Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Merhum anne babalarınızı nasıl memnun edebilirsiniz? (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Hepimizin bildiği güzel bir dörtlük vardır:
Ana başta tâc imiş,
Her derde ilac imiş,
Bir evlat pîr olsa da,
Anaya muhtac imiş.
Bu dörtlükteki yere babaları da yerleştirebiliriz. Hele birini ya da ikisini kaybetmişseniz, onlardan ayrılık burun direğinizi zaman zaman sızlatıyor ve Ne yapabilirim ki! diye dert yanıp duruyorsanız o kadar da çaresiz değilsiniz. İçnde bulunduğumuz şu mübarek günlerde Bir sevabımıza 10-70-700 hatta 700 bine kadar sevap alabiliriz. Ve aldığımız bu sevapları rahmetli büyüklerimize hediye edebiliriz. Hayırlı ve akıllı bir evlat anne ve babasının amel defterini sürekli açık tutturan ve sevaplarla dolduran evlattır. Onun okuduğu her sûre, getirdiği her salavat ve ettiği her dua o niyet etmese de anne ve babasının amel defterine anında kaydedilir.KAYNAK:AİLEM/ZAMAN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: Merhum anne babalarınızı nasıl memnun edebilirsiniz?

ablacım az önce bir kardeşimiz de Anne isimli bir makale yazmıştı, orada da yazmıştım..ben annemi yeni kaybettim..rahmetli anne ve babalarımız için yüce Rabbimizden bol bol mağfiret dilemeliyiz.., onların ruhlarına hatim indirebilir, imkanlarımızca hayırlar yapabilir, onların ruhlarına hediye edebiliriz, ve yaptığımız hayırların onların ruhunu şad etmesi için Allah'a dua etmeliyiz.bir de ben şöyle bir şey duymuştum..insanlar öldükleri zaman amel defterleri kapanırmış..ama o ölünün yakınları ne sevap işlerse, bu sevabın getireceği hayırdan vefat etmiş anne babalarımız da nasiplenirmiş.yani amel defterlerimiz kapansa bile kabir azabımızın hafiflemesi için ve de anne babamız için, merhameti ve rahmeti bol rabbimiz her hayrımızdan onları da nasiplendiriyor...yeter ki dualarımzda onları unutmayalım.

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Yine güzel, özel bir paylaşım. Evet anne babanın yerini kimse ama hiç kimse tutamaz. Ben babamı 2003 yılında kaybettim. İnanın eğer onu kaybetmenin bu kadar acı olduğunu bilseydim onsuz zaman geçirmezdim ama malesef insan kaybetmeden anlamıyor. Şükür annem yaşıyor ama sorarsanız onun kıymetini biliyor musun diye inan onun da kıymetini pek bilemiyorum dersem bana kızmayın.
Babam için mi ne yapıyorum en azından günde onun ruhuna beş defa fatiha gönderiyorum inşallah ulaşıyordur.
Rabbim hiç kimseyi ama hiç kimseyi annesiz babasız komasın diyorum.
Selam ve dua ile.

esmira

Kayıtlı Kullanıcı

hepınıze selam olsun ben annemı babamı kaybetmedım ama kardesımı kaybettım bu ramazanda annemde babamda yasayan oluye donduler.kardesım 25 yasındaydı bır trafık kazasıyla anıden rabbımın yanına gıttı .dualarımızla bıtanecık kardesıme rahmet ve merhametıyle magfıret eylemesını dılıyoruz rabbımden.yalnız bı sorum var benım kardesım sureklı ruyalarla gorunuyor acaba bu ruyaların bı anlamı olabılırmı gercı fetva hattını aradım ve bana dınımızde ruyayla amel etmek yoktur bı anlamı yok dedıler ama benı tatmın etmedı bu cevap dogrusu

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

esmira yazdı:
hepınıze selam olsun ben annemı babamı kaybetmedım ama kardesımı kaybettım bu ramazanda annemde babamda yasayan oluye donduler.kardesım 25 yasındaydı bır trafık kazasıyla anıden rabbımın yanına gıttı .dualarımızla bıtanecık kardesıme rahmet ve merhametıyle magfıret eylemesını dılıyoruz rabbımden.yalnız bı sorum var benım kardesım sureklı ruyalarla gorunuyor acaba bu ruyaların bı anlamı olabılırmı gercı fetva hattını aradım ve bana dınımızde ruyayla amel etmek yoktur bı anlamı yok dedıler ama benı tatmın etmedı bu cevap dogrusu
Merhaba kardeşim,Rabbim kardeşinize rahmet eylesin,rüyayla amel olunmaz,ama bazı rüyalar uyarıcı olabilir ölmüş olan bir insanın bir isteği üzerindeki borcu veya herhangi bir sebeble rahatsız ise Rabbimizinde izni ile rüyaya girebilir y,nede fazla takılmayın ama kendisi için daima kuran okuyun ve sadakalar vermeye çalışın dua ile

esmira

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun cumlemızın olmuslerıne magfıret eylesın rabbım.vermıs oldugunuz cevap ıcınde tesekkur edıyorum selam ve dua ıle .

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm canım ablacığım.şükürler olsun benimde annem babam yaşıyor..ama ben bir şeyleri paylaşmak istiyorum.daha 11 yaşındayım.annem çok hasta idi.gece bir doğru uyuyamazdım.kalkar bakardım nefes alıp yaşıyor mu diye.o an o kadar farklı duygular yaşıyorsun ki anlatılması imkansız..dilinden duan ,gözünden de yaşın eksik olmuyor..hani varlık ile yokluğun bir olduğu tarifsiz anlar varya işte o anları yaşıyor insan,acı ve hep kendini sorguluyor insan.YAPMASAYDIM,ETMESEYDİM,O AN ANLIYOR İŞTE DEĞERİNİ,aynı şey babalarımız içind egeçerli.ve biz gerçekten çiğ süt emmiş insanlarınız..hep kaybettikten sonra bir şeylerin farkına varabiliyoruz.inş geç olmadan varırız.aslında bu konu hakkında çok şeyler yazmak isterdim ama fazla uzattım.ablacığım çok sağolasın,.çok güzel bir konu..Allahım razı olsun canım ablacığım.Allaha emanet ol..kal sağlıcakla..selam ve dua ile

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Ben babamı 35. sene önce kaybettim ama her gün her dakika aklımdan çıkmıyor insan oğlu acılarla yaşamasını biliyor benim babam o kadar iyi bir insandı ki dilerim Allahımdan onu cennetin en güzel köşesine koysun bize bıraktığı emanetini yani annemi evladım gibi bakıyorum kadeşlerim de öyle annem bizim herşeyimiz ama sanki ben daha çok seviyorum gibi geliyor bana ALLAHIM onlar bizi nasıl merhametinle sevgisi ile büyütmüşlerse sende onlrın üstünden merhametini sevgini esirgeme amin Annenin babanın yüzüne sevgiyle bakmak ta bir ibadettir :(:(:(

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Ben babamı 35. sene önce kaybettim ama her gün her dakika aklımdan çıkmıyor insan oğlu acılarla yaşamasını biliyor benim babam o kadar iyi bir insandı ki dilerim Allahımdan onu cennetin en güzel köşesine koysun bize bıraktığı emanetini yani annemi evladım gibi bakıyorum kadeşlerim de öyle annem bizim herşeyimiz ama sanki ben daha çok seviyorum gibi geliyor bana ALLAHIM onlar bizi nasıl merhametinle sevgisi ile büyütmüşlerse sende onlrın üstünden merhametini sevgini esirgeme amin Annenin babanın yüzüne sevgiyle bakmak ta bir ibadettir :(:(:(
Hafize annem Rabbim babanıza rahmet eylesin inş mekanı cennet olsun duanızada amin diyorum Rabbim bizlerede ogünde rahmet sıfatıyls tecelli eder inş dua edin olurmu annem ellerinizden öpüyorum selam ve dua ile

takan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN

nursena72

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.BEN BABAMI HİÇ HATIRLAMIYORUM.ÇÜNKÜ DAHA İKİ YAŞINDA İKEN BABAMI KALP HASTALIĞINDAN DOLAYI GENÇ YAŞTA KAYBETTİK.AMA RAHMETLİ ANNEM ONUN YOKLUĞUNU BİZE HİÇ HİSSETTİRMEDİ.RAHMETLİ DİYORUM ÇÜNKÜ ANNEMİDE YEDİ SENE ÖNCE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DİYE KUTLANAN GÜNDE KAYBETTİM.VE İNANIN YEDİ SENE GEÇMESİNE RAĞMEN SANKİ DAHA DÜN GİBİ OGÜNÜ HİÇ UNUTAMIYORUM.
ANNEMİN YOKLUĞUNDA DAHA YENİ YETİM OLDUĞUMUN FARKINA VARDIM GERÇİ YETİM KIZ İLAHİSİNDE OLDUĞU GİBİ BİRİ YANIMDA BABA DİYE SESLENDİĞİNDE BEN ORADAN UZAKLAŞIRDIM .AMA ANNEMİ BİR TÜRLÜ UNUTAMIYORUM .O YÜZDEN DİYORUM Kİ LÜTFEN ONLARI İNCİTMEYİN DAHA İŞİŞTEN GEÇMEDEN DEĞERLERİNİ BİLİN ONLARA ÖF BİLE DEMEYİN.
RABBİM HİÇ KİMSEYİ ANNE VE BABASIZ BIRAKMASIN.
ANNE VE BABASI VEFAT ETMİŞ OLAN BENİM VE TÜM KARDEŞLERİME ALLAHTAN SABIR DİLİYORUM.RABBİM MEKANLARINI CENNET EYLESİN,KAİR AZABI ÇEKTİRMESİN ONLAR NASIL BİZİ ŞEFKATLE BÜYÜTTÜLERSE SENDE ONLARA RAHMET NAZARIYLA BAK.

AMİN....AMİN...AMİN....

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

nursena72 yazdı:
S.A.BEN BABAMI HİÇ HATIRLAMIYORUM.ÇÜNKÜ DAHA İKİ YAŞINDA İKEN BABAMI KALP HASTALIĞINDAN DOLAYI GENÇ YAŞTA KAYBETTİK.AMA RAHMETLİ ANNEM ONUN YOKLUĞUNU BİZE HİÇ HİSSETTİRMEDİ.RAHMETLİ DİYORUM ÇÜNKÜ ANNEMİDE YEDİ SENE ÖNCE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DİYE KUTLANAN GÜNDE KAYBETTİM.VE İNANIN YEDİ SENE GEÇMESİNE RAĞMEN SANKİ DAHA DÜN GİBİ OGÜNÜ HİÇ UNUTAMIYORUM.
ANNEMİN YOKLUĞUNDA DAHA YENİ YETİM OLDUĞUMUN FARKINA VARDIM GERÇİ YETİM KIZ İLAHİSİNDE OLDUĞU GİBİ BİRİ YANIMDA BABA DİYE SESLENDİĞİNDE BEN ORADAN UZAKLAŞIRDIM .AMA ANNEMİ BİR TÜRLÜ UNUTAMIYORUM .O YÜZDEN DİYORUM Kİ LÜTFEN ONLARI İNCİTMEYİN DAHA İŞİŞTEN GEÇMEDEN DEĞERLERİNİ BİLİN ONLARA ÖF BİLE DEMEYİN.
RABBİM HİÇ KİMSEYİ ANNE VE BABASIZ BIRAKMASIN.
ANNE VE BABASI VEFAT ETMİŞ OLAN BENİM VE TÜM KARDEŞLERİME ALLAHTAN SABIR DİLİYORUM.RABBİM MEKANLARINI CENNET EYLESİN,KAİR AZABI ÇEKTİRMESİN ONLAR NASIL BİZİ ŞEFKATLE BÜYÜTTÜLERSE SENDE ONLARA RAHMET NAZARIYLA BAK.

AMİN....AMİN...AMİN....
değerli kardeşim rabbim anne ve babanıza rahmet eylesin makamlarını cennet kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin inş unutmak mümkünmüdür insanın bir anne ve babası olur ve bir defa kayıp edilirse yerlerini kimse dolduramaz siz evlatlığınızı onlara şimdi göstereceksiniz hayırlı iler yaparak onları memnun edeceksiniz ben inanıyorumki sizde öyle evlatlardansınız rabbim sabırlar versin kardeşim

nursena72

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN. KARDEŞİM .BENDE ELİMDEN GELDİĞİNCE HAYIRLI EVLAT OLMAYA ÇALIŞIYORUM HER DAİM RABBİM YAPTIĞIMIZ HAYIR VE HASENATLARI KABÜL EDER İNŞALLAH.KUL VEFET ETTİĞİNDE AMEL DEFTERİ KAPANMAZMIŞ GERİDE HAYIRLI EVLAT BIRAKMIŞ İSE VE O EVLATTA ANNE VE BABASININ ARDINDAN HAYIRLA YAD EDİP OKUDUĞU KUR'AN-I KERİMİN SEVABINI RUHLARINA HEDİYE EDERSE VE DUALARINDA UNUTMAZ İSE.İNŞALLAH ÖYLE BİR EVLAT OLURUZ HER DAİM.
SİZ DEĞERLİ KARDEŞLERİMDE DUALARINIZDA MÜ'MİN KARDEŞİNİZİ DE UNUTMAZSINIZ İNŞALLAH.
GIYABINDA YAPILAN DUALAR RED OLUNMAZ ÇÜNKÜ.
ALLAHA EMANET OLUNUZ.
SELAM VE DUA İLEB)

atabey76

Kayıtlı Kullanıcı

RAHAMET MUTLULUK BÜYÜKLERLE BERABER OLMAKTIR SELAMETLE:p:p:p

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

nursena72 yazdı:
AMİN. KARDEŞİM .BENDE ELİMDEN GELDİĞİNCE HAYIRLI EVLAT OLMAYA ÇALIŞIYORUM HER DAİM RABBİM YAPTIĞIMIZ HAYIR VE HASENATLARI KABÜL EDER İNŞALLAH.KUL VEFET ETTİĞİNDE AMEL DEFTERİ KAPANMAZMIŞ GERİDE HAYIRLI EVLAT BIRAKMIŞ İSE VE O EVLATTA ANNE VE BABASININ ARDINDAN HAYIRLA YAD EDİP OKUDUĞU KUR'AN-I KERİMİN SEVABINI RUHLARINA HEDİYE EDERSE VE DUALARINDA UNUTMAZ İSE.İNŞALLAH ÖYLE BİR EVLAT OLURUZ HER DAİM.
SİZ DEĞERLİ KARDEŞLERİMDE DUALARINIZDA MÜ'MİN KARDEŞİNİZİ DE UNUTMAZSINIZ İNŞALLAH.
GIYABINDA YAPILAN DUALAR RED OLUNMAZ ÇÜNKÜ.
ALLAHA EMANET OLUNUZ.
SELAM VE DUA İLEB)
ne mutlu sana kardeşim rabbim rabbim senin evlatlarınıda senin gibi eylesin inş bu düşüncen çok güzel değerli kardeşim hakiki bir mümin ahirete intikal etmiş din kardeşlerini asla unutmaz daima dualarında yer ayırır

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt