1 Su Bardaği Ince Bulgur 1 Su Bardaği Kirmizi Mercimek 1 çorba Kaşiği Biber Salcasi Yarim çorba Kaşiği Domates Salcasi 1 Adet Kuru Soğan Kivircik . Zeytin Yaği. Tuz Karabiber Kimyon. Hazirlanişi: Mercimekler Yikandiktan Sonra 3 Su Bardaği Su Ile Lapa Oluncaya Kadar Pişirilir. Mercimekler Pişince Ocaktan Alinarak Içine 1 Su Bardaği Ince Bulgur Konulup şişmeye Birakilir. Kivami Istenilen Katilikta Olmazsa Bulgur Ilave Edilebilir Ama Bence Katiliği Iyi.. Bu Sirada 2 Sap Taze Soğan Ve Maydonoz Doğranir. Salça Ve Kuru Soğan Kavrulur. şişen Mercimek Ve Bulgur Karişimina Ilave Edilir Tuzu Ve Baharati Ayarlanir çiğ Köfte Gibi Elde Sikilir... Marol Ve Limonla Servis Edilir Afiyet Olsun.... çok Basit Ve Kolay Bi Tarif Tavsiye Ederim...afiyet Olsun: