Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MERHAMETTEN MARAZ DOĞARMI???? (1 Kullanıcı)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
S.A
ARKADAŞLAR GÜNÜMÜZDE İNSANLAR O KADAR YOZLAŞTIKİ BAZI HIRSLARI YÜZÜNDEN İNSANİ ÖZELLİKLERİNİ YİTİRMEYE BAŞLADILAR ÖRNEĞİN TİCARETTE HERŞEY MÜBAHTIR DERLER AMA UNUTMAMALIYIZKİ HAYATTA PARADAN VE MEVKİDEN DAHA ÖNEMLİ UNSURLARDA VAR NE İÇİN YARATILDIĞIMIZI UNUTMAMALIYIZ.ÇOK DUYNUŞUMDUR ACIRSAN ACINACAK HALE GELİRSİN, MERHAMETTEN MARAZ DOĞAR DİYE GERÇEKTE TABİKİ BÖYLE DEĞİLDİR.UNUTMAYALIMKİ MERHAMET ETMEYENE MERHAMET EDİLMEZ.AEO

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: MERHAMETTEN MARAZ DOĞARMI????

Merhametten maraz doğmaz,merhametsizlikten veya yanlış kişilere merhametten maraz doğabilir.Merhametle tavizi ayırmak lazım birbirinden.Günahlar ve haramlar konusunda merhamet gösterilmez,doğru yola davet edilir bence.Haklısın insanlar yozlaştı ama yozlaştırma politikalarının kurbanı hepsi,acımak lazım ve halimize şükretmeli.En yoz dediğin insana bile bir kereliğine bile olsa ulaşıp içinde iman kırıntısı var mı yok mu diye yoklamalı bence diyorum tabiki.A.E.O.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm kardeşim,

içinde ALLAH sevgisi ve korkusu olmayan insanlardan her şey beklenebilir. Almadan vermek ALLAH-Ü TEALA'ya mahsustur. Bugüne kadar helalı hoş olsun merhamet edip çok iyilik yaptım ve yapmayada devam edeceğim yaptığım kişi bilmese bile ALLAH'ım bilsin bu bana yeter. Benim tek duam ALLAH-Ü TEALA bizleri daima iyilerle karşılaştırması...

selamünaleyküm

RUDER

Kayıtlı Kullanıcı

herkeze selam,
ben bir fabrikada idari bölümde çalışıyorum, ve imalatta çalışan işçilere karşı güler yüzlü olup her konuda yardımcı olmaya çalışıyorum. Kibirli olmamak için onların halini hatrını soruyorum.Elimden geldiğince her konuda maddi manevi yardımcı oluyorum .Ama bir süre sonra bakıyorum o insanlar bana farklı yaklaşıyor.HEpsi değil ama çoğunlukla böyle oluyor. Bende "işte merhametten maraz doğar " al başına belayı diyorum.
bu sefer araya mesafe koymak adına soğuk ve bazen istemeden de kaba oluyorum. bu seferde kaş yapayım derken göz çıkarıyorum.Allah doğru davranışı nasip eder inşallah.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

ALEYKÜMSELAMK;
Ne olursa olsun ister paran ister pulun yatın katın şunu anlamak gerekki herşey boş bu dünyada gerçek olan rahman vede iman burası bir sınama sağolunu farzı misal ki öss sınavındayız başımızda bekleyen Öğretim üyeleri bizim neden beklerler sınav disiplinli geçsin kimse kopyaya teşebbüs etmesin erkes kendi bilgiyle bbir yerlere gelsin diye nitekim bu olay zaten Alemlerin Rabbinde öğülmekte Rahman herkes kendi hakkıyla bir yere gelsin adil dürüst olsun cennet mevkine ulaşsın kimseyi ezmesin iman kopyası geçmesin doğru olsun Rahmana bağlı olsun diyebiliriz ama nerde hiç bir yerde görülmemiştir ki zengin fakirle bir araya gelsin şu zamanda fakirde zenginle gelemiyor.

Dünyayın denegi aslında eşit ne kadar zengin varsa o kadarda fakir var herkes adil olsa zengini gözetse kollasa kardeşlik olsa kimse fakir olmayacak.. bu gün bile iman ettim inandım diyen ama fakirle bir araya gelmeyen geldiğinde suratından düşen bin parçaolan zenginler çok ben çok denk geldim Ama işte dünyanın dengesini ademoğlu bozuyor

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
Merhametten maraz doğmaz,merhametsizlikten veya yanlış kişilere merhametten maraz doğabilir.Merhametle tavizi ayırmak lazım birbirinden.Günahlar ve haramlar konusunda merhamet gösterilmez,doğru yola davet edilir bence.Haklısın insanlar yozlaştı ama yozlaştırma politikalarının kurbanı hepsi,acımak lazım ve halimize şükretmeli.En yoz dediğin insana bile bir kereliğine bile olsa ulaşıp içinde iman kırıntısı var mı yok mu diye yoklamalı bence diyorum tabiki.A.E.O.
a.s
allah razı olsun.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
selamünaleyküm kardeşim,

içinde ALLAH sevgisi ve korkusu olmayan insanlardan her şey beklenebilir. Almadan vermek ALLAH-Ü TEALA'ya mahsustur. Bugüne kadar helalı hoş olsun merhamet edip çok iyilik yaptım ve yapmayada devam edeceğim yaptığım kişi bilmese bile ALLAH'ım bilsin bu bana yeter. Benim tek duam ALLAH-Ü TEALA bizleri daima iyilerle karşılaştırması...

selamünaleyküm
a.s.
iyilik karşılık beklenmeden yapılır.allah (cc) razı olsun.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

B)

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

MERHAMETTEN MARAZ DOĞAR SÖZÜ MÜSLÜMANA AİT BİR SÖZ DEĞİL DEDİĞİNİZ GİBİ MERHAMET ETMEYEN MERHAMET BULMAZ

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
MERHAMETTEN MARAZ DOĞAR SÖZÜ MÜSLÜMANA AİT BİR SÖZ DEĞİL DEDİĞİNİZ GİBİ MERHAMET ETMEYEN MERHAMET BULMAZ
A.S
HAKLISIN KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.AEO;)

kardelen8080

Kayıtlı Kullanıcı

A.S .hayır merhametten maraz dogmaz.ama aşırı samimiyetten maraz dogar

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

kardelen8080 yazdı:
A.S .hayır merhametten maraz dogmaz.ama aşırı samimiyetten maraz dogar
a.s
halısın kardeşim allah c.c. razı olsun.aeo;)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt