüm Müslümanların kutsalı Mescid-i Aksa’ya saldırdı. Buna karşın, kendilerini Aksa gönüllüleri olarak ifade eden bir gurup samimi Müslüman ise, kendilerini Mescid-i Aksa’ya kapayarak, Yahudilerin Aksa’ya girmesini engelledi.

Bilgisayarımı açtığımda mail adresimi kontrol etmeyi ihmal etmem. Bugün yine aynı olağan tavırla mail adresimi açtım. Yine alt alta sıralanmış bir dizine mail vardı. Sıradan haberler, bazı cemaatlerden bildiriler vs. Ancak bu maillerin arasında bir mail vardı ki, o gün tüm huzurumu, rahat tavırlarımı bozguna uğratacak, sabahın bu saatinde bedenimi ve zihnimi sarsacak bir mail. Bu sızıyı hissettiğimde anladığım tek şey; bizlerin, kardeşlerimiz olarak nitelendirdiğimiz insanlara karşı her defasında aynı sızıyı duymayışımızın ve kargaşa esnasında duyduğumuz duyarlılığı her defasında göstermeyişimizin ‘bizi’ nerelere sürüklediğinin farkında olmadığımızdı.

Maili açtım. Arap harfleriyle, bir diploma edasında güzel bir hat sanatıyla yazılmış, sağ alt köşesi imza atılacak şekilde boş bırakılmış bir belgeyle karşılaştım. Sol alt köşesinde ise şahitlerin imzası ve mührü bulunuyordu. Anladığım kadarıyla, Filistin’den bir Mescidi Aksa gönüllüsünün gönderdiği ve bizlerin de katılmasını beklediği bir kampanyaydı; biz Müslümanların, onurlu, haysiyetli ve varoluşunun farkında olan bizlerin katılması gereken oldukça önemli bir kampanya!

İnternetten bu belge üzerine küçük bir araştırma yaptım. Filistin’de ve Arap dünyasında ciddi anlamda ses getirmiş bu kampanya. Arapların meşhur haber sitesi “İslamonline”nin bu belgeyle ilgili yaptığı haberin altına verdiği link üzerinden, kampanyaya internet ortamında da katılım sağlandığını gördüm.

Aksa gönüllülerinin sözcülerinden Ahmet Şuyuhi, konuyla alakalı olarak yayınladığı bildiride şunları söylüyordu: “Gerçekleştirdiğimiz ‘Ebedi Ahit Belgesi' kampanyası üzerinden ulaşmak istediğimiz; tüm Müslümanların bu belgeyi imzalayarak, duygusal planda kalsa bile, en azından vicdanen Kudüs'ü, mübarek Mescidi Aksa'yı ve tüm Filistin'i kalbinde taşıması ve Mescidi Aksa'yı korumak için gayret sarf etmesidir.”

Sanırım bunun adına -tüm dünya Müslümanlarının katılımını varsayacak olursak- Mescid-i Aksa için en anlamlı kampanya diyebiliriz. Bu belgenin milyonlara ulaşmasıyla birlikte ırkçı Yahudilerin ne denli bir endişeye kapılacağını hayal bile edemiyorum. Çünkü “Ebedi Ahit Belgesi” olarak elden ele dağıtılan bu belgenin metni oldukça güçlü ve iddialı. Belgenin altına imza atacak kişi ebediyete kadar Mescid-i Aksa’yı korumak için Allah’a söz vermiş oluyor.

İşte söz konusu belgenin tercümesi şöyle:

“Ebedi Ahit Belgesi: Ben, bu belgeyi imzalayan kişi olarak, gücümün yettiğince Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün ve tüm Filistin’in kalbimde ve vicdanımda yer alacağına, Mescid-i Aksa, Kudüs ve tüm Filistin’e hizmet için çalışacağıma, kimliğimi yok etme ve kutsal mekânlarıma zarar verme çabalarına rağmen onu ilk ve en büyük davam olarak kabul edeceğime ebediyete kadar sürecek bir sözle Allah’a söz veriyorum. Bu ahdimi, benden sonra da Mescid-i Aksa'yı korumaları için evlatlarıma, feth-i mübin gelene kadar onların da kendi evlatlarına devretmelerini vasiyet ediyorum.”

Mescid-i Aksa gönüllüleri hep birlikte, Filistin Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Hamdi El- Beytavi, Mescid-i Aksa imamı Şeyh İkrime ve Kudüs Müessesesi başkanı Raid Salah’ın şahit olarak imzasının bulunduğu “Ebedi Ahit Belgesi”ne imza atarak Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı koruyacağına dair Allah’a söz veriyor.

Onlar, bizlerin de kutsalı olan Mescid-i Aksa’yı azgın Yahudilere karşı koruyacaklarına dair söz verdiler ve sözlerinde de durdular! Peki ya bizler söz verecek miyiz?

Bazı sivil toplum kuruluşları bu belgeye ulaşarak, Türkiye’de de güçlü bir kampanya düzenleyebilir! Hem, Kudüs tamamen hürriyetine kavuşana dek bize verdiğimiz sözü hatırlatacak olan bu belgeyi, nesilden nesile vasiyet ederek, Kudüs’ün, Aksa’nın ve tüm Filistin’in ilelebet yanında olduğumuzu göstermiş oluruz...

Samet Doğan
gazze_kudus_icin_ayakta01.jpg

gazze_kudus_icin.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta02.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta03.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta04.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta05.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta06.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta07.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta10.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta09.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta11.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta12.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta14.jpg

gazze_kudus_icin_ayakta15.jpg

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ah kardeşim söz versem bile elimden ne geliyor?elimden birşey gelmesede kalben bugzediyorum allah israilleri kahretsin :a13:gecenlerde bende dinledim 700 gönullü genc mescidi aksayı gönüllü koruyor.ne mutlu o genclere...

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Benimde gelseim var hatta savaş bitene kadar Filistinde yaşayıp destek olmak istiyorum ama hala buralara bağlıyız

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim yar ve yardimcimiz olsun.... Rabbim yolunda nöbet bekleyip o güzel yeri savunanlara güç kuvvet versin inşallah...biz orda olmasakta inşallah rabbim dualarimizla oraya koruyucu set kurar inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt