Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mesajlaşmanın hükmü nedir ? (1 Kullanıcı)

SpY_DeatH

Kayıtlı Kullanıcı
S.aleyküm :) Benim bir sorum olacak. Bir kız ve bir erkeğin mesajlaşmasının hükmü nedir ?
Benim bir çok kız ve erkek arkadaşım var. Sık sık mesajlaşıyorum hepsiyle. Hepsiyle aram çok iyidir. fakat merak ediyorum ben onlarla mesajlaşarak günaha giriyor muyum ? Bilen birisi cevaplarsa memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

_YUSUF_

Yönetici
AleykümSelam
Kiminle, ne için, ne mesajlaştığınıza bağlı
Bazen mesajlaşmak caizde olabilir haramda olabilir.

SpY_DeatH

Kayıtlı Kullanıcı
kız arkadaşlarımla mesajlaşıyorum. ahlak sınırları içerisinde. ama kız bunlar sonuçta oturupta yüz yüze konuşamadığım insanlar. fakat mesajlaşmanın hükmü ne onu merak ediyorum.

_YUSUF_

Yönetici
Nikahınız düşen bir bayanla gerekli veya mecbur kalmadığınız sürece diyaloğ kurmanız uygun olmaz.
Bu diyalog yüzyüze oabileceği gibi mesajlaşma şeklindede olabilir.Lüzümsüm meleyani şeyle konuşmak caiz olmaz.
Kalp bir zaman sonra harama meyleder o anda herhangi bir günah işlenmemiş olsada zamanla daha ileri, günah olabilecek noktalara taşınabilir.
O nedenle bu tür diyaloglar doğru değildir.Eğer diyalog kurmak mecburiyetinde kalındı ise genel uslubu bozmadan yani yavşamadan vakarını takınarak diyalog kurulabir.
Mesaj içeriğinin edebe ahlaka uygun olmaması ise realde olduğu gibi sanal olarakta haramadır.

SpY_DeatH

Kayıtlı Kullanıcı
Bununla ilgili internette biraz araştırma yaptım hiç bi hocanın bu konu ile ilgili söylediği doğru düzgün bişey bulamadım. bana delil olarak bişey gösterebilir misiniz desem çok şey istemiş olur muyum. Bunu istememin sebebi kendi nefsimi biraz olsun bastırmak istiyorum. Yoksa bunu bildiğim halde uygulamaya geçirsem bile bir süre sonra tekrar konuşmaya başlarım ben :( konuşmaya başlasam bile en azından bunun günah olduğunu haram yada zina olduğunu bileyim. kimin ne söylediğini bileyim istiyorum. Anlıyor musunuz beni kendime güvenmiyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt