Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

merhaba (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

canan123456789

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah iyisinizdir benim aklıma takılan 1 kaç soru oluyor bu konuda konuşabilir miyiz acaba

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
hos geldin kardesim tabiki konusa bilriisn buyur sor veya söyle burdaki kardeslerimizin abilerimizin ablalrimizin hepsininde sana yardim edeceginden hic süpen olmasin
allahin rahmeti üzerimize olsun insallah

canan123456789

Kayıtlı Kullanıcı
bizler bi şeyler üretiyoruz ürettiğimizşey mesela topraktan oluşuyor toprak bazı maddelerden oluşuyor ve böyle zincirlenmesine devam ediyor ve en sonunda allah onu yarattı deniyor ama beni yanlış anlamayın kötü bir niyetimyok sorum peki allah nerden geldi şimdiden teşekkürler

canan123456789

Kayıtlı Kullanıcı
eee yoksa siziüzen bir sorumu sordum eğer öyleyse kusuruma bakmayın

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
allah yaratilmaz dogrulmaz dogurtulmaz o tektir esi benzeri yoktur o ebedidir ihlas süresinin ilk ayetindede allahin birliginin kanitirdir biz insanlarin beyni allahi düsünmekten acizdir isterdigimiz kadrda düsünsek bulamayiz anlayamayiz cünki bunun icin beynimiz acizdir ama onun yaratici olduguna tek olduguna katin adimimizi atigimiz baktigimiz her yerde mevcutur kardesim bu sekilde düsünmen sadece snein eksik iman etmene neden olur seytanin vesvesesidir bu düsünce dedigim igbi allah tektir birdir yaratilmaz dogrulmaz ve dogurtulmaz o ebedidir

allahin rahmeti üzerine olsun kardesim insallah bir faydam olmusutr

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
bizim yapmis oldugumuz her sey allahin bir eseridir mesela bir resim düsün cok güzel cizilmis bir resim bakmaktan dolayamiyorsun gözünü olamiyorsun bakiyorsun resime bakarkende acaba bu güzel eserin sahibi kim kim yapti bu hale getirdi diyorsun iste allahta öyledir onun bize vermis oldugunu yetenekler sayesinde bizim yaptigimiz seyler oluyor onun bizlere sunmus oldugu akili fikri kullanarak bizler bunlari yapa biliyoruz yani senin biz yapiyoruz allah yarati deniyor diye düsünmen gercektende iyi degil dediigm gibi allahin bizlere sunmus oldugu akil fikir ve yetenekle bizler bunlari yapa biliyoruz

canan123456789

Kayıtlı Kullanıcı
ne yani bu sorunun cevabını hiç mi bulamayacağız devamlı bu soru aklımızın bir köşesinde duracak ve cevaplanmamış şekilde o zaman hiç düşünmeden miallaha inanmamız lazım

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
. Meselâ,ben size söyle bir örnek versem kardesim
tavuk yumurtadan çıktı, yumurta nereden çıktı? O da tavuktan çıktı. Çevirir durursak,
durmadan devir yapmış oluruz, tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan diye.
Meseleyi, nihayet bir noktada kesmek mecburiyetindeyiz. Ya tavuk Allah tarafından
yaratılmış; ya da yumurta Allah tarafından yaratılmış. Allah, bu ilk hücreyi kudretinden
yaratmış, sonra belli hava, belli ısıyı vermiş, civcivi çıkarmıştır. Veyahut tavuğu bir nev’i
olarak yaratmış ve sonra tavuk neslini ondan çıkarmıştır, demek mecburiyetindeyiz. Yoksa
meseleyi uzatıp, ondan ona, ondan ona demekle meseleye hiçbir netice kazandıramayız.
Sadece demogoji yapmış oluruz. Bir misal daha verelim.

Meselâ, bir sandalye var, busandalyeye siz otruyorsunuz ama arka ayakları yok. Siz diyorsunuz ki, ben arka ayaklanolmayan bir sandalyenin üzerinde oturuyorum. Bu sandalye olmasa ben de oturamam.Yani, sizin durmanıza, oturmanıza sebep arka ayakları olmayan sandalyedir. Pekâlâ, nasıloluyor bu arka ayakları olmayan sandalyeye oturmak? Siz de diyorsunuz ki, o da arkaayakları olmayan bir sandelyeye dayalı. Pekâlâ, o neye dayalı? O da, ona dayalı gibi çevirirdururuz. Ne zaman o sandalyenin arkasına iki ayak koyacak olursak, o zaman orada sorukesilir.
İşte aynı bu misallerde olduğu gibi, hâşâ Allah’ı kim yarattı. Bir ilah, onu kim yarattı, onu
kim yarattı, onu kim yarattı, bunu kim yarattı sorusuna son vermezsek, bu silsile
durmadan sonsuza kadar gider. Bunun için, ‘onu kim yarattı?’ sorusuna son vermek lazım.
Bunun için de, “Onu kim yarattı sorusunun en sonunda Allah desek, bu silsile kesilmiş
olur. Yoksa asla kesilmez, sonsuza kadar gider.Allah, yaratılmadığı için Allah’tır. Allah, bizzat yaratıcıdır. Eğer, Allah birisi tarafından
yaratılmış olsa idi, Allah olmaz, mahluk olur, yani bir başkası tarafından yaratılmış olurdu.
Allah’ın varlığı kendindendir.

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
peygamber efendimzin bir hadisi serifinde “Bir gün gelecek, ayağını ayağının üstüneatarak, gurur ve kibirle, enaniyet içinde, her meseleyi halletmiş gibi, bunu Allah yarattı,şunu Allah yarattı, Allah’ı kim yarattı? diyecekler”iste buda peygamber efendimizn mücizelerinden biri bak soruluyor bu soru hasa allahi kim yarati deniliyor allah yaratici oldugu icin onu kimse yaratamaz

canan123456789

Kayıtlı Kullanıcı
neyse galiba bu soruyu uzatmamak lazım ama dedeiğim gibi soru hala o köşede cevaplanmamış şekilde bekliyor ben allaha inanmıyorum demiyorum sakın yanlış anlamayın elbetteki bunca şeyin bir yaratıcısı var bir başka soru size sormak istiyorum eskilerde yani hz. muhammet döneminde allaha inanmayanlara hz. muhammet bir mucize gösteriyordu mesela ayın ortadan ikiye bölünmesi gibi ve o insanlar o mucizeyi görünce doğal olarak inanıyorlardı şuda apaçık ortadır ki şuan allaha inanmayanlar var neden şimdi bir mucize veya bir başka şey yapılmıyor ve insanların inanması sağlanmıyor öyle yapılsa bütün insanlar allahın varlığını kabul eder ben bu soruyu bir çok kişiye sordum ve allahın işine karışılmaz deyip kesip attılar

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
o mucizeler sadece peygamberlerimizn zamaninda oldu ozaman zaten allaha inanalar inandi inanmayanlarda ziyana ugradilar simdi sen diyorsunki niye bir mucize olsunda insalar allaha inanasinlar diyorsun biraz etrafina baksan mucizeleri göre bilriisn mesela secde eden agac allah yazili bulut karbuz cekirdegi domates ve benzeri seyler bunlar allahin varligina birligine isbat mucizeler ama en büyük muciede kurani kerim degilmi mesela hollandada bir gecn annesi kuran okurken müzigin sesini aciyor anesi kis kurani kerim okuyorum demesine rahmen kiz dinlemiyor hatta annesinin elindeki kurani keirmi yere atiyor ve sonrasini sanirim biliyorsundur kiz simdi ne hale geldigi bile anlasimiyor bir faremi maymunmu ne oldugu belli degil buda allaha ibadet etmek onun varligina birligine inanmak icin yeterli neden degilmi

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm ''yardımcı olmak adına'' bilgilendirmedir....ALLAH cc yar ve yardımcınız olsun...dikkate almanızı ümidiyle..üyeliğiniz hayırlı olsun...

2:cool: Defalarca uyarmamıza rağmen halen forum içersine sorular sorulmaktadır. Biz forum içersine soru sorulmasını yasaklamıştık, bunun sebebi ise, farklı fikirler oluştuğu için biri çıkıp "Bence günah değildir, Bence birşey olmaz yani şundan dolayı şöyle olur çünkü, ama böyle olursa benim fikrimce olmamalıdır yani niye caiz olmasın ki" gibi saçmalıklar meydana gelebiliyor. Kişilerin kendi fikirlerini beyan etmesi güzel birşeydir. Ama konu dini konular olunca hassas bir konu olduğu için bunun vebali ağır olur. Bence sence onca gibi kelimelerle ifade edilmesi çok sakıncalıdır.
Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler elbette kaynaklarıyla konuya cevap verebilir. Biz konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin cevap vermemesini, özellikle yukarıda da belirtildiği gibi "BENCE" kelimesini kullanarak yorum katmamasını rica ediyoruz.

http://sorularla.islamiyet.gen.tr adresine girerek sorularınızı ilgili kişilere yöneltebilirsiniz.

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
sagol kaan erdem abi ama biliyorsun ben yeni üyeler arqasindayim anlamadigim bir sey var biz sorularimizi buraya sorup fikir alamazmiyiz yanlsi anlama lütfen ben bu siteyi onun icin saniyorum cünki yani sorulariniz varsa sorun cevapliyalim gibisinde saniyorum dedigim gibi yeni oldugum iicn tam anlamadim halla ben burdaki güzel sohbet iyi dostluklar ve iyi icerikli tüm amaci din olan bir site oldugu icin üye oldum
kiricak bir sey söylediysem hakini helala et abi

Kaan Erdem

Yönetici
kardeşim..kullanmış olduğum madde...üye kurallarında yazıyor..sen sakın alınma senin için değil di..senin yazdıklarını okudum..çaba içersine girmişsin elinden geldiğince....

ama diğer üye kardeşimize doğrusunu göstermek ve kaynaklara dayalı ikna edici bilgileri alması adına eklemek istedim..dediğim gibi ve yukarıdada belirtildiği üzere etken nedenlerden dolayı soru sormak için forum açılması yasaklanmış...

senin kırılmanı ve üzülmeni istemem kardeşim...sen sakın ola üstüne alma...:G

:evet selam ve dua ile kal..ALLAH cc emanet ol..selametle..güzel faydalı paylaşımlarını bekliyoruz....:H

sagol kaan erdem abi ama biliyorsun ben yeni üyeler arqasindayim anlamadigim bir sey var biz sorularimizi buraya sorup fikir alamazmiyiz yanlsi anlama lütfen ben bu siteyi onun icin saniyorum cünki yani sorulariniz varsa sorun cevapliyalim gibisinde saniyorum dedigim gibi yeni oldugum iicn tam anlamadim halla ben burdaki güzel sohbet iyi dostluklar ve iyi icerikli tüm amaci din olan bir site oldugu icin üye oldum
kiricak bir sey söylediysem hakini helala et abi

Sevgi Gülü

Kayıtlı Kullanıcı
s.a şimdide mucizeler var mesela tek harfi dahi değişmeyen KUR AN I KERİM mesela dünyada hayatını tek tek bildiğimiz söylediği her kelimenin tek tek şahidi var işte size mucize bu devirdede mucizeler var ama görmek gerekir hırıstiyanlar yahudiler peygamberimizin hayatını tek tek incelemişler bir hatasını dahi bulamamışlar oku gerçekten çok etkileneceksin . KURAN da bu zamanımıza ait ip ucları var o zamanki insanlar rüyalarında dahi göremeyecekleri şeyler mesela uzayla ilgili mesela telefonla ilgili işte size mucize . görmek istersek sayılmayacak kadar çok mucizeler var . yeterki düşün bir alime sor.

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
allah razi olsun abi yok alinmadan kirilmadan degilde sadece merak etim cünki bende forum actigim zaman bana da yaziyorlar bu konu iicn forum acmak yasaktir felan diye yani benim bilmek istedigim sorulari bu sitede soramazmiyiz
allaha emanet ol abi

Kaan Erdem

Yönetici
http://sorularla.islamiyet.gen.tr adresine girerek sorularınızı ilgili kişilere yöneltebilirsiniz.

sorularımızı buraya soracağız inşALLAH..selam ve dua ile kalın kardeşim..selametle...

allah razi olsun abi yok alinmadan kirilmadan degilde sadece merak etim cünki bende forum actigim zaman bana da yaziyorlar bu konu iicn forum acmak yasaktir felan diye yani benim bilmek istedigim sorulari bu sitede soramazmiyiz
allaha emanet ol abi

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
sagol abi allah razi olsun kirici bir sey dediysemde hakini helal et insallah

Kaan Erdem

Yönetici
etrafa bakalım kütük ve odunlardan çıkan türlü,türlü yemişler tatlı,talı meyvalar...

daha bir çok..ibret alacağımız mucizeler mevcut..bakmakla görmek çok farklı olsa gerek...

selam ve dua ile kalınız...

s.a şimdide mucizeler var mesela tek harfi dahi değişmeyen KUR AN I KERİM mesela dünyada hayatını tek tek bildiğimiz söylediği her kelimenin tek tek şahidi var işte size mucize bu devirdede mucizeler var ama görmek gerekir hırıstiyanlar yahudiler peygamberimizin hayatını tek tek incelemişler bir hatasını dahi bulamamışlar oku gerçekten çok etkileneceksin . KURAN da bu zamanımıza ait ip ucları var o zamanki insanlar rüyalarında dahi göremeyecekleri şeyler mesela uzayla ilgili mesela telefonla ilgili işte size mucize . görmek istersek sayılmayacak kadar çok mucizeler var . yeterki düşün bir alime sor.

Sevgi Gülü

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kaan abi yanlış bir şeymi yazdımki anlayamadım tabiki bakmakla görmek arasında büyük fark var ama bence herkes farkında ama işlerine gelmiyor birde ben birşeyi merak etsem burda sormam araştırırım mesela geçenlerde ölümü merak ettim bir tıkladım en az 10 tane hocadan gerçeğini öğrendim burda ilmi konuları sormak zaten başta hatalı geçen tarikatla ilgili birşey merak ettim islam gen tr ye sordum müslüman araştırmalı mantığına en uygunu hangisiyse onu kabul etmeli eğer bir hatam yanlışım olduğuysa özür ALLAHa emanet ol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt