Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Menzilden Sabah Ezanı (3 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm. Allah razı olsun kardeşim..
çok güzeldi..:gulegule Allah'a emanet ol.. dua ile inşaAllah...

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm xtar .. emeğine sağlık çok güzel hazırlanmış...
Rabbım sevabını yazsın.. dua ile... hayırlı geceler..

Hak-Er

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

insanın ta ciğerine işliyor allah razı olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm arkadaşlar. Böyle bi başlık açmamın sebebi ezanımıza verdiğimiz değerden kaynaklanmaktadır. Ezan bi ülkenin Müslümanlık nişanesidir. Onun içindir ki Resulullah a.s. bi yere baskın yapacağı vakit ezan okunup okunmadığına bakar ona göre baskın yapardı(Baskın olayı Hayatüs sahabe ve hüccetül baliğa da geçiyor.) Biz ezanımıza ne kadar değer veriyoruz. Okununca ne yapıyoruz sadece tvnin sesini kısmakla mı yetiniyoruz yoksa müjdelenen müezzinler gibi olmaya mı çalışıyoruz. Aşağıda ezan okununca neler yapılacağı, ezan duası (Vesile duası), müezzinler verilen müjde, bizde müezzinlerin yaptıklarını yaparsak müezzinler gibi müjdelenmemizden kısaca bahsedildi. Çok uzun ve çok hadis, sahabe-i kiramın sözleri ve büyüklerin sözleri bulunuyor fakat kısa tutmak için içlerinde önemli olabileceklerini seçtim. İnşallah faydalı olur. Ezanımıza değerimizi diriltir. Hakkınızı helal edin. Yanlışım varsa uyarın LÜTFEN.

Bi demirci hikayesi vardır bilirsiniz. Demirci her ezan okunduğunda olduğu gibi kalırmış. Hiç hareket etmezmiş. Ezan okunurken eli havadaysa bitene kadar o şekilde pür dikkat dinlermiş. Sonunda mübarek insan vefat edince tabutunu taşırken ezan okunmuş ve tabutu yerinden kıpırdatamamışlar. Ancak ezan bitmiş o zaman tabutu kaldırabilmişler. Yani öldü zaman bile ezana saygısını hissettirmiş etraftakilere.

Vesile duası: Allahümme rabbe hazihiddavetti tammeh vessalatil kaimeh, ati muhammedenil vesilete vel fadileh vebashü makamen mahmudenillezi vaaddeh.

Ey bu eksiksiz davetin ve kılınacak olan namazın rabbi Allahım. Muhammede s.a.v. vesile ve fazileti ver. Onu vaat ettiğin makamı mahmuda ulaştır.
Ezan okunduktan sonra bu dua okunur sonrada dünya ve ahiretle ilgili istediği duayı eder.

Ebu Said el hudri ve Ömer Bin Hattab r.anh. ikisininde dediklerini göre Resulullah a.s. Müezzin ne diyorsa sizde onları tekrar edin buyurmuşlar. YANİ;
Müezzin: Allahu ekber Allahu ekber Biz de Allahu ekber Allahu ekber
Müezzin: Eşhedüellailahe illallah Biz de Eşhedüellailahe illallah
Müezzin: Eşhedüenne Muhammederresulullah Biz de: Eşhedüenne Muhammederresulullah
Hayye alassalah ve Hayye alel felah farklı Burada biz: La havle vela kuvvete illa billah diyoruz.
Müezzin: Allahu ekber Allahu ekber Biz de: Allahu ekber Allahu ekber
Müezzin: Lailahe illallah Biz de: Lailahe illallah deriz. Aişe annemizin bir rivayetinde Resulullah a.s. Müezzinin şehadet kelimelerini işittiği zaman Ben de, Ben de dediklerini de söylemiştir.

Kamette ise kad kametissalah denince: Ekamehallahu ve edameh yani Allah onu kıyamete kadar devam ettirsin deriz.

Abdullah bin Amr r.anh rivayet ediyor. Resulullah a.s. Müezzini işittiğiniz zaman onun dediklerini tekrarlayın. Sonra bana selavat getirin. Zira kim ban selavatı şerif getirirse Allah ona on rahmet eder. Sonra benim için vesileyi isteyiniz. O cennette bir makamdır ki, Allahın tek kuluna nasip olacaktır onunda ben olacağımı umarım. Bana vesileyi okuyanlara şefaatim haktır’ başka bi hadisi şerifte ‘kıyamet gününde şefaatim ona vacip olur buyurmuşlardır.

Bir kimse kuran okuyor yahut tesbih çekiyor yahut hadis okuyor veyahut ilim gibi bişey okuyorsa bütün bunları keser ve müezzine cevap verir. Sonra döner eski haline devam eder.

Enes r.anh rivayet eder Rasulullah a.s. Ezanla kamet arasında edilen dua ret olunmaz

Rasulullah a.s. bir adam gelir Ya Rasulullah müezzinler bizden fazla sevap kazanıyor dedi. O da ‘Sen de onları tekrar et iste, sana de verilir’ buyurdular. (Burada müezzinin dediklerini tekrarlarsak onlar gibi müjdeleneceğimiz açıkça belirtilmiştir.)

Rasulullah a.s. İki şey vardır ret olunmaz. Ezan okunurken yapılan dua ve savaşta insanların birbirini kırarken yapılan dua.

Ebu Hureyre R.anh. rivayet eder Rasulullah a.s. İnsanlar ezan okumada ve birinci safta ne kadar sevap olduğunu bilselerdi, sonra da bunu yapmak için kura çekmekten başka çare bulamasalardı, kura çekerlerdi buyurmuşlardır.

Başka bir hadis: Namaz için ezan okunduğu zaman şeytan ezanı duymamak için arkasından yel çıkararak kaçar.

Diğer bi hadis: Kıyamet gününde müezzinler insanların en uzun boylusu olacaktır.

Hz. Ömer diyor ki: Müezzin olsaydım işim tamamdı. Geceleri ihya edemeyişime gündüzleri oruçlu geçirmeyişime hiç aldırmazdım çünkü Rasulullah a.s. ‘Allahım müezzinleri bağışla, Allahım müezzinleri bağışla’ buyurdular. Yine o adaleti büyük halife şöyle dedi: Hilafet işlerimden ezan okumaya fırsat bulabilsem muhakkak ezan okurdum.

http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-sohbet/28827-ezan-duasi-ve-verdigimiz-deger-hakkinda.html

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum kardeşim

eline gönlüne saglık en yakın zamanda gitmek nasıp olur inş yıne dua ile kal;)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum kardeşim

eline gönlüne saglık en yakın zamanda gitmek nasıp olur inş yıne dua ile kal;)
ve aleykümselam kardeşim
inşallah en kısa zamanda gideriz
özledik
burnumuzda tütüyor
dua et inşallah
hee bide yatsı ezanınıda ayarlayacağız inşallah :G

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hocam:
çok güzeldi.Rabbim gitmeyi nasip eder inşallah.hizmet nimettir.hizmetinizden dolayı Allah razı olsun.Rabbime emanet olun.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim emeğine sağlık Rabbim razı olsun senden yine çok güzel bi paylaşım olmuş selametle AEO

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMIN ALEYKÜM MUSTAFA KARDEŞ....

ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN... GÜZEL HAZIRLAMIŞSIN...ELLERİNE SAĞLIK...

RABBİMİZ BU EZANLARI MENZİLDE DE DİNLEMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH...

KURTULUŞ İMAN ÜZERİNE YAŞAYANLARIN ÜZERİNE OLSUN...SELAMETLE...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hocam:
çok güzeldi.Rabbim gitmeyi nasip eder inşallah.hizmet nimettir.hizmetinizden dolayı Allah razı olsun.Rabbime emanet olun.
ve aleykümselam kardeşim
ya hoca filan demeyelim alakası yok çünkü :evet
hizmet nimettir
başkaları karşılığında hiçbirşey alamayacakları halde canları pahasına çalışıyor
bizimde çalışmamız lazım
Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMIN ALEYKÜM MUSTAFA KARDEŞ....

ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN... GÜZEL HAZIRLAMIŞSIN...ELLERİNE SAĞLIK...

RABBİMİZ BU EZANLARI MENZİLDE DE DİNLEMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH...

KURTULUŞ İMAN ÜZERİNE YAŞAYANLARIN ÜZERİNE OLSUN...SELAMETLE...
ve aleykümselam abi
Rabbul alemin hepimizden razı olsun
bu ezanlar memleketin her köşesinde okunuyor
kimini biliyoruz kimini bilmiyoruz
o nurlu insanlardan bir tanesi geçenlerde sevgilisine kavuştu
Molla Yahya Hz.

Muhammed Raşit hz. halifelerinden idi
Abdulbaki hz. onun için

Yeryüzünde şeriat ilmi kalksa molla Yahya nın sadrındaki (göğsündeki) ilim şeriatı ihya edecek güçtedir.

Böyle bir alimdi Molla Yahya (ksa)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt